- 31 Temmuz 2009
- 10.484
- 52.446
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
evet eşim zaten durumun farkında daha biz yemeğimizi yerken bulaşıkları toplar mutfağı temizler koşturur biraz daha sabretmeye çalışacağım eşim için
miraslık bir durum yok kayınbabamın bir evi bir arabası var aslında bu konu hiç açılmadı ben tepkilerini tahmin ediyorum
benim okuduğum kadarıyla (ben ultra hızlı okuyorum her metni, ama genelde atlamam okurken)
evlenmeye itiraz eden çocuklarmış
konu sahibi böyle yazdığı için ben ona binaen demiştim.
baba evlenmek ister istemez bilmiyoruz. bu konuda bir ön kabülüm de fikrim de yok. çocukları sebebiyle evlenmiyorsa çocukların hepsi de baksın madem? burada durum o da değil. değil mi? (zaten bence kimsenin bakacağı bi durum yok ortada da neyse)
evet, 14 yaşnda "alınmış" gelin değil. ve zaten olmasın da. değil mi?
ancak bu kadın için de bu kadarı fazla geliyor. çalışmayan kadınlara bile evinin işi fazla gelebiliyorken bu kadına da bu fazla gelmiş. ben de isteği dışında iş yapınca, üstelik bunun normal düzene çevrilmesi, normali buymuş, öyleymiş gibi kabul edilmesi sözkonusu olunca bunun kadının ezilmesi olduğunu düşünüyorum...
burada hep senin baban olsaydı deniyor ya mesela...
kadının babası olsa damadı tüm düzenini ona göre ayarlayacak mıydı?
evet eşi yardımcı oluyormuş
ama bakın "yardımcı" yani evin işi kadına ait. eşi lütfedip yardım ediyor. hizmet bu durumda esasen kadından bekleniyor.
Siz konu sahibinin yazdıklarını detaylı okumamışsınız bence. Evlilik konusu hiç açılmamış ve başka bir mesajda kayınpederinin karısını çok sevdiğimi yazmıştı. Bir gün evlenecekse bile o gün bu gün değil yani.
Yardım kelimesi de konu sahibinin tanımı ama yazdıklarına bakılırsa eşi her işi yapıyor. İlk mesajında yemeği, temizliği de birlikte yaptıklarını söylemiş zaten ve adam babası yük gibi gelmesin diye onun geldiği günler daha çok uğraş veriyormuş.
Şimdi sizce bu eş konu sahibinden, hayat arkadaşından biraz anlayış görmeyi hak etmiyor mu?
Ve adam zaten vardiyalı çalışıyor, yani bu yemek olayı her hafta yaşanmıyor aslında. Onun evde olduğu haftalar geliyor babası ve her gün de değil.
Normalde insanlar aileleriyle aynı şehirdelerse zaten haftada bir, 10-15 günde bir görüşüp yemek yiyorlar. Bazı aileler suyunu çıkarıp haftada 5 gün de görüşüyor hatta.
Eşi yeni vefat etmiş kayınpederle 10 günde 2-3 gün yemek yemenin neresi anormal?
Yemeğini yiyip çayını içtikten sonra hemen kalkan, erkenden gidip yük olmamak için boş boş bankta oturup yemek saatinin gelmesini bekleyen adam kimsenin başına yıkılma planı yapmıyordur zaten.
Inan giymeye temiz dönüm yok şuan akşam dışarı çıkıp eğlendim senle yaslarimiz yakin bende 26 27 yaşındayım . Yasin agore fazla sorumluluk alıp ev hanımı moduna burunmissin bırak ev biraz pis kalsın . Ben yetişemiyorum valla . İnan insan eğlenip eve gelip enerjisini atıp moralini yükseltince iştede daha mutlu oluyor. Başka ev işi bilmemne yaparkende daha rahat oluyor çünkü eğlenme mutlu olma halin tatmin olmuş bir şekilde temizlik yapıyorsun . Evde ömrünü çürütme .
