Kayın konusundan sonra bir de görümce konusuyla geldim.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Doktora görünmenin nesi kötü bir öneri?? Bu iş için eğitiliyorlar. İçinden çıkamadığımız durumlarda yol gösterip bizi tedavi ediyorlar. Gayet samimi olarak tekrar ediyorum doktora terapiste görünün. Belki bu takıntıyı aşmanıza yardım eder. Burada herkes size olumlu yorum yapsa düzelecek mi sorununuz? Ben 13 yaşındaki kızımı bile eğer kendim bizzat duymadıysam bir şey için suçlayamıyorum. Emin değilsem ses çıkartmayıp biraz gözlemliyorum veya direk soruyorum kızım böyle bir şey söyledin mi diye. Ablasıyla kavga ettiklerinde veya bizden gizli habersiz bir şey yaptıklarında ikisine de ayrı ayrı soruyorum. Tek taraflı asla sağlıklı olmaz, insan emin olmak ister. Siz hem kendiniz duymamışsınız hem de tek taraflı bakıyorsunuz olaya.
Görümce pis kötü ama kocam değil çünkü biz konuştuk. E görümceyle de konuşun veya eşinizi yüzleştirin. Sen ne söyledin anlattın da kardeşin bunları söyledi diye. Kocanız baştan beri ortalığı karıştıran suyu bulandıran kişi.

Ben sadece akıl çerçevesinde yorumlar bekledim insanlardan.Beni haklı bulmalarını değil.Evet sizin yorumunuz çok yerinde görümceyle konuşun yüzleştirin diyorsunuz bu bi öneridir.

Ne yapacağımı soruyorum saçma sapan cevaplar alıyorum bazılarından kendi kafalarında bir hayal dünyasında yaşıyorlar ben onların o hayal dünyasının kahramanı değilim…

Tam olarak sana batan haklıya haklı haksıza haksız demem olabilir mi?
Haklıya haklı haksıza haksızı doğru bir üslupla söyleseydiniz ne ala…Ama siz .. Görümce haklı sen haksızsın neden çünkü eşinin telefonları dinlenmez mesajlar okunmaz ben yengem okusun istemem öyle yengeyi de istemem dediniz e ben mesaj okumadım telefon karıştırarak öğrenmedim kafanızdan uyduruyorsunuz sonrada ben görümceyi haklı buldum ona bozuldun diyorsunuz hayır ben olmayan şeyleri uydurmanızdan bahsediyorum oysaki..

Aslında böylelikle denge kurmuş oluyoruz. Ben böyle gördüm senin düşüncen umrumda deseydi daha mı iyiydi ? Ortak noktada buluşuyor ve kendimize birşeyler katıyoruz benliğimizden vazgeçmeden. Bana göre sık aile ziyaretleri yanlıştır ama eşime göre normaldir diyelim ben asla demek yerine ortasını bulup devam ediyorum.
Elbette ki kimse savaş vermesin yorucu oluyor.

Sen bişey buldum sanmış baya sevinmişsin ama ironi o.

Katip biraksaydin da sevinseydi biraz yav sevaptir. Kendisi beni pek sever eksik olmasin. Cunku ben kendisini eski konusunda cozmustum. Bosanacagim diye buyuk buyuk konusup sonra sessizce kaderini izlemeye koyuldugu zaman cozmustum. O ana kadar kendisine cok hak vermistim. Sonrasinda baskasinin konusunu sahiplenip buradan aldigi akillari o konuda satmaya baslayayinca dayanamayip yazmistim o gun bu gundur aramizda bir ask olustu :)
ilk konusu da esim ailesine cok bagli cocuk yapsam eve baglarmiyim minvalindeydi. Zihniyet bu ama o ailede kendisinden baska herkesi geri kafali buluyor :))) Kendisini desteklemeyen karsi bir fikre tahammulu yok ofkeleniyor. Ofkenin sebebi korkudur. Korkuyor cunku o koca ile ne yasayacagini kendisi de kestiremiyor. Bu sebeple turlu turlu oyunlara girisiyor ama asla haksiz oldugunu kabullenmiyor. O aileye aciyorum ben cunku boyle insanlari cok tehlikeli bulurum.

