Kayınvaldeme tahammül etmeye çalışırken kendimi bitirdim!

Kırk yılda bir geliyor ama etkisi bende aylar sürüyor. Ben doğum yaptığımda daha hastaneden taburcu olmadan atlayıp geldiler. Halbuki ben eşime biraz iyileşeyim 1 hafta sonra gelsinler demiştir. Lohusalığım burnumdan geldi sayesinde. karı koca ve oğlu geldiler, annem ilk gece kaldı sadece. Sabaha kadar bebeğim ağlardı gelip asla yardım etmedi. Eşimle ben iki acemi elimiz ayağımıza dolaşırdı. O zamanda yemek yapmadı. Sbh önüme hergün peynir zeytin çatal ve çay koydu kahvaltı diye. Öğlen acıktım anne çok acıktım dedim, 4 günlük mücver vardı onu ye dedi, ve gecede dışarda kalmış. Onu ben yiyemem emziriyorum dedim. Yapmadı yemek, o gün tüm gün boyunca kuru pasta, peynir ekmek falan yedim. Ertesi günde yapmadı. Lohusalıkta dibe vurmuş tabi. Lohusaya komposto yapılır en kötü ihtimalle. Annemin durumdan haberi yoktu. 4.gün aradım ağlaya ağlaya anlattım, günlerdir açım, eğilemiyorum yapamıyorum diye. Sonra annem onlar gidene kadar her sabah geldi, bütün evin yemeğini pişirdi, çamaşırımız hatta eşimin ütüsüne kadar yaptı, temizliği yaptı, pansumanımı yapıp gitti. Onlar gidene kadar perişan oldum. Alt üstü 1 hafta kaldılar ama benim en zor bir haftamdı. Ölürümde o günlerimi unutamam ben.
Off kiyamam canim ya. Ne manyak insanlarmis. Var ya kendi kizlari olsa dort donerlerdi. Kadin hasta midir nedir.

Bu arada çok enteresan bir şey daha var.
Eşimin kardeşi 7-8 ay önce evlendi. Eşi çok tatlı bir kız. Gerçekten çok sevdim. Yaşıtız çok iyi anlaştık. Onlar kv ile aynı şehirde oturuyorlar. eltim çok seviyor kvmi. Ne zmn konuşsak öve öve bitiremiyor. Kv de eltimi çok seviyor. Buraya geldiğinde 1 sn ağzından düşürmez öbür gelinini. Banada sürekli onun adıyla hitap eder yanlışlıkla oldu der. Aynı şehirde yaşıyolar, haftada 1 yada 2 hafta 1 görüşüyolar. Eltim bahsederken ondan başka bir kadından bahseder gibi bahsediyor. Acaba bendemi bir sorun var arkadaşlar. Çünkü benim problemim düğünüm olduğu gün başladı 3.5 yıldır sürüyor.
Yok senden kaynaklanmiyor. Diger gelin daha yeni gelin simdi onunla da iyi gecinmezse sana yaptiklarini yapsa elalem diyecek ki 'bu gelinle de iyi olmadigina gore kaynanadan suc'. Bu yuzden ona ii davraniyor bence. Ayrica eltinin ismini sana guya yanlislikla soylemesi bence kotu niyetle. Gicik kadin

Pardon ama iyicene sacmaladin. Yaslilik, karsindaki insani kirmak, üzmek, sinir etmek icin bir neden degildir. Sirf daha uzun yasadi diye bir insan saygiyi hak etmez. Saygi, sevgi, hosgörü evet yaslilikta bile karsiliklidir.

Ha alzheimer gibi bir hastaligi olur, elbette sabirli olmaya calisirsin fakat bircok yasli ( ki bu örnekte eminim kv o kadarda yasli degildir, tas catlasa 50-55 yasindadir) bilerek yapiyorlar.

Sanirim gercekten yasamayan bilmiyor. Annem yillarca babaanneme bakti fakat babama, babaanneme sorsan annem hic birsey yapmadi. Yaparak sanki deger mi bildi? Tam aksine. Annemin sinirleri yiprandi, fiziksel sorunlari cikti,....

Insan hayatta daima kendine ve etrafina saygili olmali diye düsünüyorum. Sirf karsimdaki yasca büyük diye, asla kendimi kullandirtmam. Yipratmam kendimi.

