Kasım'da Diyet Başkadır 🍂🥗

Benim de zayıf noktam tatlı sevmem idi diyete başlarken. Ekmeği, hamurişini, kızartmayı kessem zorlanmam; ama diyete başlayınca ilk günler en çok tatlı birşeyler istiyor bünye.
Ama zamanla alışıyor insan.
İnsülin direncim için diyabetik diyet veriyorlardı hep geçmişte, her gün 1 meyve hakkım vardı. Zor dönemi atlatınca artık eskisi gibi tatlıları aramamaya başladım.
Günde 1 meyve yetiyor şimdi.
Sadece regl döneminde arıyorum bazen.
Sevindim adınıza. Darisi bizlere inşallah🙏🏻

Selam kızlar,
23 Ocak Salı
Kahvaltı ; peynir, 5-6 zeytin, 2 dilim tam buğday ekmeği,

Kahve

1 elma

Akşam; pilav ve döner.
Su 2,5 litre
5000 adım Chocolita Chocolita Fit mutlu anne Fit mutlu anne

Eklentiler

• IMG_3020.jpeg
    IMG_3020.jpeg
    46,3 KB · Görüntüleme: 23
Tam inanmaya niyet ediyordum ki yasakları görünce vazgeçtim :KK57: keşke hiç tatli yemesek ,ama para verseler tutamam maalesef kendimi.
Benimde insülin direncim var. Normal birine nazaran kilo vermek daha zor benim için. Sürekli kendimle savaş halindeyim. Ama kurallar makul aslında. Rahat olanı da denedik topigin başında bahsettiğim gibi. O hiçbir sonuç vermedi. Buranin sistemine de alıştık

Benim de zayıf noktam tatlı sevmem idi diyete başlarken. Ekmeği, hamurişini, kızartmayı kessem zorlanmam; ama diyete başlayınca ilk günler en çok tatlı birşeyler istiyor bünye.
Ama zamanla alışıyor insan.
İnsülin direncim için diyabetik diyet veriyorlardı hep geçmişte, her gün 1 meyve hakkım vardı. Zor dönemi atlatınca artık eskisi gibi tatlıları aramamaya başladım.
Günde 1 meyve yetiyor şimdi.
Sadece regl döneminde arıyorum bazen.
Aynen canım uzak kaldıkca artık o kadar aramiyorsun. 21 gün şekersiz deneyenler var mesela çok iyi sonuç alan

Benimde insülin direncim var. Normal birine nazaran kilo vermek daha zor benim için. Sürekli kendimle savaş halindeyim. Ama kurallar makul aslında. Rahat olanı da denedik topigin başında bahsettiğim gibi. O hiçbir sonuç vermedi. Buranin sistemine de alıştık
Evet. İyi olmuş sizler için. Cümle bulamadım🤭

Kızlar merhaba, midem hala iyi değil. iki günlük menü yazıp kaçayım

22 Ocak menüm

10:00

-1 kupa kayısı çayı
-4-5 çubuk kraker

12:30
-1 kase mercimek çorbası
-1 dilim ekşi mayalı ekmek

19:00
-2 kaşık nohut
-biraz salata

21:00
-1 kupa ıhlamur

Merhabalar Chocolita Chocolita Fit mutlu anne Fit mutlu anne
Salı günü 40 gr bir granola tüketmiştim çayın sade atıştırmalık olarak. Baktım 177 kalori imiş.
Diyetdışı kategorisine giriyor mu Chocolita Chocolita Fit mutlu anne Fit mutlu anne
Cezam için sormak istedim.
Hiç granola yemedigimi fark ettim 😁 ne olduğunu öğrendikten sonra diyet dışı mı değil mi onu anlamaya çalıştım. Katkı maddeleri ve tatlandırıcı dan dolayı az tüketilmesi gerektigi yaziyor. Bence diyet dışı değil ama Alys Alys sen bundan anlarsın sanki

Hiç granola yemedigimi fark ettim 😁 ne olduğunu öğrendikten sonra diyet dışı mı değil mi onu anlamaya çalıştım. Katkı maddeleri ve tatlandırıcı dan dolayı az tüketilmesi gerektigi yaziyor. Bence diyet dışı değil ama Alys Alys sen bundan anlarsın sanki

Canim bence kesinlikle degil, zaten tek basina yemiyorsun, sute veya yogurda katiyorsun, proteini oradan tamamliyorsun

Evde yapilan tarifler de var gayet saglikli, ama kalorisi yuksek.

