- 22 Şubat 2015
- 86
- 117
- 39
-
- Konu Sahibi umutyoksunu
bebeğinin eline ceviz veriyor, önlüğü tuvalette yıkıyor, 4 günlük yemeği çocuğa yedirmeye kalkıyor.
sen kendini boşver, çocuğunu bu kadından uzak tutmaya bak. yoksa ya zehirleyecek, ya hasta edecek yavrucağı
benm annem onlara güvenmedi zaten, ama babannem kendi yaptıgı yemegi begendigi için bizi ne mutfaga soktu ne bişey ,ben okuldan gelrdim babannemler yokkn ben yapardım evin işini yemegini vs. hastalıgı anlarım ama çalışan kadınn evnde de 4 4lük hzmet beklenmesi yanlış ,diyorum ya size evde bana temzlik yaptırmazdı dedem sigara içerdi ev leş gibi kokardı. annem tabiki bişey demedi ama insan cidden sinir oluyo yapıcaksın bişey karışıyo ediyo yaptıgına burun kıvırıyo ben okuldan 4 te çıkardım artık sıkıldıgım için eve 6 gibi gitmeye başladım ne zmn eve gitsem sinirlerim hopluyodu karışmasalar okey ama begenmemezlik burun kıvırma vs olunca çekilmez bi hal alıyo..Benim annem de yaşadı üstelik nenem ve dedem Alzheimerdi. Bir gune bir gun of demedi. Bize de dedirtmedi.
Sonucta anneniz onlara guvenerek yemek yapmamazlik yapmamaliydi..
Bizler de bir gun yaslanacagiz insallah ve bunun hastaligi var her tur derdi var. (Rabbim kimseye muhtac etmesin)
O zaman ne olacagimjzi nasil olacagimizi bilemiyoruz...
Bu kadar tahammulsuz olmamaliyiz bence.
Kızı konusunda çok pinpiriklidir. Benden çok o söylendi. Ama benimle ilgili gerekli hassasiyeti göstermiyor.
konu sahibi zaten gereğini yapıyormuş. yemeğini bile. kayınvalidenin durumdan rahatsız olduğunu sanmıyorum zaten. ama bunu içsellestirmek sevgi dolu olarak yapmak zorunda değil. çünkü kayınvalide-gelin ilişkisi toplumsal dayatmalar sonucu geliştiği için bu tarz ilişkilerde samimiyet bulmak da zor. ha başaran yok mu var tabiki.fakat her ilişki iki taraflıdır.Benim annem de yaşadı üstelik nenem ve dedem Alzheimerdi. Bir gune bir gun of demedi. Bize de dedirtmedi.
Sonucta anneniz onlara guvenerek yemek yapmamazlik yapmamaliydi..
Bizler de bir gun yaslanacagiz insallah ve bunun hastaligi var her tur derdi var. (Rabbim kimseye muhtac etmesin)
O zaman ne olacagimjzi nasil olacagimizi bilemiyoruz...
Bu kadar tahammulsuz olmamaliyiz bence.
benm annem onlara güvenmedi zaten, ama babannem kendi yaptıgı yemegi begendigi için bizi ne mutfaga soktu ne bişey ,ben okuldan gelrdim babannemler yokkn ben yapardım evin işini yemegini vs. hastalıgı anlarım ama çalışan kadınn evnde de 4 4lük hzmet beklenmesi yanlış ,diyorum ya size evde bana temzlik yaptırmazdı dedem sigara içerdi ev leş gibi kokardı. annem tabiki bişey demedi ama insan cidden sinir oluyo yapıcaksın bişey karışıyo ediyo yaptıgına burun kıvırıyo ben okuldan 4 te çıkardım artık sıkıldıgım için eve 6 gibi gitmeye başladım ne zmn eve gitsem sinirlerim hopluyodu karışmasalar okey ama begenmemezlik burun kıvırma vs olunca çekilmez bi hal alıyo..
