Kayınvaldeme tahammül etmeye çalışırken kendimi bitirdim!

Evet en büyük dert bebeğimin bakımı. Zaten sinirim stresimin sebebi bu. Ben bebek bakımı ile ilgili bişeyi yapma dediysem inadına yapıyor. Çocuk doğmadan öncede gelir giderdi ama böyle yıpranmazdım. Onun arkasından büyük bir temizlik yapardım o kadar. Ama şimdi bebeğime ben yokken ne yedirdi, ne içirdi diye düşünmekten çatlıyorum.

benm annem onlara güvenmedi zaten, ama babannem kendi yaptıgı yemegi begendigi için bizi ne mutfaga soktu ne bişey ,ben okuldan gelrdim babannemler yokkn ben yapardım evin işini yemegini vs. hastalıgı anlarım ama çalışan kadınn evnde de 4 4lük hzmet beklenmesi yanlış ,diyorum ya size evde bana temzlik yaptırmazdı dedem sigara içerdi ev leş gibi kokardı. annem tabiki bişey demedi ama insan cidden sinir oluyo yapıcaksın bişey karışıyo ediyo yaptıgına burun kıvırıyo ben okuldan 4 te çıkardım artık sıkıldıgım için eve 6 gibi gitmeye başladım ne zmn eve gitsem sinirlerim hopluyodu karışmasalar okey ama begenmemezlik burun kıvırma vs olunca çekilmez bi hal alıyo..

Kızı konusunda çok pinpiriklidir. Benden çok o söylendi. Ama benimle ilgili gerekli hassasiyeti göstermiyor.

Yanls anlamazsaniz, cinselligi kissaniz biraz?
Erkekler durum orya varirsa ancak bi icraat gosteriyorlar.
Belki ise yarar.
Istediklerini otur anlat ve eger bunlar olmazsa cinsellikte yok de.

konu sahibi zaten gereğini yapıyormuş. yemeğini bile. kayınvalidenin durumdan rahatsız olduğunu sanmıyorum zaten. ama bunu içsellestirmek sevgi dolu olarak yapmak zorunda değil. çünkü kayınvalide-gelin ilişkisi toplumsal dayatmalar sonucu geliştiği için bu tarz ilişkilerde samimiyet bulmak da zor. ha başaran yok mu var tabiki.fakat her ilişki iki taraflıdır.
ben konu sahibini haklı buldum. 2 hafta iyi bile dayanmış. ben kaynanama 1 saat bile dayanamıyorum. sadece benden kaynaklanan bir durum değil bu. eşim bile gözlerinin içine bakıyor sussun diye. ne lafını bilir, ne sözünü. bağıra bağıra konuşur. zaten sohbet bile edemiyoruz. kendi anlatıyor kendi dinliyor sorulara cevap vermez. ama aklı başı yerinde. parti toplantılarına gider,her ay kuaföre gider(ben bile gitmiyorum) ama ne oğluna ne evimize hiç bir faydası olmadığı gibi elimize geçen en ufacık şeyden nasiplenmeye çalışıyor. böyle bir insana samimiyet beslemek,sabır duymak insanın kendine saygısızlık.
en büyük hayalim çocuklarımı kendi babanem gibi samimi bir babaneyle büyütmekti. ama asla olamayacak birşey bu işte.sebebi de ne yazık ki ben değilim.ben olsaydım düzeltebilirdim en azından....

Bu yüzden yaşlı diyoruz. Of bile dememeliyiz yaslilara diyoruz. Ne kadar sabir o kadar mukafat..
Ben böyle düşünüyorum insallah benim evlatlarim da böyle düşünür. .
Sevgiler. ..

Şimdi şöyle söyleyeyim, ne kadar az beklenti o kadar huzur. Yanlış anlama lütfen ama o senin evini temizlemek zorunda değil. Belki diğer - yönleri olmasa bu senin gözüne batmayacak, ama insan bir kere kırılınca ne yaparsa gözüne batıyo, senin kırgınlığın geçmişten var zaten sanırım, bu yüzden bir şey diyemiyorum sana.
Burada ki en büyük sıkıntın çocuğa bakması. 4 günlük yemeği ben bile yemem, doktor benim arkadaşım bebeği var doktoru 2 günlükten fazla yemek yedirme dedi. Ispanağı 1 günden fazla yedirme dedi. Bunlar önemli şeyler. Önlüğünü wc de yıkaması falan çok kötü. Birde oraya asmış. Cimriliği ayrı bir olay. Sabredeceksin başka bir seçeneğin yok. İyi ki ayrı şehirde yaşamıyorsunuz.