Yipratma kendini ne yapayim yani??
O sensin, bu da benim.
Herkes esit olamaz.
Herkes ayni dusunemez..
Iyi gunler. ..

Simdi KV Misafir gözüyle bakan da var, bakmayan da var.yukari tükürsen biyik, asagi tükürsen sakal misali !
KV uzakta, bende Misafir gözüyle bakardim...herkes Aliskanliklari farkli, ve türk geleneklerinde maalesef gittigin yere ayak uydurma yok, illa büyüge ayak uyduracaksin...bu böyle gider gibime geliyor.Esinizden beklentiniz nedir ? Yardim etmesi mi ? Annesini kötüleyip azarlamasi mi ? Adam Anasi Misafirlige gelmis, bence hicbirsey yapmayacaktir...iki hafta Katlanicaksiniz eliniz mahkum.Sonra gidicek KV, siz yine eski aliskanliklariniza dönün.Söyle bir durum var, kendi Anneniz yaninizda, esiniz durmadan Aliskin olmadigi Annenize Kizsa,her yaptigi gözüne batsa sizde rahatsiz olursunuz.En kolayi fazla kafaya takmamak, cok büyük sorunlar gibi gelmedi bana.Hersey karsilikli anlayisa bagli..KV de düsünceli bir Insan olsa zaten, bu kadinda bütün gün calisiyor,ogluma destekci surda iki kap yemegini pisireyim,temizligini yapayim da yardim edeyim diye düsünürdü...demekki kendisi de öyle ince fikirli bi insan degil.Ama bu Forumda bundan rahatsiz olan gelinler de gördük :-) Allah yardimcniz olsun, bu günler de gecer, allah baska dert vermesin...:KK45::KK45:

Bide tecrübeyle sabit, ese bidi bidi yapmicaksin.tamam insan sinirli oluyor,öfkesini kusmak istiyor ama yapma...Bak KVye oglunu nasil taniyor,bürünüyor zavalli anne rolüne kendine acindiracak birsey hep bulur anneler.Biz gelinlerde saf asik,duygusal takiliriz.Duvar gibi ol, he he de gec, esine yansitma..bisey söyleme ...A olurmu askin annem o kizarmiyim falan takil, ye yut.Evet zor ama bak bakalim senden iyisi varmi, ee bide kolaysa esine kötülesin seni bir kere daha.Esin ,uhakkak arkanda durur,durmazsa zaten paket yap koy kapinin önüne.
Ben böyle yapiyorum, ve cok cok rahatim.Yurt disindayiz, aramam etmem,kendileri arar.cok cektirdiler zamaninda 5 sene bir evde oturdum...sonra yeter dedim ve geldim geri esimi de getirdim.Izinden izine yüzüne güler, tatilimizi yapariz.Kv de agzini bile acamaz.oh rahatim beyde yok

Geçicek, gidecek diye sabretmekten başka çaren yok
Sorguladığın şeylere gelince; onları kayınvaliden olmasa da sorgulayacaksın birgün
Herhalde hepimiz yaşıyoruz bu sıkıntıları; neden uğraşıyorum, çabam ne için, bugünler için mi çalıştım ?
Her akşam koştur koştur eve dönerken aman yemek yetişmeyecek, işler yarım kaldı diye hırpalanırken ömrümüzden çalıyoruz, bir çözüm bulamadım henüz. 35 yaşıma kadar kaçtım evlilikten, şimdi diyorum ki haklıymışım. Eşimi seviyorum bunda bir sorun yok ancak evlilik cidden çok yorucu bir maraton, ucu bucağı yok, bunalıyor insan.

Az beklentl cok mutluluk
Sirf kaynana oldugu icin konu cok abartilmis
Her aksam yemek yapiyorsun
Temizligi yapiyorsun
Cocugunada annen bakiyor
Eee bunlari kv olsada olmasada yapiyorsun kv gelincemi sorun oluyor

canım sabret zaten gidecekmiş.beterin beteri vardır diye düşün.beteri nasıl olur sana deyim mi :benim yaşadığım gibi olur kaynananın hiç gitmeyeni içeceği suyu bile kızın hasta ağlarken senden isteyenini düşün.

