kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya bunun alternatifi belli
bir kere baba eniştenin babası, alsın babasını gündüz izinliyken çarşa pazar market yapsın, ne biliyim tavla oynasın balığa götürsün --ki ben zaten hiç anlamıyorum hepinizin mi babası 60 yaşında hayattan elini eteğini çekmiş. aciz bir şey yapamayan insanlar ya? benimki 65 yaşında hala çalışıyor. canım babam. geline 3 gün gideceğine kırar yumurta yer (gerçi zaten yemek yapar yer neden yumurta yesin de)

bu kızın eşini gördüğü gün sayısı belli ayda belki 10 gün filan sanırım sonun da yarısı kayınpeperle geçiyor normal mi bu şimdi?

bu "anneyi babayı bir kenara atmk" değil arkadaşlar! aksine sizin benim hayat enerjimizin kalması, gençken buna göre yaşamamız lazım ki daha bu insanlar 70 80 belki 90, Allah bilir, yaşına geldiğinde asıl lazım olduğu zamanlar destek olabilelim...

bu kız daha bir de çocuk yapacak!
bu kayınpeder böyle bakılırsa hep bu düzen devam eder
bu kız senelerce bu düzene nasıl enerji bulacak? üstelik zaten cicim ayları acıyla, sevinçsiz geçmiş gibi bir şey. e bu kızın bi deşarj olmaya hakkı yok mu?

İsterse pekala 21:30’dan sonra da deşarj olabilir :) maksat üzümü yemek mi bağcıyı dövmek mi ama orasından emin değilim. Yani 21:30’dan sonra deşarj olamayacak kadar yorgunsa, isteksiz ve keyifsizse o iş kayınbaba gelmese de olmaz. Ki koca da yardımcıymış zaten.

İşte insanlar kredilerini nedense altmış yaşlarında bitiriyorlar. Bu düzenle on yıl on beş yıl geçiyor. İnsanlar etraf ne der aman bize yardım ediyor zararı yok diye diye kendi hayatlarini yaşayamıyorlar . Sonuçta buna alışan eş ve ailesi bunu artık düzenli olarak bekliyor görev oluyor . Sonra geldiler yetmişli yaşlara e diğer tarafın artık ne sabri kalıyor ne hayat enerjisi ne de korkusu sonra vicdansız gelin ya da damat olarak yaftalaniyor.

Ben kendi annesinden bıkan insanlar tanıyorum . Bu insanlar kötü mü hayır değil . Genç yaşta elin ayağın tutuyorken insanları biktirmamak lazım . Duygusal bakan evlat eşini eziyor da eziyor sonra o eş ne o anne babaya ne de eşine yaramiyor . Herkes demiş ki acıları taze sonra düzene biner . Binse keşke ben düzene bineni çevremde görmedim . İşin kötü tarafı ben bu düzen içerisindeki yıllarca çocuk oldum . Ne annem mutluydu ne babam herkes huzursuz . Ben de hiç huzurlu olamadım .şimdi annem ve babam o kadar biktilar ki şehir dışındalar iki taraf da aman kızım aman yavrum keşke tayininiz çıksa gelin diyorlar.

bu mesajınıza gerçekten şaşırdım.
senelerce kayınvalidesi hastaymış, bu kız sevgiliyken bile gezemedi yüksek ihtimalle.
şimdi senelerce de öldü diye gezmesin, yaşamasın.
çok süper
25 yaşında, yeni evli insanların kaç yıl yas tutmaları uygun mesela 3, 5?
50 yaşına kadar da kayınpedere baksın
ondan sonra artık hali kalırsa gezer.
aaaa pardon o zamana da torun olur ona bakarlar....

Amin allah razı olsun teşekkür ederim malesef bende durumun içinden çıkamıyorum evlenmeden öncede gezdim tozdum eşimle de eşimsizde hep gezdim ama evli olmak farklı yani benimde kafamı dağıtmaya ihtiyacım var

18 senelik evliyim nerdeyse ben halen istemem
Ne yalan söyliyim bende istemem. Güzel yemekler yaparım, parmaklarını yer bizimkiler ama hala kendimize bile yapmaktan nefret ettiğim günler oluyor. Hele ki çalışınca tamamen kabus yemek işi. Sürekli çalışan arkadaşlar hatta kv lerinde yemek yiyip evlerine geçiyorlar.

hizmeti kastetmedim aslında ...eşi babasını yada annesini eve gelmesini istemeye bilir "isten yorgun geliyorum uzanıp yatamıyorum anan baban yüzünden" diyebilir ,diyenler de var malesef
Valla erkekler her şekilde yatarlar. Bir gelin gibi asla olamazlar. Onlara her yol paris. Hizmet etmeyip yatabilse konu sahibi de sorun etmezdi.

