kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
keşke ama onlar pek oralı olmuyor görümcem direk evine çağırınca eşimde öyle yapmak istiyor ama ben kendi adıma artık onun evde yemesi için bu fikirleri tek tek deneyeceğim teşekkür ederim ❤
Haftada bir gün yemeğe çağırabilirsiniz.
1 gün de yemek yapıp verirsiniz.
Olur biter. Ama diğerleriyle anlaşma olması gerek tabii.

Haftada 2-3 çok gelmedi bana doğrusu, empati yapmaya çalışın.
eşinizin ve ilerde vicdanınızın rahat etmesi için dişinizi sıkabileceğiniz bi süre 😊
evet işte bu yüzden arada kalıyorum diyorum ki yarın benimde ailem bana ihtiyaç duyarsa babam annem benim yardımıma muhtaç olursa eşimden bir şeyler isteyecek yüzüm olmaz eğer kayınbabamı istemezsem tek sorun eşimin vardiyalı olması ve az görüşmemiz

o kişi kayınbabanız değil de babanız olsaydı ? haftada 1-2 gün eşi kanserden yeni ölmüş büyüğümüzü yemeğe çağırmak zor olmasa gerek... ben sizin yerinizde olsam müsait olduğum bir an buzluğa konulabilecek ne varsa fazladan yapardım hem bir kısmını kayınbabanıza verirsiniz evine götürür ısıtır yer ,hemde sizde de hazır olur size yemeğe çağırdığınızda da yemek kabına biraz koyar verirsiniz ertesi günde onu yer...üstelik hemen de kalkıyormuş oturup zamanınızı da almıyor yani masaya 1 tabak fazla koyuyorsunuz 1-2 gün sadece

çocuk düşünüyoruz evliliğe alışamadık diyorsunuz bu kayınbabanızdan dolayı değil çalışma saatlerinizin uymaması ve yoğunluğunuzdan .

evet kardeşleri çok tepki verir şuan evlenirse :KK43:

Acilari taze anliyorum. Ama adamin yasi da genc calisir. Benim de bir akrabagim esini kaybetti. Cocuklari evlenmesini istemiyor, ama herkes kendi hayatinin pesinde ve adamin bazen evde yalnizliktan agladigi oluyor. Cocuklarin tepki vermesinin asil sebebi ama baska birnin gelip mirasa ortak olmamasi. Yoksa adamin yalnizligi pek kimsenin umrunda degil

o kişi kayınbabanız değil de babanız olsaydı ? haftada 1-2 gün eşi kanserden yeni ölmüş büyüğümüzü yemeğe çağırmak zor olmasa gerek... ben sizin yerinizde olsam müsait olduğum bir an buzluğa konulabilecek ne varsa fazladan yapardım hem bir kısmını kayınbabanıza verirsiniz evine götürür ısıtır yer ,hemde sizde de hazır olur size yemeğe çağırdığınızda da yemek kabına biraz koyar verirsiniz ertesi günde onu yer...üstelik hemen de kalkıyormuş oturup zamanınızı da almıyor yani masaya 1 tabak fazla koyuyorsunuz 1-2 gün sadece

çocuk düşünüyoruz evliliğe alışamadık diyorsunuz bu kayınbabanızdan dolayı değil çalışma saatlerinizin uymaması ve yoğunluğunuzdan .
evet benimde aklıma hep kendi ailem geliyor yarınımız belli değil bu dünyada doğru söylüyorsunuz. Bu şekilde deneyeceğim bir süre evinde yemesi için bu yöntem güzel olabilir haklısınız

ama canım yolun başındayken de tavrını belli etmen gerekiyor bu tutumun onu sevmediğin istemediğin anlamına gelmez ki sen yine arada bir yemeğe çağır onun sevdiği yemekleri yap, buzluğuna atması için poğça yap mesela kahvaltılarda yersin baba de böylece hani sadece akşam yemeği için değil genel bi şekilde bunun böyle olması gerektiği mesajı verir kapte kırmazsın
bunu deneyeceğim haklısınız hep eline bir şeyler tutuştursam güzel olabilir

Anlattığınıza göre gayet sevecen ,tontiş bir adamcağız .haftanın 2,3 günü bence o kadar sorun olmamalı . Eşi yeni ölmüş yalnızlık zor onun için .
Yemeğini yapıp evine bırakmak demek ,seni evde istemiyoruz ,sen gelme ben yapıp getireceğim demekle eş değer şu an için .
Zaten çalışıyorsunuz gün boyu birbirinizi de görmüyorsunuz .
Ay istenmemek ne kötü .

