kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelin kocasına nazaran neden daha fazla fedakarlık yapıyor.
İnsan eşinden ailesi için fedakarlık beklemeden önce kendi elini taşın altına koymalı.
Erkek diye yan gelip yatıp kendi ailesinin sorumluluğunu eşine yıkmamalı.
Daha kaba haliyle önce herkes kendi anasına babasına bakacak. Eş kişisi elbet destek olur.

Anlatılmaya çalışılan bence bu ama konu ve konu sahibinin yaklaşımı, zamanlaması, öncelikleri yukarıdaki fikirleri konuşulabilir kılmaktan çok uzakta yanlış bir örnek.

Ayni konuyu mu okuduk acaba? Su yazdiklarinizdan sonra ayni konuyu okudugumuza cok emin olamadim 🙄 zira konu dediginiz gibi olsa emin olun bizim aklimizdan zorumuz yok. Akil sagligimiz yerinde yani bilin istedim :)

Meali böyle dertleri kadınlar içinde tutmalı, fedakarlığı kadın yapmalı, kadın hizmet etmeli, hayatını eş ailesi için feda etmeli ama erkekler kendi annesi babası söz konusu olsa dahi yan gelip yatmalı, kadın ailesi ise yok hükmünde.
Geleneklerden kaynaklı bir durum.
Başka türlü bu iki yüzlülük açıklanamaz.

Mealinizin "erkekler kendi annesi babası söz konusu olsa dahi yan gelip yatmalı, kadın ailesi ise yok hükmünde." bu kısmını hangi konuya göre yorumlamalıyız ?

Bu konudaki erkek yan gelip yatmıyor.

Toplumda anne ve/veya babasıyla yaşayan , hem işe gidip hem de eviyle ilgilenen erkekler de mevcut.

Evlenene kadar bir çorba yapmayı , bir yumurta kırmayı bilmeyen kadınlar da mevcut.

Herkesin kendi hayatı ve kendi tercihi.

her acidan zor bir durum, sizin acınızdan da, baba acısından da. ama kendisi zaten dikkatli biriymiş, cay ictikten sonra kalkıyor diyorsunuz.. bence bu durumlarda toleranslı olunabilir.

Bilmem kaç yıllık eşini kaybetmek çok kolay geliyor herhalde bazılarına, cici anne bul önerileri gelmiş bir de.
Aynı durumu yaşasalar, eşleri "babanı everelim" dese "amaaan zaten annem öleli 6 ay oldu, durduğu kabahat" diyecekler galiba.

Konu sahibi de görümcesinin annesinin eşyalarını kaldırmadığından yakınmış, "biz söyledik öyle topladı" demiş, kendi üzerine vazife sanki.
Ne kadar kolay ya dışarıdan konuşmak. Ne kadar kolay sanıyorlar bazı şeyleri. Empati yapmak bu kadar zor bir şey olmamalı. Koca bir hayatı kaldırıp izini silmek, her eşyasına tek tek dokunmak ne kadar zor gelmiştir o kadına ama konu sahibi görümcesinin alışveriş yapmasının derdinde.
Çok mağdur ve fedakar ve cefakar bir insan kesin. Tee buradan belli 😑

dedemi kanserden kaybettik 2019 da. tüm çocukları eşi torunları herkes etkilendi.

ben dedemi gördüğümde son evreydi artık. Beni tanıdığına sevindim çünkü artık insanlari taniyamadigi zamanlariydi. ben hala dedemin öldüğünü kanserden kaybettigimizi kimseyle paylaşamıyorum. sanki ben söylemesem kendi evinde hep oturduğu köşede oturuyormuş hissi oluyo içimde.

gerçekten zor yıpratıcı bir süreç.
hersey çıkar ortaya bi insan kendini senelerce saklayamaz. kocanın da bi tahammülü vardır bi dur diyeceği yer gelir elbet.

