kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bide öneri olarak şunu soyleyecegim hani eşinizin akşam calismadigi ve sizin izinli olup denk geleceğiniz gunlerde eve genç arkadaşlarınızı çağırın belki benim gençlerin arasında ne işim var der. Şimdi düşünüyorumda yemek,temizlik dersi olmasa bile her izin günü de yaşlı bir insanla geçirmek çok sikici olur. Ya eve yasitiniz misafirleri cagirin yada siz eşinizle plan yapıp arkadaşlarınızla dışarıda buluşun . Böylece gelme demiste olmazsiniz oda zamanla anlar .
Eşinizle disrai cikacaksaniz başbaşa yapmayın skain programı bu sefer babamda gelsin diye turturr . Atıyorum eşiniz disafi çıkmak istemedi mi siz kız kıza arkadaşlarınızla program yapın arkadaş bulamazsnaiz izin gun 12 de kalkın kahvaltı yapın sinya gidin AVM gezin eve geç gelin . Otursun babasiyla .yaşınız genç kp gelmesede bu kadar evde oturmayı

Ay çok etkilendim ya. Kendi babamı düşündüm. Yemek yapmayı bilir ama annemle beraber senelerdir yaşadığı evde yapayalnız günlerini geçirmek istemez eminim bizlere gelir yemeğe. Gelmesini de isteriz.
Bilmiyorum ya. Çok zor çok.
Kendi eşinize aşıksınız onsuz hayata adapte olmaya çalışırken evde yalnız bırakılmak istemezsiniz eminim. Kardeşleriniz çocuklarınız yoklasınlar istersiniz. İnsanlar bağ kurdukları insanlarla acısını paylaşmak ister.
Tek başına her akşam pişirip tek başına yemesi çok üzücü geldi bana.
Evet elbetde çok üzücü ve zor
İnsan böyle düşünce ben olsam napardım diyor
Ama şuda bir gerçekki hayat devam ediyor
6 ay az bir zaman değil
Bu adamcağız belki 6 senede alışamayacak belkide 2 ay sonra kabullenip yeniden evlenecek.
Bu durumda konusahibi neden bukadar uğraşsın, onuda bir hayatı var yarın onunkinin bitmeyeceğinin garantisi varmı?

aradım bulamadım bir twit vardı. Eşi her pazar balık yapalım dermiş. Önce çocuklar yuvadan uçtu dört balık alırken ikiye düştü. İlk kez eşimin ölümünden sonra tek bir tane balık almak çok gücüme gitti ağladım gibi bir paylaşımdı.
İnsan sevdiği insanlar ölünce en sevdiği yemeği yese boğazına dizilir. Halamdan sonra hala karılık kızartma yerken rahmetli de ne güzel yapar diye üzülürüz hala.
Bu bir de eş. O evde tek başına yemek nasıl zor geliyordur ya.

6 ay az bir zaman değil
Bu adamcağız belki 6 senede alışamayacak belkide 2 ay sonra kabullenip yeniden evlenecek.
Bu durumda konusahibi neden bukadar uğraşsın, onuda bir hayatı var yarın onunkinin bitmeyeceğinin garantisi varmı?
İnsanlar ölümden sonra yakınlarıyla kenetlenir ama. Çok doğal değil mi? Halam ölünce biz eniştemi daha sık aradık, kuzenimi daha sık çağırdık. Doğumuna gelecek kimsesi kalmadı diye annem gitti kaldı yanında. Yani aile olmak böyle bir şey ama. Acıları paylaşmak lazım

İnsanlar ölümden sonra yakınlarıyla kenetlenir ama. Çok doğal değil mi? Halam ölünce biz eniştemi daha sık aradık, kuzenimi daha sık çağırdık. Doğumuna gelecek kimsesi kalmadı diye annem gitti kaldı yanında. Yani aile olmak böyle bir şey ama. Acıları paylaşmak lazım
Bakın siz daha sık çağırdık demişsiniz ama her tatilinizi bahsettiginiz kislerle her hafta rutine binmiş bir şekilde gecirmemissiniz .burda artık farklı bir konu var .kadın hafatada 6 gün çalışıyor ve her pazarını kp ile geçiriyor hemde 6 aydır .kicasida vardiyalı çalışıyor inunlada zaten sürekli denk gelemiyor .siz her hafta tatilinizi 6 ay enistenizle mi geçirdiniz .?!?
Sapla samani karistirmayin

aradım bulamadım bir twit vardı. Eşi her pazar balık yapalım dermiş. Önce çocuklar yuvadan uçtu dört balık alırken ikiye düştü. İlk kez eşimin ölümünden sonra tek bir tane balık almak çok gücüme gitti ağladım gibi bir paylaşımdı.
İnsan sevdiği insanlar ölünce en sevdiği yemeği yese boğazına dizilir. Halamdan sonra hala karılık kızartma yerken rahmetli de ne güzel yapar diye üzülürüz hala.
Bu bir de eş. O evde tek başına yemek nasıl zor geliyordur ya.
Halanizin eşini siz mi agirliyordunuz yoksa anne babanizla yaşarken mi oldu çok merak ediyorum

