kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya siz gercekten iyi misiniz? Yoksa yazmis olmak icin mi yaziyorsunuz? Insanlar cani ile ugrasmis kanser ve hastalik ne demektir bilir misiniz? Bilmediginiz o kadar acik ki keske kimse bilmese. Sonrasinda bir olum var ortada siz 6 ayda kendinize gelip cicim ayi dusunur muydunuz acaba. Cicim ayi yandi bitti kul oldu diyorsunuz iyi hos nerede kaldi hastalikta saglikta, iyi gunde kotu gunde evliligine ne oldu? Bilmeyip anlamadiginiz konularda soyle ustten ustten konusup ahkam kesmeyin bari ya komik oluyorsunuz.
Evlenirken yetişkin olmak gerekiyor işte. Hastalık, ölüm hemde anne, eş ölümün yanında lafı geçen şey ne, cicim ayı. Şaka gibi ama komik değil.

Çay içiyoruz birlikte öyle gidiyor yine 21.30 buluyor gitmesi
Size hastalık ölüm gelmeyecek sanmayın. Gün gelecek sizin de anneniz babanız hastalanacak. Şimdi annesini kaybetmiş biri kocanız. Dolayısıyla babasıyla birbirlerine destek olmak istiyorlar. İnsan iki gün idare eder. Öyle yüzsüz bir adam da değil diyorsunuz.

evet gerçekten zorlanmasam bende sorun etmem
peki birşey sorucam
o adam sizin evinizin herşeyine sizden önce koşmuş usta tutmuş başında durmuş vs.
belki sıkıldı zorlandı ama çocuğu için idare etti

konuda kanserden ölüm var kanser zaten zor bir süreç eşin acı cekiyor gözünün önünde hergün ölümü hatırlıyorsun ,neye zorlandığınızı anlamıyorum gerçekten siz evde yemek yemiyor musunuz haftada 2 gün 1 tabak fazla koymak bu kadar yorucu mu ? adam yemek yiyip kalkıp gidiyor ve evinizin tüm işlerinde de koşturuyor değil mi ? üstelik eşinizde ev işlerinde yardımcı zaten ? hani herşey tek size yığılmış değil ? birde çocuk istiyoruz diyorsunuz çocuğa nasıl bakacaksınız;? 1 tabak masaya koymak bu kadar zor gelirken ?

evlenir evlenmez hastalık ve ölümle yakın olmanız şansızlık olmuş ama bu sizin evinizin içinde de olabilirdi şanssızlık talihsizlik... bu o adamın suçu değil aile olmak destek olmayı gerektirir

Kadın ilk 6 ayını anlamamıs zaten evliliğinin.6 aydrda kpder evde.E cıcım ayları noldu ?Yandı bıttı kul oldu.
gerçekten bazı insanlara çok bencil geliyor belki ama ben eşimi 4 yıl bekledim ve çoğu özel zevkimizi evlenince yaparız dedik haramdan uzak durduk v tesettürlüyüm eşimle evlilik özgürlük yaşamak istedim ama şimdi de bu durum var

Evlenirken yetişkin olmak gerekiyor işte. Hastalık, ölüm hemde anne, eş ölümün yanında lafı geçen şey ne, cicim ayı. Şaka gibi ama komik değil.

Ben evliyken bu surecleri yasadim. Hastalik ve olum dahil. Esim beni bosamadigi icin kendimi sansli falan sanmaliyim herhalde. Oysa insan evladindan bunlar beklenir ama insanlari anlamak zor. Bu muhtesem evlilik diye kendi capinda bir laf sokmus ki komedi resmen. Cunku muhtesem evliliklerde hastalik ve olum hic yasanmaz, herkesin ailesi daima sagliklidir. Valla bazen bazi yorumlari okuyunca aklimi mi kaybettim acaba diye dusunuyorum.

gerçekten bazı insanlara çok bencil geliyor belki ama ben eşimi 4 yıl bekledim ve çoğu özel zevkimizi evlenince yaparız dedik haramdan uzak durduk v tesettürlüyüm eşimle evlilik özgürlük yaşamak istedim ama şimdi de bu durum var
9,5 tan sonra niye yapamıyorsunuz özelinizi.
Adam yatmıyormuş, o gidince yapın sizde. Bahaneleriniz de saçma

haftada 2 gün kayınbabanızın akşam 9 da gittiği kısıtlı az vakitde oturup yemek yediği saatde eşinizle özgür olmak mı hayaliniz ?
size birşey diyeyim mi kayınvalideniz ölmeseydi yas süreci olmasaydı eğer, o haftanın 2 günü arkadaşlar akrabalar gelirdi veya siz giderdiniz zaten üstelik daha geç saatlere kadar oturulurdu ....

