Bırakın yahu adam her gün orada değil, iki gün uğradığında da yiyip bir iki saat durup dokuzda gidiyor evine. Geldiği gün bile kalmıyor, UĞRUYOR. Adam yemek için de değil yalnız kalmamak için geliyor işte. Dokuz da zaten gayet erken bir saat. Oğlu da üstüne düşeni yapıyor bir evlat olarak evini açıyor, diğerlerinden ona ne. Zaten teknik olarak yas sürecinde evlatların hepsi haftada iki gün birkaç saat ilgilense adam hiç yalnız kalmıyordu, ekstra yük(!) de yüklenmiyor teknik olarak.
Normalde de kimse olmasa bile yemek yenir çay may derken o saate kadar eşler de bir şey yapamıyor. Evli ve çalışan insanlar olmasak her gün işten gelindiği an seksi fantazi kıyafetleri giyip tavşan gibi sabaha kadar durulmuyor sanacağız.
Yani demem o ki adamın geldiği günlerde de arda kalan zamanlarda sevişilir, film bile patlatılır mis gibi. Kocası adil, evde kendi üstüne düşeni yapan ve yardımcı olan biri. İkisi de çalışıyor. Biri yemek yapıyorsa biri temizliyor işte. Tek kişi için özel bir şey yapılmıyor, zaten onların yiyeceği neyse onu yiyor. Kadının başına kalan bir şey yok. Evlendiğin insanın babasını da misafir görmezsin ayrıca ya. Çorba makarna kahvaltılık bile kafi yoksa dışarıdan da söylenir. Hayır baba gelmese yemek mi yenmiyor o evde, hazırlanmıyor mu söylenmiyor mu bir şey? Bahane arayana kıyafettir, odur, budur bahane çok.
Nedir yani ne abarttınız sanki ne çekmiş, neyin yükünü çekmiş. İki aileden iki senede yedi kayıp verdik, üç kişi kanserden gitti, ben babamı kaybettim. Anne babasını yakınlarını kaybedenler yanında sızlanmaya utanır insan. Düğün ertelenmiş ağlamış, seks yapmamış haramdan uzak durmuş aman gözlerim yaşardı. Ailesi olmayan biriyle evlenseydi, bu HAZİN(!) hayat hikayesini yaşamayacaktı.
İstemiyor mu? İstemesin, tamam. Direkt istemiyorum desin, ölü diri bana ne evli evine köylü köyüne desin, mağdurumlara çaresizimlere gerek yok. İstemezse kocası da yarın konu sahibinin anasını babasını ölüsünü dirisini eve birkaç saatliğine bile istemez olur biter.