Bu yüzden yaşlı diyoruz. Of bile dememeliyiz yaslilara diyoruz. Ne kadar sabir o kadar mukafat..
Ben böyle düşünüyorum insallah benim evlatlarim da böyle düşünür. .
Sevgiler. ..
inşallah mükafatınızı alırsınız
ya ben yine cevap yazdım amacım kesinlikle polemik yaratmak değil de. kendi durumum için konuşursam ; eğer yaşlıysa kuaförde partilerde siyasi mitinglerde işi ne ? bende yaşlı kontenjanından dolayı sabır ve sevgi beslemek istiyorum ama yaşlı gibi davranmıyor. benden fazla yaşıyor hayatını.

Kırk yılda bir geliyor ama etkisi bende aylar sürüyor. Ben doğum yaptığımda daha hastaneden taburcu olmadan atlayıp geldiler. Halbuki ben eşime biraz iyileşeyim 1 hafta sonra gelsinler demiştir. Lohusalığım burnumdan geldi sayesinde. karı koca ve oğlu geldiler, annem ilk gece kaldı sadece. Sabaha kadar bebeğim ağlardı gelip asla yardım etmedi. Eşimle ben iki acemi elimiz ayağımıza dolaşırdı. O zamanda yemek yapmadı. Sbh önüme hergün peynir zeytin çatal ve çay koydu kahvaltı diye. Öğlen acıktım anne çok acıktım dedim, 4 günlük mücver vardı onu ye dedi, ve gecede dışarda kalmış. Onu ben yiyemem emziriyorum dedim. Yapmadı yemek, o gün tüm gün boyunca kuru pasta, peynir ekmek falan yedim. Ertesi günde yapmadı. Lohusalıkta dibe vurmuş tabi. Lohusaya komposto yapılır en kötü ihtimalle. Annemin durumdan haberi yoktu. 4.gün aradım ağlaya ağlaya anlattım, günlerdir açım, eğilemiyorum yapamıyorum diye. Sonra annem onlar gidene kadar her sabah geldi, bütün evin yemeğini pişirdi, çamaşırımız hatta eşimin ütüsüne kadar yaptı, temizliği yaptı, pansumanımı yapıp gitti. Onlar gidene kadar perişan oldum. Alt üstü 1 hafta kaldılar ama benim en zor bir haftamdı. Ölürümde o günlerimi unutamam ben.

valla bu yazdıklarını annem okusa aynı ben derdi allah sabr versin...

Dua etki seninle ayni sehirde kalmiyo , oyle olsa kesinlikle kac kendini kurtar derdim..

Sen mesafeni koru ve yüz verme.
Yakinda gider zaten ..

ya... o ruh halinde o fiziksel haldeki bir kadın böyle bırakılırmı?
vicdansızlık,merhametsizlik,insaniyetsizlik böyle bişey işte.
oğlan doğurunca dünyaya g.tünü yayıp takılmaca zannediyor bunlar herhalde ya?

Yanls anlamazsaniz, cinselligi kissaniz biraz?
Erkekler durum orya varirsa ancak bi icraat gosteriyorlar.
Belki ise yarar.
Istediklerini otur anlat ve eger bunlar olmazsa cinsellikte yok de.

Çocuk 1 yaşına gelene kadar benim cinsel problemlerim vardı zaten. Kesinlikle istemiyordum, ayda bir, iki ayda bir çok kırk yılın başı gaza geleceğimde ancak öyle olurdu. Eşim bunalıma girmişti bu yüzden, kendi isteklerine gem vurmaktan. Hatta onu artık hiç sevmediğimi düşünüyordu. Salonda uyuyakalırdı uyandırmazdım asla. Bebeğimle yatak odamda uyumak istiyordum, onun gelmesini istemiyordum. Aylarca salonda yattı. 3-4 aydır düzeldi bu konu. bebeğin odasını ayırdık, benim cinsel sorunlarımda bitti. Ama zaten gönlüm yoksa sırf o istiyor diye yapan biri değilim. O yüzden bu numara bana sökmüyor

