kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konu sahibini pek haklı bulamadım.
Yeni evliyim, heyecanlarımı yaşayamadım diyor, anlamaya çalışıyorum ama olmuyor. Böyle konularda da "aaa olur mu siz yeni evlisiniz" falan yazılıyor ya, o neyin kafası onu da hiç anlamıyorum.
Ben de yeni evliyken annemi kaybettim. Şu an bile 1 senelik evli değilim. Annem gitmişken kocamla 7/24 baş başa kalsam ne olacak? Şu an en son dert edeceğim şey bile değil evliliğimin süresi, eşimin heyecanları bilmem nesi.

Konu sahibi yapmaması gereken bir konuşmayı bir de bu şekilde yaparsa asıl o zaman zarar görür evlilikleri. Kim olsa böyle bir konuşma karşısında "başlarım evliliğe de sana da" der.

Aniden sınırlar çizmeye çalışmak yerine biraz akışına bıraksa, kayınpederini arada yemeğe, arada sadece çaya davet etse, eşinin de kafasını dağıtmak için dışarıda zaman geçirebilecekleri planlar yapsa zamanla yeni düzen kurulur zaten.
yeni düzenimi bu şekilde kurmaya çalışacağım tavsşye için teşekkürler

Ağzım açık okudum..
Ne sexmiş be arkadaş.. Vallahi şaştım kaldım. Haftanın birkaç günü 9.30 ta giden adam için eşimi yıllarca bekledim özel zevklerimizi evliliğe erteledik falan.. 😀😀😀😀😀😀😀😀

Vallahi yazıktır günahtır.
Babamın da kayınpederimin de başımın üstünde yeri vardır. Yok efendim ilk ayları gitmiş de, hay ciciş aylar kovalasın ya milletin anası ölmüş anası ciğerine kor düşmüş.
Babam 2-3 gün gelecek 9buçuğa kadar oturdu diye kocam efendinin keyif yapan yerleri ağrıyacak ha? İbreti alem için boşamazsam gelsin tükürsünler yüzüme.

Babanıza Allah rahmet eylesin ama diyor ki kayınvalidem hastayken de bir ay baktım . Haftada altı gün çalışıyorum yoruldum artık diyor . Hepimiz insanız bakmam bir daha evine gelmesin demiyor öyle dese hep birlikte linçleyelim . Hepimizin anne babası var hatta heoimiz bir gün aynı durumda kalabiliriz . Yani artık ölümü de kabul etmek gerekiyor bir yerden sonra insanların hayatına devam etmek istemesi niye ayıp ya da vicdansizlik oluyor ki. Allah korusun eşim ölse altı ay geçmiş artık bende düzen kurmaliyim üç gün orda üç gün orda olmaz bunu her insanın bünyesi kaldırmıyor

İşte başka insanların da hayatları var haftada üç gün evi temiz tutmak yemek derdine koşa koşa girmek zor geliyor demek ki artık . Yeni evlilik eşittir seks demek değil ki . Ben evin sorumluluğunu almaya basladigimda da çok yorulmuştum . Bir gün tatili olan insan kendi hayatına zor yetisiyor . Çözüm herkesi kırmadan da bulunabilir . Bir gün gelir diğer gün cocuklari gitsin
Hic yorma kendini.Konu biyerden sonra linclerken sidik yaristirrmaya dondu.Tmm en iyi gelin sizsiniz.Yilin gelini sizsiniz.Siz hic of demezsiniz diyip kac hdhdbdb İnsan degil onlar Avatar cunku.6 gun calisir sabaha kadar misafir agirlar,ordan kvdeye temizlege giderler.Ucarak gidiyorlar ya avatarlar yorulmazlar tabi 🤪

Ben konu sahibini pek haklı bulamadım.
Yeni evliyim, heyecanlarımı yaşayamadım diyor, anlamaya çalışıyorum ama olmuyor. Böyle konularda da "aaa olur mu siz yeni evlisiniz" falan yazılıyor ya, o neyin kafası onu da hiç anlamıyorum.
Ben de yeni evliyken annemi kaybettim. Şu an bile 1 senelik evli değilim. Annem gitmişken kocamla 7/24 baş başa kalsam ne olacak? Şu an en son dert edeceğim şey bile değil evliliğimin süresi, eşimin heyecanları bilmem nesi.

