kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu gece gündüz seks yapmak değil ki..konu sahibi tüm gün çalışıp akşamına da evine koşa koşa gelip belki de bir gün sonrasının akşam yemeğini hazırlayıp evini temizlemek zorunda çünkü iki günde bir yemekli misafir ağırlamak zorunda..Kendisi kız arkadaşları ile plan yapamaz , eşiyle iş çıkışı başka bir arkadaşları ile buluşmaya/bir yere gitmeye /yemek yapmayıp belki eşiyle kendi ailesine gitmeye bile vakti yok ki! Eşi zaten vardiyeli çalışıyor bazı hafta eşiyle görüşemiyor bile ...insanın eşiyle tek etkinliği seks yapmak değildir.Aralarında sorun olan gün de olabilir. Aşmaya çalıştıkları buhranlı günler de geçiriyor olabilirler.Ama konu sahibi o akşam dahi kayınpederin yemeğini hazır bulundurmak zorunda.Çünkü haftada bir dediğimiz (aslında haftada 3 gün) görevi onu evinde dakikası dakikasına saatinde olmasını gerektiriyor. Bence sıkıntı bizde ..millet olarak kendimizi yalnızlığa kendimiz itiyoruz.Kendimizi tüm sosyal aktivitelerden,hobilerden arındırıyoruz.Ev iş,kendi ailemiz dışında bir yaşantımız olmuyor.Eş kaybı olduğunda da tüm olayımız aile gezmesi olduğu için kendimizi yalnız kalmış buluyoruz.60 yaşında adam eskisi kadar genç olmasa da aktif ve sağlıklı birisidir.Kendi yemeğini de yapabilir gönlünden geçiyorsa bir sosyal yardım kuruluşunda gönüllü hizmet de verebilir.Erkekler anne babalarına evlatlık yapmak istiyor ama nedense eşleri yokken babalarını alıp gezdirmek /ihtiyaçlarını görmek akıllarına gelmiyor.
10 senelik evliyim.Sogani dondurulmus aliyirm.İlk evlndigimde alistim hala ya kendim sogani cekip atiuorm difrize.ya hazir aliyirm.Yetisememek bi eksiklik degilki.

İyi de bir insana " baban senin baban ,onunla baba oğul vakit geçirmek istiyorsan gece vardiyesinin sabahında git yanında onun evinde uyu ,uyanınca çıkın birlikte alışveriş yapın geziyor musunuz ..evde TV mi izliyorsunuz ama Allah aşkına beni salın " mı demesi gerekiyor konu sahibinin? Kocaman adam üstelik konu sahibi bu konuda evde huzursuzluk da yaşadık,tartışmamız da oldu diyor.
ölüm acısı için özellikle anne baba gibi ölümlerde bu tarz ince düşüncelerin gösterilmesini beklememek gerek onlar için süreç hala çok yeni, bizim gibi konu sahibi gibi hiissetmiyor onlar sanki 1 ay önce ölmüş gibidir acıları hala , o yüzden kocasının bunu düşünememesini anlayış göstermek gerek

birde çekinir babam yanlış anlar mı kırılır mı nasıl söyleyeyim de der kocası zaten kayıp yaşamış birde bunun stresine mi girsin

konu sahibi tatlı tatlı yönlendirecek onlar şuan sudan çıkmış balık gibi, kaç yaşında olurlarsa olsunlar ölüm karşısında insan böyle olur
eve çağırmak yerine yemeklerini alıp gitsin ilk etapda , her gittiklerinde eli dolu gitsin arada bir çağırmaya başlasın biraz zamana yaymak gerek

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Bu konuda sizi eleştirmiyorum fakat hem yalnız kalmış kötü bir şekilde hemde size karşı saygılıymış ben sorun etmezdim açıkçası. Eşinizde haklı ne diyebilir ki. Hani kayınvalidenizle birlikte her akşam geliyor deseniz evet haklısınız ama onun içinde çok zor olmuştur gerçekten. Tabi sizde haklısınız sürekli sıkılıyorsunuzdur. Kolay kolay evlenemezde adam. Görümceler hep böyle zaten :)

bunu deneyeceğim haklısınız hep eline bir şeyler tutuştursam güzel olabilir
Şu yorumlarınız hiç hoş değil ya elini bi şeyler tutuşturmak ne ilkokul çocuğunu sokağa mı gönderiyorsunuz? Kendi anne babanız olsaydı elini bir şeyler tutuşturacak mıydınız gerçekten merak ediyorum.