Ayni konuyu mu okuduk acaba? Su yazdiklarinizdan sonra ayni konuyu okudugumuza cok emin olamadim 🙄 zira konu dediginiz gibi olsa emin olun bizim aklimizdan zorumuz yok. Akil sagligimiz yerinde yani bilin istedim :)

Yanlış anladınız. Bu benim yorumum değil. Destekleyenlerin ne düşündüğünü sormuştunuz ya hani...
Destekleyenlerin motivasyonunun bunlar olduğunu düşündüm demek istedim.
Ben bu konu için bu cümleleri kuramam.

Adam çayını içip gidiyormuş zaten çok acıdım. O ister mi acaba yemek saatlerinde kapı kapı gezmeyi?

Bir de bir olaya tepki verirken, yargılarken dikkatli olun çünkü bu tür durumlarda, ya 40 sene sonra da olsa siz de aynısını yaşıyorsunuz ya da o duygunun enerjisinin aynısını yaşıyorsunuz.

Bu arada eşe doyamamak falan nedir? K.pederin yemek yediği ve çay içtiği süre size kalsa, acaba o zaman kusuruz eşinize doyacak mısınız?

Benim kayinvalidem yalnız yaşıyorsa 10 yıllık evliligimde bana neler yaptı neler söyledi buraya yazsam beni taslarsiniz nasıl hala gorusebiliyorum onunla diye bugün pikniğe gittik onuda götürdük ne yapayım piknikte diye düşünürken kayinvalidemin sevdiği haşhaşlı coregi yaparken buldum kendimi bir yanım yapma bosver dedi diğer yanım ölümlü dünya yap dedi yaptım çok mutlu oldu bende mutlu oldum. Bizde yaslanacagiz zaman öyle bir akıp gidiyor ki nasıl geçtiğini anlayamıyor insan. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama kayinpederiniz gibi bir insan sizin ilginize muhtaç kalmış esirgemeyin ondan bunu yazıktır.

Ya siz gercekten iyi misiniz? Yoksa yazmis olmak icin mi yaziyorsunuz? Insanlar cani ile ugrasmis kanser ve hastalik ne demektir bilir misiniz? Bilmediginiz o kadar acik ki keske kimse bilmese. Sonrasinda bir olum var ortada siz 6 ayda kendinize gelip cicim ayi dusunur muydunuz acaba. Cicim ayi yandi bitti kul oldu diyorsunuz iyi hos nerede kaldi hastalikta saglikta, iyi gunde kotu gunde evliligine ne oldu? Bilmeyip anlamadiginiz konularda soyle ustten ustten konusup ahkam kesmeyin bari ya komik oluyorsunuz.
Kesinlikle ya. Kayınpeder gelmese bile kanser ve ölüm zamanı kocası balayında şezlong keyfi mi yapacaktı sanki? Madem zora gelemiyor bu süreçlerin en başında ayrılmalıydı ya da düğünü ertelemeliydi. Kanser uzun süren meşakkatli bir süreç bahsedilen kişi eşinin annesi. Kayınpeder altı üstü haftada 2-3 gün yemek yiyip kalkıyor muhtemelen 1-2 saat süren bir fasıl. Tutturmuşlar yeni evli yeni evli. Biri de şey yazmış çok güldüm “bu muhteşem evliliği çocukla taçlandır bir de” hahaha. Basmakalıp, klişe cümleler. Daha evliliğin ilk yıllarında ipleri elimde tutacağım diye eşinin başının etini yerler, anlayıştan uzak tutum sergilerler eşleri soğuyunca da ah vah ederler.