Konu sahibi yapmaması gereken bir konuşmayı bir de bu şekilde yaparsa asıl o zaman zarar görür evlilikleri. Kim olsa böyle bir konuşma karşısında "başlarım evliliğe de sana da" der.

Aniden sınırlar çizmeye çalışmak yerine biraz akışına bıraksa, kayınpederini arada yemeğe, arada sadece çaya davet etse, eşinin de kafasını dağıtmak için dışarıda zaman geçirebilecekleri planlar yapsa zamanla yeni düzen kurulur zaten.
Öncelikle başınız sağolsun . Bilmiyorum okudunuz mu bir yerde demiş ki ben evlenmeden önce hiçbir şey yaşayamadım . Çoğu kadın evlenmeden önce dışarı çıkamıyor sevgilisiyle akşam gezemiyor . Annesini yeni kaybetmiş adam bunları mi düşünecek derseniz çok haklisiniz . Bu süreçte kayinvalidesinin bakımına kadar her şeyle ilgilenmiş bir konu sahibi var . Evinde tesettürlü birinin rahatça oturması bazen bir yemekle geçiştirmek varken sürekli biri geliyor . Bence altı ay daha yine idare eder korkusu bunun bir düzen halini alması . Bence de öyle olacak çünkü malesef toplumumuzda bu durum normal karşılanıyor. Artık kayınbaba da evin bir ferdi gibi düzenli günlerde gelip gidecek. Bu sorumluluğu almak için 25 yaş çok genç değil mi? Burda bile ne olmuş bir tabak koydunuz diye deniliyor . Konu sahibinin eşi bazı günler babasına gidebilir mesela . Çünkü bu kadın da bir insan ve nefes almalıyım yoruldum diyor .

Babanıza Allah rahmet eylesin ama diyor ki kayınvalidem hastayken de bir ay baktım . Haftada altı gün çalışıyorum yoruldum artık diyor . Hepimiz insanız bakmam bir daha evine gelmesin demiyor öyle dese hep birlikte linçleyelim . Hepimizin anne babası var hatta heoimiz bir gün aynı durumda kalabiliriz . Yani artık ölümü de kabul etmek gerekiyor bir yerden sonra insanların hayatına devam etmek istemesi niye ayıp ya da vicdansizlik oluyor ki. Allah korusun eşim ölse altı ay geçmiş artık bende düzen kurmaliyim üç gün orda üç gün orda olmaz bunu her insanın bünyesi kaldırmıyor

İşte başka insanların da hayatları var haftada üç gün evi temiz tutmak yemek derdine koşa koşa girmek zor geliyor demek ki artık . Yeni evlilik eşittir seks demek değil ki . Ben evin sorumluluğunu almaya basladigimda da çok yorulmuştum . Bir gün tatili olan insan kendi hayatına zor yetisiyor . Çözüm herkesi kırmadan da bulunabilir . Bir gün gelir diğer gün cocuklari gitsin
evet elimden geleni yaptığıma emin olduğum için beni vicdansılıkla suçlayanlar kızıtorum

Hic yorma kendini.Konu biyerden sonra linclerken sidik yaristirrmaya dondu.Tmm en iyi gelin sizsiniz.Yilin gelini sizsiniz.Siz hic of demezsiniz diyip kac hdhdbdb İnsan degil onlar Avatar cunku.6 gun calisir sabaha kadar misafir agirlar,ordan kvdeye temizlege giderler.Ucarak gidiyorlar ya avatarlar yorulmazlar tabi 🤪
Yani bende mi sorun var acaba ben beş gün calisiyordum eve geliyorum ağzım ayrılıyor . Mesele seks değil ki . Akşam yemek hazirla toplan iki saat vaktin oluyor . Onda üç gün kayınbaba var zor vallahi .

Konu sahibi bende seni çok savundum yoruldum valla 😅 neyse Allah razı olsun kendi ailemde bu durumla o kadar çok karşılaştım ki bir kadının bu durumda yaşadığı sıkıntıyı çok iyi anlıyorum . Yorum yapan arkadaşlarımız aslında o anki acıyı düşünerek yapıyor . Bunun senelerce süreceğine inanmadıkları için . Bazı ailelerde bu aile büyüğü vefat edene kadar gelin artık çileden çıkana kadar devam ediyor malesef . Bu sebeple senin korku ve endiseni anlıyorum . Seninkinde hangisi olacak bilemem ama lütfen paranı kazanmaya devam et. Bu durum senden sürekli istenmeye devam edilirse en azından isyan edebilecek gücün ve cesaretin olsun . Çocuk senin elini kolunu iyice bağlar . Umarım her ne çözüm bulunursa sizin aileniz için hayırlısı olur

evet eşim babamı sahipsiz bırakmak istemiyorum diyor annem böyle olmasını istemezdi diyor onuda anlıyorum zaten anlayışsız biri olsan bunların hiç birini yaşamaz keyfime bakardım galiba eşime güzelce bu durumun evliliğimizi etkileceğini hissettirmem lazım kırmadan