konu sahibi zaten gereğini yapıyormuş. yemeğini bile. kayınvalidenin durumdan rahatsız olduğunu sanmıyorum zaten. ama bunu içsellestirmek sevgi dolu olarak yapmak zorunda değil. çünkü kayınvalide-gelin ilişkisi toplumsal dayatmalar sonucu geliştiği için bu tarz ilişkilerde samimiyet bulmak da zor. ha başaran yok mu var tabiki.fakat her ilişki iki taraflıdır.
ben konu sahibini haklı buldum. 2 hafta iyi bile dayanmış. ben kaynanama 1 saat bile dayanamıyorum. sadece benden kaynaklanan bir durum değil bu. eşim bile gözlerinin içine bakıyor sussun diye. ne lafını bilir, ne sözünü. bağıra bağıra konuşur. zaten sohbet bile edemiyoruz. kendi anlatıyor kendi dinliyor sorulara cevap vermez. ama aklı başı yerinde. parti toplantılarına gider,her ay kuaföre gider(ben bile gitmiyorum) ama ne oğluna ne evimize hiç bir faydası olmadığı gibi elimize geçen en ufacık şeyden nasiplenmeye çalışıyor. böyle bir insana samimiyet beslemek,sabır duymak insanın kendine saygısızlık.
en büyük hayalim çocuklarımı kendi babanem gibi samimi bir babaneyle büyütmekti. ama asla olamayacak birşey bu işte.sebebi de ne yazık ki ben değilim.ben olsaydım düzeltebilirdim en azından....
inşallah mükafatınızı alırsınızBu yüzden yaşlı diyoruz. Of bile dememeliyiz yaslilara diyoruz. Ne kadar sabir o kadar mukafat..
Ben böyle düşünüyorum insallah benim evlatlarim da böyle düşünür. .
Sevgiler. ..
valla bu yazdıklarını annem okusa aynı ben derdi allah sabr versin...Kırk yılda bir geliyor ama etkisi bende aylar sürüyor. Ben doğum yaptığımda daha hastaneden taburcu olmadan atlayıp geldiler. Halbuki ben eşime biraz iyileşeyim 1 hafta sonra gelsinler demiştir. Lohusalığım burnumdan geldi sayesinde. karı koca ve oğlu geldiler, annem ilk gece kaldı sadece. Sabaha kadar bebeğim ağlardı gelip asla yardım etmedi. Eşimle ben iki acemi elimiz ayağımıza dolaşırdı. O zamanda yemek yapmadı. Sbh önüme hergün peynir zeytin çatal ve çay koydu kahvaltı diye. Öğlen acıktım anne çok acıktım dedim, 4 günlük mücver vardı onu ye dedi, ve gecede dışarda kalmış. Onu ben yiyemem emziriyorum dedim. Yapmadı yemek, o gün tüm gün boyunca kuru pasta, peynir ekmek falan yedim. Ertesi günde yapmadı. Lohusalıkta dibe vurmuş tabi. Lohusaya komposto yapılır en kötü ihtimalle. Annemin durumdan haberi yoktu. 4.gün aradım ağlaya ağlaya anlattım, günlerdir açım, eğilemiyorum yapamıyorum diye. Sonra annem onlar gidene kadar her sabah geldi, bütün evin yemeğini pişirdi, çamaşırımız hatta eşimin ütüsüne kadar yaptı, temizliği yaptı, pansumanımı yapıp gitti. Onlar gidene kadar perişan oldum. Alt üstü 1 hafta kaldılar ama benim en zor bir haftamdı. Ölürümde o günlerimi unutamam ben.