Hiç haksız bi noktanı görmedim tatile gelmiş resmen..saglıklıysa yardım edecek ya da calışan gelinin evine gelmicek..
bi de sormadan gelmiş..
calışmayan ev hanımı gelini var mı ona gidiyo mu merak ettim emin ol olsa orda kölelik yapardı...
varlıklı cimrileri öldüresim geliyo..

insallah hep saglikli olur da kv,gelmeleri sadece 1-2 haftalik ziyaretle sinirli kalir.
uzulmeyin,elbet gidecektir evine ama bu yuzden esinizle aranizi bozmayin.

Yipratma kendini ne yapayim yani??
O sensin, bu da benim.
Herkes esit olamaz.
Herkes ayni dusunemez..
Iyi gunler. ..

Ben herkes esit olsun demedim ki. Sen kv'denin karsisinda hep daim susmayi tercih ediyorsan, elbette bu senin tercihindir fakat bunu tercih etmeyen insanlari asaglayamazsin. Senin yaptiginda bu. "Insallah çoçuklarim böyle düsünmez" gibi laflarlar ile benim gibi düsünen insanlara saygisiz damgasini vuruyorsun.

nasıl bu kadar sabırlı oldun
işten gelince kahvaltılık hazırlayıp koy önüne
o evde yorgunsa sende işten yorgun geliyorsun

tüm yorumları okudum sadece bir arkadaş tespit ettiğim noktaya dikkat çekmiş. konu sahibi, bence asıl problem eşinle senin aranda. kayınvalideyi mazur görmüyorum asla, senin yerinde olsam bu kadar sabırlı olabilir miydim hiç sanmıyorum. bence seni yoran eşinin anlayışsızlığı ve annesi burdayken sorumlulukları konusunda annesini vekil tayin etmesi. hadi elinden gelse neyse de toruna da güzel bakamıyor. size ne tavsiyede bulunayım bilemedim. eşinizle aranızdaki problemi çözmeniz şart. bir de çocuk bakımı içinize sinmiyorsa alın annenize götürün diyecem ama böyle birşey yaparsanız bu sefer de eşinizi ve kayınvalideyi iyice coşturursunuz :KK43: sayılı gün çabuk geçsin kadın bir an önce hayırlısıyla evine dönsün ama kısa vadede rahatlık bu, uzun vadede eşinizin davranış değişikliğine ihtiyaç var.