Hatta erkekler içki içmeyi sever dışarda eğer içkiye karşı değilseniz eşine binaksam beni dışarı götür içelim eğlenelim de . Tabii içiyorsanız yoksa sinema konser cafe falan dışarda vakit gecirin
çamaşırını kendi yıkıyor bir ka. kere görümcem benle eltime gidip toplasak mı evi temzilesek mi dedi eltimde kadın tutalım dedi pek yanaşmadı sonra eşimi aldı götürdü temizlik yaptılar abisine sormadılar bile o kadar eminler yapmayacağına en azından temizliği ben yapmıyorum
Bahsettiğiniz mesaj bu hiç burda demiş mi eşim yoruluyor bilmem ne . Neden bir konu açıldığında konu sahibini sağdan soldan lincliyoruz . Sebebi ne ben anlamıyorum . Esime kıyamıyorum falan böyle bir mesaj da yoktu . Görümce evini de temizliğe gelin demiş . E oldu nüfusuna da alsın . Çok merak ediyorum burda kaç kadın haftada üç gün kayinaileyi agirlayip ,altı gün çalışıp bir de eve temizliğe gidiyor . Yapmayın arkadaşlar ya lincledikce kendinizi mı iyi hissediyorsunuz zevk mı aliyorsunuz anlamadım ??bide eşi gidip babasının evini süpürüyo diye rahatsız oluyomus. onu da yazmıştı. zaten vardiyalı çalışıyormuş çok yorgun oluyomus.
ama evde ev işlerini kocası yaparken rahatsız olmuyo eşim yoruluyo demiyo.
babanın evi temizlenirken rahatsız oluyo.
zaten konu sahibi sadece kendine hak veren kişilere cevap veriyo. diğerlerini es geciyo. söylediği şeyleri kendine hak verilecek şekilde anlatıp önceki anlattığıyla çakışan bilgileri sorsak da aydınlatmiyo.
burda şimdi iki grup oldu biri konu sahibini destekleyen diğeri desteklemeyen taraf. gelip de durum bu demedi saatlerdir yazdığım şeylere cevap bekliyorum
ben taaa ilk sayfada kardeşleri istemiyor evlenmesini demiş konu sahibi diye okuduğumu hatırlıyorum.Siz konu sahibinin yazdıklarını detaylı okumamışsınız bence. Evlilik konusu hiç açılmamış ve başka bir mesajda kayınpederinin karısını çok sevdiğimi yazmıştı. Bir gün evlenecekse bile o gün bu gün değil yani.
Yardım kelimesi de konu sahibinin tanımı ama yazdıklarına bakılırsa eşi her işi yapıyor. İlk mesajında yemeği, temizliği de birlikte yaptıklarını söylemiş zaten ve adam babası yük gibi gelmesin diye onun geldiği günler daha çok uğraş veriyormuş.
Şimdi sizce bu eş konu sahibinden, hayat arkadaşından biraz anlayış görmeyi hak etmiyor mu?
Ve adam zaten vardiyalı çalışıyor, yani bu yemek olayı her hafta yaşanmıyor aslında. Onun evde olduğu haftalar geliyor babası ve her gün de değil.
Normalde insanlar aileleriyle aynı şehirdelerse zaten haftada bir, 10-15 günde bir görüşüp yemek yiyorlar. Bazı aileler suyunu çıkarıp haftada 5 gün de görüşüyor hatta.
Eşi yeni vefat etmiş kayınpederle 10 günde 2-3 gün yemek yemenin neresi anormal?
Yemeğini yiyip çayını içtikten sonra hemen kalkan, erkenden gidip yük olmamak için boş boş bankta oturup yemek saatinin gelmesini bekleyen adam kimsenin başına yıkılma planı yapmıyordur zaten.
Bahsettiğiniz mesaj bu hiç burda demiş mi eşim yoruluyor bilmem ne . Neden bir konu açıldığında konu sahibini sağdan soldan lincliyoruz . Sebebi ne ben anlamıyorum . Esime kıyamıyorum falan böyle bir mesaj da yoktu . Görümce evini de temizliğe gelin demiş . E oldu nüfusuna da alsın . Çok merak ediyorum burda kaç kadın haftada üç gün kayinaileyi agirlayip ,altı gün çalışıp bir de eve temizliğe gidiyor . Yapmayın arkadaşlar ya lincledikce kendinizi mı iyi hissediyorsunuz zevk mı aliyorsunuz anlamadım ??