Evet sen benden çok yoruldun hakkını helal et çocuk çok istiyorum ama bu şartlar zor görünüyor ben tamamen beni kullanaya alışmasından normalleşmesnden korkuyorum bu halin başka bir şey değil

Kırın artık zincirlerinizi, size yapmak istemediğiniz birşeyi kimse yaptırmasın.

Elbette yanında olun kayınpederinizin, üzmeyin ama kendinizi de üzmeyin lütfen.

vive biraz sabır göster dedi,
siz çeyrek asırdan bahsediyorsunuz ...kimse 25 yıl sabır göster demedi yahu

Evet ben yokken yedirsin içirsin gitsin evine yemek yapsın ama yok beni bekliyor ikisinindr beni bu şekilde görevlendirmeleri beni kırıyor işte

vive biraz sabır göster dedi,
siz çeyrek asırdan bahsediyorsunuz ...kimse 25 yıl sabır göster demedi yahu
ben 25 yıldan az sürenini görmedim o sabrın maalesef
hele kadın da vicdanlıysa...25 sene sonra kayınpeder öldü de sabır öyle bitti hep. kayınperder kötü insan da değildi kızım kızım derdi mesela en son ölen komşumuzun kayınpederi. şeker adamdıç ama kadının ömrü 18 yaşından 43 yaşına kadar ona bakmakla geçti...

üstelik dediğim gibi bir yapan oldukça, yaptıkça alışıyorlar
60 yaşında evinin işini hiç görmemiş adam, sordum yine soruyorum, birden gökten vahiy inip çaaaaaat diye herşeyini kendi yapmaya mı başlayacak? bir uçtan yavaş yavaş başlanmazsa bu kırmadan dökmeden bir yola koyulmazsa nasıl olacak?

Şu kadınların sömürüldüğü düzeni biraz da kadınlar yaratıyor. Kadına annen ölürse akşam o da baban gelince dinlenmek istiyorum derse demişler ama tabii yemekten bahseden yok çünkü erkek haliyle yemek yapacak hali de yok bazı insanlara göre(!) Ben şaşırıyorum burada bazı kadınlar çalıştıklarını söylüyorlar ama eşleri eve gelince oturup karısının yemek yapmasını söylüyomuş, onlar da ancak burada şikayet ediyorlar olağan bir şeymiş gibi.Burada da çalışan haliyle eşinin de değil kp'nin sorumluluğunu üstlenen kıza denilmeyen kalmamış.Bazen kaynanalara acıyorum, 60 yaşında torununa bakmak istemediğinde burada denilmeyen kalmıyor ama 60 yaşında kp'in, ya da onun 30'lu yaşlardaki oğlunun yemek yapması kimsenin aklının ucundan bile geçmiyor.

Son düzenleme:
işte keşke kayınpeder de
bu kadın hasta maalesef ki ölecek
ben de başımın çaresine bakmayı öğreneyim deseymiş o 4 senede değil mi? 4 senede sıfırdan bile gelse tüm ev işi öğrenilirdi. karısına da ölmeden dünya gözüyle bir çorba yapar içirirdi belki. ya da çeksin restini evlensin, mesela...

bu kadının ölümüne kendini alıştırması, buna göre düzen kurması gereken tek kişi yeni gelin mi?
neden hep kadınlar fedakar olmak zorunda?

üstelik bir kardeş ve bir elti daha var. 20 sene sonra bu adam ölse mirasa ortak olmak gelir mesela akıllarına.
ben böyle adaletsiz ve genelde kadını ezen şeylere gelemiyorum.

Bizim ailede benzer bir durum var, ama o zaman da cocuklarin bir kismi karsi cikiyor evlenmesine.
Aslında evlenmeyip imam nikahı ile durabilirler hem kadın eğer vefat ettiyse kocasından maaş alıyor olur . Yani bana tuhaf geliyor ama böyle yapıyorlar

emin olun bende yaşadığı zorluğun farkındayım ama işte çalışan biri olunca eve gelip özgürlük istiyor insan bir de tesettürlüyüm o varken bu beni çok zorluyor
Dini yorum yasak ama ben rahatlamanız için söyluyorum.Kayınbaba namahrem degil baba hükmunde

Burda neden arkadaşa yükleniyorsunuz yok kendi baban olsa vs . O aslında şikayetçi değil sadece diğer kardeş atmış başından yani kendi aralarında konuşup bi düzen oturtmamışlar. Evet yemek yapıp götürün . Haftada bir de davet edersiniz. İnsanın osuracak belki evinde ya geze geze alla alla .

Dini yorum yasak ama ben rahatlamanız için söyluyorum.Kayınbaba namahrem degil baba hükmunde
bu sadece dini bir şey değil ki örfi bir şey
örfi olarak kayınpederinin yanında şu yaz günü şortla gezemiyordur mesela illa günah meselesi değil biraz gelenek meselesi bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…