kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acilari taze adam şimdi sudan cikmis balik gibidir agir agir alisir sizde ev islerini gosterirsiniz makineler nasil calisiyor falan biliyor mu . Sonra baktiniz olmuyor hep bilrikte ortak karar cikarsa haftada 2 gun yarim gunlukadin mi tutsaniz evi temizler yemek yapar haftasonu gidersiniz vs maddi durumlar nedir bilemem de zamanla oturur bence ayni durumda sizde olabilirsiniz hayat müşterek

Yani aslında anlayışlı sevecen biriyse bu insanlar bı noktada benden bıkar diye de düşünmesi lazım.
Ayrıca bu konu ev işi yemek yapmayı bilmeyen ve bununla övünen erkeklere de örnek olmalı.
İnsan kaç yaşında olursa olsun kimseye muhtaç olmamalı.
Yavaştan basit yemekler yapmayı öğrenebilir mesela.
İnsanlar kaç yaşından sonra neler neler öğreniyorlar 60 yaş çok geç değil.
Onun içinde değişiklik olur hatta yemek yapmayı öğrenmek.
Hepimiz yapa yapa deneye yanila öğrendik yemek mevzusunu.
Tamam konserve vs hazırlar verirsiniz de hadi siz de hastalandıniz seyahate çıktınız veya hamile kaldınız yemek kokusu midenizi vs bulandirdi yemek yapamaz hale geldiniz diyelim o zaman ne olacak ?
evet bende çok kızıyorum eşime şimdeden yemek yapması için alan açıyorum ve o da yapıyor ama kayınbabamdan öyle bir umudum yok malesef

Bende kayınpederinize üzüldüm iyide bir insanmış. Haftanın iki üç günü çok gelmedi bana. Yemek yapıp evine görürseniz tek başına yemekte ağır gelir ona bence istenmediğine üzülür. Laf sokan yük olan bir insan olsa yorumum farklı olurdu ama hemencecik gidiyormuş zaten kalp kırmayın derim.

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Sakın çocuk yapma, Kayınbabanı yemeğe alma sürekli arada yemek gönder eşinle, sakın alıştırma sürekli gelmeye, yemek göndermen daha mantıklı...

ben zaten yemek hazırlarken çayını demliyorum çoğu zaman hemen çayı bitince kalkıp gidiyor sağolsun
Haftada 2-3 gün çok değil bu durumda. İdare edilebilir bence yemeğini yiyip, çayını içip hemen giden biri. O da memnun değildir içinde bulunduğu durumdan, acısı çok taze.

evet eşim zaten durumun farkında daha biz yemeğimizi yerken bulaşıkları toplar mutfağı temizler koşturur biraz daha sabretmeye çalışacağım eşim için

Yaptiginiz sey o kadar guzel ki bunun mukafatini bir sekilde alacaksinizdir. Esiniz icin degil kendiniz icin bunu yapin ki yaptiginizin degeri artsin derim.

Hastaliklar ve olumden sonra yasanan bir surec olmasaydi sabretmeyin derdim size. Boyle bir surecte sabretmeniz sizin insanliginizi gosterir. Digerlerini bosverin derim herkes kendi yaptigindan sorumludur. Bu gun siz destek olursunuz yarin benzer durumlar sizin ailenizde olur esiniz size destek olur.

ben zaten yemek hazırlarken çayını demliyorum çoğu zaman hemen çayı bitince kalkıp gidiyor sağolsun
Eşinizi kaybetseniz ilk zamanlar evde kalmak ister misiniz?
Kendi anneniz ölse babanız yalnız kalsa içinize siner mi evde yalnız?
Çok da gelmiyormuş. Haftada iki üç gün çayını içip hemen kalkıyor.
Destek olmak vicdanın gereğidir.
Ayıp ediyorsunuz

Kayinbabaniz anlayışlı biriyse alın karşınıza konuşun veya sizin bir buyugunuz konuşsun .bunlar genç evli zaten vardiyadan çok görünüyorlar kız haftada 6 gün çalışıyor bir gün evinde dinlenecek bide sen gitme desin
Ay acısı taze, evde yapayalnız kalmış bir adama böyle söylenir mi ya? Vicdan merhamet yok mu sizde? O lafın üstüne o adam ne evlatlarına gider ne yalnızlıktan sıkılsa arar.
Empati yapın ya. Hayat arkadaşınızı kaybedip yapayalnız kalınca evlatlarınızdan bir ses bir nefes beklemez misiniz? Ölümden sonra insan en yakında destek arar.
Ne kadar çirkin bir şey ya.

