kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gerçekten bazı insanlara çok bencil geliyor belki ama ben eşimi 4 yıl bekledim ve çoğu özel zevkimizi evlenince yaparız dedik haramdan uzak durduk v tesettürlüyüm eşimle evlilik özgürlük yaşamak istedim ama şimdi de bu durum var
Toplamda 6 7 saat Bile durmuyor kayinbabaniz anladığım kadarıyla. Bence kendinizi bi yerine koyun, aynı şekilde sizinde gelininiz olunca böyle düşünse ne hissedersiniz?

Kadın ilk 6 ayını anlamamıs zaten evliliğinin.6 aydrda kpder evde.E cıcım ayları noldu ?Yandı bıttı kul oldu.

Umarım kanser ölüm gibi dertlerle sinanmassiniz da hayatınız hep cicim ayında geçer. Ne biçim yorumdur bu. Ne vicdansizlik.

ben zorlanmasam gerçekten konu açmazdım ama içinden çıkamıyorum eşimi çok seviyorum onunla baş başa vakit geçirmek istiyorum .çocuk olunca işten çıkacağım şekilde plan yaptık evet belki o zaman gidiş geliş azalır hamileyim diye ve o da alışır
Bence biraz daha çalışmaya devam edin şu an altı ay olmuş daha biraz herşey yerine otursun . Ben çalıştığınızı bilmiyordum . Bır yemek yaparsanız vermekten çekinmeyin . Evine tatlısini falan yollayın . Buzluk için özel plastikler var onlarla yemekleri yollayın . Ben sizi anladım ama biraz daha sabredin bu süreç bir altı ay daha devam etsin sonra yoluna girer emin olun

Kadın ilk 6 ayını anlamamıs zaten evliliğinin.6 aydrda kpder evde.E cıcım ayları noldu ?Yandı bıttı kul oldu.
Bende şöyle bir yorum yapayım. Sanirim hic kanser hastaniz olmadi olmasinda .
Kanser dediginiz hastalik bir psikolojik hastaliktir ve tek kişi vermez o savaşı bütün aile verir .siz hic her kemoterapiden sonra ölmek istiyorm diyen biriyle 6 ay ayni evi paylaştınız mi siz hic her kemoterapi sonrari yanıyorum diye kis guni camlari acani 6 ay boyunca izledeniz mi siz hic saçlarını dökülmeden sacini sifira vurani gorup saclarini keserken aglayani gördünüz mu peki ev halkinin psikolojisini düşündünizmi kimi

peki birşey sorucam
o adam sizin evinizin herşeyine sizden önce koşmuş usta tutmuş başında durmuş vs.
belki sıkıldı zorlandı ama çocuğu için idare etti

konuda kanserden ölüm var kanser zaten zor bir süreç eşin acı cekiyor gözünün önünde hergün ölümü hatırlıyorsun ,neye zorlandığınızı anlamıyorum gerçekten siz evde yemek yemiyor musunuz haftada 2 gün 1 tabak fazla koymak bu kadar yorucu mu ? adam yemek yiyip kalkıp gidiyor ve evinizin tüm işlerinde de koşturuyor değil mi ? üstelik eşinizde ev işlerinde yardımcı zaten ? hani herşey tek size yığılmış değil ? birde çocuk istiyoruz diyorsunuz çocuğa nasıl bakacaksınız;? 1 tabak masaya koymak bu kadar zor gelirken ?

evlenir evlenmez hastalık ve ölümle yakın olmanız şansızlık olmuş ama bu sizin evinizin içinde de olabilirdi şanssızlık talihsizlik... bu o adamın suçu değil aile olmak destek olmayı gerektirir
galiba beni böyle arada bırakan birazda kaynımların umursamamları tek ben yapmak zorunda mıyım diyorum bazen içimden