10 senelik evliyim.Sogani dondurulmus aliyirm.İlk evlndigimde alistim hala ya kendim sogani cekip atiuorm difrize.ya hazir aliyirm.Yetisememek bi eksiklik degilki.
Komşum yetmişiki yetmiş üç yaşında emekli eczacı bir kadın.Eşi rahmetli olmuş ..bu sabah çoluk çocuk pikniğe giderken karşılaştım.Almış eline bir fincan çay ,bir tost oturmuş kapının önündeki banka kahvaltı yapıyor..eşim çocukları arabaya yerleştirirken ayak üstü sohbet ettik..kedilerinden, haftada bir yüzmeye gittiği kapalı havuzdan bahsetti (bunları ben sorduğum için anlattı) sonra arkadaşı geldi kedilere mama almak için alışverişe karar verdiler biz pikniğe yola çıktık ..onlar alışverişe..dediğim gibi kendi kendimize yaratıyoruz bu yalnızlığı.

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Kayınpederi evlendir

kayınpederi evlendirsin birde cici anne mi çıksın başına ? haftanın 3 günü kaynanayla alır yemeğe ne güzel olur harikasınız...evlendi diye habire giderlerde çağırılırlar ...
onun yerine çocukları evini temizleyip arada yemek yapacak ve temizliğini yapacak yardımcıyla anlaşmalı ,kadınlar yaşlı adamları yalnız bırakmamak için evlendirilecek cins değiller.

Başlığı görünce adam sizinle birlikte yaşıyor evinize yerleşip hayatı size zindan etti sandım. Adam haftada iki gün gelip yemek yiyip gidiyormuş nesi battı bunun? Ne kıymetli segz hayatıymış, ne koca aşkıymış bu ya. Kendi ana babanıza da böyle yaparsınız siz. Hayırlı evlat.

Ay acısı taze, evde yapayalnız kalmış bir adama böyle söylenir mi ya? Vicdan merhamet yok mu sizde? O lafın üstüne o adam ne evlatlarına gider ne yalnızlıktan sıkılsa arar.
Empati yapın ya. Hayat arkadaşınızı kaybedip yapayalnız kalınca evlatlarınızdan bir ses bir nefes beklemez misiniz? Ölümden sonra insan en yakında destek arar.
Ne kadar çirkin bir şey ya.

Aynı durumda olsam ve eşim bana bunu evliliğimizde bir tehdit gibi sunsa gerçekten çok fazla kırılırım ve bir daha ona asla aynı gözle bakamam.

Başlığı görünce adam sizinle birlikte yaşıyor evinize yerleşip hayatı size zindan etti sandım. Adam haftada iki gün gelip yemek yiyip gidiyormuş nesi battı bunun? Ne kıymetli segz hayatıymış, ne koca aşkıymış bu ya. Kendi ana babanıza da böyle yaparsınız siz. Hayırlı evlat.
kadın kocasını zaten kocasının vardiyasına göre görüyor
yani ayda zaten 3 haftada bir akşamları beraberler -diğer zamanlarda adam gece çalışıp gündüz evde vs. anladığım kadarıyla
o haftayı da kayınpedere yemek hazırlayarak geçiriyorlar.

yukarıda da söylendiği gibi mesela oğlu gündüz evdeyken gitse babasıyla zaman geçirse
hatta birlikte o evde yemek yapıp yeseler -gündüzden mesela pazar çıksalar öğle saatlerinde mesela yemek yapsalar. akşam da yer yemeğini babası kendi başına, oğlan da işe gider.

evlilikte tek şey seks değil ki
bu kız belki bi misafir çağırcak ne zaman çağırsın? akşam bi sinemaya nasıl gitsin?
karı-koca ne zaman evde olsalar kayınper de onlarda nasıl olacak?

bir de ben şunu anlamıyorum adam daha 60 yaşında
60
ortlama daha 20 sene ömrü var
20 sene bu kız yemek mi yapacak?

evlenmiyorsa yavaştan yemek yapmayı öğrenmesi lazım.
bu da sürekli evde ağırlayarak olmaz.

