kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapılan şey iyilik değil zaten olması gereken. Konu yemek de değil, adamın yalnız yememesi moral olmak. Belki eşine de iyi geliyordur babasını ağırlamak psikolojik açıdan. Neden bu kadar dert edildi 2 gün 2 saat oturması asla anlamadım.

Benim dememle yapacaksa esim zaten yapmasin.Yarin kalkar basima kakarsa?Beni bu daha cok uzer.
Konu sahibi de gencecik kiz,tasiyabileceginden fazla yuk yuklemisler.25 yasinda kendi evine adapte olamadan,haftada 3 gun yemege misafir agirlamsi bekleniyor.30 yasimla 35 yasim arasinda 1 cocuk var ve elim gercekten daha pratiklesti.Ama hala biseyler zor geliyor.Gunun yariisi is,yariisi ev-cocuk-yemek-temizlik.Bide misafir agirlamam beklenirse her hafta,cikar yangin varrr diye bagiririm balkondan

Ara ara o üye aklıma geliyor. konu adını ya da uyeyi biliyor musunuz bulmaya çalışıyorum bulamadim

Ne kadar güzel bir son olmuş öyle, masallah.

Kendileri ölse ve eşleri 6 ay sonra yeni bir eş baksa evlense bu tarz bir insan olsa hoşlarına gider galiba.

bu tür olayların yaşamayan vicdan yapıyor , yaşayıpta yazan yok insanı suçlamak çok kolay
ben burada haksızlık görüyorum eşi yardım ediyorsa da , her zaman bir kurban var bu öyküde de konu sahibi
Nerden biliyorsunuz yaşamadığımızı? Siz yaşadığınız zaman vicdansızlık yaptınız diye yaşasalar onlarda öyle olurdu diye vicdan rahatlatmaktan başka bir şey değil bu tarz mesajlar.

Siz haftada üç gün misafir agiliyor musunuz. Çok merak ettim haftada üç gün misafir ağırlayan altı gün çalışan kadınlar beni alintilasin .
Olması gereken böyle birşey değil . Olması gereken adamın babasıyla ilgilenmesi . Bir gün tamam diğer günlerde sabahlari evdeyken bir zahmet paşam gitsin babasıyla kahvalti yapsın ilgilensin . Hem evi temizle hem altı gün calis hem misafir agirla ona göre yemek yap . Herkes bu düzende yaşamak zorunda değil . Evlenince otomatik olarak başkalarının sorumluluğunu almak zorunda da değil . Bu olması gereken durumu da eskiden neden sizde kalmıyor sen ne hayırsız evlatsindi . Şimdi olması gereken üç gün ağırlamak oldu demek ki .

Hayır vicdansız olduğun için böyle düşünüyorsun . Sorumluluk almak zorundasın. Kimse eşi gidip babasının evine yemek yapsın vakit geçirsin demiyor . Kadın bu sorumluluğu almalı . Ne kadar farklı söylesede insanlar alttan alta hala aynı ataerkil kafa var

Kendileri ölse ve eşleri 6 ay sonra yeni bir eş baksa evlense bu tarz bir insan olsa hoşlarına gider galiba.
Demekki öyle cidden. Bide Allah vermesin kendi anneleri vefat etse babalarını eve almayacaklar demekki. Sonuçta onlarında kocaları imza atmamistir ya kv vefat ederse kp arada bize yemeğe gelebilir diye.
Oğlumda var kızımda var onlar için eşimle elimizden gelen herşeyin fazlasını yapıyoruz sırf daha güzel gelecekleri olsun diye. İleride inşallah boyle düşünen eşleri olmaz amin Allah vicdan merhamet versin ya benim dünden beri aklım amcada konudan çıkamadım. Nerede yasiyorsunuz gelsin amca bizde yesin yemek ya. Yazık günah. Amcanın aradığı sadece yemek zannediyor bu insanlar. Orda baba oğul birbirlerinden güç aliyordur adama ne iyi geliyordur eşiyle beraber büyüttüğü oğulunun yuvasını görmek. Bilmiyorum ya ben çok üzüldüm.

Gerçekten yaşamayan bilmez, dediğiniz gibi bilmesinde zaten.. babam kanser hastası ama çok şükür kontrollerde. Kendi yaşadıklarımız bir yana hastaneye gittiğimizde nelerini görüyorum, sonrasında günlerce kendime gelemiyorum.

Konudan bağımsız ama ben yorum sahibinin hamileyken, kocasından hamile kalan biri için çocuğu aldır dediğini hatırlıyorum. Hamile biri nasıl çocuğunu aldır diyebilir diye şaşırmıştım...bu konudaki yorumlarına da bu nedenle şaşırmadım, sizde şaşırmayın...

Ataerkillikle hiç alakası yok. Feminizmle şu konunun asla alakası yok.
Kendi babam yalnız kalsa nasıl ki sık sık yemeğe alacaksam kayınpederimi de alırım.
Buradaki eş de zaten gidip babasının evine temizlik de yapmış. Rahatsızlığının farkında olduğu için yemek hazırlamasına bulaşığa yardım ediyormuş zaten.
Ayrıca üç gün misafir ağırlamıyor. Yabancı değil eş babası. Bir makarna bir tarhana koysa da içer. On çeşit meze yapmıyor kadın yani.
Sizlerin anası babası yemeğe gelmiyor mu hiç merak ediyorum.
Mesela bugün babalar günü babamları alimleri yemeğe alacağım. Misafir gibi de düşünmüyorum. Bir çorba bir yemek yapacağım yabancı değiller.
Bugün mesela babalar günü bu adama bir jest de yapılmalı

6 ay çok yeni bilemiyorum. O evde eşi vardı önceden belki duvarlar üstüne geliyor hatırası var ve kötü şekilde bir son olmuş zor bir son olmus. Rabbim yardimcisi olsun. Bu böyle gidecek değildir zamanla adam kendi yaşamaya alisacaktir.

Ne kadar güzel bir son olmuş öyle, masallah.
O kadını iyi hatırlıyorum ben de.
Kayınvalidesi yalnız bir hanımdı yılda bir kere gelip bir ay kalıyordu. Buna daraldığı için yapmıştı. Kendi öyle demişt. Kadın yemek yapmış, kocasının tansiyonu varmış. Kayınvalideye göstermeden kaş göz yapıp yemeğin yağını gösterimin. Adam sinirlenince de seni düşünmüyor demeye getirmişti. Orada adam evden mi kovmuştu kendi mi gitmişti annesini alıp hatırlamıyorum ama kayınvalidesine araya girmesi için yalvarmıştı. Kadın ben karışmam dedi diye de yine kızmıştı.
Çok da iyi olmuştu. İline gelince anasından nefret edenler işi düşünce araya girse, toruna az baksa diye minnet etmeye başlarlar.
Burada da konu sahibi doğursun bak gör bal başa kalmak için kocasıyla toruna az baksa nolur sanki diye konu açar. Ana baba onlara göre fino gibi gel diyince gelir git diyince gider. Tam gelinin paşa keyfine göre gelir gider arar sorar. Prenses hanımların iki dudağı arasında analık babalık yapabileceksin

Adam da donla oturmak istesin o zaman. Erkeğin babasının gelemediği eve ama hizmeti kadın görüyor diye kadının babasının gelmesini savunmak çifte standart oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…