kayınpeder yemek aramıyor kızlar makarna veya menemen olsa yeter adama
ya da hafta 7 gün, 5 gün serbest takılsın 2 günde yemek yesinler zaten bir zahmet ...
Adamda zaten iştah kalmamıştır ki. Önemli olan dedigin gibi yemek değildir onu bu süreçte yalnız bırakmamak. Aynı durumun içindeyim 5 aydır. Geçen gün evde temizlik vardı yemek yapamadım o günde kayınpeder bizdeydi söylemesi ayıp dışardan lahmacun söyledik. Koskoca adam 1 tane yedi sadece. Yiyemedi yani iştahı bitti gitti. Ziyafet sofrası aramıyorlar ki su an. Sadece evde yalnız sofrada oturmamak önemli olan. İleride ona da alışırlar ama su an bu surecı elimizden geldiğince beraber geçirsek hepimize iyi gelir

galiba beni böyle arada bırakan birazda kaynımların umursamamları tek ben yapmak zorunda mıyım diyorum bazen içimden
öyle olduğunu anladım zaten , siz eltiniz de yapsın zorlansın istiyorsunuz
belki baba oğul onların arasında sorun var ? görümceniz yapıyormuş ?
ay ben yemek göndericem adama he

eğer bir gün bebeğim olursa işten ayrılacağım zaten planımız bu şekilde kaynanam oğluna bir çok ev işini öğretmiş hep desteklerdi zaten eşimin bana yardım etmesini ama eşine öğretememiş malesef

Ee o zaman dert otamatik olarak ortadan kalkıyor.
Eşinizle ve çocuğunuzla zaten vakit geçirebileceksiniz, kayınpederin yemek yemeğe, iki çift sohbet etmeye geldiği zamanlarda dert olmalalı.
Çünkü zaten iyi bir insan dediniz, sıkıntı vermiyor, yeri geliyor işinize koşuyor.
Kanlı bıçaklı geri dönülmez olaylar yaşanmamış ki...
Evliliğinizin başında olması talihsizlik ama bazen yapacak bir şey yoktur.

gerçekten bazı insanlara çok bencil geliyor belki ama ben eşimi 4 yıl bekledim ve çoğu özel zevkimizi evlenince yaparız dedik haramdan uzak durduk v tesettürlüyüm eşimle evlilik özgürlük yaşamak istedim ama şimdi de bu durum var
Aaa nasıl ozel zevk mı dusunuyrsun demıcem tabıkı.Cunku evlısın cıcım ayı ne ?Adamın annesı olmus (Allah rahmet eglesın tabıkı kımsenın acısına lafımız yok)ama 6 ayda artık bı duzen kurulmalı ,amca da kendıne kurmalı.Bakın aynı durumda gorumcem var.2 sene oldu kvdesı kanserden vefat etti.1 yıl kosturdu herseyıne,bakımına vs(kı sen nerden bılcen dıyenler var kanseri)İns kımse bılmez.
Mental bı yorgunluk yasıyorsun o surecte.Hem bakana hem cekene zor.Vefat eti kpderi 60 kusur yasında,evden cıkmayan odasından cıkmyaan adam,gorumcemle bı gunlere gıtmedği kaldı.Tatıle bıle onlarla gıdıyor.GIdılebılecek heryere.Pekı boyle yasamak hak mı?Baby 40 yasındayım 60 yasında hıssedıyorum kendımı dıyor kız.Cunku engel olamadı.Kpderiyle bırlıkte hayat suruyor suan.Haybeye konusmak kolay.Sen bılrsın ne yasadıgını.Kımse bılmez.

Bence biraz daha çalışmaya devam edin şu an altı ay olmuş daha biraz herşey yerine otursun . Ben çalıştığınızı bilmiyordum . Bır yemek yaparsanız vermekten çekinmeyin . Evine tatlısini falan yollayın . Buzluk için özel plastikler var onlarla yemekleri yollayın . Ben sizi anladım ama biraz daha sabredin bu süreç bir altı ay daha devam etsin sonra yoluna girer emin olun
galiba bir süre daha çocuğu ertelemeliyim haklısınız

