- 18 Şubat 2022
- 2.134
- 3.525
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
Yahu ittire ittire yemek yaptırıyor demekki kendi babasına. Bana saçma geliyor. Umarım sizde mutlu olacaksanız eşinizin ailesine bol neşeli yemekler, kahkahalı temizlikler yaparsınız. Ne diyelim.Konu sahibi eşinin yemek yaptığını yazmış bu mesajında yalnız.
Görümce yengelerine ortaya bir teklifte bulunmuş. Sonrasında bir ısrarı olmuş mu ?
Görümcenin , annesinin evinde dolaşırken biraz desteğe ihtiyacı olabileceğini düşündüm. Kız kardeşleri olsa, arkadaş olarak onları çağırırdı belki de , bilemeyiz. Sonuçta kardeşiyle gitmiş ; konunun ısrarı, kavgası olmamış. Görümce de acılı , düşünememiş olabilir diye düşünüyorum.
Olayları nasıl ve nereden değerlendireceğimiz kişiliklerimiz , hayata bakış açılarımız , aldığımız eğitimler, yetiştirilme tarzlarımız, çevremizde gördüğümüz olaylar ,kişisel deneyimlerimiz vb ne göre değişebiliyor ; bu da gayet normal.
Karşı tarafın kötü niyetli olduğunu da varsayabiliriz , iyi niyetli olduğunu da. Ortada kötü niyeti gösterir bir durum olmadıkça , ben iyi niyetli olduklarını varsayıyorum.
Offf gerçekten bunu açıklamak zorunda mıyım?Mealinizin "erkekler kendi annesi babası söz konusu olsa dahi yan gelip yatmalı, kadın ailesi ise yok hükmünde." bu kısmını hangi konuya göre yorumlamalıyız ?
Bu konudaki erkek yan gelip yatmıyor.
Toplumda anne ve/veya babasıyla yaşayan , hem işe gidip hem de eviyle ilgilenen erkekler de mevcut.
Evlenene kadar bir çorba yapmayı , bir yumurta kırmayı bilmeyen kadınlar da mevcut.
Herkesin kendi hayatı ve kendi tercihi.
Daha adam ne yapsın. Bence sizi memnun etmek zor asıl konu bu!ben zaten yemek hazırlarken çayını demliyorum çoğu zaman hemen çayı bitince kalkıp gidiyor sağolsun
Offf gerçekten bunu açıklamak zorunda mıyım?
Alıntı yaptığım yorumu okudunuz mu?
Gayet bu konu ile alakasız olduğu net.
Bu konudan bağımsız başka bir konu hakkında yazılmış bir yorum üzerinden - ki o konuyu okumadım- yapılmış bir yorum.
Anladığım kadarıyla orada erkek kayınvalidesini istememekle haklı görülmüş, bu konu üzerindende kayınpedere kapısını kapatmak isteyen kadın haksız görülüyor.
Benzer meseleler için aynı sitede iki farklı görüş çıkmasının ironisinin altında yatan geleneksel bakış açısını yazdım.
Aynı olay için tarafların cinsiyeti değiştiğinde farklı tepki verilmesi beni irite ediyor. Bu zihniyeti çok yakından tanıyorum ve yazmak istedim.
Bu konuyla ilişkilendirmedim.
"Insanlar hangi pencereden, hangi duygularla olaylara bakiyor ben gercekten anlamiyorum ve nutkum tutuluyor."
Yorumu yazdığım alıntı sahibinin şu cümlesine istinaden meal diye olaya giriştim. Hala daha yerli yerinde bir yorum olduğunu düşünüyorum.
Yani ben eksik yazmış olabilirim ama gunces'in yorumunu eleştirmek için yazmadım ama siz tam anlamadan üstüme çullanmayı tercih ediyorsunuz.
Ve evet herkesin kendi hayatı ve tercihi.
Ailesine bakan ilgilenen erkekler vardır. İyi güzel, hayırlı evlat... Fakat banane?
Benim zaten erkekler bakmıyor diye bir iddiam ve genellemem yok.
Artık canınız nasıl yorumlamak istiyorsa öyle yorumlayın...
Amin allah razı olsun teşekkür ederim malesef bende durumun içinden çıkamıyorum evlenmeden öncede gezdim tozdum eşimle de eşimsizde hep gezdim ama evli olmak farklı yani benimde kafamı dağıtmaya ihtiyacım var
Bunu anlamayacak ne var kayın babanın sorumluluğunu almak istemiyorum diyor onun yüzünden mutsuzum diyor ,evlenirken imzamı atmış hergün kayın babaya yemek yapacağım diyeAllah askina evli olmanin nesi cok farkli? Evli olunca ne oluyor mesela? Esinizin cani burnunda ama sizin kafa dagitmaya ve basbasa kalip gezmeye ihtiyaciniz var. Bu nasil bir evlilik anlayisi? Ne yasadiniz bu kadar ki kafa dagitmaya ihtiyac duyuyorsunuz?
