- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.217
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
34 sayfa olmuş ve aynı kişi sayfalar dolusu yazmış. Her eş ailesi konusunda böyle yapıyor konu kendinin sanıyor enteresan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Birde konuda yorumlara ilk cevapları naif, sakince falan. Sonra birkaç hak veren bulunca gerçek yüzünü açığa çıkarmış. Bencillik diz boyu. Allah herkese birbirini tam anlamıyla benimsediği merhametli evlilik nasip etsin. Eltiye görümceye diş geçirmek, eşinin acısını hafifletmekten daha önemli geliyor bazılarına.
Evet tam da bu benceAkşam yemeğinde kocanı yiyecektin de babası geliyor diye yiyemedin mi özetle
Abi bi yorum ya bi yorumunla şaşırt.insanlar evine bu zamanda kimseyi istemiyor şimdi öyle yazıyorlar ki sanki konu sahibi günah işliyor ,çoğunluk aynı tepkiyi verirdi şu an yaşadığımızı çağ bencilik ve rahatlık çağı ama neden se burada herkes aslan kesilip vicdan yapıyor sahte duygular bunlar
Allah seni ilerde kimseye muhtaç etmez umarım. Öyle elden ayaktan düşme değil haa bi çay içmelik bi sohbet etmelik bile evladına ağır gelirsin bu dediklerini hatırla o zamanBunu anlamayacak ne var kayın babanın sorumluluğunu almak istemiyorum diyor onun yüzünden mutsuzum diyor ,evlenirken imzamı atmış hergün kayın babaya yemek yapacağım diye
Ahahahahahah Bi konu açıyorsa önerileri de dikkate almalı konu sahibesiBiraktigin 2 .sayfadan ileriye gidemedik jfndnndjd
Gayet mantıklı bulurum genç ve sağlıklı biriyse (hastalik kendine yetememe gibi durumlar harici) babam veya annem evlenmek isterse elbet hoşgörü gösteririm ki annem veya babam benim malım bana ait bir eşya bir nesne degil .Allah esirgesin , ölen sizin anneniz olsa ; kocanız 6 ay sonra babanıza cici bir eş , size de cici bir anne bulmaya kalksa tepkiniz ne olur ?
Yaptığınız yemeklerden saklama kabıyla eşiniz babasına götürsün.Ayda 1 veya 2 kerede sizin eviniz de beraber yersiniz.Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Neden öyle düşünsün. Eve bir süpürge takmaya geldim diyin. Gelmişkende birşeyler hazırlayayım diyip 3/4 tencere yemek yapıp bırakın. Dediğiniz gibi biriyse anlayışla karşılayacaktır.galiba öyle yapmakta mantıklı ama çok hassas ve duygusal biri istenmediğini düşünüp tavır sergilerse ne yaparım bilmiyorum
Eşe nasıl hangi aşamada doyuluyor acaba? Bide kullanmayinca bozulan son kullanma tarihi geçen şeyi merak ettim. Tabi konu sahibi cevap vermeyecektir, kendini destekleyenlere cevap veriyor sadeceHay ağzınıza sağlık ya, doyacak insan 9’dan sonra da doyar yani kocasına.
2 3 yıl önce bir üye vardı belki hatırlarsin çok dikkatimi çekmişti. Kadın eşinin annesine benzer muameleyi yapıyordu. Adam da çok anlayışlı. Arada bir annesi evine gelebilsin diye bu konudaki eş gibi ekstra çırpınıyordu. Sabirliydi. Kadın aralarındaki aşka? güveniyordu. Yine annenin geldiği bir gün kendi kendine dolup taşmış eşiyle kavga etmişti sebebi kv yemek pişirmiş ve yemek güzel olmamış yağlı olmuş (tıpkı bu konudaki bahaneler gibi degil mi?). Adam yeter diyip boşanma davası açtı. Kadın ölmüştü resmen kapılarda yattı. Kv nin ayaklarını öptü. Aramızı yap diye ona yalvardı. Sürüm sürüm süründü. Eşinde yaprak kıpırdamadı. Sonra bitti boşandı.
Hayatta her şeyin kendi başlarınada gelebileceğini unutuyorlar çünkü. Ölüm,yalnızlık, muhtaçlık, bütün bunlar hepimizin başına gelebilecek durumlar ama empati duyguları körelmiş maalesef.Bu bahsettiginiz konuyu hatirlamiyorum ama gecenlerde bir konu vardi konu sahibi babasini kaybetmis ve annesinin gecici bir sure onlarda kalmasini istemis diye esi bosanma davasi acmis. O konu sahibi bile linclendi. Vay efendim ne munasebet anne kalirmis kocasi istememekte hakliymis. Insanlar hangi pencereden, hangi duygularla olaylara bakiyor ben gercekten anlamiyorum ve nutkum tutuluyor. Siradan bir olay olsa ok.ama bu hastalik, olum ya.