Herkese merhaba,
bu konuyu gunlerdir sisip sisip derdimi doya doya kimseye anlatamadigm icin aciyorum. Ozetle 3,5 yillik evliyim, bebegim var. Evlenirken son yillarda moda olan vurdumdaymaz erkek ailesinden bizdede var. buyuk maddi gucluklerle evlendik. babamin evinde oturuyoruz,3 yil babamin arabasini ortak kullandik. esyalarimizi kredi cekip aldik. esimin ailesi 70 tlye bir ev hediyesi aldilar sadece. neyse profili anladiniz yoksa uzar bu... bebegime annem bakiyor,ben calisiyorum. kv torunu ozlemis beni hic aramadan musayit olup olmadimi sormadan esime soyleyip biletini almis gelmis(cok sukur baska şehirde yaşıyor). Kv hayatımda tanıdığım en cimri insan. Bunu ilk şu şekilde anladım: Bir hafta sonra nişanım var, öylesine gezerken bir çorapçıya girdik, kendine birşeyler aldı. Bende nişan elbisemin altına birtane ince çorap aldım, kasaya gittik, kendininkini ödedi, benim 5 tllik çorabı ödememi bekledi. Evlenirken bir hurç getirdi yırtık, içine evinde kullanmadığı ne kadar yastık battaniye varsa doldurmuştu. Bir sonraki gelişinde kurulama bezimiz yok diye eski yastık kılıflarını dikip kurulama bezi hediye etti bize! (Durumları kötü değil) Evlenirken çok şey oldu, ben artık bunları boşvereli çok olmuştu. 1 haftadır bizde kalıyor. Daha önceleri çok fevri davranır eşimle çok kavga ederdim. Artık huzurumun kaçmasını istemediğim için sakin olmaya çalışıyorum.Alt üstü 1-2 hafta idare edeceğim gidecek diye düşündüm. eşimede annesiyle ilgili birşey yansıtmayacaktım. Ama artık benim iplerim gerildi koptu kopacak. İlk geldiği gün bebeğime tüm ceviz vermiş, kızım odaya girdi, kusacak gibi yapıp çıkardı cevizi. Kibarca anne lütfen bir daha verme dedim. Geldiğinden beri sadece bir kere bir çeşit yemek yaptı, 4 gün geçmiş hala onu yiyelim diyor. Herakşam işten gelip sofrayı kuruyorum, kızımı doyuruyorum, gelip yiyor kalkıp tv izliyor. Mutfağı toplayıp ertesi günün yemeğini yapıyorum. Kızımı uyutuyorum, yorgunluktan bayılıyorum bende. Birkere ben çorba yapacağım sende yarın kızım uyurken biber dolması yapabilirmisin dedim, eşim çok sever. Zaten kızıma mevsimi değil yedirmem. Yarın yapamam çocukla zor oluyor dedi, şimdi birlikte yapalım dedim, bu saatte insanın canı yapmak istemiyor dedi. Peki dedim girdim başka yemek yaptım. onlar eşimle tv izlediler. Çarşamba izinliydim, tüm gün tv izledi, ben çocuğumla ilgilendim. Çocuk uyurken yemeklerimi yaptım. Tümgün bir tabak kaldırmadı. En çokta işten gelip yemeğini koyup, taabğını yıkamak zoruma gidiyo. Gündüz işteyken ne zmn arasam kızım uyuyo kendi tv izliyo oluyo. Tencereden yemekleri alıp buzdolabına kapağı açık koyuyor. Defalarca söyledim umursamıyor. Kızımın uyku düzeni bozuldu. Temizlik zaten asla yapmıyor. Birde sürekli çok yorulduğundan dert yanıyor. Çok pis aşırı huylanıyorum. Kızımın mama önlüğünü tuvalette yıkamış, tuvaletin musluğunada asmış. Güzelce uyardım, mutfakta yıkamasını istedim bu sefer banyoda yıkamaya başladı. Defalarca bir yemeği 3.gününde asla kızıma yedirmediğimi anlatmama ragmen hala 3-4 günlük artan yemekleri vermek istiyor. Vermesin diye dökmek istediğimde ertesi gün kendi yiyeceğini söyleyip döktürtmüyor. Bugun bir diğer dünürünün kardeşine gitmek istediğini söyledi, eşim çalışıyo ben götürdüm. Giderken elimiz boş gitmeyelim diye bişeyler alcaktım, çünkü o heryere eli boş gider, sonra düşündüm neden ben alıyorum, kendi dünürü kendisi alsın. Anne istiyosan biryerde durayım bişeyler al, evlerine ilk defa gidiyosun, dünürsün olmaz dedim. Aklımada gelmedi değil aslında dedi. Pastanenin önünde durdum, sen in al ben park yeri bulayım dedim. Çok kalabalıktı. Park yeri bulamadım, döndüm dolaştım, pastanenin karşı yolunda durmak zorunda kaldım. Tlfnunuda arabada unutmuş. Bir baktım pastanenin önünde beni bekliyor, gel gel yapıyor. Arabayla dönemem geçmişim kavşağı, çocuk arabada yayan gidemem. Gelemem diyorum. Karşımda inatla gel gel yapıyor. Amacı benide pastaneye sokup bana aldırmak biliyorum. Sonra ben gitmeyince aldı geldi, yol boyu çok pahalı param çıkışmadı diye söylendi. En ucuz şekerpare varmış, onu almışta. Dünde annem kızıma kek yedirirken verme keki yutamaz dedi. Aylardır annem bakıyor, kendi 3 gün baktı anneme ahkam kesiyor. Sinir stres sahibi oldum 1 haftadır. Yüzümde iki tane sivilce çıktı. Dayanamıyorum arkadaşlar. Eşimle ne zmn paylaşsam kavga ediyoruz. Kendisi annesi geldiğinden beri hiç yardım etmiyor. Anneli oğullu oturuyolar. Sorgulamaya başladım artık ben bunun içinmi evlenmiştim. Üniversiteyi okuyup kpssyi kazanırken verdiğim emeklerim eninde sonunda bu hayatı yaşamak içinmiydi. Madem öyle liseyi bitirip evlenseydim. Ailem beni okutmuş, gitar kursu ingilizce kursu tatil ne istediysem yapmış, yurt dışına staja göndermiş, özel sektörde çalışmışşım, kpssyi kazanıp devlete girmişim, iyi bir işim, iyi bir konumum, sosyal çevrem var, ama kendi evimde mahremimde yaşadığım cehalete bak. Bunun içinmiymiş senelerce harcanan çaba. Herşeyi sorgulamaya başladım, eşimede çok kızgınım, herşeyde geri planda kalıyor, vurdumduymaz takılıyor, işten geç geliyor erkenden yatıyor, beni sürekli annesiyle burun buruna bırakıyor. bişeyemi canım sıkılmış, moralimmi bozukmuş yada çokmu mutluymuşum umrunda değil. Ağzından yorgunumdan başka bir laf çıkmıyor. Çok uzun oldu sadece içimi dökmek istedim. Mutsuzum, Kafamın içinde konuşmaktan sıkıldım, sadece biryere yazmak istedim. Okuduysanız teşekkür ederim.
Canım benim ya biraz daha sabret gönderince kaynananı işler tekrar yoluna girer inş. Bende çocuk yokta kaynananın aynısından var idare etmekten başka çare yok malesef ama kalan yemekleri sen ona sormadan dök çocuğun midesini bozmasın aaa unuttum döktüm falan dersin safa yatarak.