Biz karı kocayız mantıken birlikte gitmemiz normal değil mi ? Eşim kardeşine 2 buçuk yıldır akşamları 1 ya da 2 kere tek gitmiştir gitmez ki. Yanımdayken aradı çaya gelicem müsaitmisin dedi. Genelde de böyle konuşur ayrıntı belirtmez ki. Kardeşler arası davete gerek mi var ? O kadar da değil. Eşim dese ki kardeşim aradı geliyormuş davet etmedim neden geliyormu dicem ? Eşiyle geldiğinde aa sen de mi geldin demem yani.
Sorun eşinde zaten lakin bu kadar çok dert yanan adam boşanmayı düşünen adam hiç mi konusunu açmaz karısına?

Kurban bayramında olduğu gibi her ekstra yaşanacak olayda sorun yaşayacaksınız ya da eşinizi sürekli uyaracaksınız. Çünkü kendi kendine bu doğru olmaz, eşim bundan hoşlanmaz diye düşünmeyecek. Siz 3 yıllık evlisiniz yanlış hatırlamıyorsam ama eşinizi hala tek yönlendirmeniz gerekiyor. Tek başına yorucu bu aslında.

Ama siz .. Görümce haklı sen haksızsın neden çünkü eşinin telefonları dinlenmez mesajlar okunmaz ben yengem okusun istemem öyle yengeyi de istemem dediniz
Bunu dediğim mesajımı alıntılar mısınıs? Yani yengemin mesaj okumasını istemem dediğim mesajımı? Lütfen alıntılayın.
e ben mesaj okumadım telefon karıştırarak öğrenmedim kafanızdan uyduruyorsunuz
Şu an kafadan uyduran sizsiniz bence. Ben ne mesaj okudunuz dedim. Ne de telefon karıştırdınız dedim. Lütfen alıntılar mısınıs?

hayır ben olmayan şeyleri uydurmanızdan bahsediyorum
Evet kanıt bekliyorum.

Sev beni lutfen ben senin sevgin olmadan bir hicim, yasayamam

Ben kendimi bir yerde gormuyorum ama sen kendini olmadigin biri gibi gostermeye calisiyorsun. Olmadigin yerlerde olmaya calisiyorsun cunku kocan bile seni iplemiyor. Butun meselen bu. Dik durmadigin gibi baskalarina dik durma tavsiyesi veriyorsun oysa senin dik durusun kuyrugu sıkıstırip sessizce olaylarin normale donmesini beklemek.

Insanlari asagilayan biri asla olmadim bunu yapan da sendin hatirlatirim o aile koyluymus de, gorgusuzmus de, bilmem neymis de o aileyi yerden yere vurdun buralarda ve baska konuda. Hala o begenmedigin ailenin ogluyla evlisin cunku bosanmaktan odun patliyor. Simdi hic bir sey olmamis gibi suclu gorumceymis.

Sen simdi hirsini alamayip beni aksama kadar alintilarsin ama ben son banimdan sonra akillandim alintilari gormuyorum artik. Konuya bakarsam alintilandigimi goruyorum. Bilgin olsun ki bosuna sinirlenme.

Öyle tahin ama biz çözüm odaklı ilerlemeliyiz. Kayınvalidem 3 günlük tatilde 800 km yol gider. Yorulmaz. Eşimle de öyle alışmışlar cümbür cemaat arabada boş yer varsa gidilir. Onlar için tek yer köy. Bana göre değil o yüzden şuan eşim tam olarak sunshine bundan hoşlanmaz diye düşünüyor. Hatta köyünün adı geçince gülüyoruz bak anksiyetem tuttu yapma diyorum. :) ilk evlendiğimde kayınvalidem kendi kafasına göre plan yapardı bizim arabayla. Şu gün yola çıkarız birlikte gideriz ya da ben giderim siz kızımla gelirsiniz bla bla. Eşime annen bize sormadan plan yapmazsa sevinirim dedim. Kayınvalidem bunu söylediğinde eşim duymamıştı. Eşime göre normal olsa da sunshinenin iş durumuna göre bakarız der bana sormadan kabul etmez mesela artık. Bana göre bu yönlendirme değil eşlerin birbirlerinin düzenine alışması.

Ama siz de uyduruyor olabilirsiniz. Evet bu ikisi konuştu ve aynen bu cümleler geçti kulağımla duydum demiyorsunuz. Eşinizin konuşmalarına dayanarak varsayımlarda bulunuyorsunuz. Belki de görümce hiç bu cümleyi kurmadı? Ya da belki "abi iyi düşün yuva kolay kurulmuyor, biraz tatsızlık yaşandı boşanılacak kadar değil ama yine de kararın neyse biz arkandayız" dedi ve eşiniz işine gelen kısmını yansıttı?? Buraya yazdığınız kadarını biliyoruz niye görümcenizi haklı sizi haksız bulalım? Tanımıyoruz ki sizleri.

