- 16 Haziran 2011
- 14.652
- 60.201
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
Bunu muhakkak yapin ama evliliginizin etkilecegini soyleyin bu cok onemli. Sonra gelip sonucu da bize yazin. Ha ama sonucunda aglayacaksaniz hic bu islere girmeyin derim. Ben annemi kaybettigimde esim bana bunu yapsaydi ne guzel bosardim biliyor musunuz. Su an benim acim taze degil buna ragmen bunu simdi dusunmek bile beni sinirlendirdi. Esinizi dusunemiyorum bile.
Size sayfalarca yazildi ama anlamiyorsunuz. Anlamama sebebiniz de sadece evliliginize ve basbasa kalmaniza odaklanmissiniz. Umarim burada gaza gelip yanlis bir sey yapmazsiniz.
Son paragrafiniz var ya boğazımı düğüm düğüm ettiSiz konu sahibinin yazdıklarını detaylı okumamışsınız bence. Evlilik konusu hiç açılmamış ve başka bir mesajda kayınpederinin karısını çok sevdiğimi yazmıştı. Bir gün evlenecekse bile o gün bu gün değil yani.
Yardım kelimesi de konu sahibinin tanımı ama yazdıklarına bakılırsa eşi her işi yapıyor. İlk mesajında yemeği, temizliği de birlikte yaptıklarını söylemiş zaten ve adam babası yük gibi gelmesin diye onun geldiği günler daha çok uğraş veriyormuş.
Şimdi sizce bu eş konu sahibinden, hayat arkadaşından biraz anlayış görmeyi hak etmiyor mu?
Ve adam zaten vardiyalı çalışıyor, yani bu yemek olayı her hafta yaşanmıyor aslında. Onun evde olduğu haftalar geliyor babası ve her gün de değil.
Normalde insanlar aileleriyle aynı şehirdelerse zaten haftada bir, 10-15 günde bir görüşüp yemek yiyorlar. Bazı aileler suyunu çıkarıp haftada 5 gün de görüşüyor hatta.
Eşi yeni vefat etmiş kayınpederle 10 günde 2-3 gün yemek yemenin neresi anormal?
Yemeğini yiyip çayını içtikten sonra hemen kalkan, erkenden gidip yük olmamak için boş boş bankta oturup yemek saatinin gelmesini bekleyen adam kimsenin başına yıkılma planı yapmıyordur zaten.
Bu durum konu sahibini hiç ilgilendirmez konu sahibinin eşi ve babasıyla arasında . Bu arada sizden de özür dilerim görmemişim bu mesajı .Ben onun yerinde olsam dediğim gibi aksine daha çok yollarım eşimi . Yemeğini de yapsın ne yapmak istiyorsa yapsın .
Şu noktada hak verdim ama yine geçemeyeceğim atmış yaşında adam eve bir süpürge acamiyor mu Allah aşkına . Tamamen başkaları bana baksın moduna girmiş . Yazık adam Allah yardımcısı olsun bu kafayla hayat sürdürmesi mümkün değil . Umarım bir an önce kendi kendini idare edebilmeyi öğrenir
Bana da çok dokundu o bankta oturmasıSon paragrafiniz var ya boğazımı düğüm düğüm ettikonu sahibi onu yazdigindan beri kaç saattir üzülüyorum buna
Ama konu sahibi evin musluk, tamirat gibi ufak işlerini yapar usta ayarlar da demiş. Başkasının evi için didinen insan kendi evine süpürge mi tutmayacak. Yani bahsedilen adamı tepki çekince değiştirdi gibi geliyorestağfurullah ne özrü sayfalarca mesaj var gözden kaçmıştır elbet. ben de konu sahibi tamamen haksız demiyorum ama mesela sizin onu anladığınızı düşündüğü noktada gelip ufak bi mesaj yaziyo bilgi veriyo. konuyu yazarken anlattigiyla çelişen bi bilgi.
soruyoruz cevap yok. Bu ve bunun benzeri bi kaç mesajı var. ben de o kadar düşünüyorsanız robot süpürge alın herkes rahat etsin dedim ama yine kale alinmadim
yazan arkadaşlar da bundan rahatsız oldu. mesela ilk sayfalarda herseye ortak olan karısına babasını yuklemeyen bi adam anlattı. sonra bi baktık alakası olmayan bi koca var ortada. hangisi gerçek diyoruz konu sahibi cevap vermiyo.
adamın yetiştirilme tarzı da etkili duruma. bisey diyemiyorum iş yerinde çeşit çeşit mesai arkadaşımız var inanın bazen agzim açık kalıyor düşüncelerine kültürlerine bakınca. 60 yaşından sonra ev mi supurcem gelsin yapsın cocuklar diyodur. çocuklar da yadirgamiyorsa eşlerine yük etmiyorsa kendi aralarında bi mesele bence bu.