Bunu muhakkak yapin ama evliliginizin etkilecegini soyleyin bu cok onemli. Sonra gelip sonucu da bize yazin. Ha ama sonucunda aglayacaksaniz hic bu islere girmeyin derim. Ben annemi kaybettigimde esim bana bunu yapsaydi ne guzel bosardim biliyor musunuz. Su an benim acim taze degil buna ragmen bunu simdi dusunmek bile beni sinirlendirdi. Esinizi dusunemiyorum bile.

Size sayfalarca yazildi ama anlamiyorsunuz. Anlamama sebebiniz de sadece evliliginize ve basbasa kalmaniza odaklanmissiniz. Umarim burada gaza gelip yanlis bir sey yapmazsiniz.

Ağzım açık okudum..
Ne sexmiş be arkadaş.. Vallahi şaştım kaldım. Haftanın birkaç günü 9.30 ta giden adam için eşimi yıllarca bekledim özel zevklerimizi evliliğe erteledik falan.. 😀😀😀😀😀😀😀😀

Vallahi yazıktır günahtır.
Babamın da kayınpederimin de başımın üstünde yeri vardır. Yok efendim ilk ayları gitmiş de, hay ciciş aylar kovalasın ya milletin anası ölmüş anası ciğerine kor düşmüş.
Babam 2-3 gün gelecek 9buçuğa kadar oturdu diye kocam efendinin keyif yapan yerleri ağrıyacak ha? İbreti alem için boşamazsam gelsin tükürsünler yüzüme.
insan yaşadığı çevreye göre değerlendirip yazıyor aslında
büyük ihtimal elini uzatsa kolunu kaptıracak kişilerle akraba olanlar ,iyi niyeti sıkça suistimal edilenler korkuyor daha çok ,ondan böyle sonu gelmez ömür boyu mu bakacaksın tavrını koy diye yönlendiriyorlar kendilerinin tanık olduğu birkaç kötü tecrübeyi herkese mal etmemek lazım her konu her sorunu kendi özelinde değerlendirmek lazım . mesela konu sahibi nişanlıydım düğünümü 1 sene ertelemek zorunda kaldım çünkü kanser tedavisi pahalıydı annesi tedavi oluyordu dedi
e bir zahmet... ben olsam bende ertelerim olması gereken şey zaten bu , tedavisini yarım mı bıraksın kadın ? ertelemeyi fedakarlık olarak bile görmüyorum ben .

Yani bende mi sorun var acaba ben beş gün calisiyordum eve geliyorum ağzım ayrılıyor . Mesele seks değil ki . Akşam yemek hazirla toplan iki saat vaktin oluyor . Onda üç gün kayınbaba var zor vallahi .
Valla ben yemekten sonra yikilcsk yer ariyrim masa bana bakiyo ben masaya,😑Surunerek kzii uykuya hazirliyirm bende onla cogu zaman sizip kaliyorm😒

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Benm kv olse hemen evlendirirdim kp yi. Cunku neden olmasin🤪 saka bi yana ortada kalan kendi babaniz olsa boyle dusunmezdiniz.esiniz hakli nolcak ki adam gayet iyi bi adamis

insan yaşadığı çevreye göre değerlendirip yazıyor aslında
büyük ihtimal elini uzatsa kolunu kaptıracak kişilerle akraba olanlar ,iyi niyeti sıkça suistimal edilenler korkuyor daha çok ,ondan böyle sonu gelmez ömür boyu mu bakacaksın tavrını koy diye yönlendiriyorlar kendilerinin tanık olduğu birkaç kötü tecrübeyi herkese mal etmemek lazım her konu her sorunu kendi özelinde değerlendirmek lazım . mesela konu sahibi nişanlıydım düğünümü 1 sene ertelemek zorunda kaldım çünkü kanser tedavisi pahalıydı annesi tedavi oluyordu dedi
e bir zahmet... ben olsam bende ertelerim olması gereken şey zaten bu , tedavisini yarım mı bıraksın kadın ? ertelemeyi fedakarlık olarak bile görmüyorum ben .
Yalniz 3 senelik ovdun kendini bugun masallah djdjjd Ne koca yurekli qadin dedik hepimiz👏👏👏

