- 9 Aralık 2009
- 17.084
- 54.290
-
- Konu Sahibi Lambayapufde
O nasıl bir şekilse hiç doğru bir şekil değil demek ki.Benim etrafımdaki erkeklerde sorun var o zaman
Erkek kuzenlerim flan hep bi şekilde eşlerinin yönlendirmesi ile değişiyorlar kıyafetlerinden tutunda kibarlığa düşünce tarzına kadar.
Ben bi şekilde öğrendim nasıl öğrendiğimi anlatmak istemiyorum burada ama eşimin birebir kardeşim seninle ilgili böyle böyle dedi gibi bişey kesinlikle olmadı.
Dr cim aslında eşimi eğitmiyorum ben kendi sınırlarımı öğretiyorum. Öğrendikleri önceki ailesnde kaldı burası bizim çekirdek ailemiz. Görümceme göre aileyle çok vakit geçirilir sürekki birarada olunca hatta tek iizn günü pazar bile. Bana göre değildir ben çekirdek ailemle daha çok vakit geçirmek isterim o yüzden ortak nokta buluruz.Mesajları kaç kez yakaladığını söyleyen ama sadece bir örnek verebilen başkası idi o ayrı. O da kendince inanıyor eşini doğru yöne çektiğine keşke doğru yönde biri ile evlenseydi niye uğraşıyor anlamadım ben en baştan da.
Size de sordum nasıl cümle aralarından çıkardınız diye bugün cevap vermediniz o da ayrı.
Ama az önce yazdığınız mesajla erkekler kadından öğreniyor yazdınız o yanlış.
Tabii ki öğrenmek koskoca süreç ama erkeği kadını yok.
Ki baksanız o kadar büyük şeyi geliştiren,yapan,icat edenlerde %90 erkek adı var.
Demek ki sandığınız kadar aptal varlıklar değil çoğu.
Hepimiz her geçen gün öğreniyoruz gelişiyoruz ama temel şeyleri de öğretmeyelim artık.
Hafi öğrettik gurur duymayalım bunla.
Bence evlenme olgunluğuna gelmeyen insanlarla evlenmese kimse sorun çözülür.
Olay orda işte
Şöyle yap böyle davran diye eğitmiyorlar tabi kiO nasıl bir şekilse hiç doğru bir şekil değil demek ki.
Ve evet etrafınızdaki erkeklerde sorun var.Pardon erkeklerde değil kadınlarda sorun var. Neden beğenmediği insan ile evlenip kibarlıklarından tura giyimine kadar değiştiriyorlar?
Şurda bir kadın konu açsa kıyafetin şöyle diyor yok kabasın şöyle yap diyor erkek arkadaşım diye.
Topa tutarlar o erkeği. Ne farkı var?
Git kendine göre birini bul evlen onu,bunu değiştirene kadar.
Sanırım istediği türde erkeği bulamayıp bulduğunu kendine göre çevirmeye çalışıyor çevreniz.
Erkeği de kadını da yanlış kusura bakmayın
İşte eşiniz yıllardır ailesi ile öyle öğrenmiş aa çok yanlış da dememiş.Dr cim aslında eşimi eğitmiyorum ben kendi sınırlarımı öğretiyorum. Öğrendikleri önceki ailesnde kaldı burası bizim çekirdek ailemiz. Görümceme göre aileyle çok vakit geçirilir sürekki birarada olunca hatta tek iizn günü pazar bile. Bana göre değildir ben çekirdek ailemle daha çok vakit geçirmek isterim o yüzden ortak nokta buluruz.
Hangimiz bir anda evlilik olgunluğuna ulaşabiliriz ki ? Ben mesela aşırı ters tripçi biriydim ama eşim bana bunun evliliği yıprattığını söyledi ve düzeltmeye çalıştım kendimi bu birilerine birşeyler öğretmekse evet biz birbirimize öğretiyoruz. Eşime göre köye gitmek zorunluluktur ve her kurban gidilir bana göre zorunluluk olmamalı bende bu düşüncemi söylüyorum. Evliliğin dinamiği her sene değişiyor çocuk yaş iş sağlık ekonomi derken.
Yoo şöyle yapmalıyız böyle yapmamalıyız diye öğretiyorlar ben okudum burda kaç konuda.Şöyle yap böyle davran diye eğitmiyorlar tabi ki
Zamanla süreç içerisinde yaşanan olaylarla insanlar birbirlerine göre hareket etmeyi öğreniyorlar ben birçok ilişkinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum yalnız.