Ben de şimdi arka arkaya okuyunca çelişkili geldi mesajları. Hangisi doğruysa kendi bilir artık ama bazı mesajları gerçekten çok sinir bozucu.
Böyle bir dönemde böyle kavga çıkaran insanı boşardım ben olsam.
Düğünü ertelemesini bile lütuf gibi yazmış
Bazı erkekler böyledir. Ocak yakmayı bilmeyen amcalar var hayatta. Usta işlerini hallederler ama yemek ve temizlik kadının görevidir kafasındalar.Ama konu sahibi evin musluk, tamirat gibi ufak işlerini yapar usta ayarlar da demiş. Başkasının evi için didinen insan kendi evine süpürge mi tutmayacak. Yani bahsedilen adamı tepki çekince değiştirdi gibi geliyor
Ama konu sahibi evin musluk, tamirat gibi ufak işlerini yapar usta ayarlar da demiş. Başkasının evi için didinen insan kendi evine süpürge mi tutmayacak. Yani bahsedilen adamı tepki çekince değiştirdi gibi geliyor
Doğru söylüyorsunuz konu sahibi iyi ki çalışıyor bence. Zamanla umarım düzene de oturur. Bu konuda mağdur olan biri olarak sanırım konu sahibiyle empati yapıyorum . Bazı büyüklerimiz o kadar bencil oluyor ki evlatlarının bir jayatiy olduğunu unutabiliyorlar .estağfurullah ne özrü sayfalarca mesaj var gözden kaçmıştır elbet. ben de konu sahibi tamamen haksız demiyorum ama mesela sizin onu anladığınızı düşündüğü noktada gelip ufak bi mesaj yaziyo bilgi veriyo. konuyu yazarken anlattigiyla çelişen bi bilgi.
soruyoruz cevap yok. Bu ve bunun benzeri bi kaç mesajı var. ben de o kadar düşünüyorsanız robot süpürge alın herkes rahat etsin dedim ama yine kale alinmadim
yazan arkadaşlar da bundan rahatsız oldu. mesela ilk sayfalarda herseye ortak olan karısına babasını yuklemeyen bi adam anlattı. sonra bi baktık alakası olmayan bi koca var ortada. hangisi gerçek diyoruz konu sahibi cevap vermiyo.
adamın yetiştirilme tarzı da etkili duruma. bisey diyemiyorum iş yerinde çeşit çeşit mesai arkadaşımız var inanın bazen agzim açık kalıyor düşüncelerine kültürlerine bakınca. 60 yaşından sonra ev mi supurcem gelsin yapsın cocuklar diyodur. çocuklar da yadirgamiyorsa eşlerine yük etmiyorsa kendi aralarında bi mesele bence bu.
Ya benim dedem de ev işi kadının işidir kafasındaydı, babaannem vefat edince birkaç yıl halam yaptı veya dışarıdan söyledi ama babam hep böyle olmaz diye basit yemekler göstermiş ve artık dedem kendi yapıyor bazı yemeklerini. Buradaki amca dedemden 20 yaş küçük, babamın abisi yaşında diyebiliriz ve ben neden her her işi başkalarının yaptığını gerçekten anlamıyorum, en azından evini süpürebilir, belki depresyondadır, gömmek istemiyorum ama gelini burada dış kapının dış mandalı, onun çocuğu değil ki gelini.Burada konu sahibi babasından bahsediyor olsaydı, kendi babası olduğu için daha farklı yorum yapardım. Burada sorumluluk sahibi olması gereken oğul.Bazı erkekler böyledir. Ocak yakmayı bilmeyen amcalar var hayatta. Usta işlerini hallederler ama yemek ve temizlik kadının görevidir kafasındalar.
Bencede çünkü bizden çok koşturur bizim evin usta tadilat işlerine dedi.Ama konu sahibi evin musluk, tamirat gibi ufak işlerini yapar usta ayarlar da demiş. Başkasının evi için didinen insan kendi evine süpürge mi tutmayacak. Yani bahsedilen adamı tepki çekince değiştirdi gibi geliyor
Doğru söylüyorsunuz konu sahibi iyi ki çalışıyor bence. Zamanla umarım düzene de oturur. Bu konuda mağdur olan biri olarak sanırım konu sahibiyle empati yapıyorum . Bazı büyüklerimiz o kadar bencil oluyor ki evlatlarının bir jayatiy olduğunu unutabiliyorlar .
