canım ben ilahiyat mezunuyum bu konu hakkında çok araştırma yaptım okul döneminde. bazı hocalar gusül abdesti alınması gerekiyor derler. bu mümkün değil çünkü öyle dönemlerimiz oluyorki her saat başı akıntımız oluyor. evet belki evdeyken bu mümkün peki dışarda alışveriş yapmak için çıkan bir kadın namaz kılmasın mı ya da dışarıya mı çıkmasın.
bazı hocalar özür olduğu için kadın her namazda abdesti yenilemeli boy abdestine gerek yok fetvasını veriyor ancak bu da yeterli cevap değil çünkü bu fetvadan haşa allah kadını özürlü yaratmıştır.düşüncesi çıkar bu da allahın adalet sıfatına terstir.
3. görüş ise ki bu çok doğru ve mantıklı bir fetvadır. kadından akıntının gelmesi onun özürlü değil aksine kadının sağlıklı olduğunu gösterir. bu sebeple burundan akıntının gelmesi gibidir burundan gelen veya gözden gelen akıntı nasılki abdesti bozmazsa bu akıntı da bozmaz. namazda dahi akıntı gelse namaz bozulmaz
yalnız benim dikkat etmeni istediğim bir husus var çamaşırının temiz kalması. bunun için de günümüzde günlük pedler sana yardımcı olacaktır. allah ibadetlerini kabul etsin.
sagol canım verdıgın bılgıler ıcın...valla cogu kez bu akıntı ve bılmedıgım abdest yüzünden namazım gecıkıyor..bende bır yerde okumustumkı günlük gelen akıntı boy abdestı gerektırmez...camasırın temız olması zaten sadece namaz ıcın degıl kadın saglıgı ıcınde temız olmalı dııye düsünüyorum...sagol tekrardan canım