ölüm acısı için özellikle anne baba gibi ölümlerde bu tarz ince düşüncelerin gösterilmesini beklememek gerek onlar için süreç hala çok yeni, bizim gibi konu sahibi gibi hiissetmiyor onlar sanki 1 ay önce ölmüş gibidir acıları hala , o yüzden kocasının bunu düşünememesini anlayış göstermek gerek

birde çekinir babam yanlış anlar mı kırılır mı nasıl söyleyeyim de der kocası zaten kayıp yaşamış birde bunun stresine mi girsin

konu sahibi tatlı tatlı yönlendirecek onlar şuan sudan çıkmış balık gibi, kaç yaşında olurlarsa olsunlar ölüm karşısında insan böyle olur
eve çağırmak yerine yemeklerini alıp gitsin ilk etapda , her gittiklerinde eli dolu gitsin arada bir çağırmaya başlasın biraz zamana yaymak gerek
Kuzum sadece bu durum için değil genel olarak yapıyorum yorumumu. "evet zor günler geçiriyoruz , bu zor günleri geçirirken ailemin yanında olmak istiyorum ..öyleyse biraz kendi konforumdan ödün vermeliyim " diyen erkek görmedim.Konu sahibinin kayınpederine değer verdiğini,durumuna üzüldüğünü mesajından anlayabiliyorum.Ama baksan aralarındaki tek bağ aşık olduğu oğulları ..buna rağmen bir yıldır kendisi de yas tutup üstüne eşiyle onun babasını ağırlamanın dışında ortak bir yaşantıları yok.Evde konuşulan tek şey baban bu gün yemeğe gelecek mi? konusu haline gelmiş..3 gün sonra boşansalar bu kadının elinde kalan tek şey rahmetli eski kayınvalidesinin ve eski kayınpederinin sıkıntılı anıları olacak.Ben yurt dışındaki farklı gelişen çocuğu olan annelerin sayfalarını takip ediyorum.Çocuğun vücudundan bilmem kaç hortum çıkıyor ama aile cihazları yanlarında taşıyıp birlikte pikniğe de gidiyorlar ,anne ayda bir iki de olsa kendi kız arkadaşları ile buluşup ,saçını fönleyip bovlinge de gidiyor..Biz yaşamayı bilmediğimiz için ölümü de kabullenemiyoruz.Hayatımızın bir bölümünde bize yol arkadaşı olacak kişiyi gereksiz yorup ilişkiyi yıpratıyoruz.

Son düzenleme:
kadın kocasını zaten kocasının vardiyasına göre görüyor
yani ayda zaten 3 haftada bir akşamları beraberler -diğer zamanlarda adam gece çalışıp gündüz evde vs. anladığım kadarıyla
o haftayı da kayınpedere yemek hazırlayarak geçiriyorlar.

yukarıda da söylendiği gibi mesela oğlu gündüz evdeyken gitse babasıyla zaman geçirse
hatta birlikte o evde yemek yapıp yeseler -gündüzden mesela pazar çıksalar öğle saatlerinde mesela yemek yapsalar. akşam da yer yemeğini babası kendi başına, oğlan da işe gider.

evlilikte tek şey seks değil ki
bu kız belki bi misafir çağırcak ne zaman çağırsın? akşam bi sinemaya nasıl gitsin?
karı-koca ne zaman evde olsalar kayınper de onlarda nasıl olacak?

bir de ben şunu anlamıyorum adam daha 60 yaşında
60
ortlama daha 20 sene ömrü var
20 sene bu kız yemek mi yapacak?

evlenmiyorsa yavaştan yemek yapmayı öğrenmesi lazım.
bu da sürekli evde ağırlayarak olmaz.