Buyrun ben gözden kaçırmış olabilirim hiç öyle bir mesaj okumadım . Eğer eşim yoruluyor falan diyorsa çok haksız . Babasına yaptığı iş hakkında yorum yapmak konu sahibinin haddi değil zatenbekleyin bulayım mesaji gerçekten vardı öyle bi mesaj. ve ben yazdığım hiç bi mesaja cevap alamadım. Ona hak vermeyenlerin hiç biri sorduklarında cevap alamadı.
ne yaptığı ya da yapacağı zaten bizi ilgilendirmez. ama insanları da enayi yerine koymasinlar. konu başlığı ve konunun içeriği bile birbirini tutmuyor.
konuyu açıyorsa bisey soruyorsak size olduğu kadar bize de yanıt vermeli değil mi? linç etmek değil benim amacım. ama böyle taraftar toplar gibi bazilarina cevap yazınca bana bi sinir gelmedi değil.
Olaya ben iki taraftan da bakıyorum . Yok yani ben gerçekten konu sahibinin yeterince görevini yaptığını düşünüyorum . Haftanın beş günü değil iki ya da üç günü birer gün arayla olduğunda oldukça yorucu olduğunu düşünüyorum .
Demiş ki konu sahibi keşke gündüz vardiyasında olduğunda babasına gitse eşim . Kimse adam yalnix kalsın karısını kaybetmis eşi annesini kaybetmiş konu sahibinin sorunu değil demiyor . Belki bir gün cagrilip gündüzleri babasını kendisi ziyaret edebilir . Kayınvalide olunca neden haftada üç gün görüşülsun ben mi tuhafim bilmiyorum ben kendi ailem yanımda olsa görüşemem üç dört gün .
Sorumluluk almak burda evladın görevi ben eşimden bunu aylarca beklemezdim evladım da bekleyemem şahsen . O yüzden bana nolucak ki haftada üç gün gelsin olayı normal gelemiyor. İki dk mesafe varsa ve eşi yorulduysa babasını düşünen kişi yemeği alıp götürebilir eşi de biraz kafasını dinler . Ben acılarına saygı duyarım ama tek taraflı bir saygı durumu var .
Konu sahibi tesettürlüyüm , saçımı kayınpeder yanında açıp oturamıyorum diyor ; insanlar o da babanızdır , daha normal bir baş örtmede sirun yoktur diyor. Siz de dışarda farklı bir aktivite öneriyorsunuz.
Konuyu gerçekten okuyor musunuz , ara ara mı bakıyorsunuz , anlamadım.
Valla biz konu sahibiyle gayet iyi anlaştık , ayrıca isteyen tesetturuyle içer isteyen içmez küçük ayrintilar yerine konunun özüne odaklanın .zaten içkiye karşı değilseniz diye başlamışım cümleye ...Konu sahibi tesettürlüyüm , saçımı kayınpeder yanında açıp oturamıyorum diyor ; insanlar o da babanızdır , daha normal bir baş örtmede sirun yoktur diyor. Siz de dışarda farklı bir aktivite öneriyorsunuz.
Konuyu gerçekten okuyor musunuz , ara ara mı bakıyorsunuz , anlamadım.
aynen öyle benim eşim fabrikada mahvoluyor yorgun halde gidip evini temizliyor ama o emekli eve bir süpürge açmak zor geliyor bende buna kızıyorum bu kadar muhtaç duruma düşmeye gerek yok tamamen saldı
Evet tabi ki eşi gezip tozmak eğlenmek istemeyebilir . Aslında bunu yazıyorum bende sabahtan beri konu sahibi yoruldum diyor . Evde birini artık istemiyor belli ki . Çözümü de adamın babasını evinde ziyaret etmesi . Görümce daha evi de temizleyelim diyor . İstekler azalacağına artıyor . Eşimin acısına saygı duyarım ama bunun sorumluluğunu eşimin almasını beklerim . Bende bir iki gün arayla evde birinin olmasındansa eşimin gitmesini tercih ederim . Bahsettiğim buydu aslında . Şundan da eminim ki burdaki her kadın bir süre sonra bunu isterdi . Bunun seksle gezmekle eşiyle oynasmakla alakası yok aslında .İşte bunu görev gibi görmek garip geliyor bana. Görevimi yaptım, işim bitti mantığını anlamıyorum.
Eşimin gün içinde bir şeye canı sıkılsa benim x5 sıkılıyor.
