canım ben ilahiyat mezunuyum bu konu hakkında çok araştırma yaptım okul döneminde. bazı hocalar gusül abdesti alınması gerekiyor derler. bu mümkün değil çünkü öyle dönemlerimiz oluyorki her saat başı akıntımız oluyor. evet belki evdeyken bu mümkün peki dışarda alışveriş yapmak için çıkan bir kadın namaz kılmasın mı ya da dışarıya mı çıkmasın.
bazı hocalar özür olduğu için kadın her namazda abdesti yenilemeli boy abdestine gerek yok fetvasını veriyor ancak bu da yeterli cevap değil çünkü bu fetvadan haşa allah kadını özürlü yaratmıştır.düşüncesi çıkar bu da allahın adalet sıfatına terstir.
3. görüş ise ki bu çok doğru ve mantıklı bir fetvadır. kadından akıntının gelmesi onun özürlü değil aksine kadının sağlıklı olduğunu gösterir. bu sebeple burundan akıntının gelmesi gibidir burundan gelen veya gözden gelen akıntı nasılki abdesti bozmazsa bu akıntı da bozmaz. namazda dahi akıntı gelse namaz bozulmaz
yalnız benim dikkat etmeni istediğim bir husus var çamaşırının temiz kalması. bunun için de günümüzde günlük pedler sana yardımcı olacaktır. allah ibadetlerini kabul etsin.
selam kızlar nasılsınız bakalım???
canım kusuruma bakma epeydır gıremıyordum ara ara gırıyorum bu ara o yüzden gözümden kacmıs olabılır..neler oldukı
canım bu ay bi kanamam oldu adetimin 5.ci gününden sonra .. dr gittim pregaston ve folbiol verdi kullanmaya başladım
dün hapımın son günüydü ve 3 tane kalmıştı fakat sancıyla birlikte kanamam oldu ..
kanama çok değildi yalnız acaip sancım vardı dayanamadım ağrı kesici içtim..
araştırdığıma göre hap bittikten 2,3,4 gün sonra adet görülüyomuş gebelik yoksa..
kafama takıldı öle adet gibi kanamamda yok.. şimdi neydi bu adet mi? ara kanama mı ?
yoksa ilişkimizin arasından 11. gündü dün gebelik belirtisimi ?
yani öyle olcağını sanmıyorum ama içtiğim ilaçlar gebeliğe yardımcı ilaçlar olduğundan birazda ümitleniyor gibiyim
bnmde kafam çok karıştıııı nie böyle oldum
canım kafanın karısması cok dogal..valla bu konuda benım hıc bır bılgım veya tecrübem yok maalesef ama ınsallah güzel seyler olur dıye umuyorum...bı doktora danıssaydın dıger türlü arastırmalar cok emın olunmuyor
eyız canıkom sen nasılsın
selaaaam kendi adıma söyliyim,iyiyimsen nasılsın bakalım?
Tubiiiii.....Hoşgeldiinnn..Çok özledim ben seni
İyiyim çok şükür.Eşimle aramdaki problemi düzeltirsem daha iyi olacağım inşallah.Biraz soğuğum ona karşı da:26: Bulantıların hafiflemiş çok şükür.İnşallah bi daha olmaz.hamd olsun canım iyiyim bugün.serum iyi geldi sanırım.
agız tatsızlıgı bulantımı tetiklese de önceki günlere nazaran çok daha iyi hissediyorum.
senin de kırmızılar gelmemiş ebimm
inşallah bebişin seninledir.kan tahlili yaptırsana yaa neden bekliosuunnn
iyiyim çok şükür canım. sizleri özledim sadece.
keyifsiz oldugum için çok sık gelemiyordum.inşallah artık daha iyi olur ve daha sık gelirim
ayşemm
hoşbuldum tatlışkom
bende seni çok özledim
nasılsınnnn?
selam canım hoşgeldinn... çok şükür ..sen ve bebiş nasıllar bakalım..
hoşbuldum canımcımm
biz iyi olmaya çalışıyoruz.minik sıpa bana eziyet etmeye devam ediyor.
inşallah 12. haftayla beraber bulantılarım biter.tüm hayatımı etkiliyor
Rabbim size kolay hamilelikler nasip etsin inşallah deepp cimm
kızlar lütfen bana yardım edin kafayı yiycem ya bu ay klomen kullandım daha önce kist yaptıgı için bu ay 3 gün 1 tane kullandımve adetin 17. günü ile 19. günü arasında yumurtam çatladı rahim duvarım ince diye progestan verdi doktor bugün adetimi 7 gün geçti hala hastalanmadım adeti 4 gün geçe kan testi yaptım negatif az önce doktordan geldim bu degerler hamile olmadığını gösteriyor dedi ama neden hala hastalanmadım geç döllenme olmuş olabilirmi sizce ... benim durumumda olan oldumu aranızda...
İyiyim çok şükür.Eşimle aramdaki problemi düzeltirsem daha iyi olacağım inşallah.Biraz soğuğum ona karşı da:26: Bulantıların hafiflemiş çok şükür.İnşallah bi daha olmaz.
kızlar bısey sorcam..namazımı kılmak ıstıyorum ama akıntım cok sık oluyor..acaba her seferınde boy abdestımı almalıyım yoksa normal abdest yeterlımı bılen varmı canlar
düzelicek inşallah canım benim.
yine aynı problemden dolayımı :44:
ah kuzum yaaa sende huzurunu bulsan artık
allah daha ıyı etsın ınsallah canım... evet tam 5 gün gectı gelmıcekler galıba :) dün ıdrar testı yapmıstım ve negatıf cıkmıstı ama ben gec yuurtladıgımı bılıyorum ates tablom öyle gösterdı..bıraz beleyıp kan test yaptırcam dırek canım :)hamd olsun canım iyiyim bugün.serum iyi geldi sanırım.
agız tatsızlıgı bulantımı tetiklese de önceki günlere nazaran çok daha iyi hissediyorum.
senin de kırmızılar gelmemiş ebimm
inşallah bebişin seninledir.kan tahlili yaptırsana yaa neden bekliosuunnn
iyiyim çok şükür canım. sizleri özledim sadece.
keyifsiz oldugum için çok sık gelemiyordum.inşallah artık daha iyi olur ve daha sık gelirim
ayşemm
hoşbuldum tatlışkom
bende seni çok özledim
nasılsınnnn?
canım akıntı gusül abdesti gerektirmez..sadece her namaz vakti abdestini tazelemen gerekiyor..allah kabul etsin..
Yok canımın içi.Kırgındım biraz ona.O etkilemiş.Bi de üstüne makina gibi bebek çalışması.Beni soğuttu özel hayatımızdan.Onu toparlamaya çalışıyorum 1 haftadır.Bugün de dualar topladım.Allah izin verirse okuyacağım düzelecek inşallah..
allah daha ıyı etsın ınsallah canım... evet tam 5 gün gectı gelmıcekler galıba :) dün ıdrar testı yapmıstım ve negatıf cıkmıstı ama ben gec yuurtladıgımı bılıyorum ates tablom öyle gösterdı..bıraz beleyıp kan test yaptırcam dırek canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?