Adamda zaten iştah kalmamıştır ki. Önemli olan dedigin gibi yemek değildir onu bu süreçte yalnız bırakmamak. Aynı durumun içindeyim 5 aydır. Geçen gün evde temizlik vardı yemek yapamadım o günde kayınpeder bizdeydi söylemesi ayıp dışardan lahmacun söyledik. Koskoca adam 1 tane yedi sadece. Yiyemedi yani iştahı bitti gitti. Ziyafet sofrası aramıyorlar ki su an. Sadece evde yalnız sofrada oturmamak önemli olan. İleride ona da alışırlar ama su an bu surecı elimizden geldiğince beraber geçirsek hepimize iyi gelir
cenazesi olan komşumuza bile yemek yapıp vermiyor muyuz ...maksat yemek değil ki hadi birşeyler yemeğe çalış kendini unutursun mutfak aklına gelmez seni düşünüyorum güçlü olmalısın ayakta kalmalısın demenin yoludur bu o yüzden yaparız... bu kadar tantana edilen konuya bak ya :KK43: ne acı ki diğer evlat evlatlık görevini yapmıyor ama neredeyse her ailede vardır öyle çıkıntı sivri tipler ...

Adam kibar, aklı başında biri anladığım kadarıyla öyle geceyarısına kadar kalmıyormuş ki çaydan sonra gidiyormuş. Yalnız sofrada oturmaya sıkılıyor belli ki, kötü bir insan da değilmiş bir tabak fazladan koymaya zorunda mıyım şeklinde bakmayın bence😐 yaşlılıkta yalnızlık çok çok zor, kötü biri de değil ara sıra misafir edin ne olcak bunda güce gidecek bir durum yok. Kayınlar 5 para etmez insanlar, içlerinde tek insan olan eşinizmiş KVye de KPye teşekkür edin insan gibi bir insan yetiştirmişler.

Bende şöyle bir yorum yapayım. Sanirim hic kanser hastaniz olmadi olmasinda .
Kanser dediginiz hastalik bir psikolojik hastaliktir ve tek kişi vermez o savaşı bütün aile verir .siz hic her kemoterapiden sonra ölmek istiyorm diyen biriyle 6 ay ayni evi paylaştınız mi siz hic her kemoterapi sonrari yanıyorum diye kis guni camlari acani 6 ay boyunca izledeniz mi siz hic saçlarını dökülmeden sacini sifira vurani gorup saclarini keserken aglayani gördünüz mu peki ev halkinin psikolojisini düşündünizmi kimi
Bak kız 6aydır o surecı yasamıs,bıde 6 aydır da kpder nezman gelir diye bekliyor.Neyi tartısıyoruz?Zaten yapmasını gerekenı yapmıs kadın.Tm kk duyarlı hanımları haftada 1 donusumlu misafir edin,bu kız da bı nefes alsın yanı bence olur.

Öncelikle başınız sağolsun. Benim kayınvaldem vefat edeli bir sene olacak ama ben hala alışamadım. Üstelik yakın da oturmuyorduk 140 km gibi bir mesafe var. Kayınpederim 15 yıl önce vefat etti. Ben gelin olarak kayınvaldemin yokluğunu sindiremedim. Bayramlarda görümcemle sarılıp ağlıyoruz hala. Kayınpederinizin eşinin yokluğunu kabullenmesi, beraber yaşadıkları evde yalnız kalması nasıl bişeydir düşünemiyorum. Eltiniz sizin kadar yapmıyormuş, görümcenize çok yüklenmemek için uğraşıyorsunuz. Bunlar güzel düşünceler de herkes kendisinden sorumludur. 6 ay uzun süre gibi gözükse de eşini kaybeden biri için çok zor ve göz açıp kapayana kadar geçen süre. Bence sizin sorununuz eşinizin vardiyalı çalışması nedeni ile ortak pek fazla zamanınızın kalmaması. Bunda kayınpederinizin, etlinizin yada başkasını sorumluluğu yok. Yemek her türlü halledilir de o adam o evde yalnız kalmak istemiyor bence. Yemek yapıp buzluğuna koymak yada göndermek güzel çözümler. Yine de evinde yalnız kalmasına engel değil. Ara sıra siz yemek yapınca kayınpederinize gitseniz, orada beraber yemek yeseniz, evi boş kalmasa, sonra da yavaş yavaş buzluğuna yemek koysanız yada yemek gönderseniz. Ama bu süre zarfında sizden uzaklaştırmayın. Yine haftada 2-3 gün gelsin. Ufak adımlarla yapabilirsiniz. Hem kalp kırmadan hem yalnızlığını paylaşarak hem de eşinizin baba evi kapanmamış olur. Mesela önümüzde kurban bayramı var, yemeklerinizi, tatlınızı yapıp bayramda baba evinde kalabalık geçirseniz. Hem eşinizi hem kayınpederinizi kırmadan üzmeden, kendinizi germeden yapabilirsiniz bence.