Katlanılmayacak bir durum gibi gelmedi bana.Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Her gün gelmiyormuş zaten. Haftada bir yada iki kere geliyormuş. Evlenirken bir de tüm sülalesine arkasını dönecek diye anlaşma mı imzalıyorsunuz? Elbette kötü durumdaki aile bireylerime kucak açacağızBunu anlamayacak ne var kayın babanın sorumluluğunu almak istemiyorum diyor onun yüzünden mutsuzum diyor ,evlenirken imzamı atmış hergün kayın babaya yemek yapacağım diye
Birde konuda yorumlara ilk cevapları naif, sakince falan. Sonra birkaç hak veren bulunca gerçek yüzünü açığa çıkarmış. Bencillik diz boyu. Allah herkese birbirini tam anlamıyla benimsediği merhametli evlilik nasip etsin. Eltiye görümceye diş geçirmek, eşinin acısını hafifletmekten daha önemli geliyor bazılarına.
Biraktigin 2 .sayfadan ileriye gidemedik jfndnndjdAy kızlar bu konu ne kadar uzamış ya
İlk 2 sayfayı okuyup çıkmıştım ki geldim 30 sayfa olmuş. Şimdi tek tek okuma zamanım yokta bana ufak bi özet geçebilecek yardımsever var mı acaba
Gerçekten Allah vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı tobot. Çok üzüldüm bu konudaki adama bilmiyorum ya.Bencede çünkü bizden çok koşturur bizim evin usta tadilat işlerine dedi.
Bir de bu kadar zor mu cidden 10 günde 2-3 kez gelen ve yiyip giden kendi deyimiyle kibar nazik bir kayınpedere yemek vermek ya. Onda da 1 kez geldiğinde saklama kabına yemek koyup gönder yarında onu yer mesela adam. Kalan 3.gun için ki her zaman 3 olmuyormuş o zamanda eşi gidip orda yemek yer. Yani 10 günde 1 beraber yemek yemiş oluyorlar. Konu sahibinin eşi de yardım ediyormuş yemek vs ev işi konularında. Hiç birşeyin hatiri yoksa eşin hatrina yapılır ya. Bide adam usta tadilat işlerine de onlardan çok gönüllü kendisi yaptırıyormus. Allah cidden kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Benimde oğulum var seninde var Allah böyle düşünen gelin damat vermesin kimseye amin.
Konu sahibi bir yerden sonra zaten sadece destekleyenlere cevap yazdı bide bence öyle bir yazdı ki başta eşimin vardiya denk geldikçe 10 günde 2-3 dedi sonra haftada hergun geliyor gibi lanse etmeye başladı.
Allah askina evli olmanin nesi cok farkli? Evli olunca ne oluyor mesela? Esinizin cani burnunda ama sizin kafa dagitmaya ve basbasa kalip gezmeye ihtiyaciniz var. Bu nasil bir evlilik anlayisi? Ne yasadiniz bu kadar ki kafa dagitmaya ihtiyac duyuyorsunuz?
Adam çayını içip gidiyormuş zaten çok acıdım. O ister mi acaba yemek saatlerinde kapı kapı gezmeyi?
Bir de bir olaya tepki verirken, yargılarken dikkatli olun çünkü bu tür durumlarda, ya 40 sene sonra da olsa siz de aynısını yaşıyorsunuz ya da o duygunun enerjisinin aynısını yaşıyorsunuz.
Bu arada eşe doyamamak falan nedir? K.pederin yemek yediği ve çay içtiği süre size kalsa, acaba o zaman kusuruz eşinize doyacak mısınız?
Benim eş ailesi değil de kendi ailemde anneanne ve babanne ile ilgili aynı sıkıntıları çok yaşadım.tabi kafasına takabilecegi zaman sınırlı en azından.
ama bebek olduğunda kp sorunu olmasa da konu sahibi rahatsız olacak. çünkü eşiyle saatleri uyuşmuyor. benim eşimin gecesi gündüzü yok. hem ev hem iş hem çocuk gerçekten zor oluyo döndürmek. çünkü düzenli sabit çalışan kimse ona kalıyor işler. bizim evde bende hersey
inşallah düzenine alışıp kabullenmeden çocuk yapmaz.
bu arada es ailesiyle sorun yasamak çok zor Allah size de sabır kolaylık versin.