kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Bu muhtesem evlılıgı cocukla taclandırın evet.Kpder gelsın 40 gun lohusalıkta sızde kalsın.Torun sevcem diyip yerlessın hatta.Acıl yapın.

evet bende ondan kıyamıyorum her türlü ihtiyacımızı karşılıyor evin tadilatı ile ilgili ne gerekse ustasını alıp geliyor he işimize bizden önce koşturuyor
Çok çaresizmişsiniz gerçekten vah vah.

Eşiniz de her türlü ortakmış ev işlerine, babası da elinden geleni başka türlü yapıyor, gelince gitmek bilmeme gibi bir durumu yok. Nasıl baş edilir böyle bir dertle, tüh.

Konu sahibi arkadaş. Yaş olarak gençsin daha. Evliliğin de yeni sayılır. Evinde konfor aramanızı anlıyorum.

Ama şu an ortada olağan bir durum yok. Eşini yeni kaybetmiş bir büyük var.

Madem efendi düzgün bir insan biraz nefsimizi susturmalıyız diye düşünüyorum.

Benzer durumda bizim babamız olabilir, annemiz olabilir ve biz kendimiz de olabiliriz.

Eş kaybı ağırdır. Evine yemek yapıp götürürsünüz ama bu sefer de senelerdir eşiyle birlikte oturduğu masada tek kalacak. Bu ona şu an ağır gelir.

Hele bi alışsın. Bi kabullensin. Daha makul bir çözüm bulunur.

Olaya sadece mantık açısından bakmamak lazım. Adam yalnızlık hisseder. Bu boyutu da hesap etmek lazım.

Yoksa yumurta kırılır yenir yani. Mesele sadece yemek değil.

Benim tavsiyem vicdanınıza yatırım yapmanız . Allah gecinden versin kp öldüğü gün vicdanınızın rahat olmasi için elinizden geleni yapın bence. Güleryüzü eksik etmeyin.

Yaptığınız her şey ilerde evlatlarınız tarafından karşınıza çıkacaktır. Bunu unutmayın.

Kadirşinas evlatlar istiyorsanız büyüklere ona göre davranın.

Ps: Kp ile eşiniz saygısız ve bencil insanlar olsaydı yorumum farklı olurdu.
evet hep aklıma kendi ailem geliyor sabretmeye çalışıyorum gerçekten iyi insanlar anneme derdimi anlatınca o da kayınbaban kötü biri olsa anlarım ama gerçekten o da mecbur olduğu için yalnız kalmak istemediği için gelmiyor diye telkin ediyor beni

Karısı yeni vefat etmiş sevecen, tatlı bir adam birkaç gün yemek yiyip çay içip kalkıyormuş, bu adam mı yük oldu size? Eşiniz de yardımcı oluyormuş, temizleyip koşturuyormuş daha ne? Bence ayıp bu, konusunun açılması bile çok ayıp. Her gün sabahtan akşama kadar sizde olsa, eşiniz de suya sabuna dokunmasa bunalmanıza hak veririm, yazık.

Sizin sorununuz eşinizin çalışma şeklinden kaynaklanıyor.
Bence eşiniz iş değiştirsin.
Çünkü kayınpederden bağımsız zaten siz birbirinizi görmüyorsunuz.
Üstüne bir de çocuk yapınca görüşmeme meselesi daha da katmerlenecek.
Ortada paylaşılan bir hayat değil, ortak olunan giderler ve ayrı ayrı bir yaşam var.
Özellikle çocuk olduğunda çalışmaya devam edecekseniz, daha tahammülsüz olacaksınız.
Kp daha çok göze batacak falan filan.

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, arkadaşlar kız çocuklarımıza öğrettiğimiz gibi temizlik, yemek gibi temel işleri erkek çocuklarada öğretmek zorundayız.
Sağlık olduktan sonra kendi kendine yetebilmek zorunluluktur.

Bu zamanda annesi/eşi yanında olmadığında çaresiz bebek gibi kendine yetemeyen insanlar yetiştirmek marifet değil.

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Siz kendinizce çok haklısınız. Evliliğinizin ilk yılları hep sorunlarla uğraşmışsınız. Bence her gün yaptığınız yemekten biraz fazla yapıp kayınpederinize götürebilirsiniz. Böylece kayınpederinizde artık yalnız hayatına daha kolay adapte olur. Tabi ki müsait olduğunuz zamanlarda da evinize davet edersiniz. Buzluğa atılacak pratik şeylerden de hazırlarsanız onları çıkartıp ısıtıp yiyebilir. Çocuk konusuna biz tabi ki bi şey diyemeyiz ama. Bence bir süre daha birbirinize doymanız en doğrusu. En azından kayınpederiniz taamamen yalnızlığa alışır ve sizde psikolojik olarak hamileliğe daha hazır olabilirsiniz. Temizlik işini de tüm kardeşler ortak karar verip haftada bir veya ayda 1 gibi gelinler ve görümce arasında döndürebilirsiniz.