Şu toplumsal dayatmalardan çok sıkıldım
sırf kayınvalidesi diye her yaptığına göz yummak zorundamı bu hatun?
şikayet etmesin mi
bellki çok dolmuş zaten kendide diyor yaptıklarını yazsam buraya sıpmaz diye
insanlara sadece kendi penceremizden bakmayalım lütfen.
ben bile çocuğa bakma şekline çok sinir oldum
ağzına bütün ceviz vermeler.
önlüğünü tuvalette temizlemeler.
benim annem torunun çamaşırlarını ayrı yıkıyor
deterjanı bile ayrı
insanda mantık olur dimi tuvalette önlk yıkamak ve oraya asmak mantık dışı
sırf kocamızın annesi diye her şeyini çekmek zorunda değiliz.
bende nişanlanıyorum şimdilik çok iyi aramız arkadaş gibiyiz
kendine bişey alıyor banada alıyor
ama böyle bir kadın olsa hiç çekemezdim.

maşallah de tahtaya vur. inşallah daim olsun.
fakat davranışları değişirse de şok olma derim ben...

Benim kvdeden bahsediyorsun sandım:) Bağırarak konuşur, ne dediğimizi anlamaz, patavatsızdır, karşımdaki kırılırmı laf nereye gider düşünmez, algılama zayıftı, bir cümleyi 3 farklı şekilde anlatırım anlasın diye. Sen ne anlatırsan anlat kendi bildiği doğrudur. Birde bilmişlik taslar o öyle olmaz böyle olur diye. Eşim annesine sinirlenir, anne bi karışma, anne bi yeter, bağırmadan konuş falan sık sık der. Ama ben mesela düzgünce anne bunu bundan sonra buraya koyma, yeri şurası desem hemen eşim müdahale eder, öyle deme annem alınıyo. Bırak nereye istiyorsa oraya koysun, çokmu önemli diye. Yani kendisi annesine tahammül gösteremezken, benden sonsuz tahammül bekliyor. Elbetteki ben onun gibi bi yeter sus diyecek halim yok. Yeri gelir ben kendi annemi terslerim ama eşime ağzını açtırtmam. Ama annem şöyle deme alınıyo, anneme böyle deme alınıyo lafından bıktım. Lohusayken eşime anlatıp ağladım, eşim kızmıştı annesine güzel kahvaltı hazırla yemek yap diye. Sabah kalktım yumurta haşlamıştı. Bütün sorunları bir yumurta haşlayarak çözmüşlerdi eşimle annesi...

valla ne güzel ya böyle anlattıgnız şekildeki kaynanalara bayılıyorum... kaynanamda kendine alır bana almazdı hiç bişey nişanlıyken yorganı bile 10 tl ye almış bi kaynanam var

maşallah de tahtaya vur. inşallah daim olsun.
fakat davranışları değişirse de şok olma derim ben...

Valla değişirse kendi kaybeder.
diğer gelini ile arası çok iyi canım bilmiyorum
hatta o gelini ilede çok ii arkdaş olduk başta beni kıskandı ama tanıyınca sevdi
kendide dyor zaten sana ilk başlarda uyuz oluyordum diye :)
inşallah bozulmaz.

Bu arada çok enteresan bir şey daha var.
Eşimin kardeşi 7-8 ay önce evlendi. Eşi çok tatlı bir kız. Gerçekten çok sevdim. Yaşıtız çok iyi anlaştık. Onlar kv ile aynı şehirde oturuyorlar. eltim çok seviyor kvmi. Ne zmn konuşsak öve öve bitiremiyor. Kv de eltimi çok seviyor. Buraya geldiğinde 1 sn ağzından düşürmez öbür gelinini. Banada sürekli onun adıyla hitap eder yanlışlıkla oldu der. Aynı şehirde yaşıyolar, haftada 1 yada 2 hafta 1 görüşüyolar. Eltim bahsederken ondan başka bir kadından bahseder gibi bahsediyor. Acaba bendemi bir sorun var arkadaşlar. Çünkü benim problemim düğünüm olduğu gün başladı 3.5 yıldır sürüyor.

eltinden ve eltinn eşinden korkuyodur ondandr canmm emin ol hatta onn evnde temzlik yemek bile yapıyodur çünkü benm kv de aynı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…