Konu sahibinin asıl sorunu:
öyle güzel yorumladınız ki duygulandım gerçekten beni çok iyi anladınız galiba nefis devreye giriyor bir noktadan sonra elitim yapmıyor ben yapıyorum diye her şey çok geliyor bana Rabbim inşallah bu sabrımın karşılığını verir

evet eşim zaten durumun farkında daha biz yemeğimizi yerken bulaşıkları toplar mutfağı temizler koşturur biraz daha sabretmeye çalışacağım eşim için

evet bende çok kızıyorum eşime şimdeden yemek yapması için alan açıyorum ve o da yapıyor ama kayınbabamdan öyle bir umudum yok malesef

çamaşırını kendi yıkıyor bir ka. kere görümcem benle eltime gidip toplasak mı evi temzilesek mi dedi eltimde kadın tutalım dedi pek yanaşmadı sonra eşimi aldı götürdü temizlik yaptılar abisine sormadılar bile o kadar eminler yapmayacağına en azından temizliği ben yapmıyorum

Ben tutarsız msj olduğunu sanmıyorum. Tamamen yanlış anlaşılmalar var. En başında eşinin yardım ettiğini söylemiş zaten eşinin de yemek yaptığı yok sadece yardım ama babasına yemek yapılmasını istiyor.

Elini azıcık işe sürse iki kişi birden temizliğe gidip de haftanın belirli günlerinde çocuklara yemeğe gitme planı da olmazdı. Spontane gelişirdi. Zaten o zaman sorunda olmazdı. Görev olarak, sorumluluk olarak yapıldığı için hatalı davranış olarak görüyorum ben. Yoksa zaten her zaman eşlerimizin anne babaları başımızın üstünde yeri vardır.

Siz arkadaşlarınızı annenizin evine temizliğe davet mi ediyorsunuz? Konu sahibi zTen 6 gün çalışıyor kendi evini ne zaman temizleyecek? Sorması bile ayıp.

Baba kendi çamaşırlarını da yıkasın bir zahmet, o kadar da değil.

İlgili mesajları ekledim. Görümce sadece konu sahibini çağırmamış , ortaya bir teklifte bulunmuş ; elti "kadın tutalım" deyince , görümce de konu sahibinin eşi olan kardeşini alıp gitmiş.

Konu sahibinin eşi yemek yapıyor , bulaşıkları toplayıp ; mutfağı da temizliyormuş.

Benim kayinvalidem yalnız yaşıyorsa 10 yıllık evliligimde bana neler yaptı neler söyledi buraya yazsam beni taslarsiniz nasıl hala gorusebiliyorum onunla diye bugün pikniğe gittik onuda götürdük ne yapayım piknikte diye düşünürken kayinvalidemin sevdiği haşhaşlı coregi yaparken buldum kendimi bir yanım yapma bosver dedi diğer yanım ölümlü dünya yap dedi yaptım çok mutlu oldu bende mutlu oldum. Bizde yaslanacagiz zaman öyle bir akıp gidiyor ki nasıl geçtiğini anlayamıyor insan. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama kayinpederiniz gibi bir insan sizin ilginize muhtaç kalmış esirgemeyin ondan bunu yazıktır.
benim kaynana da öyle arkamdan ne yalanlar söyledi kayınlarıma en en büyük sorun onda olduğunu bildikleri halde bana hak vermediler sadece sustular , ama mecburun ilişkiler bıçak gibi kesilmiyor devam ediyor

Son düzenleme:
dedemi kanserden kaybettik 2019 da. tüm çocukları eşi torunları herkes etkilendi.

ben dedemi gördüğümde son evreydi artık. Beni tanıdığına sevindim çünkü artık insanlari taniyamadigi zamanlariydi. ben hala dedemin öldüğünü kanserden kaybettigimizi kimseyle paylaşamıyorum. sanki ben söylemesem kendi evinde hep oturduğu köşede oturuyormuş hissi oluyo içimde.

gerçekten zor yıpratıcı bir süreç.
hersey çıkar ortaya bi insan kendini senelerce saklayamaz. kocanın da bi tahammülü vardır bi dur diyeceği yer gelir elbet.

Böyle şeyleri dile dökünce geri dönülemez bir yola girilmiş hissi oluyor, her şey gerçekten gerçek oluyor, anlıyorum sizi.
Biz de annemin eşyalarını hiç ellemedik hala. Her şey olduğu gibi duruyor.
Buraya yazdıklarını görümcesinin yüzüne söylese keşke de görse neler olacağını.
Bazı insanlar nerede durmaları gerektiğini hiç bilmiyorlar.

