- 13 Nisan 2008
- 5.829
- 27.157
-
- Konu Sahibi Lambayapufde
Doktora görünmenin nesi kötü bir öneri?? Bu iş için eğitiliyorlar. İçinden çıkamadığımız durumlarda yol gösterip bizi tedavi ediyorlar. Gayet samimi olarak tekrar ediyorum doktora terapiste görünün. Belki bu takıntıyı aşmanıza yardım eder. Burada herkes size olumlu yorum yapsa düzelecek mi sorununuz? Ben 13 yaşındaki kızımı bile eğer kendim bizzat duymadıysam bir şey için suçlayamıyorum. Emin değilsem ses çıkartmayıp biraz gözlemliyorum veya direk soruyorum kızım böyle bir şey söyledin mi diye. Ablasıyla kavga ettiklerinde veya bizden gizli habersiz bir şey yaptıklarında ikisine de ayrı ayrı soruyorum. Tek taraflı asla sağlıklı olmaz, insan emin olmak ister. Siz hem kendiniz duymamışsınız hem de tek taraflı bakıyorsunuz olaya.Başındaki doktora görünüm gibi çirkin bir üsluba ne gerek vardı bilmiyorum…
Ama ben zaten ne yapmalıyım diye sormuştum.Siz de diyorsunuz ki ikisini de suçlayın veya ikisini de suçlamayın evet bu bir öneridir teşekkür ederim yorumunuz için.
Tam olarak sana batan haklıya haklı haksıza haksız demem olabilir mi?Sizden beklenir…Muhalefet olmak için yorum yapan bi insandan beklerim yani haklıyı haksızı ayırt etmeden öyle bir yorum.
Ben sadece akıl çerçevesinde yorumlar bekledim insanlardan.Beni haklı bulmalarını değil.Evet sizin yorumunuz çok yerinde görümceyle konuşun yüzleştirin diyorsunuz bu bi öneridir.Doktora görünmenin nesi kötü bir öneri?? Bu iş için eğitiliyorlar. İçinden çıkamadığımız durumlarda yol gösterip bizi tedavi ediyorlar. Gayet samimi olarak tekrar ediyorum doktora terapiste görünün. Belki bu takıntıyı aşmanıza yardım eder. Burada herkes size olumlu yorum yapsa düzelecek mi sorununuz? Ben 13 yaşındaki kızımı bile eğer kendim bizzat duymadıysam bir şey için suçlayamıyorum. Emin değilsem ses çıkartmayıp biraz gözlemliyorum veya direk soruyorum kızım böyle bir şey söyledin mi diye. Ablasıyla kavga ettiklerinde veya bizden gizli habersiz bir şey yaptıklarında ikisine de ayrı ayrı soruyorum. Tek taraflı asla sağlıklı olmaz, insan emin olmak ister. Siz hem kendiniz duymamışsınız hem de tek taraflı bakıyorsunuz olaya.
Görümce pis kötü ama kocam değil çünkü biz konuştuk. E görümceyle de konuşun veya eşinizi yüzleştirin. Sen ne söyledin anlattın da kardeşin bunları söyledi diye. Kocanız baştan beri ortalığı karıştıran suyu bulandıran kişi.
Haklıya haklı haksıza haksızı doğru bir üslupla söyleseydiniz ne ala…Ama siz .. Görümce haklı sen haksızsın neden çünkü eşinin telefonları dinlenmez mesajlar okunmaz ben yengem okusun istemem öyle yengeyi de istemem dediniz e ben mesaj okumadım telefon karıştırarak öğrenmedim kafanızdan uyduruyorsunuz sonrada ben görümceyi haklı buldum ona bozuldun diyorsunuz hayır ben olmayan şeyleri uydurmanızdan bahsediyorum oysaki..Tam olarak sana batan haklıya haklı haksıza haksız demem olabilir mi?
bilmukabeleBeyhude..
Aslında böylelikle denge kurmuş oluyoruz. Ben böyle gördüm senin düşüncen umrumda deseydi daha mı iyiydi ? Ortak noktada buluşuyor ve kendimize birşeyler katıyoruz benliğimizden vazgeçmeden. Bana göre sık aile ziyaretleri yanlıştır ama eşime göre normaldir diyelim ben asla demek yerine ortasını bulup devam ediyorum.İşte eşiniz yıllardır ailesi ile öyle öğrenmiş aa çok yanlış da dememiş.