ya... o ruh halinde o fiziksel haldeki bir kadın böyle bırakılırmı?Kırk yılda bir geliyor ama etkisi bende aylar sürüyor. Ben doğum yaptığımda daha hastaneden taburcu olmadan atlayıp geldiler. Halbuki ben eşime biraz iyileşeyim 1 hafta sonra gelsinler demiştir. Lohusalığım burnumdan geldi sayesinde. karı koca ve oğlu geldiler, annem ilk gece kaldı sadece. Sabaha kadar bebeğim ağlardı gelip asla yardım etmedi. Eşimle ben iki acemi elimiz ayağımıza dolaşırdı. O zamanda yemek yapmadı. Sbh önüme hergün peynir zeytin çatal ve çay koydu kahvaltı diye. Öğlen acıktım anne çok acıktım dedim, 4 günlük mücver vardı onu ye dedi, ve gecede dışarda kalmış. Onu ben yiyemem emziriyorum dedim. Yapmadı yemek, o gün tüm gün boyunca kuru pasta, peynir ekmek falan yedim. Ertesi günde yapmadı. Lohusalıkta dibe vurmuş tabi. Lohusaya komposto yapılır en kötü ihtimalle. Annemin durumdan haberi yoktu. 4.gün aradım ağlaya ağlaya anlattım, günlerdir açım, eğilemiyorum yapamıyorum diye. Sonra annem onlar gidene kadar her sabah geldi, bütün evin yemeğini pişirdi, çamaşırımız hatta eşimin ütüsüne kadar yaptı, temizliği yaptı, pansumanımı yapıp gitti. Onlar gidene kadar perişan oldum. Alt üstü 1 hafta kaldılar ama benim en zor bir haftamdı. Ölürümde o günlerimi unutamam ben.
Yanls anlamazsaniz, cinselligi kissaniz biraz?
Erkekler durum orya varirsa ancak bi icraat gosteriyorlar.
Belki ise yarar.
Istediklerini otur anlat ve eger bunlar olmazsa cinsellikte yok de.
maşallah de tahtaya vur. inşallah daim olsun.Şu toplumsal dayatmalardan çok sıkıldım
sırf kayınvalidesi diye her yaptığına göz yummak zorundamı bu hatun?
şikayet etmesin mi
bellki çok dolmuş zaten kendide diyor yaptıklarını yazsam buraya sıpmaz diye
insanlara sadece kendi penceremizden bakmayalım lütfen.
ben bile çocuğa bakma şekline çok sinir oldum
ağzına bütün ceviz vermeler.
önlüğünü tuvalette temizlemeler.
benim annem torunun çamaşırlarını ayrı yıkıyor
deterjanı bile ayrı
insanda mantık olur dimi tuvalette önlk yıkamak ve oraya asmak mantık dışı
sırf kocamızın annesi diye her şeyini çekmek zorunda değiliz.
bende nişanlanıyorum şimdilik çok iyi aramız arkadaş gibiyiz
kendine bişey alıyor banada alıyor
ama böyle bir kadın olsa hiç çekemezdim.
konu sahibi zaten gereğini yapıyormuş. yemeğini bile. kayınvalidenin durumdan rahatsız olduğunu sanmıyorum zaten. ama bunu içsellestirmek sevgi dolu olarak yapmak zorunda değil. çünkü kayınvalide-gelin ilişkisi toplumsal dayatmalar sonucu geliştiği için bu tarz ilişkilerde samimiyet bulmak da zor. ha başaran yok mu var tabiki.fakat her ilişki iki taraflıdır.
ben konu sahibini haklı buldum. 2 hafta iyi bile dayanmış. ben kaynanama 1 saat bile dayanamıyorum. sadece benden kaynaklanan bir durum değil bu. eşim bile gözlerinin içine bakıyor sussun diye. ne lafını bilir, ne sözünü. bağıra bağıra konuşur. zaten sohbet bile edemiyoruz. kendi anlatıyor kendi dinliyor sorulara cevap vermez. ama aklı başı yerinde. parti toplantılarına gider,her ay kuaföre gider(ben bile gitmiyorum) ama ne oğluna ne evimize hiç bir faydası olmadığı gibi elimize geçen en ufacık şeyden nasiplenmeye çalışıyor. böyle bir insana samimiyet beslemek,sabır duymak insanın kendine saygısızlık.