Size de çok inanamıyorum çünkü. Eşim söylemedi diyorsunuz. Mesaj da okumamışsınız. Gece rüyanızda mı malum oldu anlamadım.E o zaman neden bütün gün görümceyi savunuyorsunuz ?İleri gittiği ve maksadını aştığı çok açık değil mi ? söylediklerinin ileri boyutta olduğunu farkettiniz ki bu kadar ileri gitmeyebilirdim diyorsunuz o zaman neden bütün gün savunuyorsunuz
Bir de kadın sonrasında görüştüklerinde güleryüz göstermiş. Yuh yaniGörümce ağzından çıkan bir lafın bu kadar çekiştirildiğini bilse dehşete düşerdi, hayattan soğurdu, Allah da benim belamı versin ben ne pislik ne kötü biriymişim derdi, Allah beni alsın derdi. Ayyy içim şişti ya, senin diline düşülmez valla. Sen hiç mi hata yapmadın hiç mi falso bir laf etmedin, hiç mi yanılmadın? Kendini ye dur valla, o görümceyle karşılıklı çay kahve içtiğin günler de gelecek, beğenmediğin insanlar ile neler yaparken bulacaksın kendini, e çünkü eşinin ailesi canım. Kaç gün evinde oturacaksın adam gittiğinde? Şimdiden içine dert olmuş neden çağırılmadım diye. Buluttan nem kapıp durma ki daha büyük sorunlar yaşarken laf etmeye kredin olsun, millet ciddiye alsın, amaaan her zamanki Lambayapüfde demesinler. Kendinden başka kimseye zarar değil şu içindeki harp.
Görümce bunu da demiş..Bu senin hayatın biz karışamayız.
Al işte bak sana göre. Buradan bakınca ilişkiye karışan görümce değil de kardeş ilişkisine karışan eş gibi duruyor konu. Görümcenin eline neyi ne kadar ortadan konuşacağına dair bir liste verin bence. Sizin asıl derdiniz eşiniz hariç kimseyle görüşmemek. Buna kılıf arıyorsunuz. Asıl karın ağrınız o. Elinize de minim bir fırsat geçmiş. Yediniz kendinizi sabahtam beri o fırsatı kullanmak için. Kullanın madem. Nasılsa eşinizin arkasında ailesi var.Bana göre öyle bişey demesine gerek yok.Ama bu kadar gazlamaya da gerek yoktu daha ortada konuşabilirdi.Kardeşlikle ilgili ne gibi laflar var.Benim konumla ilgili olan herhangi bi laf var mi ?
Eşinize sormadınız mı niye tek gelicem dedin diye? Ne eşiniz sizin de geleceğinizi söylemiş ne de görümceniz çağırmamış davet etmemiş. Niye gittiniz?Velhasıl kelam eşim kardeşini aradı gelicem demeye ve gittik. Kardeşi beni görünce bozuldu tek gelicen sandım abi öyle demiştin dedi. :)
Görüşmese yine iyi. Bu sefer muhabbetleri içine dert oluyor. Bunlar daha iyi zamanlar, eşi her gittiğinde o evde rahat edemeyecek. Bi huzur bul bi huzur ver, kimseyi düşünmüyorsan kendini düşün, bu kin insanı iyi etmez.Al işte bak sana göre. Buradan bakınca ilişkiye karışan görümce değil de kardeş ilişkisine karışan eş gibi duruyor konu. Görümcenin eline neyi ne kadar ortadan konuşacağına dair bir liste verin bence. Sizin asıl derdiniz eşiniz hariç kimseyle görüşmemek. Buna kılıf arıyorsunuz. Asıl karın ağrınız o. Elinize de minim bir fırsat geçmiş. Yediniz kendinizi sabahtam beri o fırsatı kullanmak için. Kullanın madem. Nasılsa eşinizin arkasında ailesi var.
Kardeşlikle ilgili sözleri de siz bulun. Size kanun da koysam ayet de siz gözünüzü kapamışsınız. Görümce tü kaka. Zinhar görüşülemez. O yüzden ne özdeyiş ne başka bişi sizi ikna edemez.
Ben buraya konu açarken görümce tü kaka asla onunla görüşmeyeceğim sizce haksız mıyım demedim…Kararsız kaldım dedim.Al işte bak sana göre. Buradan bakınca ilişkiye karışan görümce değil de kardeş ilişkisine karışan eş gibi duruyor konu. Görümcenin eline neyi ne kadar ortadan konuşacağına dair bir liste verin bence. Sizin asıl derdiniz eşiniz hariç kimseyle görüşmemek. Buna kılıf arıyorsunuz. Asıl karın ağrınız o. Elinize de minim bir fırsat geçmiş. Yediniz kendinizi sabahtam beri o fırsatı kullanmak için. Kullanın madem. Nasılsa eşinizin arkasında ailesi var.
Kardeşlikle ilgili sözleri de siz bulun. Size kanun da koysam ayet de siz gözünüzü kapamışsınız. Görümce tü kaka. Zinhar görüşülemez. O yüzden ne özdeyiş ne başka bişi sizi ikna edemez.