Sizle başka türlüsünü öğreniyor.
Aa tamam bu böyle diyor.
Bana nereye çeksen oraya gidecek tipler gibi geliyor böyle olunca.
Ben ortada olmasam ailesi tekrar başka türlü öğretebilir sınırları belki de.
Direkt yeni aile kurdum ama anne babam da ailem dengeyi kurmalıyım diyen biri mantıklı geliyor bana da.
Bu kadar savaş vermek yüz göz olmak bana normal gelmiyor.
Bu kadar yüz göz etmeyen de çok fazla insan var.
Ailesinin öğrettikleri ile kalmayanlar var yani.
Sen bişey buldum sanmış baya sevinmişsin ama ironi o.
Biz karı kocayız mantıken birlikte gitmemiz normal değil mi ? Eşim kardeşine 2 buçuk yıldır akşamları 1 ya da 2 kere tek gitmiştir gitmez ki. Yanımdayken aradı çaya gelicem müsaitmisin dedi. Genelde de böyle konuşur ayrıntı belirtmez ki. Kardeşler arası davete gerek mi var ? O kadar da değil. Eşim dese ki kardeşim aradı geliyormuş davet etmedim neden geliyormu dicem ? Eşiyle geldiğinde aa sen de mi geldin demem yani.Eşinize sormadınız mı niye tek gelicem dedin diye? Ne eşiniz sizin de geleceğinizi söylemiş ne de görümceniz çağırmamış davet etmemiş. Niye gittiniz?
Biz arkandayız diye durduk yere kimse söylemez, kocası şikayet etmiş dert yanmış ki görümce bunu söylemiş. Hepimizin demek istediği bu işin sorumlusu koca. Konu sahibi de ısrarla biz o işi hallettik kocamla konuştuk diyor ama görümceye takmış kafayı. Arkasından konuşup kendisini şikayet eden kocası ama görümcenin abisine destek olması batıyor.
Benim de kardeşim bu şekilde konuşsa ben de arkandayım derim. Kimsenin hayatına kararına müdahale etmem, boşanmak isteyenin önünde durmam, kardeşime de gerekiyorsa destek olurum.
Kurban bayramında olduğu gibi her ekstra yaşanacak olayda sorun yaşayacaksınız ya da eşinizi sürekli uyaracaksınız. Çünkü kendi kendine bu doğru olmaz, eşim bundan hoşlanmaz diye düşünmeyecek. Siz 3 yıllık evlisiniz yanlış hatırlamıyorsam ama eşinizi hala tek yönlendirmeniz gerekiyor. Tek başına yorucu bu aslında.Aslında böylelikle denge kurmuş oluyoruz. Ben böyle gördüm senin düşüncen umrumda deseydi daha mı iyiydi ? Ortak noktada buluşuyor ve kendimize birşeyler katıyoruz benliğimizden vazgeçmeden. Bana göre sık aile ziyaretleri yanlıştır ama eşime göre normaldir diyelim ben asla demek yerine ortasını bulup devam ediyorum.
Elbette ki kimse savaş vermesin yorucu oluyor.
Bunu dediğim mesajımı alıntılar mısınıs? Yani yengemin mesaj okumasını istemem dediğim mesajımı? Lütfen alıntılayın.Ama siz .. Görümce haklı sen haksızsın neden çünkü eşinin telefonları dinlenmez mesajlar okunmaz ben yengem okusun istemem öyle yengeyi de istemem dediniz
Şu an kafadan uyduran sizsiniz bence. Ben ne mesaj okudunuz dedim. Ne de telefon karıştırdınız dedim. Lütfen alıntılar mısınıs?e ben mesaj okumadım telefon karıştırarak öğrenmedim kafanızdan uyduruyorsunuz
Evet kanıt bekliyorum.hayır ben olmayan şeyleri uydurmanızdan bahsediyorum
bu yaşadığımız ilk tartışma değil kendini nerelerde gördüğü konusunda hiçbir fikrim yok ama insanları aşağılayan insanları sevmiyorum aşırı itici oluyorlar bu nedenle gunces sevebileceğim biri değil.
