kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ondan sonra bu yeni düzen zaten devam edecek bir yıl sonra yine isyan etse yine en kotu olacak gelin hanım . Bir yıldır sustun demeyecekler bir tabak mi çok geldi diyecekler. Yani insan çocuğunun nasıl sorumluluğunu alıyorsa kayınbabanin da aynı şekilde almasını bekliyorlar . Herkesin derdini cekmelisin yorulmamalisin hiç kendine zaman ayirmamalisin . Çalışan bir kadın üç gün gelen kayınbaba. Bir gün ev temizliği diğer günler nasil bir hayat enerjisiyle hayatına devam edebilir ?

Hepimiz öleceğiz annelerimiz , babalarımız hatta biz . Geri kalan kişiler tüm düzenini bunun için değiştirmek zorunda kalmamalı . Evet aci çeken kiseye saygı duyulmalı altı ay duyulmuş evinde bakım yapılmış ama daha ne yapılacak? Sanki adam engelli ya da muhtaç gibi çocuktan bahseder gibi davraniliyor anlamıyorum
ya bunun alternatifi belli
bir kere baba eniştenin babası, alsın babasını gündüz izinliyken çarşa pazar market yapsın, ne biliyim tavla oynasın balığa götürsün --ki ben zaten hiç anlamıyorum hepinizin mi babası 60 yaşında hayattan elini eteğini çekmiş. aciz bir şey yapamayan insanlar ya? benimki 65 yaşında hala çalışıyor. canım babam. geline 3 gün gideceğine kırar yumurta yer (gerçi zaten yemek yapar yer neden yumurta yesin de)

bu kızın eşini gördüğü gün sayısı belli ayda belki 10 gün filan sanırım sonun da yarısı kayınpeperle geçiyor normal mi bu şimdi?

bu "anneyi babayı bir kenara atmk" değil arkadaşlar! aksine sizin benim hayat enerjimizin kalması, gençken buna göre yaşamamız lazım ki daha bu insanlar 70 80 belki 90, Allah bilir, yaşına geldiğinde asıl lazım olduğu zamanlar destek olabilelim...

bu kız daha bir de çocuk yapacak!
bu kayınpeder böyle bakılırsa hep bu düzen devam eder
bu kız senelerce bu düzene nasıl enerji bulacak? üstelik zaten cicim ayları acıyla, sevinçsiz geçmiş gibi bir şey. e bu kızın bi deşarj olmaya hakkı yok mu?

bir kere baba eniştenin babası, alsın babasını gündüz izinliyken çarşa pazar market yapsın, ne biliyim tavla oynasın balığa götürsün --ki ben zaten hiç anlamıyorum hepinizin mi babası 60 yaşında hayattan elini eteğini çekmiş. aciz bir şey yapamayan insanlar ya? benimki 65 yaşında hala çalışıyor. canım babam. geline 3 gün gideceğine kırar yumurta yer (gerçi zaten yemek yapar yer neden yumurta yesin de)

bu kızın eşini gördüğü gün sayısı belli ayda belki 10 gün filan sanırım sonun da yarısı kayınpeperle geçiyor normal mi bu şimdi?

bu "anneyi babayı bir kenara atmk" değil arkadaşlar! aksine sizin benim hayat enerjimizin kalması, gençken buna göre yaşamamız lazım ki daha bu insanlar 70 80 belki 90, Allah bilir, yaşına geldiğinde asıl lazım olduğu zamanlar destek olabilelim...

bu kız senelerce bu düzene nasıl enerji bulacak? üstelik zaten cicim ayları acıyla, sevinçsiz geçmiş gibi bir şey. e bu kızın bi deşarj olmaya hakkı yok mu?

İsterse pekala 21:30’dan sonra da deşarj olabilir :) maksat üzümü yemek mi bağcıyı dövmek mi ama orasından emin değilim. Yani 21:30’dan sonra deşarj olamayacak kadar yorgunsa, isteksiz ve keyifsizse o iş kayınbaba gelmese de olmaz. Ki koca da yardımcıymış zaten.

İşte insanlar kredilerini nedense altmış yaşlarında bitiriyorlar. Bu düzenle on yıl on beş yıl geçiyor. İnsanlar etraf ne der aman bize yardım ediyor zararı yok diye diye kendi hayatlarini yaşayamıyorlar . Sonuçta buna alışan eş ve ailesi bunu artık düzenli olarak bekliyor görev oluyor . Sonra geldiler yetmişli yaşlara e diğer tarafın artık ne sabri kalıyor ne hayat enerjisi ne de korkusu sonra vicdansız gelin ya da damat olarak yaftalaniyor.

