- 18 Nisan 2012
- 8.331
- 18.323
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
2 3 yıl önce bir üye vardı belki hatırlarsin çok dikkatimi çekmişti. Kadın eşinin annesine benzer muameleyi yapıyordu. Adam da çok anlayışlı. Arada bir annesi evine gelebilsin diye bu konudaki eş gibi ekstra çırpınıyordu. Sabirliydi. Kadın aralarındaki aşka? güveniyordu. Yine annenin geldiği bir gün kendi kendine dolup taşmış eşiyle kavga etmişti sebebi kv yemek pişirmiş ve yemek güzel olmamış yağlı olmuş (tıpkı bu konudaki bahaneler gibi degil mi?). Adam yeter diyip boşanma davası açtı. Kadın ölmüştü resmen kapılarda yattı. Kv nin ayaklarını öptü. Aramızı yap diye ona yalvardı. Sürüm sürüm süründü. Eşinde yaprak kıpırdamadı. Sonra bitti boşandı.Konu sahibi cok iyi bir oyuncu degil ise ve esi cok saf biri degil ise zaten anlamasi uzun surmez. Belki de esi de kendi gibidir ve o yuzden umursamamistir bu da muhtemel. Belki de erkekler acilarini daha kolay atlatiyordur.
Konu sahibinin simdiye kadar cok iyi oynadigini dusunuyorum, nedeni ise insanlar bu kadar kotu haldeyken konu sahibi hala esi ile basbasa kalma derdinde ve bu evlilik icin cok beklediğini soyluyor. Muhtemelen evlenirken her gun toz pembe bulutlar gorecegini dusunmus ve hayatinda bu tip olaylarla hic sinanmamis pembik gelinimiz. Allah kimseyi sinamasin zaten ama empati bu kadar zor olmamali. Oluyorsa o insan uzun vadede evlilige cok uygun degildir zaten.
Allah herkesi kalbine göre, merhametli, vicdanli insanlarla karsilasmayi nasip etsin. Aksi cok zor olur. Zira bu konu bende sinir yapti.
o kavga çıkması meselesini de ben görmedimama konu sahibi içi şişmiş gelmiş konuyu açmış önce yumuşak yazmış tepki çekmemek için. haklo görülmeyince de haklı bulunabileceği yerlerden ilk mesajıyla çelişen ne varsa döşeyip gitmiş gibi duruyo.
Ya birde size mi anlatacağız konuyu sabahtan beri. Düzgünce okuyun. Olur olmaz sarmayın. Haydi….
2 3 yıl önce bir üye vardı belki hatırlarsin çok dikkatimi çekmişti. Kadın eşinin annesine benzer muameleyi yapıyordu. Adam da çok anlayışlı. Arada bir annesi evine gelebilsin diye bu konudaki eş gibi ekstra çırpınıyordu. Sabirliydi. Kadın aralarındaki aşka? güveniyordu. Yine annenin geldiği bir gün kendi kendine dolup taşmış eşiyle kavga etmişti sebebi kv yemek pişirmiş ve yemek güzel olmamış yağlı olmuş (tıpkı bu konudaki bahaneler gibi degil mi?). Adam yeter diyip boşanma davası açtı. Kadın ölmüştü resmen kapılarda yattı. Kv nin ayaklarını öptü. Aramızı yap diye ona yalvardı. Sürüm sürüm süründü. Eşinde yaprak kıpırdamadı. Sonra bitti boşandı.
Evet hem mükemmel bir koca portresi çizmiş, her işi beraber yapıyorlar falan hem de yanlış hatırlamıyorsam yemek için oturup konu sahibini bekliyorlarmış hiçbir şey yapmadan. E hani yemek yapıp daha yemek yenirken sofrayı, mutfağı topluyordu bu adam?
Neden varsayımda bulunayım deli miyim ben? Temizlik ve yemek yapmayı bilmiyor ne anlama geliyor? Dip bucak temizliğe gidiyorsa görümce gitsin kendisi, gelinden beklemesi size ilginç gelmiyorsa bu sizin fikriniz. Aynı düşünmek zorunda değiliz.Konuyu ve tüm mesajları okudum. Bana konuyu anlatın da demedim. Konuda yazmayanlar , sizin varsayımlarınız bunu ifade ettim.
bide eşi gidip babasının evini süpürüyo diye rahatsız oluyomus. onu da yazmıştı. zaten vardiyalı çalışıyormuş çok yorgun oluyomus.
ama evde ev işlerini kocası yaparken rahatsız olmuyo eşim yoruluyo demiyo.
babanın evi temizlenirken rahatsız oluyo.
zaten konu sahibi sadece kendine hak veren kişilere cevap veriyo. diğerlerini es geciyo. söylediği şeyleri kendine hak verilecek şekilde anlatıp önceki anlattığıyla çakışan bilgileri sorsak da aydınlatmiyo.
burda şimdi iki grup oldu biri konu sahibini destekleyen diğeri desteklemeyen taraf. gelip de durum bu demedi saatlerdir yazdığım şeylere cevap bekliyorum
Su konu sahibini destekleyen grup tam olarak neyi destekliyor anlayan biri sevabina anlatsin ya. Konu sahibinin cevaplari deseniz anlik degisiyor.