en büyük hayalim çocuklarımı kendi babanem gibi samimi bir babaneyle büyütmekti. ama asla olamayacak birşey bu işte.sebebi de ne yazık ki ben değilim.ben olsaydım düzeltebilirdim en azından....
valla ne güzel ya böyle anlattıgnız şekildeki kaynanalara bayılıyorum... kaynanamda kendine alır bana almazdı hiç bişey nişanlıyken yorganı bile 10 tl ye almış bi kaynanam varŞu toplumsal dayatmalardan çok sıkıldım
sırf kayınvalidesi diye her yaptığına göz yummak zorundamı bu hatun?
şikayet etmesin mi
bellki çok dolmuş zaten kendide diyor yaptıklarını yazsam buraya sıpmaz diye
insanlara sadece kendi penceremizden bakmayalım lütfen.
ben bile çocuğa bakma şekline çok sinir oldum
ağzına bütün ceviz vermeler.
önlüğünü tuvalette temizlemeler.
benim annem torunun çamaşırlarını ayrı yıkıyor
deterjanı bile ayrı
insanda mantık olur dimi tuvalette önlk yıkamak ve oraya asmak mantık dışı
sırf kocamızın annesi diye her şeyini çekmek zorunda değiliz.
bende nişanlanıyorum şimdilik çok iyi aramız arkadaş gibiyiz
kendine bişey alıyor banada alıyor
ama böyle bir kadın olsa hiç çekemezdim.
maşallah de tahtaya vur. inşallah daim olsun.
fakat davranışları değişirse de şok olma derim ben...
Bu arada çok enteresan bir şey daha var.
Eşimin kardeşi 7-8 ay önce evlendi. Eşi çok tatlı bir kız. Gerçekten çok sevdim. Yaşıtız çok iyi anlaştık. Onlar kv ile aynı şehirde oturuyorlar. eltim çok seviyor kvmi. Ne zmn konuşsak öve öve bitiremiyor. Kv de eltimi çok seviyor. Buraya geldiğinde 1 sn ağzından düşürmez öbür gelinini. Banada sürekli onun adıyla hitap eder yanlışlıkla oldu der. Aynı şehirde yaşıyolar, haftada 1 yada 2 hafta 1 görüşüyolar. Eltim bahsederken ondan başka bir kadından bahseder gibi bahsediyor. Acaba bendemi bir sorun var arkadaşlar. Çünkü benim problemim düğünüm olduğu gün başladı 3.5 yıldır sürüyor.
eltinden ve eltinn eşinden korkuyodur ondandr canmm emin ol hatta onn evnde temzlik yemek bile yapıyodur çünkü benm kv de aynı ...
eltinden ve eltinn eşinden korkuyodur ondandr canmm emin ol hatta onn evnde temzlik yemek bile yapıyodur çünkü benm kv de aynı .Bu arada çok enteresan bir şey daha var.
Eşimin kardeşi 7-8 ay önce evlendi. Eşi çok tatlı bir kız. Gerçekten çok sevdim. Yaşıtız çok iyi anlaştık. Onlar kv ile aynı şehirde oturuyorlar. eltim çok seviyor kvmi. Ne zmn konuşsak öve öve bitiremiyor. Kv de eltimi çok seviyor. Buraya geldiğinde 1 sn ağzından düşürmez öbür gelinini. Banada sürekli onun adıyla hitap eder yanlışlıkla oldu der. Aynı şehirde yaşıyolar, haftada 1 yada 2 hafta 1 görüşüyolar. Eltim bahsederken ondan başka bir kadından bahseder gibi bahsediyor. Acaba bendemi bir sorun var arkadaşlar. Çünkü benim problemim düğünüm olduğu gün başladı 3.5 yıldır sürüyor.