Herkese merhaba,
bu konuyu gunlerdir sisip sisip derdimi doya doya kimseye anlatamadigm icin aciyorum. Ozetle 3,5 yillik evliyim, bebegim var. Evlenirken son yillarda moda olan vurdumdaymaz erkek ailesinden bizdede var. buyuk maddi gucluklerle evlendik. babamin evinde oturuyoruz,3 yil babamin arabasini ortak kullandik. esyalarimizi kredi cekip aldik. esimin ailesi 70 tlye bir ev hediyesi aldilar sadece. neyse profili anladiniz yoksa uzar bu... bebegime annem bakiyor,ben calisiyorum. kv torunu ozlemis beni hic aramadan musayit olup olmadimi sormadan esime soyleyip biletini almis gelmis(cok sukur baska şehirde yaşıyor). Kv hayatımda tanıdığım en cimri insan. Bunu ilk şu şekilde anladım: Bir hafta sonra nişanım var, öylesine gezerken bir çorapçıya girdik, kendine birşeyler aldı. Bende nişan elbisemin altına birtane ince çorap aldım, kasaya gittik, kendininkini ödedi, benim 5 tllik çorabı ödememi bekledi. Evlenirken bir hurç getirdi yırtık, içine evinde kullanmadığı ne kadar yastık battaniye varsa doldurmuştu. Bir sonraki gelişinde kurulama bezimiz yok diye eski yastık kılıflarını dikip kurulama bezi hediye etti bize! (Durumları kötü değil) Evlenirken çok şey oldu, ben artık bunları boşvereli çok olmuştu. 1 haftadır bizde kalıyor. Daha önceleri çok fevri davranır eşimle çok kavga ederdim. Artık huzurumun kaçmasını istemediğim için sakin olmaya çalışıyorum.Alt üstü 1-2 hafta idare edeceğim gidecek diye düşündüm. eşimede annesiyle ilgili birşey yansıtmayacaktım. Ama artık benim iplerim gerildi koptu kopacak. İlk geldiği gün bebeğime tüm ceviz vermiş, kızım odaya girdi, kusacak gibi yapıp çıkardı cevizi. Kibarca anne lütfen bir daha verme dedim. Geldiğinden beri sadece bir kere bir çeşit yemek yaptı, 4 gün geçmiş hala onu yiyelim diyor. Herakşam işten gelip sofrayı kuruyorum, kızımı doyuruyorum, gelip yiyor kalkıp tv izliyor. Mutfağı toplayıp ertesi günün yemeğini yapıyorum. Kızımı uyutuyorum, yorgunluktan bayılıyorum bende. Birkere ben çorba yapacağım sende yarın kızım uyurken biber dolması yapabilirmisin dedim, eşim çok sever. Zaten kızıma mevsimi değil yedirmem. Yarın yapamam çocukla zor oluyor dedi, şimdi birlikte yapalım dedim, bu saatte insanın canı yapmak istemiyor dedi. Peki dedim girdim başka yemek yaptım. onlar eşimle tv izlediler. Çarşamba izinliydim, tüm gün tv izledi, ben çocuğumla ilgilendim. Çocuk uyurken yemeklerimi yaptım. Tümgün bir tabak kaldırmadı. En çokta işten gelip yemeğini koyup, taabğını yıkamak zoruma gidiyo. Gündüz işteyken ne zmn arasam kızım uyuyo kendi tv izliyo oluyo. Tencereden yemekleri alıp buzdolabına kapağı açık koyuyor. Defalarca söyledim umursamıyor. Kızımın uyku düzeni bozuldu. Temizlik zaten asla yapmıyor. Birde sürekli çok yorulduğundan dert yanıyor. Çok pis aşırı huylanıyorum. Kızımın mama önlüğünü tuvalette yıkamış, tuvaletin musluğunada asmış. Güzelce uyardım, mutfakta