onlar ilk hissettikleri ya da anladıkları şekliyle cevap yazdılar bence. sonra konu sahibi onları destekleyen şekilde onlara cevap verdi.
ama aklında soru işareti kalan ya da bizim anladığımız gibi anlayıp soranlari görmezden geldi. biz hala cevapları bekliyoruz
belli bi noktadan sonra da konu sahibinin konuyu ilk açtığı mesajı unutuldu. aralarda çelişkili yazdığı hersey konu başlığını kapsayacak hale geldi.
konu sahibi mağdur gibi yansıtıyor kendini ama aile anlayışlı bi aile. eve yemeğe gelinmesi dışında bi mağduriyet yok benim anladığım kadarıyla. o da göreceli bi mağduriyet bence ortada mağduriyet de yok
Meali böyle dertleri kadınlar içinde tutmalı, fedakarlığı kadın yapmalı, kadın hizmet etmeli, hayatını eş ailesi için feda etmeli ama erkekler kendi annesi babası söz konusu olsa dahi yan gelip yatmalı, kadın ailesi ise yok hükmünde.Bu bahsettiginiz konuyu hatirlamiyorum ama gecenlerde bir konu vardi konu sahibi babasini kaybetmis ve annesinin gecici bir sure onlarda kalmasini istemis diye esi bosanma davasi acmis. O konu sahibi bile linclendi. Vay efendim ne munasebet anne kalirmis kocasi istememekte hakliymis. Insanlar hangi pencereden, hangi duygularla olaylara bakiyor ben gercekten anlamiyorum ve nutkum tutuluyor. Siradan bir olay olsa ok.ama bu hastalik, olum ya.
Neden varsayımda bulunayım deli miyim ben? Temizlik ve yemek yapmayı bilmiyor ne anlama geliyor? Dip bucak temizliğe gidiyorsa görümce gitsin kendisi, gelinden beklemesi size ilginç gelmiyorsa bu sizin fikriniz. Aynı düşünmek zorunda değiliz.
O konuda konu sahibi değil eşi linclendi. Konu sahibine tavırlı olan tek bir kişi vardı galiba.Bu bahsettiginiz konuyu hatirlamiyorum ama gecenlerde bir konu vardi konu sahibi babasini kaybetmis ve annesinin gecici bir sure onlarda kalmasini istemis diye esi bosanma davasi acmis. O konu sahibi bile linclendi. Vay efendim ne munasebet anne kalirmis kocasi istememekte hakliymis. Insanlar hangi pencereden, hangi duygularla olaylara bakiyor ben gercekten anlamiyorum ve nutkum tutuluyor. Siradan bir olay olsa ok.ama bu hastalik, olum ya.
Ana fikir;Su konu sahibini destekleyen grup tam olarak neyi destekliyor anlayan biri sevabina anlatsin ya. Konu sahibinin cevaplari deseniz anlik degisiyor.
aynen öyle hangisi gerçek deyince cevap vermiyo. geline neden bu işler yukleniyo diye bi üye tepki gösterince hemen yoruldum eşim söyle böyle diye dert yanıyo.
gelince yine bizi görmezden gelecek amakeşke cevap verse birazcık yazdığı çelişkili şeylere.
valla ben amcaya üzüldüm. babamı zaten ara ara düşünürdüm yalnız kalsa hayatta gelmez. çağırsam bile cogunu geri çevirir büyük ihtimalle. eşimden ya da çocuklarımdan en ufak bi istememezlik hissederse asla ayak basmaz evime. konuyu okudukça dedim allahim kardeşlerimi iyi insanlarla karşılaştıro kadar zor bi durum ki. bu konu beni daha da çok etkiledi. Babam elinde pide bankta oturacak eşim ağzını açsa kürekle vururum ağzına.
3-5 kisi var sayfalarca konu sahibine destek verdiler ne yazdiklarini da okumuyorum, cunku empatiden bu kadar uzak insanlari cok kayda deger bulmuyorum. Konu sahibi ile aralarinda konusuyorlar o zaman konunun amaci ne onu da anlamadim.
Konu sahibine gelince iyi ki evlenmis ya evlenmeseydi. Koca denen sey cok onemliymis koca varken anne baba da neymis. Adamin cay icip kalkmasi bile dert oldu ya yok boylesi.
Ben tutarsız msj olduğunu sanmıyorum. Tamamen yanlış anlaşılmalar var. En başında eşinin yardım ettiğini söylemiş zaten eşinin de yemek yaptığı yok sadece yardım ama babasına yemek yapılmasını istiyor.Konu sahibinin tüm mesajlarına bakarak , konuda tutarsız mesajlar mevcut olduğunu söylemek mümkün.
Varsayımda bulunmak hiç birimizi deli yapmaz ayrıca.
Evet , gelin kayınpederinin evini temizlemek zorunda değil.
Görümce gelini kendi yaşına denk ve arkadaş olarak gördüğü için çağırmış olamaz mı ?
Gelin gitmedi diye kimse küsmemiş , kavga etmemiş zaten, görümce abisiyle gitmiş.
Kayınpeder yemek , temizlik bilmiyor demiş, ancak bunu elini hiç bir işe sürmüyor olarak değerlendiremedim mesela ben. Aynı insan kendi çamaşırlarını kendi yıkıyormuş çünkü.