- 4 Kasım 2009
- 7.754
- 1.551
-
- Konu Sahibi alaycikus67
- #9.381
delikafadulden
peki sizce kırmızı etli beşamel sos mu
fırında makarna beşamel sos mu
fırında makarna bence ...
bende sımdı mantı hamuru hazırladım bakalım hamılelerde var ama canları cekmesın
şimdi ben çorba alıcam diye yanlışlıkla beşamel sos almışım da nasıl degerlendirsem diye düşünüyorum daha önce hiç yapmamıştım da akıl alayım sizden dedim
ben yazınca istemedim ama senin anlatışınla canım istedi .. akşama yapayım bari
patates veya mercimek köftesi tarifi verecek olan varmı.. canım istiyor ama hiç denemedim daha önce hep annem yapar ben yerdim bu yaşa kadar... :kedi:
şekerim mercimek köftesi çok basit... içine koyacağın yeşillik yöreye göre değişebiliyor.onları bir kenara hazırla doğrayıp.sonra 1 su bardağı ince bulgur hazırla 2su bardağı da kırmızı mercimek.. mercimekleri koy ocağa 4 bardak su ile.suyunu çekene kadar haşla.başka bir yerde 1 soğanı yemeklilk doğra ve yağda biraz öldür içine 1 kaşık salça ekle ve indir ateşten.Mercimekler suyunu çekinde içine ince bulguru ekle karıştır ağzını kapat tencerenin biraz beklet.(15dk kadar) sonra kavrulan salçalı soğanı ekle ve yoğur. yeşillikleri ekleyip tekrar yoğur ve şekil ver.
bu arada içine koyacağın baharatlar sana kalmış ama biraz kimyon ve karabiber olmazsa tadı olmaz :)
mantı hamurunu kaça kaç hazırlıyorsun canım? benim bazen tutmuyor yaaa... bide onu açması çok zahmetli yaffff :)
tamam o zaman denicem akşamki menüm beşamelsoslu makarna koçiş begenmezde evden kovarsa gelirim sizlere misafirliğe şimdiden söyleyim
bide spagetti var yassı eriştemakarnası var burgu makarna var bide hangisini kullanayım
teşekkür ediyorum hepinizi öpüyorum güzel anneler ve güzel anne adayları akşam görüşürüz hoşçakalınnnnnn