Yalniz 3 senelik ovdun kendini bugun masallah djdjjd Ne koca yurekli qadin dedik hepimiz👏👏👏
yazdıklarımda size dokunan birşey var demek ki kendimi övdüğümü sanıp böyle düşündüğünüze göre
o da sizin sorununuz umarım kendi içinizde çözebilirsiniz :KK66:

Yemek yapıp götürseniz yada haftanın 2 günü gelip evini toparlayıp,camasirlarını yıkayıp, yemek yapıp gidecek birini bulsanız olmaz mı?
Pratik yemekler hazırlayabilir ısıtma gerekmeyen fırinlanmış sebze üzerine domates sos,ne bileyim bir iki ceşit yogurtlu salata, zeytinyağlı fasulye,enginar vb.
En azindan düzeni oturur,kendisi kalkar tabağına alır yer.
Ha tabi ki siz de arada çağırırsıniz yemeğe ama en azından evinde kalma sıklığı artar.
Onun durumu da zor ama alışması için destek gerekiyor belki de biraz yeni düzenine.

yazdıklarımda size dokunan birşey var demek ki kendimi övdüğümü sanıp böyle düşündüğünüze göre
o da sizin sorununuz umarım kendi içinizde çözebilirsiniz :KK66:
İnsan tabi nasil bukadar mukemmel olur diyip masallah cekiyor dokunan bisy yokta.
Ben cozmusum sanirim konu sayesinde yeterince gomdum kendimi tskler.
(Gozkirpanemojigelecekburaya)

Eşiniz için de zor netice de annesini kaybetmiş.Hergün de gelmiyormuş ki yani haftada iki gün yemeğe gelmesi gözünüze batmasın , eşinizin yerine kendinizi koyun , empati yapın. Evleriniz yakınmış zaten , kayınpederiniz de cok memnun değildir bu durumdan , çayını içip kalktığına göre .

Yemekleri yapıp fazla fazla dolabına koyabilirsiniz mesela aklıma başka birsey gelmedi.

İnsan tabi nasil bukadar mukemmel olur diyip masallah cekiyor dokunan bisy yokta.
Ben cozmusum sanirim konu sayesinde yeterince gomdum kendimi tskler.
(Gozkirpanemojigelecekburaya)
benim yaptığım matah birşey değil sizinki de (kendiniz hakkında yazdıklarınızı gördüm) tembellik ya da yetersizlik yetişememek vs değil...
insanların olaya bakış açısı sadece bizleri farklı kılan, aslında orada konu sahibinin fedakarlık olarak gördüğü şey bana göre fedakarlık bile değil olması gereken şey demek için yazdım ,insanlar zaten kendinden ve hayatlarından örnek verir, ondan yola çıkarak yorumlar, kendinizi yerdiğinizi de düşünmüyorum kendimi övdüğümü de sadece hissettiklerimizi yazıyoruz

Konu gece gündüz seks yapmak değil ki..konu sahibi tüm gün çalışıp akşamına da evine koşa koşa gelip belki de bir gün sonrasının akşam yemeğini hazırlayıp evini temizlemek zorunda çünkü iki günde bir yemekli misafir ağırlamak zorunda..Kendisi kız arkadaşları ile plan yapamaz , eşiyle iş çıkışı başka bir arkadaşları ile buluşmaya/bir yere gitmeye /yemek yapmayıp belki eşiyle kendi ailesine gitmeye bile vakti yok ki! Eşi zaten vardiyeli çalışıyor bazı hafta eşiyle görüşemiyor bile ...insanın eşiyle tek etkinliği seks yapmak değildir.Aralarında sorun olan gün de olabilir. Aşmaya çalıştıkları buhranlı günler de geçiriyor olabilirler.Ama konu sahibi o akşam dahi kayınpederin yemeğini hazır bulundurmak zorunda.Çünkü haftada bir dediğimiz (aslında haftada 3 gün) görevi onu evinde dakikası dakikasına saatinde olmasını gerektiriyor. Bence sıkıntı bizde ..millet olarak kendimizi yalnızlığa kendimiz itiyoruz.Kendimizi tüm sosyal aktivitelerden,hobilerden arındırıyoruz.Ev iş,kendi ailemiz dışında bir yaşantımız olmuyor.Eş kaybı olduğunda da tüm olayımız aile gezmesi olduğu için kendimizi yalnız kalmış buluyoruz.60 yaşında adam eskisi kadar genç olmasa da aktif ve sağlıklı birisidir.Kendi yemeğini de yapabilir gönlünden geçiyorsa bir sosyal yardım kuruluşunda gönüllü hizmet de verebilir.Erkekler anne babalarına evlatlık yapmak istiyor ama nedense eşleri yokken babalarını alıp gezdirmek /ihtiyaçlarını görmek akıllarına gelmiyor.

