- 31 Temmuz 2009
- 10.484
- 52.446
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
evet eşim zaten durumun farkında daha biz yemeğimizi yerken bulaşıkları toplar mutfağı temizler koşturur biraz daha sabretmeye çalışacağım eşim için
miraslık bir durum yok kayınbabamın bir evi bir arabası var aslında bu konu hiç açılmadı ben tepkilerini tahmin ediyorum
benim okuduğum kadarıyla (ben ultra hızlı okuyorum her metni, ama genelde atlamam okurken)
evlenmeye itiraz eden çocuklarmış
konu sahibi böyle yazdığı için ben ona binaen demiştim.
baba evlenmek ister istemez bilmiyoruz. bu konuda bir ön kabülüm de fikrim de yok. çocukları sebebiyle evlenmiyorsa çocukların hepsi de baksın madem? burada durum o da değil. değil mi? (zaten bence kimsenin bakacağı bi durum yok ortada da neyse)
evet, 14 yaşnda "alınmış" gelin değil. ve zaten olmasın da. değil mi?
ancak bu kadın için de bu kadarı fazla geliyor. çalışmayan kadınlara bile evinin işi fazla gelebiliyorken bu kadına da bu fazla gelmiş. ben de isteği dışında iş yapınca, üstelik bunun normal düzene çevrilmesi, normali buymuş, öyleymiş gibi kabul edilmesi sözkonusu olunca bunun kadının ezilmesi olduğunu düşünüyorum...
burada hep senin baban olsaydı deniyor ya mesela...
kadının babası olsa damadı tüm düzenini ona göre ayarlayacak mıydı?
evet eşi yardımcı oluyormuş
ama bakın "yardımcı" yani evin işi kadına ait. eşi lütfedip yardım ediyor. hizmet bu durumda esasen kadından bekleniyor.
Siz konu sahibinin yazdıklarını detaylı okumamışsınız bence. Evlilik konusu hiç açılmamış ve başka bir mesajda kayınpederinin karısını çok sevdiğimi yazmıştı. Bir gün evlenecekse bile o gün bu gün değil yani.
Yardım kelimesi de konu sahibinin tanımı ama yazdıklarına bakılırsa eşi her işi yapıyor. İlk mesajında yemeği, temizliği de birlikte yaptıklarını söylemiş zaten ve adam babası yük gibi gelmesin diye onun geldiği günler daha çok uğraş veriyormuş.
Şimdi sizce bu eş konu sahibinden, hayat arkadaşından biraz anlayış görmeyi hak etmiyor mu?
Ve adam zaten vardiyalı çalışıyor, yani bu yemek olayı her hafta yaşanmıyor aslında. Onun evde olduğu haftalar geliyor babası ve her gün de değil.
Normalde insanlar aileleriyle aynı şehirdelerse zaten haftada bir, 10-15 günde bir görüşüp yemek yiyorlar. Bazı aileler suyunu çıkarıp haftada 5 gün de görüşüyor hatta.
Eşi yeni vefat etmiş kayınpederle 10 günde 2-3 gün yemek yemenin neresi anormal?
Yemeğini yiyip çayını içtikten sonra hemen kalkan, erkenden gidip yük olmamak için boş boş bankta oturup yemek saatinin gelmesini bekleyen adam kimsenin başına yıkılma planı yapmıyordur zaten.