- 25 Aralık 2020
- 4.899
- 17.905
- 41
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
kardeşimi kanserden kaybettim efendim yeterince acı çekmiş miyim zat-i alinize göre?Siz hic cok sevdiginiz bir insani agir hastaliktan dolayi kaybettiniz mi?
kardeşimi kanserden kaybettim efendim yeterince acı çekmiş miyim zat-i alinize göre?
yok yetmediyse
dedem de kanserden öldü
dayım da
aile evim ankarada olduğu için hepsinin son zamanları bizim evimizde yaşandı
o evden zaten onlarca cenaze geldi geçti mesela yaş ve anamnez vermemi de ister miydiniz? hani genç ölüm olsun isterseniz..
keşke cevaba cevap verseydiniz....Terbiyesizlige gerek yok.
keşke cevaba cevap verseydiniz....
vive biraz sabır göster dedi,
siz çeyrek asırdan bahsediyorsunuz ...kimse 25 yıl sabır göster demedi yahu
Erkek olmak ne kadar güzel, ikisi de çalışıyor, adamın kendi babası vefat ediyor ama babasına bakmakla yükümlü olan kadın.Kadınlar bile yorulduğunu söyleyen kadını linçliyor. Halbuki eşi kendi babasına yemek yapıp götürebilir ama erkek o sonuçta, yapamaz :)
Evet ben yokken yedirsin içirsin gitsin evine yemek yapsın ama yok beni bekliyor ikisinindr beni bu şekilde görevlendirmeleri beni kırıyor işte
Görümcem hiç oralı değil annesinin elbiselerini bile 6 ay sonra geçen gün biz dedik diye topladı kaldırdı ve alışmıyor her gün avmlerdr gezip alışveris yapan umurumsamaz biridoğru yaşamayı bilmiyoruz çoğumuz... mesela bir önceki yorumunda sanırım gönüllü sosyal kuruluşlarında çalışmaktan bahsettin , bunu bir çoğuna söylesen hakaret olarak bile algılayabilir iletişim kurmada da sorun yaşıyoruz 3-4 sene kanser tedavisi sonrası gelen ölümün sonucunda depresyona girdiler sanırım ,aslında işin doğrusu bence görümcede iş yok, aslan gibi çekip çevirmeli yönlendirmeli konu sahibi gelin ya ne söylese yanlış anlaşılır da görümce daha toparlayıcı davranmalıydı hoş o da ne yaşıyor onuda bilemiyoruz tabi..
işin kötüsü ebeveyni -yakını evlilik birliği içindeyken ölen ve bunu atlatamayan bu yüzden biten evliliklerde oldukça fazla..
Onun yerinde siz de olabilirsinizMerhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Ama o kadın, böyle birşey yapmaya hakkı yok……Onun yerinde siz de olabilirsiniz
Benim anladığım ve bana saygı duyan biriyse ben doyurmaktan gocunmam şahsen sonuçta benim de annem vefat edip babam bu durumda olsaydı ve eşim baban geliyor diye şikayet etseydi çok üzülürdümAma o kadın, böyle birşey yapmaya hakkı yok……
Hastalık sürecini ne şartlarda, nasıl geçirdiklerini bilemediğim için adamı neden refika'nın mutfağını izleyip iş öğrenmedi diye suçlayamayacağım şu an.
Adam belki evlenmek istemiyordur ya da şu an istemiyordur ne dersiniz?
Herkes eşi ölünce anında evlenme derdine düşmüyor çünkü.
Ne biçim evliliklere şahit oluyorsunuz da böyle fikirleri çok normalmiş gibi söylüyorsunuz bilmiyorum ama eşini seven, değer veren, doğru düzgün yas tutmak isteyen insanlar da var bu dünyada.
Ayrıca adamın kızı babasıyla ilgileniyormuş zaten.
Konu sahibinin eşi de "ev işi kadın işi, ben elimi bir şeye sürmem, eşşşek gibi bakacaksın hizmet edeceksin babama" diyen biri değil, ev işlerini paylaşıyormuş.
Konudaki baba da akşam gelip gece 12'ye kadar koltuğa yığılan biri değil, çayını içip gidiyormuş adam.
Ezilen kadın nerede tam olarak?
Sanırsın konuda 14'lük çocuk gelini almışlar, bir yandan kayınpederine baktırıp bir yandan tarlaya koşturuyorlar.