Sizin sorununuz eşinizin çalışma şeklinden kaynaklanıyor.
Bence eşiniz iş değiştirsin.
Çünkü kayınpederden bağımsız zaten siz birbirinizi görmüyorsunuz.
Üstüne bir de çocuk yapınca görüşmeme meselesi daha da katmerlenecek.
Ortada paylaşılan bir hayat değil, ortak olunan giderler ve ayrı ayrı bir yaşam var.
Özellikle çocuk olduğunda çalışmaya devam edecekseniz, daha tahammülsüz olacaksınız.
Kp daha çok göze batacak falan filan.

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, arkadaşlar kız çocuklarımıza öğrettiğimiz gibi temizlik, yemek gibi temel işleri erkek çocuklarada öğretmek zorundayız.
Sağlık olduktan sonra kendi kendine yetebilmek zorunluluktur.

Bu zamanda annesi/eşi yanında olmadığında çaresiz bebek gibi kendine yetemeyen insanlar yetiştirmek marifet değil.
eğer bir gün bebeğim olursa işten ayrılacağım zaten planımız bu şekilde kaynanam oğluna bir çok ev işini öğretmiş hep desteklerdi zaten eşimin bana yardım etmesini ama eşine öğretememiş malesef

Bence de konu sahibi açısından zor ya iki taraf için de sıkıntılı haftada bir olsa sanırım daha iyi olur
Haftada bır ıyıdır.Okdır.Calısan kadın haftada 2-3 yemege mısafır.Yanı can dayanmaz buna.Surda 1 haftadr 17.00 de cıkıyorum ,yemekte bı kız bı ben valla elım ayagıma dolandı,ev aldı basını gıdıyor.Sabah dedim bu sekilde yasamak ınsan haklarına aykırı kocıye.
Mıgrenım tuttu 2 gundur.
Ne varmıs gelse.?Kendın olursun bi makarna yapar yersın yeri gelır,evını toplamazsın,toz almazsın 2 gun.Yenı evlısın ya.
Ama hazır olda bekler gıbı ha geldı ha gelcek kpder bekle.Ne kadar kolay gelıyor ınsanlara.

Kayınpeder evinize yerleşmis gibi konuşuyorsunuz.
Akşam 9 buçukta sonra yine size kalıyor. Onun öncesi yemek, çay fasli o olmasa da olacak. Her gün de gelmiyor zaten.
Olaya nereden bakarsanız öyle görürsünüz.

Bu olaylar yaşanmasa bile çocuk için erken derdim, yaşınız genç, esktra durumlar yaşanmış, çocuk düşüncesini biraz erteleyebilirsiniz.

allah herkese kötü gün de kendi özelini düşünmeyip birlik olabilecek insanlar nasip etsin. Çok beklemiş kocasını bide tobe yarabbim ya 😂 kocan ister miydi annesini kaybetmek en mutlu zamanlarında böyle bir acıyı yaşamak ? Su kafa yapını değiştir bencilsin çocuk çocuk konuşuyorsun. Yarın senin basına gelmeyeceğinin garantisi var mı ? O zaman eşim bana destek olmuyor babama çorba vermiyor diye konu açarsın buraya

