kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aaa nasıl ozel zevk mı dusunuyrsun demıcem tabıkı.Cunku evlısın cıcım ayı ne ?Adamın annesı olmus (Allah rahmet eglesın tabıkı kımsenın acısına lafımız yok)ama 6 ayda artık bı duzen kurulmalı ,amca da kendıne kurmalı.Bakın aynı durumda gorumcem var.2 sene oldu kvdesı kanserden vefat etti.1 yıl kosturdu herseyıne,bakımına vs(kı sen nerden bılcen dıyenler var kanseri)İns kımse bılmez.
Mental bı yorgunluk yasıyorsun o surecte.Hem bakana hem cekene zor.Vefat eti kpderi 60 kusur yasında,evden cıkmayan odasından cıkmyaan adam,gorumcemle bı gunlere gıtmedği kaldı.Tatıle bıle onlarla gıdıyor.GIdılebılecek heryere.Pekı boyle yasamak hak mı?Baby 40 yasındayım 60 yasında hıssedıyorum kendımı dıyor kız.Cunku engel olamadı.Kpderiyle bırlıkte hayat suruyor suan.Haybeye konusmak kolay.Sen bılrsın ne yasadıgını.Kımse bılmez.
evet işte durumun içinde olmadan anlaşılmıyor mesela biz işten geldiğimiz gibi bazen yemek düşünmeden eşimde bir süre biribimizi sever sarılır özlem gideririz ama kayınbabam gelicekse kendimizi mutfakta yemek yetiştirme telaşında buluyoruz o gidince de yorgun olup uyuyoruz

Adam kibar, aklı başında biri anladığım kadarıyla öyle geceyarısına kadar kalmıyormuş ki çaydan sonra gidiyormuş. Yalnız sofrada oturmaya sıkılıyor belli ki, kötü bir insan da değilmiş bir tabak fazladan koymaya zorunda mıyım şeklinde bakmayın bence😐 yaşlılıkta yalnızlık çok çok zor, kötü biri de değil ara sıra misafir edin ne olcak bunda güce gidecek bir durum yok. Kayınlar 5 para etmez insanlar, içlerinde tek insan olan eşinizmiş KVye de KPye teşekkür edin insan gibi bir insan yetiştirmişler.
hem kendi babasına bakmayan umursamayan bir adamın insanlığına eşliğine ben güvenmem şahsen,ona yapan bana hiç acımaz derim çocuğuna da bakmaz umursamaz derim merhamet başka birşey çünkü...konu sahibi şanslı ki dozunda kimseyi mağdur etmeden yapması gerekeni yapıyor ...

Bence kayınpederiniz kendine bir düzen kurmalı. Ömrünüzün sonuna kadar ona yemek yapmanız çok büyük sorumluluk olacaktır. Haftada 6 gün çalışmasanız olabilirdi. Siz çok bu durumu üstlenirseniz eltiniz de yapmamaya alışacaktır. Bu sefer sorun yemekten çıkıp bambaşka bir duruma bürünecek.

Benim kv de hasta artık. Kp tüm yemekleri yapıp besliyor onu. Bize hiç yük olmadı. Biz zaten çok yakında değiliz ama bu şekil bir sorumluluk almayı istemezdim. Fazla yemek yapıp evine bırakabilirsiniz sıra ile. Birkaç günde kendini idare edebilmeli bir insan.

Bu meseleyi çözmeden çocuk yapmamanız en iyisi.

evet işte durumun içinde olmadan anlaşılmıyor mesela biz işten geldiğimiz gibi bazen yemek düşünmeden eşimde bir süre biribimizi sever sarılır özlem gideririz ama kayınbabam gelicekse kendimizi mutfakta yemek yetiştirme telaşında buluyoruz o gidince de yorgun olup uyuyoruz
kayınbabanız gelmeden 1 gün önce yemeği fazladan hazırlayın onu ısıtıp koyun sizi bu kadar zorluyorsa

Bu kadın 3 gun sonra 1 yıllık evlıyım,kocamdan sogudum,evlilikten bıktım dıye konu acsa .Aaa tmm kvdene Allah rahmet eglesın ama kpderine artık anlatın az gelsn demezlerse bende bisey bılmıyrum:)Oyle olur cunku,evliliğin posası cıkana kadar sabret aa sabret derler.Posası cıkar,sende heves kalmaz(bu surecte kocan atayım mı babamı derr ,baska bısey demez)ben ne yasadım der bakarsın etrafa,gelirler derlerki cok yuz vermıssın kocana,azcık orta yolu bulaydı:)Suna yemın edebilirim ama ispatlayamam:)
E bız kızın hevesı kacmadan,evlilikten bıkmadan,tatlı tatlı bı ayar cekın dedık dıye suclu oluruz.Cunku ılla posasını cıkaracaz yoksa elalem vıcdansız der:)

ya sanki kayınpeder hazır çorba makarna alıp yapıp kendi yemeyi bilmiyor mu ? konu sahibinin evinin tüm tamirat işleriyle ilgilenen ustaları bulup başında duran kaç yaşında adam yemek yapmayı biliyordur derdi yemek mi gerçekten yoksa aile ortamı mı ?

