kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 3 yıl önce bir üye vardı belki hatırlarsin çok dikkatimi çekmişti. Kadın eşinin annesine benzer muameleyi yapıyordu. Adam da çok anlayışlı. Arada bir annesi evine gelebilsin diye bu konudaki eş gibi ekstra çırpınıyordu. Sabirliydi. Kadın aralarındaki aşka? güveniyordu. Yine annenin geldiği bir gün kendi kendine dolup taşmış eşiyle kavga etmişti sebebi kv yemek pişirmiş ve yemek güzel olmamış yağlı olmuş (tıpkı bu konudaki bahaneler gibi degil mi?). Adam yeter diyip boşanma davası açtı. Kadın ölmüştü resmen kapılarda yattı. Kv nin ayaklarını öptü. Aramızı yap diye ona yalvardı. Sürüm sürüm süründü. Eşinde yaprak kıpırdamadı. Sonra bitti boşandı.

Evet hem mükemmel bir koca portresi çizmiş, her işi beraber yapıyorlar falan hem de yanlış hatırlamıyorsam yemek için oturup konu sahibini bekliyorlarmış hiçbir şey yapmadan. E hani yemek yapıp daha yemek yenirken sofrayı, mutfağı topluyordu bu adam?

Bu bahsettiginiz konuyu hatirlamiyorum ama gecenlerde bir konu vardi konu sahibi babasini kaybetmis ve annesinin gecici bir sure onlarda kalmasini istemis diye esi bosanma davasi acmis. O konu sahibi bile linclendi. Vay efendim ne munasebet anne kalirmis kocasi istememekte hakliymis. Insanlar hangi pencereden, hangi duygularla olaylara bakiyor ben gercekten anlamiyorum ve nutkum tutuluyor. Siradan bir olay olsa ok.ama bu hastalik, olum ya.

Ay kızlar bu konu ne kadar uzamış ya
İlk 2 sayfayı okuyup çıkmıştım ki geldim 30 sayfa olmuş. Şimdi tek tek okuma zamanım yokta bana ufak bi özet geçebilecek yardımsever var mı acaba

aynen öyle hangisi gerçek deyince cevap vermiyo. geline neden bu işler yukleniyo diye bi üye tepki gösterince hemen yoruldum eşim söyle böyle diye dert yanıyo.

gelince yine bizi görmezden gelecek ama keşke cevap verse birazcık yazdığı çelişkili şeylere.

valla ben amcaya üzüldüm. babamı zaten ara ara düşünürdüm yalnız kalsa hayatta gelmez. çağırsam bile cogunu geri çevirir büyük ihtimalle. eşimden ya da çocuklarımdan en ufak bi istememezlik hissederse asla ayak basmaz evime. konuyu okudukça dedim allahim kardeşlerimi iyi insanlarla karşılaştır o kadar zor bi durum ki. bu konu beni daha da çok etkiledi. Babam elinde pide bankta oturacak eşim ağzını açsa kürekle vururum ağzına.

Konuyu ve tüm mesajları okudum. Bana konuyu anlatın da demedim. Konuda yazmayanlar , sizin varsayımlarınız bunu ifade ettim.
Neden varsayımda bulunayım deli miyim ben? Temizlik ve yemek yapmayı bilmiyor ne anlama geliyor? Dip bucak temizliğe gidiyorsa görümce gitsin kendisi, gelinden beklemesi size ilginç gelmiyorsa bu sizin fikriniz. Aynı düşünmek zorunda değiliz.

Su konu sahibini destekleyen grup tam olarak neyi destekliyor anlayan biri sevabina anlatsin ya. Konu sahibinin cevaplari deseniz anlik degisiyor.

Su konu sahibini destekleyen grup tam olarak neyi destekliyor anlayan biri sevabina anlatsin ya. Konu sahibinin cevaplari deseniz anlik degisiyor.

onlar ilk hissettikleri ya da anladıkları şekliyle cevap yazdılar bence. sonra konu sahibi onları destekleyen şekilde onlara cevap verdi.
ama aklında soru işareti kalan ya da bizim anladığımız gibi anlayıp soranlari görmezden geldi. biz hala cevapları bekliyoruz

belli bi noktadan sonra da konu sahibinin konuyu ilk açtığı mesajı unutuldu. aralarda çelişkili yazdığı hersey konu başlığını kapsayacak hale geldi.
konu sahibi mağdur gibi yansıtıyor kendini ama aile anlayışlı bi aile. eve yemeğe gelinmesi dışında bi mağduriyet yok benim anladığım kadarıyla. o da göreceli bi mağduriyet bence ortada mağduriyet de yok

3-5 kisi var sayfalarca konu sahibine destek verdiler ne yazdiklarini da okumuyorum, cunku empatiden bu kadar uzak insanlari cok kayda deger bulmuyorum. Konu sahibi ile aralarinda konusuyorlar o zaman konunun amaci ne onu da anlamadim.