İyi de kayınvalide yeni vefat etmiş, kanser gibi kötü bir süreçten geçilmiş. Konu diyelim seks değil, konu misafir mi yani? Gezmek tozmak mı? Bu ne acele yahu. Adam zaten yeterince anlayışlı ve yük olmak istemeyen biri belli ki. Biraz daha sabırdan ne çıkar? Evliliği sorgulayıp ölüp bitecek kadar neyin dramı bu?

İyi de kayınvalide yeni vefat etmiş, kanser gibi kötü bir süreçten geçilmiş. Konu diyelim seks değil, konu misafir mi yani? Gezmek tozmak mı? Bu ne acele yahu. Adam zaten yeterince anlayışlı ve yük olmak istemeyen biri belli ki. Biraz daha sabırdan ne çıkar? Evliliği sorgulayıp ölüp bitecek kadar neyin dramı bu?
Olum sadece bir kişi için mi var . Yeni dediğiniz altı ay olmuş . Bunun süresi mesela ne kadar ? Bir yıl iki yıl . Sonra oluşan yeni düzen haftada üç gün gelen kayınbaba sonra zaten çocuk oldu bu sebeple vardiyalı çalışan eşle sadece çocuk konuşma . Biri vefat etti diye niye konu sahibi de neden tüm hayatını feda etmek zorunda . O zaman dört ebeveynden biri vefat edince çocuklar tüm sorumlulugu almalı ve hiç yasamamali mi ?

60 yaş çok bir yaş deil ben neredeyse 40 yaşındayım
düşünemiyorum 60 yaşında bana etraftan yemek yapıp getirildiğini...ölüm de olsa acı da olsa. ki neler yaşıyoruz hepimiz.

adam aciz deil düşkün değil.
acısı taze deniyor da 6 ay olmuş
bu taze kotası daha ne kadar sürecek?
üstelik mesela 8. ayda veya 1 senede tane kotası bitiyorsa bu adam 1 günde yemek yapmayı kendi kendini idare etmeyi gökten inen vahiyle mi öğrenecek?

Kuzum sadece bu durum için değil genel olarak yapıyorum yorumumu. "evet zor günler geçiriyoruz , bu zor günleri geçirirken ailemin yanında olmak istiyorum ..öyleyse biraz kendi konforumdan ödün vermeliyim " diyen erkek görmedim.Konu sahibinin kayınpederine değer verdiğini,durumuna üzüldüğünü mesajından anlayabiliyorum.Ama baksan aralarındaki tek bağ aşık olduğu oğulları ..buna rağmen bir yıldır kendisi de yas tutup üstüne eşiyle onun babasını ağırlamanın dışında ortak bir yaşantıları yok.Evde konuşulan tek şey baban bu gün yemeğe gelecek mi? konusu haline gelmiş..3 gün sonra boşansalar bu kadının elinde kalan tek şey rahmetli eski kayınvalidesinin ve eski kayınpederinin sıkıntılı anıları olacak.Ben yurt dışındaki farklı gelişen çocuğu olan annelerin sayfalarını takip ediyorum.Çocuğun vücudundan bilmem kaç hortum çıkıyor ama aile cihazları yanlarında taşıyıp birlikte pikniğe de gidiyorlar ,anne ayda bir iki de olsa kendi kız arkadaşları ile buluşup ,saçını fönleyip bovlinge de gidiyor..Biz yaşamayı bilmediğimiz için ölümü de kabullenemiyoruz.Hayatımızın bir bölümünde bize yol arkadaşı olacak kişiyi gereksiz yorup ilişkiyi yıpratıyoruz.
doğru yaşamayı bilmiyoruz çoğumuz... mesela bir önceki yorumunda sanırım gönüllü sosyal kuruluşlarında çalışmaktan bahsettin , bunu bir çoğuna söylesen hakaret olarak bile algılayabilir iletişim kurmada da sorun yaşıyoruz 3-4 sene kanser tedavisi sonrası gelen ölümün sonucunda depresyona girdiler sanırım ,aslında işin doğrusu bence görümcede iş yok, aslan gibi çekip çevirmeli yönlendirmeli konu sahibi gelin ya ne söylese yanlış anlaşılır da görümce daha toparlayıcı davranmalıydı hoş o da ne yaşıyor onuda bilemiyoruz tabi..

işin kötüsü ebeveyni -yakını evlilik birliği içindeyken ölen ve bunu atlatamayan bu yüzden biten evliliklerde oldukça fazla..