Konu sahibinin asıl sorunu:

İlgili mesajları ekledim. Görümce sadece konu sahibini çağırmamış , ortaya bir teklifte bulunmuş ; elti "kadın tutalım" deyince , görümce de konu sahibinin eşi olan kardeşini alıp gitmiş.

Konu sahibinin eşi yemek yapıyor , bulaşıkları toplayıp ; mutfağı da temizliyormuş.
Evet sadece konu sahibini değil diğer gelini de çağırmış ama kardeşini değil 🤣

Eşi de yemek yapmıyor sadece topluyor. Eşine yemek konusunda ısrarcı olmayı düşünüyor. Kp den umudum yok zaten asla yemek yapmaz diyor.

Sizde diyorsunuz ki yok biraz birşeyler yapıyordur belki. Görümce ortaya söylemiş vs. Ya ortaya da söylemesin çok ayıp. Sen kızısın bir kere. Gelinlerden ne beklentiye giriyorsun. Üstelik haftanın bir günü izni olan, hafta içi de yemeğe davet eden gelinden birde temizlik bekliyorsun. Ölme eşşeğim ölme.

Benim 3 tane yengem var. Birine bile öyle birşey demedim demem de..

Neyse siz bana daha da yazmayın. Zira anlayarak değil kendi yorumlarınızı katarak okuyorsunuz.

Böyle şeyleri dile dökünce geri dönülemez bir yola girilmiş hissi oluyor, her şey gerçekten gerçek oluyor, anlıyorum sizi.
Biz de annemin eşyalarını hiç ellemedik hala. Her şey olduğu gibi duruyor.
Buraya yazdıklarını görümcesinin yüzüne söylese keşke de görse neler olacağını.
Bazı insanlar nerede durmaları gerektiğini hiç bilmiyorlar.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun annenizin

insanın eli tabi varmaz. elinin varması artık olmadığını kabul etmek bi yandan😕 insan rüyaymış sakaymis hissiyle devam etmek istiyo gittiği yere kadar.

görümce de bisey yapmaz sanmam ya. aile anlayışlı sakin insanlar belli ki. yoksa şimdiye 10 kere sorun yasarlardı.
Allah herkesin kalbine göre versin

Konu sahibinin derdi belli: Elti.
Sayfalarca palavra okudum yok başım kapalı gezmek zor geliyor yok cicim ayları. Birincisi kayınpedere nikah düşmez, başınız açık gezebilirsiniz. İkincisi kayınpeder yemeğe gelmese bile cicim aylarınız üç aşağı beş yukarı böyle geçerdi çünkü kanser ve ölüm ağır bir süreç. Üçüncüsü çalışıyor olmanızla adamın yediği bir kap yemeğin ne ilgisi var? Siz normalde yemek yemiyor musunuz? Makarna haşlarsan onu da yer sanki çilingir sofrası bekliyorlar sizden. Siz eşinizi sevdiğinize emin misiniz ya?

Konu sahibinin derdi belli: Elti.
Sayfalarca palavra okudum yok başım kapalı gezmek zor geliyor yok cicim ayları. Birincisi kayınpedere nikah düşmez, başınız açık gezebilirsiniz. İkincisi kayınpeder yemeğe gelmese bile cicim aylarınız üç aşağı beş yukarı böyle geçerdi çünkü kanser ve ölüm ağır bir süreç. Üçüncüsü çalışıyor olmanızla adamın yediği bir kap yemeğin ne ilgisi var? Siz normalde yemek yemiyor musunuz? Makarna haşlarsan onu da yer sanki çilingir sofrası bekliyorlar sizden. Siz eşinizi sevdiğinize emin misiniz ya?

eşi sadece kendisini dinler sadece ona vakit ayırır sadece onun dediğini yaparsa sever🥴
öbür türlü konu sahibinin yaptığı hersey fedakarlık ama kimse onu anlamıyor.