Icinizi yinede ferah tutmaya calisin. Agir hastalik hastaya zor oldugu gibi onlara bakanlara da zordur. Fiziksel yorgunlugu bir kenara psikolojik olarak cok yipraniyor insan ve daha da hassaslasiyor. Babasini kaybeden bir evlat olarak esinizin de duygularini su anda cok iyi anliyorum..insan geri kalan ebeveynine daha cok sariliyor ve korumak istiyor. Bir kanadin kirilmis. Diger kanadini tutmaya calisiyor. O yüzden esinizin su an icin ayari tutturmaya zorlandigi icin ona kizmayin. Esinizle beraber hareket edin ve praktik cözümler üretmeye calisin. Yasiniz daha genc, birden zor bir sürecin icine düstügünpz halde Allah razi olsun elinizden geleni esirgememissiniz ve esirgemiyorsunuz. Her yigidin harci degil. Ama sizinde evlilik hayatiniz etkilenmemesi icin beraber cözümler üretmeye gayret edin. Isin iyi tarafi sizde kötü niyetli hickimse yok.
evet eşim babamı sahipsiz bırakmak istemiyorum diyor annem böyle olmasını istemezdi diyor onuda anlıyorum zaten anlayışsız biri olsan bunların hiç birini yaşamaz keyfime bakardım galiba eşime güzelce bu durumun evliliğimizi etkileceğini hissettirmem lazım kırmadan

Bakın siz daha sık çağırdık demişsiniz ama her tatilinizi bahsettiginiz kislerle her hafta rutine binmiş bir şekilde gecirmemissiniz .burda artık farklı bir konu var .kadın hafatada 6 gün çalışıyor ve her pazarını kp ile geçiriyor hemde 6 aydır .kicasida vardiyalı çalışıyor inunlada zaten sürekli denk gelemiyor .siz her hafta tatilinizi 6 ay enistenizle mi geçirdiniz .?!?
Sapla samani karistirmayin
Eniştem aynı şehirde olsaydı evet sık çağırırlardı.
Bilmiyorum biz biraz sık görüşen aile bağına sahibiz.
Senelerce yazlığımız yoktu gidip onlarla görüşürdük. Halam çağırırdı. Onlar da her kış gelirdi. Annem her sene de gidiyoruz bir kış da gelmesinler demedi.
Ben anlamıyorum bu uzak ilişkileri ki buradaki baba

Halanizin eşini siz mi agirliyordunuz yoksa anne babanizla yaşarken mi oldu çok merak ediyorum
Halamın eşi geldiğinde babalarda kalıyor ama ablamın Bahçeli evine de çağırıyorlar orada da kalıyor mangal fln kafa dağıtıyor.
Dediğim gibi annem doğumuna gitti kuzenimin annesi yok teyzesi uok yalnız kalmasın lohusa diye.işten izin alabilsek biz de giderdik. Annesiz kalmış sonuçta

Bide öneri olarak şunu soyleyecegim hani eşinizin akşam calismadigi ve sizin izinli olup denk geleceğiniz gunlerde eve genç arkadaşlarınızı çağırın belki benim gençlerin arasında ne işim var der. Şimdi düşünüyorumda yemek,temizlik dersi olmasa bile her izin günü de yaşlı bir insanla geçirmek çok sikici olur. Ya eve yasitiniz misafirleri cagirin yada siz eşinizle plan yapıp arkadaşlarınızla dışarıda buluşun . Böylece gelme demiste olmazsiniz oda zamanla anlar .
Eşinizle disrai cikacaksaniz başbaşa yapmayın skain programı bu sefer babamda gelsin diye turturr . Atıyorum eşiniz disafi çıkmak istemedi mi siz kız kıza arkadaşlarınızla program yapın arkadaş bulamazsnaiz izin gun 12 de kalkın kahvaltı yapın sinya gidin AVM gezin eve geç gelin . Otursun babasiyla .yaşınız genç kp gelmesede bu kadar evde oturmayı
evet evlenince kendimi eve kapattım arkadaş çevremde yok hepsi il dışında evlendiler galiba yalnız başıma da olsam evde oturmamalıyım bu da beni yıpratıyor eşimle ortak arkadaşlarımız çok yok ama elimden geldiğince onuda evden çıkaracağım galiba iş ev yemek uyku rutini bizimde bunu normal görmemize sebep oluyor

Katılıyorum
Acıları paylaşmak lazım
Ama bakın daha sık aradık daha sık gittik diyorsunuz
Sürekli bir aradayız demiyorsunuz
Herkes hayatına devam ediyor, ben kalanlara değil ölenlere üzülüyorum açıkcası
Kalanlar birşekilde devam ediyor, giden gidiyor
Benimde halam öldü yıllar oldu, halen içim acır çok ama severdim. O öldüğünde kızı bekardı, evlendi çoluk çocuğu oldu. Halam hiç birini göremedi, keşke görseydi eminim torunlarına deli olurdu. Bizi deli gibi seven bir kadın torunlarına tapardı, eminim buna. Ama olmadı ömrü yetmedi. O öldükten sonra hepimiz kahrolduk çünkü onu kanserden çok genç yaşta kayıpettik.
Eşinin 1 sene sürmedi başkasıyla beraber olduğunu duyduk, kızı dediğim gibi hayata zor tutundu
ama başardı annesinden sonra evlendi kendi çocukları oldu.
Herkes devam etti, ama halam yok.
O yüzden kalana biyere kadar acıyorum ben artık. Giden gidiyor.