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Cici kv bulacaksınız yadi genç ve diri adam .
Dizde haklısınız hemen cocuk yapmaya yonelmeyin .

Bu kadın 3 gun sonra 1 yıllık evlıyım,kocamdan sogudum,evlilikten bıktım dıye konu acsa .Aaa tmm kvdene Allah rahmet eglesın ama kpderine artık anlatın az gelsn demezlerse bende bisey bılmıyrum:)Oyle olur cunku,evliliğin posası cıkana kadar sabret aa sabret derler.Posası cıkar,sende heves kalmaz(bu surecte kocan atayım mı babamı derr ,baska bısey demez)ben ne yasadım der bakarsın etrafa,gelirler derlerki cok yuz vermıssın kocana,azcık orta yolu bulaydı:)Suna yemın edebilirim ama ispatlayamam:)
E bız kızın hevesı kacmadan,evlilikten bıkmadan,tatlı tatlı bı ayar cekın dedık dıye suclu oluruz.Cunku ılla posasını cıkaracaz yoksa elalem vıcdansız der:)
evlilik ömürlüktür
6 ayda nefesii tükenecek 1 tabak fazla çıkardı diye yorulacaklar zaten evlenmesin

Ya adam geldiğinde kaç saat kalıyor toplamda söyler misiniz?

7 de yemek yeseniz 1 çay içip kalksa 9da gider bu adam. Haftada 2-3 diyorsunuz.. Adam mülayim sakin tonton bi amca anladığım kadarıyla da. Sana o yemeği yap bunu yapma da demiyor.

Evden biri gibi gör haftada 3 gün maksimum 3 saat güler yüzle ağırla ne var bunda?

Kalan gün ve saatler sizin değil mi zaten?

Ya adam geldiğinde kaç saat kalıyor toplamda söyler misiniz?

7 de yemek yeseniz 1 çay içip kalksa 9da gider bu adam. Haftada 2-3 diyorsunuz.. Adam mülayim sakin tonton bi amca anladığım kadarıyla da. Sana o yemeği yap bunu yapma da demiyor.

Evden biri gibi gör haftada 3 gün maksimum 3 saat güler yüzle ağırla ne var bunda?

Kalan gün ve saatler sizin değil mi zaten?
yemek yiyip kalkıyormuş ya ...maksimum 2 gün yemeğe geliyormuş 9 gibi gidiyormuş
derdi diğer eltide yapsın
birde kayınpederin olduğu gün eşiyle özgürleşmek istiyormuş

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Size karışan hayatınızı kısıtlayan ya da idare edilmeyecek biri olsaydı gerçekten öz baba olsa çekilmez derdim.Ama adam zaten evlatlarından alaka,sorumluluk görmüyorken,Allah rızası için yapmanız bundan rahatsız olmanız bence olmaz.Adam dediğiniz gibi kibar, saygılı biriyse siz de sizin babanız da bu durumda olabilirdi kafasında bence şikayetlenmeyin.Sabırlı davranın belki vardır bu durumu yasanmanizin bir hayrı ve önünüze bu iyiliğiniz günün birinde çıkar

galiba öyle yapmakta mantıklı ama çok hassas ve duygusal biri istenmediğini düşünüp tavır sergilerse ne yaparım bilmiyorum
su sekilde alistirabilirsin ornegin baba biz bugun suraya gidicez evde olmicaz sana yemek getirdim baska bir gun bize misafir gelecek sana yemek getirdim seklinde yavas yavas evinde kalmaya alisir o da

Iste onu bılmezler.Cunku kendıleri boyle bı durumda olsa 3.gun bı cınnet bı kavga kpderle küslük:)Bak benım gorumcem kzıının dogumgununde kızıyla basbasa yemege gitti diye 3 gun trıp yedi kpderınden.Aa goturseydı dımı,kızla basbasa yemek ne?Sıvrı konusuyorm bazen olmuyor ama gercekten sınırlenıyorum.Kesınlıkle at bakma aman gelmesın demedım.Ben yenı evlı taze bı gelının gozunden baktım.Onun heyecanına uzuldum.Kpderden bakmadı benım beynım.Nıye hesabını verıyoruz bunun anlamadım.
Bir de senın baban annen aynı durumda olsa dıyenler var,senın baban Allah korusun aynı durumda olsa,kocan bakmıcak.Yıne sen bakacak,yine sen pisireceksin.Bunun hesabını vermem yanı kocama.