görümce evi toplayalım mi deyince de elti birini tutalım demiş konu sahibi sessiz kalmış arayi bozmamak için. temizliğe de eşi gitmiş kendi gitmemiş zaten. gayet aklı başında kimseyle arasını bozmayan birisi. sivrilmeden çözüyo kendi sorunlarını.

aslında kayınbabanın yükü ortaklaşa çekilmeli neden 1 kişinin üstünde kalıyor konu sahibine hak veriyorum diğer elti kefyi alem konu sahibi her gün yemek yapmak zorunda birde şimdi suçlanıyor ,iyimisinizin siz ?empati yapın sizde bu duruma kızardınız üstelik yeni evli

Evet sadece konu sahibini değil diğer gelini de çağırmış ama kardeşini değil 🤣

Eşi de yemek yapmıyor sadece topluyor. Eşine yemek konusunda ısrarcı olmayı düşünüyor. Kp den umudum yok zaten asla yemek yapmaz diyor.

Sizde diyorsunuz ki yok biraz birşeyler yapıyordur belki. Görümce ortaya söylemiş vs. Ya ortaya da söylemesin çok ayıp. Sen kızısın bir kere. Gelinlerden ne beklentiye giriyorsun. Üstelik haftanın bir günü izni olan, hafta içi de yemeğe davet eden gelinden birde temizlik bekliyorsun. Ölme eşşeğim ölme.

Benim 3 tane yengem var. Birine bile öyle birşey demedim demem de..

Neyse siz bana daha da yazmayın. Zira anlayarak değil kendi yorumlarınızı katarak okuyorsunuz.

evet bende çok kızıyorum eşime şimdeden yemek yapması için alan açıyorum ve o da yapıyor ama kayınbabamdan öyle bir umudum yok malesef

Konu sahibi eşinin yemek yaptığını yazmış bu mesajında yalnız.

Görümce yengelerine ortaya bir teklifte bulunmuş. Sonrasında bir ısrarı olmuş mu ?

Görümcenin , annesinin evinde dolaşırken biraz desteğe ihtiyacı olabileceğini düşündüm. Kız kardeşleri olsa, arkadaş olarak onları çağırırdı belki de , bilemeyiz. Sonuçta kardeşiyle gitmiş ; konunun ısrarı, kavgası olmamış. Görümce de acılı , düşünememiş olabilir diye düşünüyorum.

Olayları nasıl ve nereden değerlendireceğimiz kişiliklerimiz , hayata bakış açılarımız , aldığımız eğitimler, yetiştirilme tarzlarımız, çevremizde gördüğümüz olaylar ,kişisel deneyimlerimiz vb ne göre değişebiliyor ; bu da gayet normal.

Karşı tarafın kötü niyetli olduğunu da varsayabiliriz , iyi niyetli olduğunu da. Ortada kötü niyeti gösterir bir durum olmadıkça , ben iyi niyetli olduklarını varsayıyorum.

eşi sadece kendisini dinler sadece ona vakit ayırır sadece onun dediğini yaparsa sever🥴
öbür türlü konu sahibinin yaptığı hersey fedakarlık ama kimse onu anlamıyor.

görümce evi toplayalım mi deyince de elti birini tutalım demiş konu sahibi sessiz kalmış arayi bozmamak için. temizliğe de eşi gitmiş kendi gitmemiş zaten. gayet aklı başında kimseyle arasını bozmayan birisi. sivrilmeden çözüyo kendi sorunlarını.
Birde konuda yorumlara ilk cevapları naif, sakince falan. Sonra birkaç hak veren bulunca gerçek yüzünü açığa çıkarmış. Bencillik diz boyu. Allah herkese birbirini tam anlamıyla benimsediği merhametli evlilik nasip etsin. Eltiye görümceye diş geçirmek, eşinin acısını hafifletmekten daha önemli geliyor bazılarına.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X