6 ay az bir zaman değil
evet bu günlerim geri gelemeyecek diye düşününce kendime üzülüyorum

Halamın eşi geldiğinde diyorsunuz olsa olsa senede 2 3 keredir .konu sahibi herhafta olan bir olaydan bahsediyor. Ağırlayan kişide siz degilsiniz anne babanız aradada mangala gidip kardeşimize kalıyor . Siz evlenince her haftasonu çağırın bakalım . Aile bağlarımız kuvvetli diye atıp tutmak kolay .siz değil aileniz ağırlıyor enisteyi muhtemelen babanizla yaslarida yakındır iyi vakit geiriyorlardir .
Bu doğal ama genç bir çiftin yaşlı birini(genç olsada farketmez) hafta içi hafta sonu her biikte vakit geçirecekleri günlerde ağırlaması beklenemez .

evet evlenince kendimi eve kapattım arkadaş çevremde yok hepsi il dışında evlendiler galiba yalnız başıma da olsam evde oturmamalıyım bu da beni yıpratıyor eşimle ortak arkadaşlarımız çok yok ama elimden geldiğince onuda evden çıkaracağım galiba iş ev yemek uyku rutini bizimde bunu normal görmemize sebep oluyor
Bencede biraz evden çıkın hava alın birlikte plan yapın kendinize zmaan ayirmadikca bu durum iyice gözünüze batar

Sen eşinle zaten misafir kp gelmesede evde itiyordu. Oda diyorki ne farkader babamda gelsin bizle otursun . Masala soyel yap iş yerinden yada komsulardan bir çifte size oturmaya gelmez istiyoruz de ama yaşları sizinkiyle olsun yada onları size davet et . Yada haftasonu aksam esleride allalim disarda buluşalım de . Aradada eşine hadi hep evde oturuyoruz hafta tatilinde akşam dışarda yiyip sinemeya gıdelim de .hep evde oturursa i oda babamd agelsi. Bizle otursun ne farkeder der . Vardiyanin senin iş cikisinla bitrigi bir akşam eşini ara artık butenize gore bu gün canim sikkın hiç eve gidesim yok dışarda bı yemek yiyelim sonrada sinemaya gidelim falan de illa hafta sonu tatili olmasına gerek yok . Vatdiyasinin denk geldiği her akşam bunlari yapabilirsin.

İmkanınız varsa bir tatile gidin kafanızı dagitmaniza yardımcı olacaktır
eşim evlilik yıl dönümü hediyesi olarak tatil almış bize inşallah gideceğiz bana iyi geleceğini umuyorum :KK43: dediğim gibi eşimi çok seviyorum yüzükler tatiller aldı yıl dönümümüz için bu sorunlar olmasa her şey o kar güzel ki

Sen eşinle zaten misafir kp gelmesede evde itiyordu. Oda diyorki ne farkader babamda gelsin bizle otursun . Masala soyel yap iş yerinden yada komsulardan bir çifte size oturmaya gelmez istiyoruz de ama yaşları sizinkiyle olsun yada onları size davet et . Yada haftasonu aksam esleride allalim disarda buluşalım de . Aradada eşine hadi hep evde oturuyoruz hafta tatilinde akşam dışarda yiyip sinemeya gıdelim de .hep evde oturursa i oda babamd agelsi. Bizle otursun ne farkeder der . Vardiyanin senin iş cikisinla bitrigi bir akşam eşini ara artık butenize gore bu gün canim sikkın hiç eve gidesim yok dışarda bı yemek yiyelim sonrada sinemaya gidelim falan de illa hafta sonu tatili olmasına gerek yok . Vatdiyasinin denk geldiği her akşam bunlari yapabilirsin.
İlerde çocuğun olunca zaten her aksma eve gelip yemek yetiştirme derdin olacak kp olmasada bu kadar sıkma kendini . Boş zamanlarınızda dışarda bisilet yapin bi kafeye oturup bir dindurma bir khave bile insana çok iyi geliyor. Ev işi nankör sen modunu yukseltmeye bak .ne 60 yaşına gelmiş gibi hep evdesiniz .

çok güzel fikirler hepsi kafama çok yattı teşekkür ederim evde durmadan planlar yapmaya çalışacağım eşim glemiyorsa bile arkadaşlarım yoksa bile çıkacağım evden yoksa hem benim hem eşimin hevesi kaçıcak hayattan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X