Aaa nasıl ozel zevk mı dusunuyrsun demıcem tabıkı.Cunku evlısın cıcım ayı ne ?Adamın annesı olmus (Allah rahmet eglesın tabıkı kımsenın acısına lafımız yok)ama 6 ayda artık bı duzen kurulmalı ,amca da kendıne kurmalı.Bakın aynı durumda gorumcem var.2 sene oldu kvdesı kanserden vefat etti.1 yıl kosturdu herseyıne,bakımına vs(kı sen nerden bılcen dıyenler var kanseri)İns kımse bılmez.
Mental bı yorgunluk yasıyorsun o surecte.Hem bakana hem cekene zor.Vefat eti kpderi 60 kusur yasında,evden cıkmayan odasından cıkmyaan adam,gorumcemle bı gunlere gıtmedği kaldı.Tatıle bıle onlarla gıdıyor.GIdılebılecek heryere.Pekı boyle yasamak hak mı?Baby 40 yasındayım 60 yasında hıssedıyorum kendımı dıyor kız.Cunku engel olamadı.Kpderiyle bırlıkte hayat suruyor suan.Haybeye konusmak kolay.Sen bılrsın ne yasadıgını.Kımse bılmez.
Bende annaemden aynı durumu biliyorum . Ona da aynı şekilde yalnız kalma evde diye düzeni oturtulmadi şimdi evde iki saat bile yalnız kalamiyor teyzem yanında ve aynı dediğin şeyleri söylüyor kırk yaşındayım ama artık yaşamak istemiyorum insan en sevdigiyle sinanirmis bende annemle sinaniyorum diyor . Yani aslında insanlar bunu vicdansizlik olarak görüyor hiç başınıza gelmemiş diye düşünüyor ama başına gelen sanırım daha iyi biliyor. Bir süre sonra o kişinin evde düzenine alışması lazım . Bu onu yalnız bırakmak değil yemeği alıp ona götürsünler mesela . Yavaş yavaş alışması lazım şimdi annem diyor ki kendi annesini gördükçe kızım lütfen beni bu şekilde alistirmayin. Çünkü bu bir gün iki günlük bir durum değil . Elden ayaktan düşene kadar biraz yaşlı olan kişinin de gittiği evi bunaltmamasi gerekiyor . Bence evet hepimiz yaslanacagiz eskiden evinde kalmasa vicdansız kabul ediliyordun şimdi haftada iki üç gün agirlamayinca ama nesil degişiyor. Evliliğin başında insanın başka başka hevesleri oluyor belirli bir süre sonra o eski hevesler kalmıyor zaten . Velhasıl kelam yaşli olmak da çok zor . Allah hiç kimseyi kimseye muhtaç etmesinc

Ay kocasının annesi ölmüş, adamın kaç yıllık karısı ölmüş, herkes acısını yaşıyor bir şekilde siz cicim ayı diyorsunuz.

Ölüm acısı varken cicim ayları olmamış vah vah ne acı.

Kayınpederimden nefret ederim. Bencilin tekidir. Aramız da küslük de var. Ona rağmen Allah korusun böyle bir durum olsa destek olmak isterim ölüm başka bir şey.
Ki buradaki kayınpeder minnoş da bir insan nasıl kıyılır yaa
Her yiğidin harcı değil.
Yapmayana da niye yapmadın diyemem.
İyi gününde kötü insanların kötü günleri için bu kadar pozitif ve verici olabilmeyi hayal edemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X