yıkamasını istedim bu sefer banyoda yıkamaya başladı. Defalarca bir yemeği 3.gününde asla kızıma yedirmediğimi anlatmama ragmen hala 3-4 günlük artan yemekleri vermek istiyor. Vermesin diye dökmek istediğimde ertesi gün kendi yiyeceğini söyleyip döktürtmüyor. Bugun bir diğer dünürünün kardeşine gitmek istediğini söyledi, eşim çalışıyo ben götürdüm. Giderken elimiz boş gitmeyelim diye bişeyler alcaktım, çünkü o heryere eli boş gider, sonra düşündüm neden ben alıyorum, kendi dünürü kendisi alsın. Anne istiyosan biryerde durayım bişeyler al, evlerine ilk defa gidiyosun, dünürsün olmaz dedim. Aklımada gelmedi değil aslında dedi. Pastanenin önünde durdum, sen in al ben park yeri bulayım dedim. Çok kalabalıktı. Park yeri bulamadım, döndüm dolaştım, pastanenin karşı yolunda durmak zorunda kaldım. Tlfnunuda arabada unutmuş. Bir baktım pastanenin önünde beni bekliyor, gel gel yapıyor. Arabayla dönemem geçmişim kavşağı, çocuk arabada yayan gidemem. Gelemem diyorum. Karşımda inatla gel gel yapıyor. Amacı benide pastaneye sokup bana aldırmak biliyorum. Sonra ben gitmeyince aldı geldi, yol boyu çok pahalı param çıkışmadı diye söylendi. En ucuz şekerpare varmış, onu almışta. Dünde annem kızıma kek yedirirken verme keki yutamaz dedi. Aylardır annem bakıyor, kendi 3 gün baktı anneme ahkam kesiyor. Sinir stres sahibi oldum 1 haftadır. Yüzümde iki tane sivilce çıktı. Dayanamıyorum arkadaşlar. Eşimle ne zmn paylaşsam kavga ediyoruz. Kendisi annesi geldiğinden beri hiç yardım etmiyor. Anneli oğullu oturuyolar. Sorgulamaya başladım artık ben bunun içinmi evlenmiştim. Üniversiteyi okuyup kpssyi kazanırken verdiğim emeklerim eninde sonunda bu hayatı yaşamak içinmiydi. Madem öyle liseyi bitirip evlenseydim. Ailem beni okutmuş, gitar kursu ingilizce kursu tatil ne istediysem yapmış, yurt dışına staja göndermiş, özel sektörde çalışmışşım, kpssyi kazanıp devlete girmişim, iyi bir işim, iyi bir konumum, sosyal çevrem var, ama kendi evimde mahremimde yaşadığım cehalete bak. Bunun içinmiymiş senelerce harcanan çaba. Herşeyi sorgulamaya başladım, eşimede çok kızgınım, herşeyde geri planda kalıyor, vurdumduymaz takılıyor, işten geç geliyor erkenden yatıyor, beni sürekli annesiyle burun buruna bırakıyor. bişeyemi canım sıkılmış, moralimmi bozukmuş yada çokmu mutluymuşum umrunda değil. Ağzından yorgunumdan başka bir laf çıkmıyor. Çok uzun oldu sadece içimi dökmek istedim. Mutsuzum, Kafamın içinde konuşmaktan sıkıldım, sadece biryere yazmak istedim. Okuduysanız teşekkür ederim.
Neler çekiyorsun kıyamam ya nasıl üzüldüm nasıl sinirlendim anlatamam şurdan küfür edesim geldi! Valla canım misafir 2 gün misafirdr ondan sonra evdeki yerini bilecek düzgün davranacak mecbur! Sen köle misin hizmetçi misin? 2 haftalığına gelmiş, senin ömründen 2 ay çalıyor stresten!! Ne hakkı var!? Eşin de jör müymüş görmüyor muymuş be yavrum ya onun da gözünü aç böyle olmaz!