Bir gün annesini babasını kaybettiğinde yaşayacağı yıkımı düşünemiyorum bile. Öyle bir durumda ben nasıl kendi heyecanlarımı, heveslerimi düşünebilirim ki? Onun canı yanarsa benim de yanar zaten.
Tabii ki bunalmak normal ama her hafta her gün olan bir şey değil bu. Normal bir zaman da değil.
İlk sene gezip tozmazsan evliliğin geçersiz sayılmıyor.
Kavga dövüş babasının gelmesini engelleyince çok mutlu günlere yelken açacak değiller. Eşi o tartışmaları asla unutmayacak mesela.
Biraz sabredip biraz da yönlendirme yapmaktan başka yol yok.
aynen öyle benim eşim fabrikada mahvoluyor yorgun halde gidip evini temizliyor ama o emekli eve bir süpürge açmak zor geliyor bende buna kızıyorum bu kadar muhtaç duruma düşmeye gerek yok tamamen saldı
Bahsettiğiniz mesaj bu hiç burda demiş mi eşim yoruluyor bilmem ne . Neden bir konu açıldığında konu sahibini sağdan soldan lincliyoruz . Sebebi ne ben anlamıyorum . Esime kıyamıyorum falan böyle bir mesaj da yoktu . Görümce evini de temizliğe gelin demiş . E oldu nüfusuna da alsın . Çok merak ediyorum burda kaç kadın haftada üç gün kayinaileyi agirlayip ,altı gün çalışıp bir de eve temizliğe gidiyor . Yapmayın arkadaşlar ya lincledikce kendinizi mı iyi hissediyorsunuz zevk mı aliyorsunuz anlamadım ??
Bu durum konu sahibini hiç ilgilendirmez konu sahibinin eşi ve babasıyla arasında . Bu arada sizden de özür dilerim görmemişim bu mesajı .Ben onun yerinde olsam dediğim gibi aksine daha çok yollarım eşimi . Yemeğini de yapsın ne yapmak istiyorsa yapsın .
Evet gördüm diğer bir üye atmış . Bu konuda haksiz konu sahibi bu durum baba ve oğulun sorunu tamamenSiz yok deyince baktım, bahsedilen mesaj bu sanırım.
Ayrıca buba bakarken konu sahibinin arka arkaya bir sürü mesajını gördüm, çoğu çelişkili.
Eşini bir övmüş bir gömmüş, ne dediği belli değil.
İşte bu ya ne eksik ne fazla. Tüm fikrim bu. +1İşte bunu görev gibi görmek garip geliyor bana. Görevimi yaptım, işim bitti mantığını anlamıyorum.
Eşimin gün içinde bir şeye canı sıkılsa benim x5 sıkılıyor.
Bir gün annesini babasını kaybettiğinde yaşayacağı yıkımı düşünemiyorum bile. Öyle bir durumda ben nasıl kendi heyecanlarımı, heveslerimi düşünebilirim ki? Onun canı yanarsa benim de yanar zaten.
Tabii ki bunalmak normal ama her hafta her gün olan bir şey değil bu. Normal bir zaman da değil.
İlk sene gezip tozmazsan evliliğin geçersiz sayılmıyor.
Kavga dövüş babasının gelmesini engelleyince çok mutlu günlere yelken açacak değiller. Eşi o tartışmaları asla unutmayacak mesela.
Biraz sabredip biraz da yönlendirme yapmaktan başka yol yok.
bide eşi gidip babasının evini süpürüyo diye rahatsız oluyomus. onu da yazmıştı. zaten vardiyalı çalışıyormuş çok yorgun oluyomus.
ama evde ev işlerini kocası yaparken rahatsız olmuyo eşim yoruluyo demiyo.
babanın evi temizlenirken rahatsız oluyo.
zaten konu sahibi sadece kendine hak veren kişilere cevap veriyo. diğerlerini es geciyo. söylediği şeyleri kendine hak verilecek şekilde anlatıp önceki anlattığıyla çakışan bilgileri sorsak da aydınlatmiyo.
burda şimdi iki grup oldu biri konu sahibini destekleyen diğeri desteklemeyen taraf. gelip de durum bu demedi saatlerdir yazdığım şeylere cevap bekliyorum