Ben kendi annesinden bıkan insanlar tanıyorum . Bu insanlar kötü mü hayır değil . Genç yaşta elin ayağın tutuyorken insanları biktirmamak lazım . Duygusal bakan evlat eşini eziyor da eziyor sonra o eş ne o anne babaya ne de eşine yaramiyor . Herkes demiş ki acıları taze sonra düzene biner . Binse keşke ben düzene bineni çevremde görmedim . İşin kötü tarafı ben bu düzen içerisindeki yıllarca çocuk oldum . Ne annem mutluydu ne babam herkes huzursuz . Ben de hiç huzurlu olamadım .şimdi annem ve babam o kadar biktilar ki şehir dışındalar iki taraf da aman kızım aman yavrum keşke tayininiz çıksa gelin diyorlar.

İyi de kayınvalide yeni vefat etmiş, kanser gibi kötü bir süreçten geçilmiş. Konu diyelim seks değil, konu misafir mi yani? Gezmek tozmak mı? Bu ne acele yahu. Adam zaten yeterince anlayışlı ve yük olmak istemeyen biri belli ki. Biraz daha sabırdan ne çıkar? Evliliği sorgulayıp ölüp bitecek kadar neyin dramı bu?
bu mesajınıza gerçekten şaşırdım.
senelerce kayınvalidesi hastaymış, bu kız sevgiliyken bile gezemedi yüksek ihtimalle.
şimdi senelerce de öldü diye gezmesin, yaşamasın.
çok süper
25 yaşında, yeni evli insanların kaç yıl yas tutmaları uygun mesela 3, 5?
50 yaşına kadar da kayınpedere baksın
ondan sonra artık hali kalırsa gezer.
aaaa pardon o zamana da torun olur ona bakarlar....

Öncelikle başınız sağolsun . Bilmiyorum okudunuz mu bir yerde demiş ki ben evlenmeden önce hiçbir şey yaşayamadım . Çoğu kadın evlenmeden önce dışarı çıkamıyor sevgilisiyle akşam gezemiyor . Annesini yeni kaybetmiş adam bunları mi düşünecek derseniz çok haklisiniz . Bu süreçte kayinvalidesinin bakımına kadar her şeyle ilgilenmiş bir konu sahibi var . Evinde tesettürlü birinin rahatça oturması bazen bir yemekle geçiştirmek varken sürekli biri geliyor . Bence altı ay daha yine idare eder korkusu bunun bir düzen halini alması . Bence de öyle olacak çünkü malesef toplumumuzda bu durum normal karşılanıyor. Artık kayınbaba da evin bir ferdi gibi düzenli günlerde gelip gidecek. Bu sorumluluğu almak için 25 yaş çok genç değil mi? Burda bile ne olmuş bir tabak koydunuz diye deniliyor . Konu sahibinin eşi bazı günler babasına gidebilir mesela . Çünkü bu kadın da bir insan ve nefes almalıyım yoruldum diyor .
Amin allah razı olsun teşekkür ederim malesef bende durumun içinden çıkamıyorum evlenmeden öncede gezdim tozdum eşimle de eşimsizde hep gezdim ama evli olmak farklı yani benimde kafamı dağıtmaya ihtiyacım var

18 senelik evliyim nerdeyse ben halen istemem
Ne yalan söyliyim bende istemem. Güzel yemekler yaparım, parmaklarını yer bizimkiler ama hala kendimize bile yapmaktan nefret ettiğim günler oluyor. Hele ki çalışınca tamamen kabus yemek işi. Sürekli çalışan arkadaşlar hatta kv lerinde yemek yiyip evlerine geçiyorlar.

hizmeti kastetmedim aslında ...eşi babasını yada annesini eve gelmesini istemeye bilir "isten yorgun geliyorum uzanıp yatamıyorum anan baban yüzünden" diyebilir ,diyenler de var malesef
Valla erkekler her şekilde yatarlar. Bir gelin gibi asla olamazlar. Onlara her yol paris. Hizmet etmeyip yatabilse konu sahibi de sorun etmezdi.