Akşam yemeğinde mi özel şeyler yaşamayı düşünüyorsunuz? Altı üstü yemek ya kpeder olsa da olmasa da yemeğinizi yiyip kalkacaksınız? Adamın yemeğini yiyip kalkmasında özelinizle ne alaksı var? Sanki eşiniz spagettiyi sizin vücudunuza döküp yiyecek nasıl bir saçma düşünce yapısı bu ? Kusura bakmayın ama dayanamadım artık.Allah herkesin kalbine göre versin....gerçekten bazı insanlara çok bencil geliyor belki ama ben eşimi 4 yıl bekledim ve çoğu özel zevkimizi evlenince yaparız dedik haramdan uzak durduk v tesettürlüyüm eşimle evlilik özgürlük yaşamak istedim ama şimdi de bu durum var
Palavra cok agir bir ifade yalniz.Konu sahibinin derdi belli: Elti.
Sayfalarca palavra okudum yok başım kapalı gezmek zor geliyor yok cicim ayları. Birincisi kayınpedere nikah düşmez, başınız açık gezebilirsiniz. İkincisi kayınpeder yemeğe gelmese bile cicim aylarınız üç aşağı beş yukarı böyle geçerdi çünkü kanser ve ölüm ağır bir süreç. Üçüncüsü çalışıyor olmanızla adamın yediği bir kap yemeğin ne ilgisi var? Siz normalde yemek yemiyor musunuz? Makarna haşlarsan onu da yer sanki çilingir sofrası bekliyorlar sizden. Siz eşinizi sevdiğinize emin misiniz ya?
Konu sahibinin eşi konu sahibine yıkmamış sorumluluğu. Beraber yemek yapıyoruz,sofrayı topluyoruz dedi defalarca. Eşi ve görümcesi de gidip evini temizliyormuş kp in zaten.Ana fikir;
Gelin kocasına nazaran neden daha fazla fedakarlık yapıyor.
İnsan eşinden ailesi için fedakarlık beklemeden önce kendi elini taşın altına koymalı.
Erkek diye yan gelip yatıp kendi ailesinin sorumluluğunu eşine yıkmamalı.
Daha kaba haliyle önce herkes kendi anasına babasına bakacak. Eş kişisi elbet destek olur.
Anlatılmaya çalışılan bence bu ama konu ve konu sahibinin yaklaşımı, zamanlaması, öncelikleri yukarıdaki fikirleri konuşulabilir kılmaktan çok uzakta yanlış bir örnek.
Kadinin hali kalmaz okadar tantanadan sonra djjdjjd Cay servisi yapip kpder gidince sizip kaliyordurAkşam yemeğinde mi özel şeyler yaşamayı düşünüyorsunuz? Altı üstü yemek ya kpeder olsa da olmasa da yemeğinizi yiyip kalkacaksınız? Adamın yemeğini yiyip kalkmasında özelinizle ne alaksı var? Sanki eşiniz spagettiyi sizin vücudunuza döküp yiyecek nasıl bir saçma düşünce yapısı bu ? Kusura bakmayın ama dayanamadım artık.Allah herkesin kalbine göre versin....
Gerçekten sırf kırk yıl sonra benim de başıma gelir diye birine yardım etmek iyilik mi oluyor .Ya da benim de ailemde sıkıntı olursa şimdi susayım diye yapmak . Bildiğim kadarıyla iyilik karşılık vermeden yapılan gönüllü olunması gereken bir durum . Bir insana sen neden gönülsuzsun demek neden?Adam çayını içip gidiyormuş zaten çok acıdım. O ister mi acaba yemek saatlerinde kapı kapı gezmeyi?
Bir de bir olaya tepki verirken, yargılarken dikkatli olun çünkü bu tür durumlarda, ya 40 sene sonra da olsa siz de aynısını yaşıyorsunuz ya da o duygunun enerjisinin aynısını yaşıyorsunuz.
Bu arada eşe doyamamak falan nedir? K.pederin yemek yediği ve çay içtiği süre size kalsa, acaba o zaman kusuruz eşinize doyacak mısınız?
Çok naif çok tatlı bir yorum.Yeni evli olmasanız dizinde tutumunuz farklı olur anlıyorum sizi hatta diğerlerine göre vicdanınızla davranışınız ne güzel ama kırmadan dökmeden zamanla oturacağını düşünün hayat arkadaşını kaybetmiş o ev bile nasıl üstüne geliyordur kimbilir
Belki evliliğiniz ilk yılları hayal ettiğiniz gibi olmayacak ama bu merhametinizin karşılığını bulursunuz diğerlerinin ilgisizliği sizi kızdırmasın