Burada genelde görümce kayınvalide haklı bulma oranı %10 falandır. Ama sizin konuda tam tersi. Neredeyse herkes aynı şeyi söylüyor. Israrınız size zarar bize değil. Bakın durduk yere size yansımaması bile gereken bir konuda siz kötü oldunuz hissi yaşıyorsunuz. Haklıyken haksıza doğru yürüyorsunuz. Görümceye olan tüm düşüncenizi sıfırlayın kafanızda. Çağırırlarsa gidin siz de davet edin haklıyı haksızı doğruyu yalanı görün. Bana göre eşiniz karaktersiz biri ve belki de arkanızdan iş çeviriyor. Tarafsız objektif gözlemleyin herkesi.

Hala o begenmedigin ailenin ogluyla evlisin cunku bosanmaktan odun patliyor
Bir sey sorcam. Ailesini begenmiyorsak bosanalim/ayrilalim mi yani?( bunu gercekten soruyorum, dalga vb yok)
Kendine göre birini bulmak zaten zor bir de ailesi bize göre ıste yukarida dediğiniz gibi cahil vb artık ne olursa olsun ayrılmali miyiz? Herkes ailesi neyse odur diye düşünmüyorum. Çünkü benim ailem muhafazakar, dine inanan bir aile ama benim onlarla her 2 konuda ve diğer birçok konuda da alakam yok.

Ben de onu diyorum. Kocanız niye tek gelicem demiş kardeşine? Hani bunu hiç söylemese görümce yine o soruyu sorar mıydı? Ayrıntı belirtmez böyle konuşur dediniz ama demek ki kardeşi bu huyunu bilmiyormuş. Davete gerek yok diyorsunuz ama telefon açıp müsait misin diye soruyor. Sizi eleştirmek veya açığınızı aramak için yazmıyorum kızmayın lütfen. Arada gözüme battı yorumunuz. Tekrar okumadım ama sizin de görümce probleminiz vardı yanlış hatırlamıyorsam. O nedenle sordum niye gittiniz diye.

Bafelix evet görümce problemim var ama ben hep ilişkilerimi saygıyla yürütürüm. Evine gitmeyeceksem ya da bi selamlaşmayacaksam hayatımdan çıkarmalıyım bana göre. Mesafeliyim ben ama eşim gitmek istedi bende ara evdelerse gidelim dedi huysuz değilim ben gelemem sen git diyemem eşim gitmez ben olmadan değişik huyu var. Sen gelmiyorsan bende gitmem der biliyorum çünkü. Görümcem yine de derdi evet. İlk evlendiğimde eşimle iş çıkışı birlikte geldiğimizi bilmesine rağmen kayınvalidemdeyken beni görüp aaa sende mi burdaydın diye dalga geçmişti. Eşiyle birlikte gelicektik normalde yakın çalışıyorlar eşimle ama beni işten aldığı için onu alamamamıştık bunu biliyordu. Eşimi bi güzel azarladı kocamı neden almadın bana bak diye sonrada bana aaa sende mi burdaydın diye gülüp dalga geçti :)

Eşin, 'aynı evde olmaz benim bir ailem var' diyebilirdi ama ( kendide onlar gibi düşündüğü icin) dememiş ve topu sana atmış. Sanki eşin boşanmak istediğinden bahsetmiş ve görümcede desteklemiş gibi geldi.
Yıl olmuş bilmem kaç, hala geçmiş zamanlardaki gibi evlenene kadar akrabinin yanında kalalım düşüncesi beni deli ediyor ya. Kardese tabiki gözkulak olunur ama ayni ev nedir be kardeşim. Istemeyincede tü k.ka. Böyle şeyleri evlenmeden önce konuşmak lazım

Son düzenleme:
Bizi tanımıyorsunuz yani görümcemle beni ama eşimi tanıyorsunuz sanırım karaktersiz dediğinize göre.İşinize gelen insanları tanıyormuş gibi yorum yapıyorsunuz işinize gelmeyenleri de tanımıyoruz ki nerden bilelim diyorsunuz.Bu çifte standart acaba neden

Sen onu bunu bırak da beni alıntılar mısın nerede demişim iddia ettiğin şeyleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…