Kayınlar 5 para etmez insanlar, içlerinde tek insan olan eşinizmiş KVye de KPye teşekkür edin insan gibi bir insan yetiştirmişler.
Bu satırların üzerine daha ne denirki. Ne güzel bir evlat yetiştirmisler. Size yapılan iyiliklerin hatri için gözünüzde çok büyütmeyin bu yemek işini. Kayninizda elbet bir gün yaşlanacak. Bu yaptıkları önüne gelecek.Kayınpeder yemekten sonra kalkıp gidiyormuş zaten bu mükemmel bişey. Sizle kalsaydı ve çenesi durmayan bi tip olsaydı tepkilerinizde haklısınız derdim. Cunku öyle insanlara benimde tahammülüm yoktur.Bence biraz sabredin. Acıları çok taze. Yanlış bir adım atıp acısını ikiye katlamayin. Belki bu onun için yıkım olur. İmtihan dunyasindayiz. Herşey dört dörtlük gitmiyor hayatımızda.

yemek yiyip kalkıyormuş ya ...maksimum 2 gün yemeğe geliyormuş 9 gibi gidiyormuş
derdi diğer eltide yapsın
birde kayınpederin olduğu gün eşiyle özgürleşmek istiyormuş
Herkes kendinden sorumlu ama.
Diğer eltinin vicdanını ilgilendirir bu durum.
Lanet bir adam olsa anlarım, ama böyle bir kayınpeder ve böyle bir eşi varken 3 saat özgürleşmeyiverin yahu..

Bir de senın baban annen aynı durumda olsa dıyenler var,senın baban Allah korusun aynı durumda olsa,kocan bakmıcak.Yıne sen bakacak,yine sen pisireceksin.Bunun hesabını vermem yanı kocama.
niye ?belki kocam babamın geldiği saatde benimle özgürleşmek isteyecek

Iste onu bılmezler.Cunku kendıleri boyle bı durumda olsa 3.gun bı cınnet bı kavga kpderle küslük:)Bak benım gorumcem kzıının dogumgununde kızıyla basbasa yemege gitti diye 3 gun trıp yedi kpderınden.Aa goturseydı dımı,kızla basbasa yemek ne?Sıvrı konusuyorm bazen olmuyor ama gercekten sınırlenıyorum.Kesınlıkle at bakma aman gelmesın demedım.Ben yenı evlı taze bı gelının gozunden baktım.Onun heyecanına uzuldum.Kpderden bakmadı benım beynım.Nıye hesabını verıyoruz bunun anlamadım.
Yaşlılarin hepsi aynı sanırım ya bizde de aynı sıkıntı var demek ki onları da alıştırmak gerekiyor yoksa her şeye trip atıyorlar . Bizde teyzemle çıksak annanemin tansiyonu hemen çıkar şekeri düşer hiç dışarı cikilmasin istiyor o da gerçekten çok zor

evlilik ömürlüktür
6 ayda nefesii tükenecek 1 tabak fazla çıkardı diye yorulacaklar zaten evlenmesin
10 yıllık evlıyım, ılk 1 yıl hevesım yok .Belkı de bendedır sorun bılemeyız.Konu zaten 1 yıl 3 yıl meselesı değil?Nereye kadar böyle devam edecek?Onu bılmeye hakkı var konu sahıbının.Yrın derlersekı zaten 3 gun bızde,gelsın bıze tasınsın?Tasınsın cnm ne var yorumlarını duyuyor gıbıyım:)

Niye görümcenizin yaşadıklarıyla bir tutuyorsunuz bu konuyu?
Aynı olmadığı çok belli halbuki.
Ne kayınpeder öyle anlayışsız en de eşi , konu sahibine yüklüyor ev işlerini, herşeyi beraber yapıyoruz diyor.
Adam ev işi yaptığına göre konu sahibine hesap vermesine gerek yok, sizin mantığınızla.
Sapla samanı karıştırmayın, haklı çıkacağım diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X