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Yemek yapin kayinbabanizin evine birakin baba biz getirelim deyin. Cocuk icin de bekleyin derim oturmamis evlilikte cocuk yikim olur

Yerinizde olsam eve davet ettiğim bir gün konserve yemek hazırlarım.Yarim kiloluk kavanozlara 3 çeşit hazirlasanız bir hafta gider.Baba bunları hazirladım.İstediğin zaman açar yersin derim.Hem çorba hem bezelye sulu kofte nohut vs gibi yemekler.Haftada bir de eve davet edersiniz.Evde yemek oldu mu belki adamda gelmek istemez.
Esinizle kavga etmeyin.Eşiniz haklı abisi evlatlık görevini yapmiyor diye eşinizde mi yapmasın ?
Ama siz bu şekilde kendi uzerinizdeki yuku hafifletebilirsiniz.

Kayinbabaniza üzüldüm insan ne kadar iyi olsa da istenmio işte kendi babanız olsa da böyle düşünür muydunuz yazık belki hayat arkadaşını kaybedince kendini yalnız hissediyordur tek kalmak istemiyordur o yüzden sizlere geliyordur biraz zaman anlayışla karşılayın zten zaman geçip acısı hafifleyince alışınca yalnızlığa siz yemek yapar bırakırsınız evine hafta da bir sohbete gelir
emin olun bende yaşadığı zorluğun farkındayım ama işte çalışan biri olunca eve gelip özgürlük istiyor insan bir de tesettürlüyüm o varken bu beni çok zorluyor

Yeni evli olmasanız dizinde tutumunuz farklı olur anlıyorum sizi hatta diğerlerine göre vicdanınızla davranışınız ne güzel ama kırmadan dökmeden zamanla oturacağını düşünün hayat arkadaşını kaybetmiş o ev bile nasıl üstüne geliyordur kimbilir

Belki evliliğiniz ilk yılları hayal ettiğiniz gibi olmayacak ama bu merhametinizin karşılığını bulursunuz diğerlerinin ilgisizliği sizi kızdırmasın
öyle güzel yorumladınız ki duygulandım gerçekten beni çok iyi anladınız galiba nefis devreye giriyor bir noktadan sonra elitim yapmıyor ben yapıyorum diye her şey çok geliyor bana Rabbim inşallah bu sabrımın karşılığını verir

Bence biraz sabır gösterin biliyorum zor ama hem eşinizin gönlünü kazanmış olursunuz hem de kayınbabanız bi nebze normal hayata alışmaya başlayınca kendi çizginizi çizersiniz. Şu an çok taze geldi bana ayrıca eşinizle tartışıp aranızı da bozmayın derim. Aynı durumda sizde olabilirdiniz..
evet eşim zaten durumun farkında daha biz yemeğimizi yerken bulaşıkları toplar mutfağı temizler koşturur biraz daha sabretmeye çalışacağım eşim için

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Siz çok iyiyiz diyorsununuz da, kocanizla görüşmüyorsunuz ki.

Acilari taze anliyorum. Ama adamin yasi da genc calisir. Benim de bir akrabagim esini kaybetti. Cocuklari evlenmesini istemiyor, ama herkes kendi hayatinin pesinde ve adamin bazen evde yalnizliktan agladigi oluyor. Cocuklarin tepki vermesinin asil sebebi ama baska birnin gelip mirasa ortak olmamasi. Yoksa adamin yalnizligi pek kimsenin umrunda degil
miraslık bir durum yok kayınbabamın bir evi bir arabası var aslında bu konu hiç açılmadı ben tepkilerini tahmin ediyorum

ben zaten yemek hazırlarken çayını demliyorum çoğu zaman hemen çayı bitince kalkıp gidiyor sağolsun

Çok durmuyormuş zaten idare etseniz olmaz mı😐 adama üzüldüm. Çalışmıyorsanız öğle yemeğine çağırın sıkılmasın, akşamlık yemeği de paketleyip verirsiniz.

Yani aslında anlayışlı sevecen biriyse bu insanlar bı noktada benden bıkar diye de düşünmesi lazım.
Ayrıca bu konu ev işi yemek yapmayı bilmeyen ve bununla övünen erkeklere de örnek olmalı.
İnsan kaç yaşında olursa olsun kimseye muhtaç olmamalı.
Yavaştan basit yemekler yapmayı öğrenebilir mesela.
İnsanlar kaç yaşından sonra neler neler öğreniyorlar 60 yaş çok geç değil.
Onun içinde değişiklik olur hatta yemek yapmayı öğrenmek.
Hepimiz yapa yapa deneye yanila öğrendik yemek mevzusunu.
Tamam konserve vs hazırlar verirsiniz de hadi siz de hastalandıniz seyahate çıktınız veya hamile kaldınız yemek kokusu midenizi vs bulandirdi yemek yapamaz hale geldiniz diyelim o zaman ne olacak ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X