Ay acısı taze, evde yapayalnız kalmış bir adama böyle söylenir mi ya? Vicdan merhamet yok mu sizde? O lafın üstüne o adam ne evlatlarına gider ne yalnızlıktan sıkılsa arar.
Empati yapın ya. Hayat arkadaşınızı kaybedip yapayalnız kalınca evlatlarınızdan bir ses bir nefes beklemez misiniz? Ölümden sonra insan en yakında destek arar.
Ne kadar çirkin bir şey ya.
Kaynana öleli 6 ay olmuş daha bu böyle ne kadar devam edecek 2 hafta değil 3 ay değil.6 ay normale dönmeye baslamak için yeterli bir süre . Oda artık kendi hayatına başlayacak yavaş yavaş . Kimsiniz ölürse ölsün haftada 6 gün çalışan bir insnain evine her izin gününde gitmek iyi birşey değil

Acilari taze adam şimdi sudan cikmis balik gibidir agir agir alisir sizde ev islerini gosterirsiniz makineler nasil calisiyor falan biliyor mu . Sonra baktiniz olmuyor hep bilrikte ortak karar cikarsa haftada 2 gun yarim gunlukadin mi tutsaniz evi temizler yemek yapar haftasonu gidersiniz vs maddi durumlar nedir bilemem de zamanla oturur bence ayni durumda sizde olabilirsiniz hayat müşterek
çamaşırını kendi yıkıyor bir ka. kere görümcem benle eltime gidip toplasak mı evi temzilesek mi dedi eltimde kadın tutalım dedi pek yanaşmadı sonra eşimi aldı götürdü temizlik yaptılar abisine sormadılar bile o kadar eminler yapmayacağına en azından temizliği ben yapmıyorum

Kayinbabaniz anlayışlı biriyse alın karşınıza konuşun veya sizin bir buyugunuz konuşsun .bunlar genç evli zaten vardiyadan çok görünüyorlar kız haftada 6 gün çalışıyor bir gün evinde dinlenecek bide sen gitme desin
Yazık gerçekten ya. Kendi babanız aynı durumda olsa birisinin karşısına alıp kızına gitme demesini ister miydin gerçekten? Üstelik konu sahibinin kendisi diyor anlayışlı kibar birisi zorluk cikartmiyor hemen yiyip gidiyor diye. İnsanın 30-40 yıllık eşi vefat edince evde duramaz zaten ya ne büyük bir boşluk,acı. 2-3 gün oğluna gitse yemek yiyip çıksa çok mu bu cidden?

Bende kayınpederinize üzüldüm iyide bir insanmış. Haftanın iki üç günü çok gelmedi bana. Yemek yapıp evine görürseniz tek başına yemekte ağır gelir ona bence istenmediğine üzülür. Laf sokan yük olan bir insan olsa yorumum farklı olurdu ama hemencecik gidiyormuş zaten kalp kırmayın derim.
evet bende ondan kıyamıyorum her türlü ihtiyacımızı karşılıyor evin tadilatı ile ilgili ne gerekse ustasını alıp geliyor he işimize bizden önce koşturuyor

Kaynana öleli 6 ay olmuş daha bu böyle ne kadar devam edecek 2 hafta değil 3 ay değil.6 ay normale dönmeye baslamak için yeterli bir süre . Oda artık kendi hayatına başlayacak yavaş yavaş . Kimsiniz ölürse ölsün haftada 6 gün çalışan bir insnain evine her izin gününde gitmek iyi birşey değil

Sevdiginiz esiniz ölse 6 ayin hicbirsey oldugunu bilirdiniz. Annem babami kaybedince 6 ay icinde toparlanamadi mesela. Bu bir alisma ve yeniden düzenlenme sürecidir. Cocuklari destek olunca adam da ayaga kalkar.

Konu sahibi arkadaş. Yaş olarak gençsin daha. Evliliğin de yeni sayılır. Evinde konfor aramanızı anlıyorum.

Ama şu an ortada olağan bir durum yok. Eşini yeni kaybetmiş bir büyük var.

Madem efendi düzgün bir insan biraz nefsimizi susturmalıyız diye düşünüyorum.

Benzer durumda bizim babamız olabilir, annemiz olabilir ve biz kendimiz de olabiliriz.

Eş kaybı ağırdır. Evine yemek yapıp götürürsünüz ama bu sefer de senelerdir eşiyle birlikte oturduğu masada tek kalacak. Bu ona şu an ağır gelir.

Hele bi alışsın. Bi kabullensin. Daha makul bir çözüm bulunur.

Olaya sadece mantık açısından bakmamak lazım. Adam yalnızlık hisseder. Bu boyutu da hesap etmek lazım.

Yoksa yumurta kırılır yenir yani. Mesele sadece yemek değil.

Benim tavsiyem vicdanınıza yatırım yapmanız . Allah gecinden versin kp öldüğü gün vicdanınızın rahat olmasi için elinizden geleni yapın bence. Güleryüzü eksik etmeyin.

Yaptığınız her şey ilerde evlatlarınız tarafından karşınıza çıkacaktır. Bunu unutmayın.

Kadirşinas evlatlar istiyorsanız büyüklere ona göre davranın.

Ps: Kp ile eşiniz saygısız ve bencil insanlar olsaydı yorumum farklı olurdu.

evet gerçekten zorlanmasam bende sorun etmem

evet bende ondan kıyamıyorum her türlü ihtiyacımızı karşılıyor evin tadilatı ile ilgili ne gerekse ustasını alıp geliyor he işimize bizden önce koşturuyor
Adamcagiz bir de böyle sizin her ihtiyacınızı karsiliyor he yani buna rağmen gelmesi cok geliyor yazık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X