Cici kv bulacaksınız yadi genç ve diri adam .
Dizde haklısınız hemen cocuk yapmaya yonelmeyin .
Abla selamun Kavlen de bisey de ,7 gobek kknin anasini babasini gomdun masallah konuda
Allah esirgesin , ölen sizin anneniz olsa ; kocanız 6 ay sonra babanıza cici bir eş , size de cici bir anne bulmaya kalksa tepkiniz ne olur ?
Zaten bu konuda asıl mevzu kadın işi diye sessiz geline yüklenilmesi. İnsan en azından temizliğini yapar. Görümce bile gelin gelsin evi temizlesin diye beklentilere giriyor. Beklentiler gittikçe artıyor. 6 aydır yapabileceğini yapmış artık bunalmış konu sahibi. Bundan sonrasını kardeşler babası ile ortaklaşa çözmeli. Bence 10 günde 3 gün geliyorsa çok fazla. Baba Depresyonda olabilir ama oğlu da olabilir. O da annesini kaybetmiş neticede. Gelin bile depresyonda olabilir. Kimse kimseye yük olmamalı. Çocuğun bile olsa. Onların da yaşamaya hakkı var. Bencil bir ebeveyndense güçlü ve moral veren ebeveyn olmayı tercih ederim.Ya benim dedem de ev işi kadının işidir kafasındaydı, babaannem vefat edince birkaç yıl halam yaptı veya dışarıdan söyledi ama babam hep böyle olmaz diye basit yemekler göstermiş ve artık dedem kendi yapıyor bazı yemeklerini. Buradaki amca dedemden 20 yaş küçük, babamın abisi yaşında diyebiliriz ve ben neden her her işi başkalarının yaptığını gerçekten anlamıyorum, en azından evini süpürebilir, belki depresyondadır, gömmek istemiyorum ama gelini burada dış kapının dış mandalı, onun çocuğu değil ki gelini.Burada konu sahibi babasından bahsediyor olsaydı, kendi babası olduğu için daha farklı yorum yapardım. Burada sorumluluk sahibi olması gereken oğul.
Yardım ediyor evet masaya çatal bıçak koyuyor işte
Yardım değil iş bölümü olmalı.
Yapsın yemekleri madem konu sahibi de uzansın işten gelince.
Tamam gelir insan arada sırada ama görev olmaması lazım. İnsan birkez bile olsa siz evime gelin bu akşam pide söyledim gelinim yorulmasın demez mi? Arada birde o rahat etsin. Adam eşini kaybetmiş olabilir ama bu gelinlere yüklenemez. Biraz da kendine bakmayı bilmeli. Evini bile temizlemeyen bir insandan bahsediyoruz.
Konu sahibi bu cümleleri paylaşmak , eşine "babana sahip çıktığın için evliliğimiz etkilenecek" demek istiyorsa , en kısa zamanda paylaşmalı bence.
Hayatını beraber geçirdiğin insanın gerçek duygu ve düşüncelerini bilmek eşlerin hakkı.
Ya birde size mi anlatacağız konuyu sabahtan beri. Düzgünce okuyun. Olur olmaz sarmayın. Haydi….Kayınpeder evini temizlemiyor bilgisi yok konuda. Kızı ve konu sahibinin kocasi temizlik yapmaya gitmişler bilgisi var.
Çocukları olarak babalarını gözetmek ;dip köşe evi temizlemek istemişler.
Kayınpederin 2 gün oğlunun evine gitmesi , normalde evde aç oturduğu , kuru ekmeğe talim ettiği anlamına gelmiyor.
Evet tabi ki eşi gezip tozmak eğlenmek istemeyebilir . Aslında bunu yazıyorum bende sabahtan beri konu sahibi yoruldum diyor . Evde birini artık istemiyor belli ki . Çözümü de adamın babasını evinde ziyaret etmesi . Görümce daha evi de temizleyelim diyor . İstekler azalacağına artıyor . Eşimin acısına saygı duyarım ama bunun sorumluluğunu eşimin almasını beklerim . Bende bir iki gün arayla evde birinin olmasındansa eşimin gitmesini tercih ederim . Bahsettiğim buydu aslında . Şundan da eminim ki burdaki her kadın bir süre sonra bunu isterdi . Bunun seksle gezmekle eşiyle oynasmakla alakası yok aslında .