kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konu sahibi bu cümleleri paylaşmak , eşine "babana sahip çıktığın için evliliğimiz etkilenecek" demek istiyorsa , en kısa zamanda paylaşmalı bence.

Hayatını beraber geçirdiğin insanın gerçek duygu ve düşüncelerini bilmek eşlerin hakkı.

Son paragrafiniz var ya boğazımı düğüm düğüm etti konu sahibi onu yazdigindan beri kaç saattir üzülüyorum buna

estağfurullah ne özrü sayfalarca mesaj var gözden kaçmıştır elbet. ben de konu sahibi tamamen haksız demiyorum ama mesela sizin onu anladığınızı düşündüğü noktada gelip ufak bi mesaj yaziyo bilgi veriyo. konuyu yazarken anlattigiyla çelişen bi bilgi.
soruyoruz cevap yok. Bu ve bunun benzeri bi kaç mesajı var. ben de o kadar düşünüyorsanız robot süpürge alın herkes rahat etsin dedim ama yine kale alinmadim
yazan arkadaşlar da bundan rahatsız oldu. mesela ilk sayfalarda herseye ortak olan karısına babasını yuklemeyen bi adam anlattı. sonra bi baktık alakası olmayan bi koca var ortada. hangisi gerçek diyoruz konu sahibi cevap vermiyo.

adamın yetiştirilme tarzı da etkili duruma. bisey diyemiyorum iş yerinde çeşit çeşit mesai arkadaşımız var inanın bazen agzim açık kalıyor düşüncelerine kültürlerine bakınca. 60 yaşından sonra ev mi supurcem gelsin yapsın cocuklar diyodur. çocuklar da yadirgamiyorsa eşlerine yük etmiyorsa kendi aralarında bi mesele bence bu.

Ama konu sahibi evin musluk, tamirat gibi ufak işlerini yapar usta ayarlar da demiş. Başkasının evi için didinen insan kendi evine süpürge mi tutmayacak. Yani bahsedilen adamı tepki çekince değiştirdi gibi geliyor

o kavga çıkması meselesini de ben görmedim ama konu sahibi içi şişmiş gelmiş konuyu açmış önce yumuşak yazmış tepki çekmemek için. haklo görülmeyince de haklı bulunabileceği yerlerden ilk mesajıyla çelişen ne varsa döşeyip gitmiş gibi duruyo.

Ama konu sahibi evin musluk, tamirat gibi ufak işlerini yapar usta ayarlar da demiş. Başkasının evi için didinen insan kendi evine süpürge mi tutmayacak. Yani bahsedilen adamı tepki çekince değiştirdi gibi geliyor
Bazı erkekler böyledir. Ocak yakmayı bilmeyen amcalar var hayatta. Usta işlerini hallederler ama yemek ve temizlik kadının görevidir kafasındalar.

ya benim babam da çay demler ev süpürür ama bir yumurta kıramaz. öğrenir mi zannetmem. oturur yoğurt ekmek yer.
ama konudaki kp kötü biri asla değil. amcaya göre erkek işi kadin işi ayrıdır öyle görmüştür bu yastan sonra degismeyebilir.
evlatlarıyla düzen kurabildigi sürece de önemli değil. biri yemeğini yapsa biri evini süpürse o da baba olarak onların yetişemediği yerde başlarında durup destek olsa tamam. mis gibi iş bölümü işte.

Doğru söylüyorsunuz konu sahibi iyi ki çalışıyor bence. Zamanla umarım düzene de oturur. Bu konuda mağdur olan biri olarak sanırım konu sahibiyle empati yapıyorum . Bazı büyüklerimiz o kadar bencil oluyor ki evlatlarının bir jayatiy olduğunu unutabiliyorlar .

Bazı erkekler böyledir. Ocak yakmayı bilmeyen amcalar var hayatta. Usta işlerini hallederler ama yemek ve temizlik kadının görevidir kafasındalar.
Ya benim dedem de ev işi kadının işidir kafasındaydı, babaannem vefat edince birkaç yıl halam yaptı veya dışarıdan söyledi ama babam hep böyle olmaz diye basit yemekler göstermiş ve artık dedem kendi yapıyor bazı yemeklerini. Buradaki amca dedemden 20 yaş küçük, babamın abisi yaşında diyebiliriz ve ben neden her her işi başkalarının yaptığını gerçekten anlamıyorum, en azından evini süpürebilir, belki depresyondadır, gömmek istemiyorum ama gelini burada dış kapının dış mandalı, onun çocuğu değil ki gelini.Burada konu sahibi babasından bahsediyor olsaydı, kendi babası olduğu için daha farklı yorum yapardım. Burada sorumluluk sahibi olması gereken oğul.

Bencede çünkü bizden çok koşturur bizim evin usta tadilat işlerine dedi.
Bir de bu kadar zor mu cidden 10 günde 2-3 kez gelen ve yiyip giden kendi deyimiyle kibar nazik bir kayınpedere yemek vermek ya. Onda da 1 kez geldiğinde saklama kabına yemek koyup gönder yarında onu yer mesela adam. Kalan 3.gun için ki her zaman 3 olmuyormuş o zamanda eşi gidip orda yemek yer. Yani 10 günde 1 beraber yemek yemiş oluyorlar. Konu sahibinin eşi de yardım ediyormuş yemek vs ev işi konularında. Hiç birşeyin hatiri yoksa eşin hatrina yapılır ya. Bide adam usta tadilat işlerine de onlardan çok gönüllü kendisi yaptırıyormus. Allah cidden kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Benimde oğulum var seninde var Allah böyle düşünen gelin damat vermesin kimseye amin.
Konu sahibi bir yerden sonra zaten sadece destekleyenlere cevap yazdı bide bence öyle bir yazdı ki başta eşimin vardiya denk geldikçe 10 günde 2-3 dedi sonra haftada hergun geliyor gibi lanse etmeye başladı.