60 yaş çok bir yaş deil ben neredeyse 40 yaşındayım
düşünemiyorum 60 yaşında bana etraftan yemek yapıp getirildiğini...ölüm de olsa acı da olsa. ki neler yaşıyoruz hepimiz.

adam aciz deil düşkün değil.
acısı taze deniyor da 6 ay olmuş
bu taze kotası daha ne kadar sürecek?
üstelik mesela 8. ayda veya 1 senede tane kotası bitiyorsa bu adam 1 günde yemek yapmayı kendi kendini idare etmeyi gökten inen vahiyle mi öğrenecek?
Ondan sonra bu yeni düzen zaten devam edecek bir yıl sonra yine isyan etse yine en kotu olacak gelin hanım . Bir yıldır sustun demeyecekler bir tabak mi çok geldi diyecekler. Yani insan çocuğunun nasıl sorumluluğunu alıyorsa kayınbabanin da aynı şekilde almasını bekliyorlar . Herkesin derdini cekmelisin yorulmamalisin hiç kendine zaman ayirmamalisin . Çalışan bir kadın üç gün gelen kayınbaba. Bir gün ev temizliği diğer günler nasil bir hayat enerjisiyle hayatına devam edebilir ?

Hepimiz öleceğiz annelerimiz , babalarımız hatta biz . Geri kalan kişiler tüm düzenini bunun için değiştirmek zorunda kalmamalı . Evet aci çeken kiseye saygı duyulmalı altı ay duyulmuş evinde bakım yapılmış ama daha ne yapılacak? Sanki adam engelli ya da muhtaç gibi çocuktan bahseder gibi davraniliyor anlamıyorum

Öncelikle başınız sağolsun . Bilmiyorum okudunuz mu bir yerde demiş ki ben evlenmeden önce hiçbir şey yaşayamadım . Çoğu kadın evlenmeden önce dışarı çıkamıyor sevgilisiyle akşam gezemiyor . Annesini yeni kaybetmiş adam bunları mi düşünecek derseniz çok haklisiniz . Bu süreçte kayinvalidesinin bakımına kadar her şeyle ilgilenmiş bir konu sahibi var . Evinde tesettürlü birinin rahatça oturması bazen bir yemekle geçiştirmek varken sürekli biri geliyor . Bence altı ay daha yine idare eder korkusu bunun bir düzen halini alması . Bence de öyle olacak çünkü malesef toplumumuzda bu durum normal karşılanıyor. Artık kayınbaba da evin bir ferdi gibi düzenli günlerde gelip gidecek. Bu sorumluluğu almak için 25 yaş çok genç değil mi? Burda bile ne olmuş bir tabak koydunuz diye deniliyor . Konu sahibinin eşi bazı günler babasına gidebilir mesela . Çünkü bu kadın da bir insan ve nefes almalıyım yoruldum diyor .

Teşekkür ederim.

Ben olaya sadece sahipsiz(!) kalan bir yaşlıya destek olmak olarak bakılmasına şaşırıyorum.
Kimse mi annesine babasına ihtiyaç duymuyor şu hayatta? Herkes kediler gibi 3 ayı tamamlayınca hadi bana eyvallah deyip koparıyor mu ailesiyle bütün bağlarını?
Birinin eşi öldüyse diğerinin de annesi ölmüş. Eşinin derdi yeni evlilik heyecanı, gezip tozmak olamaz ki şu an.
Böyle düşünceli bir adam çocuklarına kıymet veren biridir. Konu sahibinin eşinin şu an babasına ihtiyaç duyması ve destek olmak istemesi çok normal.

