kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz hic cok sevdiginiz bir insani agir hastaliktan dolayi kaybettiniz mi?
kardeşimi kanserden kaybettim efendim yeterince acı çekmiş miyim zat-i alinize göre?

yok yetmediyse
dedem de kanserden öldü
dayım da

aile evim ankarada olduğu için hepsinin son zamanları bizim evimizde yaşandı
o evden zaten onlarca cenaze geldi geçti mesela yaş ve anamnez vermemi de ister miydiniz? hani genç ölüm olsun isterseniz..

Terbiyesizlige gerek yok.

vive biraz sabır göster dedi,
siz çeyrek asırdan bahsediyorsunuz ...kimse 25 yıl sabır göster demedi yahu

Valla o kadar saçma bir mesajdı ki ben cevaplamaya tenezzül etmedim, sağol sen yazmışsın. Ne alaka 25 sene, torun bak filan of.

Yüzeysel bir hızlı okuma yaptınız sanırım. Ölenin kim olduğunu dahi ya fark etmediniz ya da yanlış yazdınız.

Adam , yemek yapabilecek yeterlilikteymiş. Babasının onlara geldiği günler işten normal saatlerde çıktığı akşamlar.

Konu sahibi 2 akşam kayınpederin eve gelmesini istemiyorsa , eşine söylesin. Eşi babasının evinde babasıyla yemek yiyip gelmeyi seçerse, uygun mudur ? Yas sürecinde baba oğul birbirlerinden güç almaya ihtiyaçları olabilir.

Görümcem hiç oralı değil annesinin elbiselerini bile 6 ay sonra geçen gün biz dedik diye topladı kaldırdı ve alışmıyor her gün avmlerdr gezip alışveris yapan umurumsamaz biri

Onun yerinde siz de olabilirsiniz

benim okuduğum kadarıyla (ben ultra hızlı okuyorum her metni, ama genelde atlamam okurken)
evlenmeye itiraz eden çocuklarmış

konu sahibi böyle yazdığı için ben ona binaen demiştim.
baba evlenmek ister istemez bilmiyoruz. bu konuda bir ön kabülüm de fikrim de yok. çocukları sebebiyle evlenmiyorsa çocukların hepsi de baksın madem? burada durum o da değil. değil mi? (zaten bence kimsenin bakacağı bi durum yok ortada da neyse)

evet, 14 yaşnda "alınmış" gelin değil. ve zaten olmasın da. değil mi?
ancak bu kadın için de bu kadarı fazla geliyor. çalışmayan kadınlara bile evinin işi fazla gelebiliyorken bu kadına da bu fazla gelmiş. ben de isteği dışında iş yapınca, üstelik bunun normal düzene çevrilmesi, normali buymuş, öyleymiş gibi kabul edilmesi sözkonusu olunca bunun kadının ezilmesi olduğunu düşünüyorum...

burada hep senin baban olsaydı deniyor ya mesela...
kadının babası olsa damadı tüm düzenini ona göre ayarlayacak mıydı?

evet eşi yardımcı oluyormuş
ama bakın "yardımcı" yani evin işi kadına ait. eşi lütfedip yardım ediyor. hizmet bu durumda esasen kadından bekleniyor.

evet kardeşleri çok tepki verir şuan evlenirse
Zaten evlenmesi de saçma değil mi? 6 ay olmuş belki 40 yılı paylastilar nasıl kondursun ki evladı ? Miras falan diyen olmuş da haksız değiller ki. Yeni gelen karısının üzerine varını yoğunu verip de çocuklarını sefil birakanlar var.

Benim anladığım ve bana saygı duyan biriyse ben doyurmaktan gocunmam şahsen sonuçta benim de annem vefat edip babam bu durumda olsaydı ve eşim baban geliyor diye şikayet etseydi çok üzülürdüm
Yahu şunu bir türlü anlatamadık. Bizde yedirmeyi içirmeyi severiz. Ama bu neden kadının görevi oluyor?

Sizin öyle bir durumunuz olsa babanıza yine siz yemeğini çayını yaparsınız. Eşiniz bu görevi üstlenir mi? Üstelik erkekler herkesin yanında uzanabilme, rahatına bakabilme ve istediğini giyebilme lüksüne sahip. Biz gelinler öyle miyiz? Eğer eşinize yemek görevini verirseniz gocunmaya hazır olun zaten.

Allahtan kuzeninize rahmet ; sizlere , eşine ve tüm sevenlerine sabır dilerim. Başınız sağ olsun.

Eşi her şeyde yardım eden bir insanmış ama sadece kadına yüklenmemiş ki

Eşi her şeyde yardım eden bir insanmış ama sadece kadına yüklenmemiş ki
Yardım ediyor evet masaya çatal bıçak koyuyor işte

Yardım değil iş bölümü olmalı.
Yapsın yemekleri madem konu sahibi de uzansın işten gelince.

Tamam gelir insan arada sırada ama görev olmaması lazım. İnsan birkez bile olsa siz evime gelin bu akşam pide söyledim gelinim yorulmasın demez mi? Arada birde o rahat etsin. Adam eşini kaybetmiş olabilir ama bu gelinlere yüklenemez. Biraz da kendine bakmayı bilmeli. Evini bile temizlemeyen bir insandan bahsediyoruz.

Başınız sağ olsun. Allahtan halanıza rahmet ; geride kalan sizlere ve sevenlerinize sabır dilerim.

Allah teyzenize şifa versin. Allah yardımcınız olsun.

Zaten evlenince de yine bir kadına hizmetçi muamelesi yapılmış oluyor. O yaşta bekar olsam hiç iş güçten anlamayan biri ile evlenmezdim. Birde nikahda yapmayacak. Ohh suyundan da.

Olaya ben iki taraftan da bakıyorum . Yok yani ben gerçekten konu sahibinin yeterince görevini yaptığını düşünüyorum . Haftanın beş günü değil iki ya da üç günü birer gün arayla olduğunda oldukça yorucu olduğunu düşünüyorum .

Demiş ki konu sahibi keşke gündüz vardiyasında olduğunda babasına gitse eşim . Kimse adam yalnix kalsın karısını kaybetmis eşi annesini kaybetmiş konu sahibinin sorunu değil demiyor . Belki bir gün cagrilip gündüzleri babasını kendisi ziyaret edebilir . Kayınvalide olunca neden haftada üç gün görüşülsun ben mi tuhafim bilmiyorum ben kendi ailem yanımda olsa görüşemem üç dört gün .

Sorumluluk almak burda evladın görevi ben eşimden bunu aylarca beklemezdim evladım da bekleyemem şahsen . O yüzden bana nolucak ki haftada üç gün gelsin olayı normal gelemiyor. İki dk mesafe varsa ve eşi yorulduysa babasını düşünen kişi yemeği alıp götürebilir eşi de biraz kafasını dinler . Ben acılarına saygı duyarım ama tek taraflı bir saygı durumu var .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…