Öyle tahin ama biz çözüm odaklı ilerlemeliyiz. Kayınvalidem 3 günlük tatilde 800 km yol gider. Yorulmaz. Eşimle de öyle alışmışlar cümbür cemaat arabada boş yer varsa gidilir. Onlar için tek yer köy. Bana göre değil o yüzden şuan eşim tam olarak sunshine bundan hoşlanmaz diye düşünüyor. Hatta köyünün adı geçince gülüyoruz bak anksiyetem tuttu yapma diyorum. :) ilk evlendiğimde kayınvalidem kendi kafasına göre plan yapardı bizim arabayla. Şu gün yola çıkarız birlikte gideriz ya da ben giderim siz kızımla gelirsiniz bla bla. Eşime annen bize sormadan plan yapmazsa sevinirim dedim. Kayınvalidem bunu söylediğinde eşim duymamıştı. Eşime göre normal olsa da sunshinenin iş durumuna göre bakarız der bana sormadan kabul etmez mesela artık. Bana göre bu yönlendirme değil eşlerin birbirlerinin düzenine alışması.Kurban bayramında olduğu gibi her ekstra yaşanacak olayda sorun yaşayacaksınız ya da eşinizi sürekli uyaracaksınız. Çünkü kendi kendine bu doğru olmaz, eşim bundan hoşlanmaz diye düşünmeyecek. Siz 3 yıllık evlisiniz yanlış hatırlamıyorsam ama eşinizi hala tek yönlendirmeniz gerekiyor. Tek başına yorucu bu aslında.
Ama siz de uyduruyor olabilirsiniz. Evet bu ikisi konuştu ve aynen bu cümleler geçti kulağımla duydum demiyorsunuz. Eşinizin konuşmalarına dayanarak varsayımlarda bulunuyorsunuz. Belki de görümce hiç bu cümleyi kurmadı? Ya da belki "abi iyi düşün yuva kolay kurulmuyor, biraz tatsızlık yaşandı boşanılacak kadar değil ama yine de kararın neyse biz arkandayız" dedi ve eşiniz işine gelen kısmını yansıttı?? Buraya yazdığınız kadarını biliyoruz niye görümcenizi haklı sizi haksız bulalım? Tanımıyoruz ki sizleri.Haklıya haklı haksıza haksızı doğru bir üslupla söyleseydiniz ne ala…Ama siz .. Görümce haklı sen haksızsın neden çünkü eşinin telefonları dinlenmez mesajlar okunmaz ben yengem okusun istemem öyle yengeyi de istemem dediniz e ben mesaj okumadım telefon karıştırarak öğrenmedim kafanızdan uyduruyorsunuz sonrada ben görümceyi haklı buldum ona bozuldun diyorsunuz hayır ben olmayan şeyleri uydurmanızdan bahsediyorum oysaki..
Bir sey sorcam. Ailesini begenmiyorsak bosanalim/ayrilalim mi yani?( bunu gercekten soruyorum, dalga vb yok)Hala o begenmedigin ailenin ogluyla evlisin cunku bosanmaktan odun patliyor
Ben de onu diyorum. Kocanız niye tek gelicem demiş kardeşine? Hani bunu hiç söylemese görümce yine o soruyu sorar mıydı? Ayrıntı belirtmez böyle konuşur dediniz ama demek ki kardeşi bu huyunu bilmiyormuş. Davete gerek yok diyorsunuz ama telefon açıp müsait misin diye soruyor. Sizi eleştirmek veya açığınızı aramak için yazmıyorum kızmayın lütfen. Arada gözüme battı yorumunuz. Tekrar okumadım ama sizin de görümce probleminiz vardı yanlış hatırlamıyorsam. O nedenle sordum niye gittiniz diye.Biz karı kocayız mantıken birlikte gitmemiz normal değil mi ? Eşim kardeşine 2 buçuk yıldır akşamları 1 ya da 2 kere tek gitmiştir gitmez ki. Yanımdayken aradı çaya gelicem müsaitmisin dedi. Genelde de böyle konuşur ayrıntı belirtmez ki. Kardeşler arası davete gerek mi var ? O kadar da değil. Eşim dese ki kardeşim aradı geliyormuş davet etmedim neden geliyormu dicem ? Eşiyle geldiğinde aa sen de mi geldin demem yani.