Keske ben de liseyi bitirip evlenseymisim. Eve hicbir katkim olmasaymis. Aksine harcligimi kocam verseymis. Hic cocuk bakimi konusunda bilgim olmasaymis da beni o yonetseymis. Ben bir sey bilmeseymisim de her seyi kendi ve kizi bilseymis. Ben de cehaletin verdigi karsi konulmaz mutlulukla yaslanip gitseymisim koca evinde

Benim annem de yaşadı üstelik nenem ve dedem Alzheimerdi. Bir gune bir gun of demedi. Bize de dedirtmedi.
Sonucta anneniz onlara guvenerek yemek yapmamazlik yapmamaliydi..
Bizler de bir gun yaslanacagiz insallah ve bunun hastaligi var her tur derdi var. (Rabbim kimseye muhtac etmesin)
O zaman ne olacagimjzi nasil olacagimizi bilemiyoruz...
Bu kadar tahammulsuz olmamaliyiz bence.
Canım hastalık başka bişey bizde Alzheimerlı dedeme baktık 5 ay kadar tam benim nişan düğün arası hasta bi insana öf diyen zaten kendinden utansın dedem 1 yaşındaki yeğenimi bile dövdü cinsiyetini sordu kız deyince çekin gözümün önünden hem kız çocuğu hem de ne işi var ortada diye yapıştırdı kafasına biz yetişene kadar, hasta bi insana kimse öf demez diye düşünüyorum ama bu hasta değil ki.. Durum çok farklı kıyas yapılamaz bence

arkadaslar sabahtan beri yazmadim.ama okuyorum hizlica ara ara. bugun cildirma noktasindayim. ama bu sefer esime. gece ben burda takildim gec yattim. sbh cocuk uyandi esim beni uyandirdi cocuk agliyor dedi. sen bak ben cok gecyattimdedim. bjr pazarim var uyucam dedi. sanki ben hafta boyu oglelere kadar uyuyorum dedim. kalkmadi gittim kizimi alio ortamiza koydum. arkami dondum uyudum.kizimda debelendi babasini cekistirip durdu uyutmadi. aldi kizini gitti,annesiylr kizima kahvalti yaptitdilar herseyi duydum ama uuuyo numarasi yaptm. kizimin kahvaltisi icin bile kalkmadim.kendileri biaeyler yesirsiler.sonra kv bizr kahvakti hazirladi esim gelip cagurdi vvp vermedim,5 dk sonra kv cagirdi,o cagirinca saygusizlik olmasin diye hemen kalktim. aksama misafurlerimuz var.benim ailem akrabbalarim gelck yemege kv icin. kvnjn yoresel yrnek sozu vardi. sen o yrnegj yap ben temizlik utu yapayim dedim.esim markt alusverisi tapti gekdi.evi supurcktim cicugun ogle yemeginu hazirldm esime sen yedur dedim verdik. benim kisim oyunla sarjiyka anca yer.esim hic yedirmedigibicin simdiye kdr 2 dk sonra seskebdi yemiyo. o zmn sen evi supur ben yedureyim dedim.sinirlendi.bende cok sinirlendm. sen tv izle ben yedireyim evide aupurum diye kizdim. beni odada fusir fisir annemin yajinda bana bidaha bagirma yoksa cok kotu olur diue tehdi etri. naparain dedim. yap gorursun dedi. ben osaya gecip kizimi doyurdum o evi aupurdu.suanda annesine mufaky

X