Konu sahibi bende seni çok savundum yoruldum valla 😅 neyse Allah razı olsun kendi ailemde bu durumla o kadar çok karşılaştım ki bir kadının bu durumda yaşadığı sıkıntıyı çok iyi anlıyorum . Yorum yapan arkadaşlarımız aslında o anki acıyı düşünerek yapıyor . Bunun senelerce süreceğine inanmadıkları için . Bazı ailelerde bu aile büyüğü vefat edene kadar gelin artık çileden çıkana kadar devam ediyor malesef . Bu sebeple senin korku ve endiseni anlıyorum . Seninkinde hangisi olacak bilemem ama lütfen paranı kazanmaya devam et. Bu durum senden sürekli istenmeye devam edilirse en azından isyan edebilecek gücün ve cesaretin olsun . Çocuk senin elini kolunu iyice bağlar . Umarım her ne çözüm bulunursa sizin aileniz için hayırlısı olur
Evet sen benden çok yoruldun hakkını helal et çocuk çok istiyorum ama bu şartlar zor görünüyor ben tamamen beni kullanaya alışmasından normalleşmesnden korkuyorum bu halin başka bir şey değil

ben çok fedakar bir annenin kızı olarak büyüdüm bu vicdanımda hep annmeden geliyor kızıyorum içten içe niye beni böyle yetişridi hiç bir şeye hayır diyemez oldum diye eme mesela eltim ailesi ile büyümemiş biri bunlar umurunda değil onun
Kırın artık zincirlerinizi, size yapmak istemediğiniz birşeyi kimse yaptırmasın.

Elbette yanında olun kayınpederinizin, üzmeyin ama kendinizi de üzmeyin lütfen.

senelerce kayınvalidesi hastaymış, bu kız sevgiliyken bile gezemedi yüksek ihtimalle.
çok süper
vive biraz sabır göster dedi,
siz çeyrek asırdan bahsediyorsunuz ...kimse 25 yıl sabır göster demedi yahu

Konu gece gündüz seks yapmak değil ki..konu sahibi tüm gün çalışıp akşamına da evine koşa koşa gelip belki de bir gün sonrasının akşam yemeğini hazırlayıp evini temizlemek zorunda çünkü iki günde bir yemekli misafir ağırlamak zorunda..Kendisi kız arkadaşları ile plan yapamaz , eşiyle iş çıkışı başka bir arkadaşları ile buluşmaya/bir yere gitmeye /yemek yapmayıp belki eşiyle kendi ailesine gitmeye bile vakti yok ki! Eşi zaten vardiyeli çalışıyor bazı hafta eşiyle görüşemiyor bile ...insanın eşiyle tek etkinliği seks yapmak değildir.Aralarında sorun olan gün de olabilir. Aşmaya çalıştıkları buhranlı günler de geçiriyor olabilirler.Ama konu sahibi o akşam dahi kayınpederin yemeğini hazır bulundurmak zorunda.Çünkü haftada bir dediğimiz (aslında haftada 3 gün) görevi onu evinde dakikası dakikasına saatinde olmasını gerektiriyor. Bence sıkıntı bizde ..millet olarak kendimizi yalnızlığa kendimiz itiyoruz.Kendimizi tüm sosyal aktivitelerden,hobilerden arındırıyoruz.Ev iş,kendi ailemiz dışında bir yaşantımız olmuyor.Eş kaybı olduğunda da tüm olayımız aile gezmesi olduğu için kendimizi yalnız kalmış buluyoruz.60 yaşında adam eskisi kadar genç olmasa da aktif ve sağlıklı birisidir.Kendi yemeğini de yapabilir gönlünden geçiyorsa bir sosyal yardım kuruluşunda gönüllü hizmet de verebilir.Erkekler anne babalarına evlatlık yapmak istiyor ama nedense eşleri yokken babalarını alıp gezdirmek /ihtiyaçlarını görmek akıllarına gelmiyor.
Evet ben yokken yedirsin içirsin gitsin evine yemek yapsın ama yok beni bekliyor ikisinindr beni bu şekilde görevlendirmeleri beni kırıyor işte

vive biraz sabır göster dedi,
siz çeyrek asırdan bahsediyorsunuz ...kimse 25 yıl sabır göster demedi yahu
ben 25 yıldan az sürenini görmedim o sabrın maalesef
hele kadın da vicdanlıysa...25 sene sonra kayınpeder öldü de sabır öyle bitti hep. kayınperder kötü insan da değildi kızım kızım derdi mesela en son ölen komşumuzun kayınpederi. şeker adamdıç ama kadının ömrü 18 yaşından 43 yaşına kadar ona bakmakla geçti...

üstelik dediğim gibi bir yapan oldukça, yaptıkça alışıyorlar
60 yaşında evinin işini hiç görmemiş adam, sordum yine soruyorum, birden gökten vahiy inip çaaaaaat diye herşeyini kendi yapmaya mı başlayacak? bir uçtan yavaş yavaş başlanmazsa bu kırmadan dökmeden bir yola koyulmazsa nasıl olacak?