Zaten evlenmesi de saçma değil mi? 6 ay olmuş belki 40 yılı paylastilar nasıl kondursun ki evladı ? Miras falan diyen olmuş da haksız değiller ki. Yeni gelen karısının üzerine varını yoğunu verip de çocuklarını sefil birakanlar var.evet kardeşleri çok tepki verir şuan evlenirse
Yahu şunu bir türlü anlatamadık. Bizde yedirmeyi içirmeyi severiz. Ama bu neden kadının görevi oluyor?Benim anladığım ve bana saygı duyan biriyse ben doyurmaktan gocunmam şahsen sonuçta benim de annem vefat edip babam bu durumda olsaydı ve eşim baban geliyor diye şikayet etseydi çok üzülürdüm
bende ondan dolayı çıkamıyorum resmen konudan
kuzenim rahim kanserinden vefat etti , birlikte büyüdük kardeşim diyelim ...hiçbirimiz eşini yalnız bırakmadık perişan oldu dağıldı kocası ... çok uzun süre yemekler yaptık götürdük bizde davet ettik her ziyarete gittiğimizde evinide gördüğümüz yerleri toparladık ki genç olmasına rağmen kendi ailesi olmasına rağmen... kanser acayip zor bir süreç burnumun direği sızlıyor açıkcası
Eşi her şeyde yardım eden bir insanmış ama sadece kadına yüklenmemiş kiYahu şunu bir türlü anlatamadık. Bizde yedirmeyi içirmeyi severiz. Ama bu neden kadının görevi oluyor?
Sizin öyle bir durumunuz olsa babanıza yine siz yemeğini çayını yaparsınız. Eşiniz bu görevi üstlenir mi? Üstelik erkekler herkesin yanında uzanabilme, rahatına bakabilme ve istediğini giyebilme lüksüne sahip. Biz gelinler öyle miyiz? Eğer eşinize yemek görevini verirseniz gocunmaya hazır olun zaten.
Yardım ediyor evet masaya çatal bıçak koyuyor işteEşi her şeyde yardım eden bir insanmış ama sadece kadına yüklenmemiş ki
Halamın birini kanserden kaybettim ve diğer teyzem şu an dördüncü evrede. O ailenin ne yaşadığını biliyorum çünkü. Düşmanımın başına dilemeyeceğim bir hastalık ve süreç. Burada kocanın annesi yakalanmış. Kocasının bile tam atlattığını düşünmüyorum. İleride kendi annesi babası hastalansa bu zamanlar gelir aklına. Durduk yere yıpranmaya gerek yok bence bu nedenle
Zaten evlenince de yine bir kadına hizmetçi muamelesi yapılmış oluyor. O yaşta bekar olsam hiç iş güçten anlamayan biri ile evlenmezdim. Birde nikahda yapmayacak. Ohh suyundan da.Zaten evlenmesi de saçma değil mi? 6 ay olmuş belki 40 yılı paylastilar nasıl kondursun ki evladı ? Miras falan diyen olmuş da haksız değiller ki. Yeni gelen karısının üzerine varını yoğunu verip de çocuklarını sefil birakanlar var.
Olaya ben iki taraftan da bakıyorum . Yok yani ben gerçekten konu sahibinin yeterince görevini yaptığını düşünüyorum . Haftanın beş günü değil iki ya da üç günü birer gün arayla olduğunda oldukça yorucu olduğunu düşünüyorum .Konu sahibi defalarca kavga ettik diyor. Ne zaman ettiler mesela, bütün kavgaları son 1 haftada mı ettiler son 1 ayda mı? Tahammül edip edip sonunda patlayan biri yok bence konuda. 40'ını beklemiştir en fazla. Şimdi eminim yeni isyan ettiğini söyler.
Ama şu konuda katılıyorum size, sürekli birlikte takılmak zorunda değiller. Eşi konu sahibi olmadan da görüşebilir babasıyla ve hatta yapması gereken bir şey bu.
Ama şu an akşam yalnız kalıp yalnız yemek yemenin gündüz yalnız olmaktan daha ağır gelmesi normal.
Eşi de zaten vardiyalı çalışıyor, adam her hafta gelip geliniyle baş başa yemek yemiyordur. Aslında 10 günde bir, iki haftada bir, 2 gün görüşmek söz konusu konuda ama adam her hafta, haftanın 5 günü geliyormuş gibi yorumlandı nedense.
Konu sahibinin kendisine, arkadaşlarına ayıracak bir sürü vakti var aslında.
Kayınvalidesi de hayatta olsa 2 dklık mesafede haftada 3-4 gün görüşürlerdi eminim.