Haftada bır ıyıdır.Okdır.Calısan kadın haftada 2-3 yemege mısafır.Yanı can dayanmaz buna.Surda 1 haftadr 17.00 de cıkıyorum ,yemekte bı kız bı ben valla elım ayagıma dolandı,ev aldı basını gıdıyor.Sabah dedim bu sekilde yasamak ınsan haklarına aykırı kocıye.
Mıgrenım tuttu 2 gundur.
Ne varmıs gelse.?Kendın olursun bi makarna yapar yersın yeri gelır,evını toplamazsın,toz almazsın 2 gun.Yenı evlısın ya.
Ama hazır olda bekler gıbı ha geldı ha gelcek kpder bekle.Ne kadar kolay gelıyor ınsanlara.
Evet ya benim de aklıma o geldi bende çalışırken hele ilk başta çok zorlandım yemek yapmayı yeni öğrenmiştim haftada iki üç gün yemek yapıyordum zaten ev toplu tutamıyorum hala . Cidden iki üç gün biri gelince o evin sürekli düzenli olması lazım . Ben konu sahibini vicdansız bulmadim açıkçası . Babasının durumu da evet zor kendi babam olsa benim de aklımda kalır ne yiyor ne içiyor diye . En güzel çözüm yemek yapıp buzluguna atmak ya da yaptığın yemeklerden yollamak haftada bir gün zaten ağırlar zamanla düzen oturur diye düşünüyorum

Mıgrenım tuttu 2 gundur.
İyi de kayınpeder misafir değil ki. Bir tabak fazla koyacak yine. Makarnaysa yine koyacak. Adamın amacı yalnızlığına evlattan destek beklemek.
Kendi babanız olsa da böyle yük gözüyle bakar mıydınız dürüstçe cevap verir misiniz lütfen

Yani burdaki hanımlar biraz babadan taraf bakmislar bende ilk yorumumda direk kendi babam geldi aklıma ama konu sahibine sanki vicdansizmis gibi davranmayalim ya . Yeni evli biri için de zor bir durum . Haftada üç gün az değil . Altı ay olduğuna göre yavaş yavaş cozum bulabilirsiniz. Bence daha çocuk düşünmeyin hem lohusalık hem kayınbaba yok olmaz. Yemekleri yapıp buzluguna koyun kendiniz yemek gonderin . Baba yemeğin yoksa diye hazırladım dersiniz . Bu düzenin böyle devam etmesi sizin için de zor ben sizi anlıyorum . Çocuk için eşiniz ve sizde sorun yoksa biraz bekleyin. Ya da hamile oldugunuz zamanlarda belki gidiş gelişler azalır . Kayınbabaniza da üzüldüm Allah yardımcısı olsun
ben zorlanmasam gerçekten konu açmazdım ama içinden çıkamıyorum eşimi çok seviyorum onunla baş başa vakit geçirmek istiyorum .çocuk olunca işten çıkacağım şekilde plan yaptık evet belki o zaman gidiş geliş azalır hamileyim diye ve o da alışır

Kp geliyor diye çeşit çeşit yemek yapma. Misafir sayılmaz sonuçta. Karnınızı doyurup kalkın herkes gibi. Böylece yemek ve bulaşık faslı kısalacağından çay da erken sona erer ve kp evine erken geçer.

Sanki haftanın bir iki günü 10 kişilik aile ağırlıyor. O evde yemek pişmiyor mu? Bir tabak bir bardak mı çok geldi? Hadi yorgunsunuz paranız var yemek söylersiniz, aileden biri gibi babanız gibi düşünün. Yaz günü dokuzda kalkan giden hayat arkadaşını kaybetmiş adamcağızı problem etmek de ne bileyim bu süreçleri yaşamış kayıp vermiş biri olarak gücüme gitti.

Sanki haftanın bir iki günü 10 kişilik aile ağırlıyor. O evde yemek pişmiyor mu? Bir tabak bir bardak mı çok geldi? Hadi yorgunsunuz paranız var yemek söylersiniz, aileden biri gibi babanız gibi düşünün. Yaz günü dokuzda kalkan giden hayat arkadaşını kaybetmiş adamcağızı problem etmek de ne bileyim bu süreçleri yaşamış kayıp vermiş biri olarak gücüme gitti.
Kayınpederimden nefret ederim. Bencilin tekidir. Aramız da küslük de var. Ona rağmen Allah korusun böyle bir durum olsa destek olmak isterim ölüm başka bir şey.
Ki buradaki kayınpeder minnoş da bir insan nasıl kıyılır yaa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X