kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu ittire ittire yemek yaptırıyor demekki kendi babasına. Bana saçma geliyor. Umarım sizde mutlu olacaksanız eşinizin ailesine bol neşeli yemekler, kahkahalı temizlikler yaparsınız. Ne diyelim.

Ayrıca konu sahibi o ya da bu niyetle yapmak istemiyorsa da bu onun kötü olduğunu göstermez. Henüz çok küçük zaten. İşi de ağır olabilir. Kimse kimsenin ne çektiğini bilemez.

Aynı durumda kızım olsun istemezdim açıkçası. Daha güzel çözümler olur zamanla umarım.

Offf gerçekten bunu açıklamak zorunda mıyım?
Alıntı yaptığım yorumu okudunuz mu?
Gayet bu konu ile alakasız olduğu net.

Bu konudan bağımsız başka bir konu hakkında yazılmış bir yorum üzerinden - ki o konuyu okumadım- yapılmış bir yorum.

Anladığım kadarıyla orada erkek kayınvalidesini istememekle haklı görülmüş, bu konu üzerindende kayınpedere kapısını kapatmak isteyen kadın haksız görülüyor.

Benzer meseleler için aynı sitede iki farklı görüş çıkmasının ironisinin altında yatan geleneksel bakış açısını yazdım.

Aynı olay için tarafların cinsiyeti değiştiğinde farklı tepki verilmesi beni irite ediyor. Bu zihniyeti çok yakından tanıyorum ve yazmak istedim.

Bu konuyla ilişkilendirmedim.

"Insanlar hangi pencereden, hangi duygularla olaylara bakiyor ben gercekten anlamiyorum ve nutkum tutuluyor."

Yorumu yazdığım alıntı sahibinin şu cümlesine istinaden meal diye olaya giriştim. Hala daha yerli yerinde bir yorum olduğunu düşünüyorum.

Yani ben eksik yazmış olabilirim ama gunces'in yorumunu eleştirmek için yazmadım ama siz tam anlamadan üstüme çullanmayı tercih ediyorsunuz.

Ve evet herkesin kendi hayatı ve tercihi.

Ailesine bakan ilgilenen erkekler vardır. İyi güzel, hayırlı evlat... Fakat banane?

Benim zaten erkekler bakmıyor diye bir iddiam ve genellemem yok.

Artık canınız nasıl yorumlamak istiyorsa öyle yorumlayın...

insanlar evine bu zamanda kimseyi istemiyor şimdi öyle yazıyorlar ki sanki konu sahibi günah işliyor ,çoğunluk aynı tepkiyi verirdi şu an yaşadığımızı çağ bencilik ve rahatlık çağı ama neden se burada herkes aslan kesilip vicdan yapıyor sahte duygular bunlar

Eleştirdiniz demedim ,sizin mesajınızı doğru anlayabilmek için sordum. Açıklamanız için teşekkür ederim.

Allah askina evli olmanin nesi cok farkli? Evli olunca ne oluyor mesela? Esinizin cani burnunda ama sizin kafa dagitmaya ve basbasa kalip gezmeye ihtiyaciniz var. Bu nasil bir evlilik anlayisi? Ne yasadiniz bu kadar ki kafa dagitmaya ihtiyac duyuyorsunuz?

Bunu anlamayacak ne var kayın babanın sorumluluğunu almak istemiyorum diyor onun yüzünden mutsuzum diyor ,evlenirken imzamı atmış hergün kayın babaya yemek yapacağım diye