Konu gece gündüz seks yapmak değil ki..konu sahibi tüm gün çalışıp akşamına da evine koşa koşa gelip belki de bir gün sonrasının akşam yemeğini hazırlayıp evini temizlemek zorunda çünkü iki günde bir yemekli misafir ağırlamak zorunda..Kendisi kız arkadaşları ile plan yapamaz , eşiyle iş çıkışı başka bir arkadaşları ile buluşmaya/bir yere gitmeye /yemek yapmayıp belki eşiyle kendi ailesine gitmeye bile vakti yok ki! Eşi zaten vardiyeli çalışıyor bazı hafta eşiyle görüşemiyor bile ...insanın eşiyle tek etkinliği seks yapmak değildir.Aralarında sorun olan gün de olabilir. Aşmaya çalıştıkları buhranlı günler de geçiriyor olabilirler.Ama konu sahibi o akşam dahi kayınpederin yemeğini hazır bulundurmak zorunda.Çünkü haftada bir dediğimiz (aslında haftada 3 gün) Bence sıkıntı bizde ..millet olarak kendimizi yalnızlığa kendimiz itiyoruz.Kendimizi tüm sosyal aktivitelerden,hobilerden arındırıyoruz.Ev iş,kendi ailemiz dışında bir yaşantımız olmuyor.Eş kaybı olduğunda da tüm olayımız aile gezmesi olduğu için kendimizi yalnız kalmış buluyoruz.60 yaşında adam eskisi kadar genç olmasa da aktif ve sağlıklı birisidir.Kendi yemeğini de yapabilir gönlünden geçiyorsa bir sosyal yardım kuruluşunda gönüllü hizmet de verebilir.Erkekler anne babalarına evlatlık yapmak istiyor ama nedense eşleri yokken babalarını alıp gezdirmek /ihtiyaçlarını görmek akıllarına gelmiyor.
kocasına ''babana bir değişiklik olsun hep evde tıkıldı ve sıkıldı adam ,baba oğul dışarıda biraz zaman geçirin , baş başa eskisi gibi ikinize de iyi gelir hem benimde işlerim var onları hallederim'' desin? kocası babam illa hep bize gelip yiyecek sadece sen yemeği hazırlayacaksın diyorsa eğer burada yine kayınpederin suçu yok ki rahatsız etmemek için dakikaları hesap eden adam,kocada suç var ...öyleside kocalarda bir günde değişmez büyük ihtimal hep bencildir umursamaz ...

kocasına ''babana bir değişiklik olsun hep evde tıkıldı ve sıkıldı adam ,baba oğul dışarıda biraz zaman geçirin , baş başa eskisi gibi ikinize de iyi gelir hem benimde işlerim var onları hallederim'' desin? kocası babam illa hep bize gelip yiyecek sadece sen yemeği hazırlayacaksın diyorsa eğer burada yine kayınpederin suçu yok ki rahatsız etmemek için dakikaları hesap eden adam,kocada suç var ...öyleside kocalarda bir günde değişmez büyük ihtimal hep bencildir umursamaz ...
İyi de bir insana " baban senin baban ,onunla baba oğul vakit geçirmek istiyorsan gece vardiyesinin sabahında git yanında onun evinde uyu ,uyanınca çıkın birlikte alışveriş yapın geziyor musunuz ..evde TV mi izliyorsunuz ama Allah aşkına beni salın " mı demesi gerekiyor konu sahibinin? Kocaman adam üstelik konu sahibi bu konuda evde huzursuzluk da yaşadık,tartışmamız da oldu diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X