çok süper
Şu kadınların sömürüldüğü düzeni biraz da kadınlar yaratıyor. Kadına annen ölürse akşam o da baban gelince dinlenmek istiyorum derse demişler ama tabii yemekten bahseden yok çünkü erkek haliyle yemek yapacak hali de yok bazı insanlara göre(!) Ben şaşırıyorum burada bazı kadınlar çalıştıklarını söylüyorlar ama eşleri eve gelince oturup karısının yemek yapmasını söylüyomuş, onlar da ancak burada şikayet ediyorlar olağan bir şeymiş gibi.Burada da çalışan haliyle eşinin de değil kp'nin sorumluluğunu üstlenen kıza denilmeyen kalmamış.Bazen kaynanalara acıyorum, 60 yaşında torununa bakmak istemediğinde burada denilmeyen kalmıyor ama 60 yaşında kp'in, ya da onun 30'lu yaşlardaki oğlunun yemek yapması kimsenin aklının ucundan bile geçmiyor.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Ben olaya sadece sahipsiz(!) kalan bir yaşlıya destek olmak olarak bakılmasına şaşırıyorum.
Kimse mi annesine babasına ihtiyaç duymuyor şu hayatta? Herkes kediler gibi 3 ayı tamamlayınca hadi bana eyvallah deyip koparıyor mu ailesiyle bütün bağlarını?
Birinin eşi öldüyse diğerinin de annesi ölmüş. Eşinin derdi yeni evlilik heyecanı, gezip tozmak olamaz ki şu an.
Böyle düşünceli bir adam çocuklarına kıymet veren biridir. Konu sahibinin eşinin şu an babasına ihtiyaç duyması ve destek olmak istemesi çok normal.

Konu sahibi 4 yıldan sonra evlenmiş ve yanlış anlamadıysam kayınvalidesi en baştan beri hastaymış.
Bilerek evlendin çekeceksin demiyorum ama böyle bir hastalıkta gidişat az çok bellidir zaten, iyiye mi gidiyor, kötüye mi gidiyor az çok biliyorlardır.
"Ya ben bu kadar erken olacağını tahmin etmiyordum" deyip ekstra süre istenecek bir şey değil ki bu. Olan olmuş artık.
Sevdiğini söylediğin adam acı içindeyken "ama her gün sevişecektik :KK43:" diye üzülmeyi anlayamıyorum ben üzgünüm.

Kayınpederi de oğlumun evi deyip sonsuza kadar oraya yıkılacak bir adama benzemiyor. Rutini bozsalar, yani arada yemeğe arada çaya davet etseler, arada kendileri gitseler kimse görev bilmez bunu, zamanla oturur her şey.
Bana göre olmasa da birçok çiftin normal düzeni zaten ailelerle haftada birkaç gün görüşmek. Böyle ekstrem bir durum varken 2 gün görüşmek anormal değil.
işte keşke kayınpeder de
bu kadın hasta maalesef ki ölecek
ben de başımın çaresine bakmayı öğreneyim deseymiş o 4 senede değil mi? 4 senede sıfırdan bile gelse tüm ev işi öğrenilirdi. karısına da ölmeden dünya gözüyle bir çorba yapar içirirdi belki. ya da çeksin restini evlensin, mesela...

bu kadının ölümüne kendini alıştırması, buna göre düzen kurması gereken tek kişi yeni gelin mi?
neden hep kadınlar fedakar olmak zorunda?

üstelik bir kardeş ve bir elti daha var. 20 sene sonra bu adam ölse mirasa ortak olmak gelir mesela akıllarına.
ben böyle adaletsiz ve genelde kadını ezen şeylere gelemiyorum.

Bizim ailede benzer bir durum var, ama o zaman da cocuklarin bir kismi karsi cikiyor evlenmesine.
Aslında evlenmeyip imam nikahı ile durabilirler hem kadın eğer vefat ettiyse kocasından maaş alıyor olur . Yani bana tuhaf geliyor ama böyle yapıyorlar 😀

emin olun bende yaşadığı zorluğun farkındayım ama işte çalışan biri olunca eve gelip özgürlük istiyor insan bir de tesettürlüyüm o varken bu beni çok zorluyor
Dini yorum yasak ama ben rahatlamanız için söyluyorum.Kayınbaba namahrem degil baba hükmunde

Burda neden arkadaşa yükleniyorsunuz yok kendi baban olsa vs . O aslında şikayetçi değil sadece diğer kardeş atmış başından yani kendi aralarında konuşup bi düzen oturtmamışlar. Evet yemek yapıp götürün . Haftada bir de davet edersiniz. İnsanın osuracak belki evinde ya geze geze alla alla .

Dini yorum yasak ama ben rahatlamanız için söyluyorum.Kayınbaba namahrem degil baba hükmunde
bu sadece dini bir şey değil ki örfi bir şey
örfi olarak kayınpederinin yanında şu yaz günü şortla gezemiyordur mesela illa günah meselesi değil biraz gelenek meselesi bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X