Bizde annemi 7 ay önce kaybettik. Babacıgım yalnız kaldı. 3 kız kardeşiz üçümüzde evliyiz. Kardeşimle ben 40 dk lık mesafedeyiz. Ablam babamla aynı mahallede. İlk önce şunu demek istiyorum bu çok zor bir acı öyle dışardan göründüğü gibi değil. Kayınpederinize kendi babam gibi canım yandı. O da böyle olsun istemezdi. O da alışacak zamanla hayata karışacak ama zamana ihtiyacı var. Halini hatırını sorun sohbet edin. Çok görmeyin ona bunları. İnanın yalnızlık o kadar zor ki.. Ablam sagolsun herzaman babamı çagırıyor gidiyor. Kızkardeşim le bizde haftanın 1 günü muhakkak gitmeye çalışıyoruz. Gidince 1 2 gün kalıyoruz. Buzlugunu da doldurduk. Kalabalık gittiğimizde bizede kolaylık oluyor. Temizliğini yapıyoruz (babam maşallah çok düzenlidir temizdir) yani diyeceğim o ki şu an babamız tek önceliğimiz yas dönemini en az hasarla atlaması.. Sizde elinizden geleni yapmaya çalışın eşiniz zaten size yardımcıymış... Kolay gelsin

Ev yakınmış .Bazı akşamlar yemeğini eve gönderseniz?İlla gelip sizde mi yemesi gerekiyor .Bazı akşamlar da gelsin .Artık yalnız yaşayan bir adam ya evlenecek ya da tabağını ,canagini yıkamayı ,karnını doyurmayi öğrenecek .Siz ya da ablası hastalansaniz ,bir yere gitseniz ne olacak?Aç mi kalacak bu adam?

Katlanılmayacak bir durum gibi gelmedi bana.

Bunu anlamayacak ne var kayın babanın sorumluluğunu almak istemiyorum diyor onun yüzünden mutsuzum diyor ,evlenirken imzamı atmış hergün kayın babaya yemek yapacağım diye
Her gün gelmiyormuş zaten. Haftada bir yada iki kere geliyormuş. Evlenirken bir de tüm sülalesine arkasını dönecek diye anlaşma mı imzalıyorsunuz? Elbette kötü durumdaki aile bireylerime kucak açacağız

amin inşallah herkes kendi dengini bulur evliliginde.
su konuyu okudum icim o kadar rahatsız oldu ki. Ben de aile apartmaninda büyüdüm. aile büyüklerimize evlatlar, gelinler, torunlar hep birlikte baktık. zor yanları olduğunu, kötü yanları olduğunu bilecek kadar içindeyim.
ama burda maddi manevi destek arayan kendi halinde bi adamdan başka bisey göremedim.

madem rahatsız kocasıyla konuşsun ama yok hem kocasına ses etmiyo hem elti gorumceden rahatsız oluyo. onlara da bisey demiyo. ailenin en fedakar en iyi üyesi çünkü.

Gerçekten Allah vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı tobot. Çok üzüldüm bu konudaki adama bilmiyorum ya.
Eşimle de empati yaptım ister istemez.Eşim çocuğumuzu rahat büyütmek için okuldan çıkar özel ders bürosuna geçer. Yedi gün çalıştı daha yeni girdi tatile. Şimdi oğlan evlenecek bu adama iki gün gelse yemek yese yük gözüyle bakacak.

Çalışma hayatından yorulmuş. Bir de harama el uzatmamış kendisini kocasına saklamış. Son kullanma tarihi bitecek zaar, bu kadar panik yaptığına göre.

Hay ağzınıza sağlık ya, doyacak insan 9’dan sonra da doyar yani kocasına.

Benim eş ailesi değil de kendi ailemde anneanne ve babanne ile ilgili aynı sıkıntıları çok yaşadım.

Ben eşinizi haklı buldum abisi yapmıyor diye kendide yapmasa haklı olmaz yani kötü örnek emsal olmaz.bu kadar iyi bir insansa ben olsam sorun etmezdim haftada 2-3 gelsin yemek yesin gitsin eşinizde yardım ediyormuş zaten.arada yemek hazırlayıp gönderirdim öyle yaparsanız çok gelmez ama adam bir süre gelsin yalnız kalmış evde bunalıma girer biraz empati yapın kendi anne babanız olsa gönlünüz razı gelmezdi bence.gelmesede haftada 1-2 ben olsam çağırırdım.3 kardeş birleşip bir hanımda tutulabilir arada evi temizlemesi yemek yapması için gelir gider falan.daha yeni sayılır olay acele etmeyin biraz daha sabredin sonra bakarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…