Sorun eşinde zaten lakin bu kadar çok dert yanan adam boşanmayı düşünen adam hiç mi konusunu açmaz karısına?
Bafelix evet görümce problemim var ama ben hep ilişkilerimi saygıyla yürütürüm. Evine gitmeyeceksem ya da bi selamlaşmayacaksam hayatımdan çıkarmalıyım bana göre. Mesafeliyim ben ama eşim gitmek istedi bende ara evdelerse gidelim dedi huysuz değilim ben gelemem sen git diyemem eşim gitmez ben olmadan değişik huyu var. Sen gelmiyorsan bende gitmem der biliyorum çünkü. Görümcem yine de derdi evet. İlk evlendiğimde eşimle iş çıkışı birlikte geldiğimizi bilmesine rağmen kayınvalidemdeyken beni görüp aaa sende mi burdaydın diye dalga geçmişti. Eşiyle birlikte gelicektik normalde yakın çalışıyorlar eşimle ama beni işten aldığı için onu alamamamıştık bunu biliyordu. Eşimi bi güzel azarladı kocamı neden almadın bana bak diye sonrada bana aaa sende mi burdaydın diye gülüp dalga geçti :)Ben de onu diyorum. Kocanız niye tek gelicem demiş kardeşine? Hani bunu hiç söylemese görümce yine o soruyu sorar mıydı? Ayrıntı belirtmez böyle konuşur dediniz ama demek ki kardeşi bu huyunu bilmiyormuş. Davete gerek yok diyorsunuz ama telefon açıp müsait misin diye soruyor. Sizi eleştirmek veya açığınızı aramak için yazmıyorum kızmayın lütfen. Arada gözüme battı yorumunuz. Tekrar okumadım ama sizin de görümce probleminiz vardı yanlış hatırlamıyorsam. O nedenle sordum niye gittiniz diye.
Bizi tanımıyorsunuz yani görümcemle beni ama eşimi tanıyorsunuz sanırım karaktersiz dediğinize göre.İşinize gelen insanları tanıyormuş gibi yorum yapıyorsunuz işinize gelmeyenleri de tanımıyoruz ki nerden bilelim diyorsunuz.Bu çifte standart acaba nedenAma siz de uyduruyor olabilirsiniz. Evet bu ikisi konuştu ve aynen bu cümleler geçti kulağımla duydum demiyorsunuz. Eşinizin konuşmalarına dayanarak varsayımlarda bulunuyorsunuz. Belki de görümce hiç bu cümleyi kurmadı? Ya da belki "abi iyi düşün yuva kolay kurulmuyor, biraz tatsızlık yaşandı boşanılacak kadar değil ama yine de kararın neyse biz arkandayız" dedi ve eşiniz işine gelen kısmını yansıttı?? Buraya yazdığınız kadarını biliyoruz niye görümcenizi haklı sizi haksız bulalım? Tanımıyoruz ki sizleri.
Burada genelde görümce kayınvalide haklı bulma oranı %10 falandır. Ama sizin konuda tam tersi. Neredeyse herkes aynı şeyi söylüyor. Israrınız size zarar bize değil. Bakın durduk yere size yansımaması bile gereken bir konuda siz kötü oldunuz hissi yaşıyorsunuz. Haklıyken haksıza doğru yürüyorsunuz. Görümceye olan tüm düşüncenizi sıfırlayın kafanızda. Çağırırlarsa gidin siz de davet edin haklıyı haksızı doğruyu yalanı görün. Bana göre eşiniz karaktersiz biri ve belki de arkanızdan iş çeviriyor. Tarafsız objektif gözlemleyin herkesi.
Sen onu bunu bırak da beni alıntılar mısın nerede demişim iddia ettiğin şeyleriBizi tanımıyorsunuz yani görümcemle beni ama eşimi tanıyorsunuz sanırım karaktersiz dediğinize göre.İşinize gelen insanları tanıyormuş gibi yorum yapıyorsunuz işinize gelmeyenleri de tanımıyoruz ki nerden bilelim diyorsunuz.Bu çifte standart acaba neden