Bak mesela benim sabah kahvaltim, protein tozu da ekledigim icin gayet dengeli oldu:

Sirasiyla:
Granola
Sut
Protein tozu
Hurma
Findik

IMG_2211.jpeg

Merhabalar Chocolita Chocolita Fit mutlu anne Fit mutlu anne
Salı günü 40 gr bir granola tüketmiştim çayın sade atıştırmalık olarak. Baktım 177 kalori imiş.
Diyetdışı kategorisine giriyor mu Chocolita Chocolita Fit mutlu anne Fit mutlu anne
Cezam için sormak istedim.

Kiz zaten bunsuz 1000 kalori diyordun, bunla da 1200 olsun, daha az zaten yememelisin.

Granola diyet disina girmez, icinde kuruyemis kurumeyve var kaloriyi hoplatan o kadar.

Canim bence kesinlikle degil, zaten tek basina yemiyorsun, sute veya yogurda katiyorsun, proteini oradan tamamliyorsun

Evde yapilan tarifler de var gayet saglikli, ama kalorisi yuksek.

Bak mesela benim sabah kahvaltim, protein tozu da ekledigim icin gayet dengeli oldu:

Sirasiyla:
Granola
Sut
Protein tozu
Hurma
Findik

Eki Görüntüle 3375127
Tamam canım diyet dışı değil o zaman

Ya bir de bir sey daha ekleyeyim,

Katki maddesi olmayan sey mi var, cok kafaya takip stres yapmamak lazim.

Bir de mesela çocuklar için satilan kahvaltilik gevreklere cok zararli diyorlar. Ama bakiyorsun cocuk mutlu oluyor yani, neden yasaklayim ki diyorum. Ben mesela cocuklara ondan aliyorum, sonra doyuruculugu artsin diye icine chia, keten tohumu falan katiyorum, ceviz kiriyorum falan. Benim cocuklar bunlari normalde yemez ama o sekilde yiyorlar 😀 biraz iyi biraz kotu ortaya karisik iste. Ben mutlu onlar mutlu 😅

Ya bir de bir sey daha ekleyeyim,

Katki maddesi olmayan sey mi var, cok kafaya takip stres yapmamak lazim.

Bir de mesela çocuklar için satilan kahvaltilik gevreklere cok zararli diyorlar. Ama bakiyorsun cocuk mutlu oluyor yani, neden yasaklayim ki diyorum. Ben mesela cocuklara ondan aliyorum, sonra doyuruculugu artsin diye icine chia, keten tohumu falan katiyorum, ceviz kiriyorum falan. Benim cocuklar bunlari normalde yemez ama o sekilde yiyorlar 😀 biraz iyi biraz kotu ortaya karisik iste. Ben mutlu onlar mutlu 😅
Yani bir yere kadar uzak kalabiliyoruz zaten illa ki bir yerden yeniyor. Ama iyi düşünmüşsün içine onları karıştırarak. Ben mesela cocopops muydu çikolatali toplar. Bayılırdım ona 😅 ama bir kaseyle de yetinmezdim. O yüzden yemeyi bıraktım

Yani bir yere kadar uzak kalabiliyoruz zaten illa ki bir yerden yeniyor. Ama iyi düşünmüşsün içine onları karıştırarak. Ben mesela cocopops muydu çikolatali toplar. Bayılırdım ona 😅 ama bir kaseyle de yetinmezdim. O yüzden yemeyi bıraktım

Bizim gencligimizde kellogs diyeti diye bir sey vardi, hatirlar misin? Onu yapmistim ben nefret ettim sonra 🤣🤣🤣 1100 kalori mi ne aliyordun gunluk, 2 ogun bundan sonraki ogun sebze mi neydi. Ne sacma isler 🤪

O gunden beri ancak boyle hafif kitirlik katsin diye sute yogurda az miktar eklersem o.

X