Görümcenin bu kadar da ileri gitmezdim dediğiniz sözleri de var ama siz işinize geleni görüyorsunuz muhalefet olmak için..Israrla..Görümce bunu da demiş.
Bu neden gözardı ediliyor?
Karışamam boşan diyemem ama karae alırsan arkandayım demiş.
Çoook normal
Siz olayı özellikle destek olarak algılıyorsunuz.Destek görmesek neyse de Görümcenin konuşmaları destekle beraber başka şeyler de içeriyor ister kabul edin ister etmeyin…Eşinize sormadınız mı niye tek gelicem dedin diye? Ne eşiniz sizin de geleceğinizi söylemiş ne de görümceniz çağırmamış davet etmemiş. Niye gittiniz?
Biz arkandayız diye durduk yere kimse söylemez, kocası şikayet etmiş dert yanmış ki görümce bunu söylemiş. Hepimizin demek istediği bu işin sorumlusu koca. Konu sahibi de ısrarla biz o işi hallettik kocamla konuştuk diyor ama görümceye takmış kafayı. Arkasından konuşup kendisini şikayet eden kocası ama görümcenin abisine destek olması batıyor.
Benim de kardeşim bu şekilde konuşsa ben de arkandayım derim. Kimsenin hayatına kararına müdahale etmem, boşanmak isteyenin önünde durmam, kardeşime de gerekiyorsa destek olurum.
Muhabbetleri içime neden dert olsun onu nerden çakardın bilmiyorum.Bütün çıkarımları yapıyorsunuz da bi şunu düşünmüyorsunuz ben de görümcemin zaten şöyleydi böyleydi boşver biz senin arkandayız demesine kırılırdım diyemiyorsunuz.Görüşmese yine iyi. Bu sefer muhabbetleri içine dert oluyor. Bunlar daha iyi zamanlar, eşi her gittiğinde o evde rahat edemeyecek. Bi huzur bul bi huzur ver, kimseyi düşünmüyorsan kendini düşün, bu kin insanı iyi etmez.
Siz sucu esinizde arayin gorumcenizin verdigi cevapta degil benim gorumcem dese arkandayim diye esim ne dedi de boyle dedi diye dusunurum tabiki arkasinda olacak abisinin siz kimseyi anlamiyorsunuz burnunuzun dikine gidiyorsunuz. Bari konunuzu kapatin kimseyi takmayacaksaniz.Muhabbetleri içime neden dert olsun onu nerden çakardın bilmiyorum.Bütün çıkarımları yapıyorsunuz da bi şunu düşünmüyorsunuz ben de görümcemin zaten şöyleydi böyleydi boşver biz senin arkandayız demesine kırılırdım diyemiyorsunuz.
Bırak gerçekten artık, anlatma bize. Kaç gündür kendi kendini yedin bitirdin. Baya da dert oluyor işte. Kendini dışarda kalmış hissediyorsun. İyi de ne bekliyordun o kadar şeyden sonra? Kırılacak olsam kırılırdım derim. Ben düşüncelerini saklayabilen, aman kimse kırılmasın diyen biri değilim. Öyle düşünsem öyle derim. Ayrıca günlerdir kendi kendimi yiyip bitirmeyecek kadar canımı seviyorum ben, kimsenin tek lafı beni bu kadar kuramaz.Muhabbetleri içime neden dert olsun onu nerden çakardın bilmiyorum.Bütün çıkarımları yapıyorsunuz da bi şunu düşünmüyorsunuz ben de görümcemin zaten şöyleydi böyleydi boşver biz senin arkandayız demesine kırılırdım diyemiyorsunuz.
Tek bir lafa odaklanıyorsunuz kardeşi abisine arkandayım dedi tek dediği bu mu ??? Görümcenin laflarının bütününe bakmayı neden düşünmüyorsunuz acabaSiz sucu esinizde arayin gorumcenizin verdigi cevapta degil benim gorumcem dese arkandayim diye esim ne dedi de boyle dedi diye dusunurum tabiki arkasinda olacak abisinin siz kimseyi anlamiyorsunuz burnunuzun dikine gidiyorsunuz. Bari konunuzu kapatin kimseyi takmayacaksaniz.
Butununde goremedigim sizin gorup takildiginiz nedir acaba?Tek bir lafa odaklanıyorsunuz kardeşi abisine arkandayım dedi tek dediği bu mu ??? Görümcenin laflarının bütününe bakmayı neden düşünmüyorsunuz acaba
27 yaşında bir genç kızın abi bırak zaten şöyleydi zaten böyleydi senin arkandayız demesi…Siz buna destek diyorsunuz ben gazlama diyorum.Herkesin bakış açısı farklıButununde goremedigim sizin gorup takildiginiz nedir acaba?