Yani burdaki hanımlar biraz babadan taraf bakmislar bende ilk yorumumda direk kendi babam geldi aklıma ama konu sahibine sanki vicdansizmis gibi davranmayalim ya . Yeni evli biri için de zor bir durum . Haftada üç gün az değil . Altı ay olduğuna göre yavaş yavaş cozum bulabilirsiniz. Bence daha çocuk düşünmeyin hem lohusalık hem kayınbaba yok olmaz. Yemekleri yapıp buzluguna koyun kendiniz yemek gonderin . Baba yemeğin yoksa diye hazırladım dersiniz . Bu düzenin böyle devam etmesi sizin için de zor ben sizi anlıyorum . Çocuk için eşiniz ve sizde sorun yoksa biraz bekleyin. Ya da hamile oldugunuz zamanlarda belki gidiş gelişler azalır . Kayınbabaniza da üzüldüm Allah yardımcısı olsun

Kadın ilk 6 ayını anlamamıs zaten evliliğinin.6 aydrda kpder evde.E cıcım ayları noldu ?Yandı bıttı kul oldu.

Ya siz gercekten iyi misiniz? Yoksa yazmis olmak icin mi yaziyorsunuz? Insanlar cani ile ugrasmis kanser ve hastalik ne demektir bilir misiniz? Bilmediginiz o kadar acik ki keske kimse bilmese. Sonrasinda bir olum var ortada siz 6 ayda kendinize gelip cicim ayi dusunur muydunuz acaba. Cicim ayi yandi bitti kul oldu diyorsunuz iyi hos nerede kaldi hastalikta saglikta, iyi gunde kotu gunde evliligine ne oldu? Bilmeyip anlamadiginiz konularda soyle ustten ustten konusup ahkam kesmeyin bari ya komik oluyorsunuz.

Ya siz gercekten iyi misiniz? Yoksa yazmis olmak icin mi yaziyorsunuz? Insanlar cani ile ugrasmis kanser ve hastalik ne demektir bilir misiniz? Bilmediginiz o kadar acik ki keske kimse bilmese. Sonrasinda bir olum var ortada siz 6 ayda kendinize gelip cicim ayi dusunur muydunuz acaba. Cicim ayi yandi bitti kul oldu diyorsunuz iyi hos nerede kaldi hastalikta saglikta, iyi gunde kotu gunde evliligine ne oldu? Bilmeyip anlamadiginiz konularda soyle ustten ustten konusup ahkam kesmeyin bari ya komik oluyorsunuz.
Yorumumu sorgulatmam hanımefendı kendınıze gelın:KK70:
Herkes fikrini soyleyebılsın dıye bu platformlar var.
Bı de azarlar gıbı yazmıssınız.
Kendınıze gelın!

Kayinbabaniz anlayışlı biriyse alın karşınıza konuşun veya sizin bir buyugunuz konuşsun .bunlar genç evli zaten vardiyadan çok görünüyorlar kız haftada 6 gün çalışıyor bir gün evinde dinlenecek bide sen gitme desin
tam sizden beklenecek sözler... hiç şaşırmadım
:olamaz:

evet bende ondan kıyamıyorum her türlü ihtiyacımızı karşılıyor evin tadilatı ile ilgili ne gerekse ustasını alıp geliyor he işimize bizden önce koşturuyor
Yazık yazık.
Benim siz kötü insanlara denk gelmediğiniz için kıymet bilmezlik yapıyorsunuz belli.

Yorumumu sorgulatmam hanımefendı kendınıze gelın:KK70:
Herkes fikrini soyleyebılsın dıye bu platformlar var.
Bı de azarlar gıbı yazmıssınız.
Kendınıze gelın!

Ben yeterince kendimdeyim siz merak etmeyin. Yok bu muhtesem evkiligi cocukla taclandirin, yok cicim ayi yandi bitti kul oldu resmen insanlarla dalga geciyorsunuz. Insanlarla dalga gectiginiz yetmiyor acilarini kucumseyip dalga gecmeniz zaten sizin kendinizde olmadiginizi gosterir. Kendini bilen insan bilmedigi konularda ahkam kesmez. Asiri komik gorunuyorsunuz.

NE kadar vicdansızsın. Aynı durumda senin kendi baban da olabilirdi. Her gün gelmiyor ki haftada 2,3 gün sana ne kaybettirebilir ? Aynı durumun içindeyim su an. Benim içim parçalanıyor kayınpederim kapılarda kaldı düzeni bozuldu gibi üzülüyorum. O da yiyip geçiyor evine. 1 tabak yemeği çok görmen çok acı verici.

Kadın ilk 6 ayını anlamamıs zaten evliliğinin.6 aydrda kpder evde.E cıcım ayları noldu ?Yandı bıttı kul oldu.
Anneniz kanser olsa cicim ayına mı üzülürdünüz cidden.
Adamın annesi kansermiş. Sonra da ölmüş. Kolay süreç mi bu? Cicim ayının hesabına düşmek şu durumda gerçekten ne denir bilemiyorum ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X