Konu sahibi 4 yıldan sonra evlenmiş ve yanlış anlamadıysam kayınvalidesi en baştan beri hastaymış.
Bilerek evlendin çekeceksin demiyorum ama böyle bir hastalıkta gidişat az çok bellidir zaten, iyiye mi gidiyor, kötüye mi gidiyor az çok biliyorlardır.
"Ya ben bu kadar erken olacağını tahmin etmiyordum" deyip ekstra süre istenecek bir şey değil ki bu. Olan olmuş artık.
Sevdiğini söylediğin adam acı içindeyken "ama her gün sevişecektik :KK43:" diye üzülmeyi anlayamıyorum ben üzgünüm.

Kayınpederi de oğlumun evi deyip sonsuza kadar oraya yıkılacak bir adama benzemiyor. Rutini bozsalar, yani arada yemeğe arada çaya davet etseler, arada kendileri gitseler kimse görev bilmez bunu, zamanla oturur her şey.
Bana göre olmasa da birçok çiftin normal düzeni zaten ailelerle haftada birkaç gün görüşmek. Böyle ekstrem bir durum varken 2 gün görüşmek anormal değil.

Teşekkür ederim.

Ben olaya sadece sahipsiz(!) kalan bir yaşlıya destek olmak olarak bakılmasına şaşırıyorum.
Kimse mi annesine babasına ihtiyaç duymuyor şu hayatta? Herkes kediler gibi 3 ayı tamamlayınca hadi bana eyvallah deyip koparıyor mu ailesiyle bütün bağlarını?
Birinin eşi öldüyse diğerinin de annesi ölmüş. Eşinin derdi yeni evlilik heyecanı, gezip tozmak olamaz ki şu an.
Böyle düşünceli bir adam çocuklarına kıymet veren biridir. Konu sahibinin eşinin şu an babasına ihtiyaç duyması ve destek olmak istemesi çok normal.

Konu sahibi 4 yıldan sonra evlenmiş ve yanlış anlamadıysam kayınvalidesi en baştan beri hastaymış.
Bilerek evlendin çekeceksin demiyorum ama böyle bir hastalıkta gidişat az çok bellidir zaten, iyiye mi gidiyor, kötüye mi gidiyor az çok biliyorlardır.
"Ya ben bu kadar erken olacağını tahmin etmiyordum" deyip ekstra süre istenecek bir şey değil ki bu. Olan olmuş artık.
Sevdiğini söylediğin adam acı içindeyken "ama her gün sevişecektik :KK43:" diye üzülmeyi anlayamıyorum ben üzgünüm.

Kayınpederi de oğlumun evi deyip sonsuza kadar oraya yıkılacak bir adama benzemiyor. Rutini bozsalar, yani arada yemeğe arada çaya davet etseler, arada kendileri gitseler kimse görev bilmez bunu, zamanla oturur her şey.
Bana göre olmasa da birçok çiftin normal düzeni zaten ailelerle haftada birkaç gün görüşmek. Böyle ekstrem bir durum varken 2 gün görüşmek anormal değil.
Böyle bir durumda yorulmuş konu sahibi varsa ve eşi de babasına ihtiyaç duyuyorsa neden babasına gitmiyor . Zaten vardiyalı çalışıyormuş gündüz gitsin babasıyla kahvaltı yapsın mesele kızi da gelebilir . Neden bu düzenin içinde eş de olmak zorunda .
Ben kendi açımdan bakıyorum gelin olarak da değil . Ben yalnız kalsam bir ay iki ay sonra artık kendim bir seylee yapmalıyım. Çalışan zaten akşam iki saat oturabilen çocuğumun evine üç kere gitmem çok zor çünkü . Bu düzenin devam etmesi durumunda herkes mutsuz oluyor kayınbaba da dahil
umarım dediğiniz gibi herkes sonunda anlayışla karşılar bu düzenin devam etmemesini . Hiç aslında meseleye seksten bakmamıştım. Evde bir gün yalnızsın diğer gün misafir varsa o evin sürekli toplu olması yemeğinin olması gerekiyor . Bu düzende malesef bir insanın huzurlu olması imkansız kendine vakit ayırması imkansız bana göre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X