Konu sahibine gelince iyi ki evlenmis ya evlenmeseydi. Koca denen sey cok onemliymis koca varken anne baba da neymis. Adamin cay icip kalkmasi bile dert oldu ya yok boylesi.

Meali böyle dertleri kadınlar içinde tutmalı, fedakarlığı kadın yapmalı, kadın hizmet etmeli, hayatını eş ailesi için feda etmeli ama erkekler kendi annesi babası söz konusu olsa dahi yan gelip yatmalı, kadın ailesi ise yok hükmünde.
Geleneklerden kaynaklı bir durum.
Başka türlü bu iki yüzlülük açıklanamaz.

Konu sahibinin tüm mesajlarına bakarak , konuda tutarsız mesajlar mevcut olduğunu söylemek mümkün.

Varsayımda bulunmak hiç birimizi deli yapmaz ayrıca.

Evet , gelin kayınpederinin evini temizlemek zorunda değil.

Görümce gelini kendi yaşına denk ve arkadaş olarak gördüğü için çağırmış olamaz mı ?

Gelin gitmedi diye kimse küsmemiş , kavga etmemiş zaten, görümce abisiyle gitmiş.

Kayınpeder yemek , temizlik bilmiyor demiş, ancak bunu elini hiç bir işe sürmüyor olarak değerlendiremedim mesela ben. Aynı insan kendi çamaşırlarını kendi yıkıyormuş çünkü.

O konuda konu sahibi değil eşi linclendi. Konu sahibine tavırlı olan tek bir kişi vardı galiba.

Ana fikir;
Gelin kocasına nazaran neden daha fazla fedakarlık yapıyor.
İnsan eşinden ailesi için fedakarlık beklemeden önce kendi elini taşın altına koymalı.
Erkek diye yan gelip yatıp kendi ailesinin sorumluluğunu eşine yıkmamalı.
Daha kaba haliyle önce herkes kendi anasına babasına bakacak. Eş kişisi elbet destek olur.

Anlatılmaya çalışılan bence bu ama konu ve konu sahibinin yaklaşımı, zamanlaması, öncelikleri yukarıdaki fikirleri konuşulabilir kılmaktan çok uzakta yanlış bir örnek.

Son düzenleme:

Bilmem kaç yıllık eşini kaybetmek çok kolay geliyor herhalde bazılarına, cici anne bul önerileri gelmiş bir de.
Aynı durumu yaşasalar, eşleri "babanı everelim" dese "amaaan zaten annem öleli 6 ay oldu, durduğu kabahat" diyecekler galiba.

Konu sahibi de görümcesinin annesinin eşyalarını kaldırmadığından yakınmış, "biz söyledik öyle topladı" demiş, kendi üzerine vazife sanki.
Ne kadar kolay ya dışarıdan konuşmak. Ne kadar kolay sanıyorlar bazı şeyleri. Empati yapmak bu kadar zor bir şey olmamalı. Koca bir hayatı kaldırıp izini silmek, her eşyasına tek tek dokunmak ne kadar zor gelmiştir o kadına ama konu sahibi görümcesinin alışveriş yapmasının derdinde.
Çok mağdur ve fedakar ve cefakar bir insan kesin. Tee buradan belli

işte herkes kendi hissettigine anladigina tecrübe ettiği şeye göre yorum yaptı. onlar da empati yaptılar ama konu sahibi cok uyanık.
hemen onlara döndü muhabbet. onlar nasıl anladiysa aaa evet öyle işte dedi. Biz bi baktık yazdığı şeyle sonradan anlattığı şeylerin alakası yok. sorduk ama muhatap da alinmadik. Ona destek olanlar da arada bizim dikkat ettiğimiz şeylere dikkat etmedi demekki.
konu sahibini linç ediyoruz haksız yere eleştiriyoruz konumuna düştük. Aslında konu sahibi gelse açık açık yazsa neyin ne olduğu çıkacak ortaya.

ama onun derdi zaten karnının sisini indirmek olduğu için bizi görmezden gelip gazını aldirip gitti.

Ben tutarsız msj olduğunu sanmıyorum. Tamamen yanlış anlaşılmalar var. En başında eşinin yardım ettiğini söylemiş zaten eşinin de yemek yaptığı yok sadece yardım ama babasına yemek yapılmasını istiyor.

Elini azıcık işe sürse iki kişi birden temizliğe gidip de haftanın belirli günlerinde çocuklara yemeğe gitme planı da olmazdı. Spontane gelişirdi. Zaten o zaman sorunda olmazdı. Görev olarak, sorumluluk olarak yapıldığı için hatalı davranış olarak görüyorum ben. Yoksa zaten her zaman eşlerimizin anne babaları başımızın üstünde yeri vardır.

Siz arkadaşlarınızı annenizin evine temizliğe davet mi ediyorsunuz? Konu sahibi zTen 6 gün çalışıyor kendi evini ne zaman temizleyecek? Sorması bile ayıp.

Baba kendi çamaşırlarını da yıkasın bir zahmet, o kadar da değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…