tabi kafasına takabilecegi zaman sınırlı en azından.
ama bebek olduğunda kp sorunu olmasa da konu sahibi rahatsız olacak. çünkü eşiyle saatleri uyuşmuyor. benim eşimin gecesi gündüzü yok. hem ev hem iş hem çocuk gerçekten zor oluyo döndürmek. çünkü düzenli sabit çalışan kimse ona kalıyor işler. bizim evde bende hersey

inşallah düzenine alışıp kabullenmeden çocuk yapmaz.

bu arada es ailesiyle sorun yasamak çok zor Allah size de sabır kolaylık versin.

Nerdeyse 30 sayfa oldu konuyu takip ettim düşüncemi yazıyorum.

Konu sahibinin tek derdi neden eltim ve kaynım bizim kadar yemeğe vs çağırmıyor da biz çağırıyoruz. Dert sadece elti buna adım kadar emin oldum öyle yazıyorum.

Ne cicim ayı ne tesettür ne rahat edememek ne yemek ne çay. Tek dert elti. Bin tane bahane bulmaya çalışıyor ama söylediklerinin hepsi de şımarıklıktan ibaret. Eltinin evine de aynı şekilde gidip gelse kp huzura erecek biraz.

Bir baba 5 evladını bir odada büyütmüş de 5 evlat 1 babayı koca koca evlere sığdıramamış.

Cici kv bulacaksınız yadi genç ve diri adam .
Dizde haklısınız hemen cocuk yapmaya yonelmeyin .

Abla selamun Kavlen de bisey de ,7 gobek kknin anasini babasini gomdun masallah konuda

Mesajımda "Allah esirgesin" diye özellikle belirttim. Kişinin verdiği tavsiyenin, kendisine uygulanması halinde; ne hissedeceğini sordum.

Allah esirgesin , ölen sizin anneniz olsa ; kocanız 6 ay sonra babanıza cici bir eş , size de cici bir anne bulmaya kalksa tepkiniz ne olur ?

Zaten bu konuda asıl mevzu kadın işi diye sessiz geline yüklenilmesi. İnsan en azından temizliğini yapar. Görümce bile gelin gelsin evi temizlesin diye beklentilere giriyor. Beklentiler gittikçe artıyor. 6 aydır yapabileceğini yapmış artık bunalmış konu sahibi. Bundan sonrasını kardeşler babası ile ortaklaşa çözmeli. Bence 10 günde 3 gün geliyorsa çok fazla. Baba Depresyonda olabilir ama oğlu da olabilir. O da annesini kaybetmiş neticede. Gelin bile depresyonda olabilir. Kimse kimseye yük olmamalı. Çocuğun bile olsa. Onların da yaşamaya hakkı var. Bencil bir ebeveyndense güçlü ve moral veren ebeveyn olmayı tercih ederim.

Kayınpeder evini temizlemiyor bilgisi yok konuda. Kızı ve konu sahibinin kocası temizlik yapmaya gitmişler bilgisi var.

Çocukları olarak babalarını gözetmek ;dip köşe evi temizlemek istemişler.

Kayınpederin 2 gün oğlunun evine gitmesi , normalde evde aç oturduğu , kuru ekmeğe talim ettiği anlamına gelmiyor.

Son düzenleme:

Konu sahibi cok iyi bir oyuncu degil ise ve esi cok saf biri degil ise zaten anlamasi uzun surmez. Belki de esi de kendi gibidir ve o yuzden umursamamistir bu da muhtemel. Belki de erkekler acilarini daha kolay atlatiyordur.

Konu sahibinin simdiye kadar cok iyi oynadigini dusunuyorum, nedeni ise insanlar bu kadar kotu haldeyken konu sahibi hala esi ile basbasa kalma derdinde ve bu evlilik icin cok beklediğini soyluyor. Muhtemelen evlenirken her gun toz pembe bulutlar gorecegini dusunmus ve hayatinda bu tip olaylarla hic sinanmamis pembik gelinimiz. Allah kimseyi sinamasin zaten ama empati bu kadar zor olmamali. Oluyorsa o insan uzun vadede evlilige cok uygun degildir zaten.

Allah herkesi kalbine göre, merhametli, vicdanli insanlarla karsilasmayi nasip etsin. Aksi cok zor olur. Zira bu konu bende sinir yapti.

Ya birde size mi anlatacağız konuyu sabahtan beri. Düzgünce okuyun. Olur olmaz sarmayın. Haydi….

Temizlik vs yapmasın zaten. Ben böyle fedakarlıklardan bahsetmiyorum. Kimse bunu bekleyemez ama yalnız bir adamı yemeğe davet etmek de manevi bir destektir. Bu da bir süre idare edilir bir şey.
Benim babam daha önce de ev işi yaptığı için böyle bir desteğe ihtiyacı yok mesela. Arada temizliğe biri geliyor zaten. Benim gidip temizlik yapacak halim de yok zamanım da yok. Ama mesela yemeğe ya da kahve içmeye çağırıyoruz ya da arayıp kendisi geliyor. İlk zamanlar daha sıktı, zamanla azalıyor hayat koşturmacası içinde ister istemez.
O yüzden konu sahibinin kavga etmekle çok büyük hata ettiğini düşünüyorum. Böyle bir zamanda yapılan kavgalar unutulmaz. Zaten kötü bir dönemden geçen bir evliliği daha da yıpratıyor böyle yaparak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…