- 8 Nisan 2016
- 3.453
- 5.021
Anladım yumurta başına 200 gibi bir değer herhalde şimdi gorum yukarda bir arkadasta 1500 kusur çıkmisdı yazmış.bu kaliteyi ifade ediyor yani.Yumurta başı değer iğne ile yuksek bekleniyor. Mesela 200 değer vs. Sayina göre kiyasladiginda değerin çok düşük olursa o yumurtanın döllenme kapasitesi düşüyor deniyor. Ultrason takibi en sonra E2 önemli.
Mesela bu bilinirse diğer tedavi de belki daha yüksek doz uygulanır vücudu bünyesi herkeson farklı.
Hicbirsey tam net ifade etmiyor aslında ama az çok öngörüler bu şekilde. 20 yumurtası olan birinin değeri 500 ise maalesef çok düşüktur aralarında hepsi dollenmeyecek ( ağır erkek faktörü de yoksa) 2 tane vs kalır gibi.Anladım yumurta başına 200 gibi bir değer herhalde şimdi gorum yukarda bir arkadasta 1500 kusur çıkmisdı yazmış.bu kaliteyi ifade ediyor yani.
Benimde 2.embryomu 5.günde bakacaklardı oda gelişim göstermemiş yani 1 embriyo ile donmuş transfer olucam artık hayırlısı.Gerçekten öyle..iki arkadaşım yaptı tüp bebek ikisininde toplam 2 _3 yumurtası toplandı fakat amh lari düşüktü 0.5lerde filan
Sadece 1 tane dollendi
İkisi de negatif almıştı.
Ama şimdi ikisi de doğal gebe kaldı ve sağlıklı bebekleri oldu çok şükür
Herşey kısmet nasip...
Anladım canım, evet sonuçla gormeden etmeden işlem yapmadan bilinmez ama dediğin gibi bir fikir en azından işlemlere başlamadan bir fikir olur.allahim hepimize kolayliklar versin inşallah.bunoyle bir dengeki aslında umutsuz olmamak ama çok umiutluda olmamak lazım çünkü olumluya çok odaklanıp negatif alınca cakilmakda var.ortada dengeli olmak lazım sanki her iki sonucada hazırlıklı.Hicbirsey tam net ifade etmiyor aslında ama az çok öngörüler bu şekilde. 20 yumurtası olan birinin değeri 500 ise maalesef çok düşüktur aralarında hepsi dollenmeyecek ( ağır erkek faktörü de yoksa) 2 tane vs kalır gibi.
Ama herşey kotuyken doğal yoldan kalan arkadaslarimiz var olacak olanı sadece Rabbim bilir bunlar gözüken seyelr birde gözükmeyenler var emek harcayan herkes karşılığını alır umarım yinede en kötüsü de bile umutsuz olmamak lazım.
Bize evlat olacak olanlar olsun yeter. Çok sayı olması da çok birşey ifade etmiyor sadece herkesin kendi sorununa göre yeterli olsun. İnşallah. Tek olsunlar evlat olsunlar hepsini doğurmak zor sayı fazla da olsa sonuçtaAnladım canım, evet sonuçla gormeden etmeden işlem yapmadan bilinmez ama dediğin gibi bir fikir en azından işlemlere başlamadan bir fikir olur.allahim hepimize kolayliklar versin inşallah.bunoyle bir dengeki aslında umutsuz olmamak ama çok umiutluda olmamak lazım çünkü olumluya çok odaklanıp negatif alınca cakilmakda var.ortada dengeli olmak lazım sanki her iki sonucada hazırlıklı.
Toplamadan hicbirsey belli olmaz sanırım 2 çocuğunuz mu var? Sağlıkla olur umarım yinep.tesi olacagim inşallah
Çok sayım olmaz sanırım diye düşünüyorum da bakalım canım, benim ilk amh değerim 0.90 cikdi şoka girdim tabi diğer hormonlarım gayet iyiydi yaşım 31 hiç beklemiyordum.fsh im 6 mesela 7 bile gordugumu hatirlamiyorum amh içinde doktora kaç kere yalvardım görünen sayın güzel gerek yok ona falan diyorlardı.10 folikul falan varmış görünen.ama sonuç bu cikdiBize evlat olacak olanlar olsun yeter. Çok sayı olması da çok birşey ifade etmiyor sadece herkesin kendi sorununa göre yeterli olsun. İnşallah. Tek olsunlar evlat olsunlar hepsini doğurmak mümkün değil sonuçtaaynen öyle soğukkanlı olmakta fayda var nasip inşallah seninde iyi geçer sürecin.
Aynı durumdayızİlaçtan arınsın vücut embriyo 1 tane gibi düşün riske atmayalım tsh 2,5 altında olması gerek oda düşmüş olur en iyisi dondurmak denildi bende ne derlerse okey .
evet ilk denemem heyecanlıyım o yüzden olsun diye elimden geleni yapıyorum tabi ki rabbime teslim olduk ama araştırma içindeyim olup bitmiş olayı bile araştırıyorum pskoloji de kötü bu durumda tek embriyo olunca 2.şansım yok daha transferim olmadı doğurdum da 2.ci kaldıAynı durumdayız
Ne derlerse ok
Hayır öğrensekte birşeyi değiştiremediğimiz için el mahkûm
İlk deneme mi
Bende adet olucam gibi olmayacak gibi miğdem bir yanıyor resmen kamyon çarpmış gibiyim dayak yesem az sarsılırdım .Opudan 5 gün sonra adet oldum dongum tarih olarak değişti tabi 17 günde adet olmazdım normalde.
Dipsiz kuyu bu tedaviler tahlillerÇok sayım olmaz sanırım diye düşünüyorum da bakalım canım, benim ilk amh değerim 0.90 cikdi şoka girdim tabi diğer hormonlarım gayet iyiydi yaşım 31 hiç beklemiyordum.fsh im 6 mesela 7 bile gordugumu hatirlamiyorum amh içinde doktora kaç kere yalvardım görünen sayın güzel gerek yok ona falan diyorlardı.10 folikul falan varmış görünen.ama sonuç bu cikdisonra ben 1 1 buçuk ay sonra ozelde bildiğim bir yerde verdim arkadaşım orda laborantti 1.30 cikdi bu tüp e basladigim hastaneye gttim tüm sonuçlarımda oda muayene etti amh ye göre uyumsuz görüntün yumurta sayın iyi dedi tekrar amh bakdi 1.09 cikdi yılan hikayesi gibi doktorda dediki aşılama gereksiz bir formalite madem 0.90 sonucun var bu 1 kusurleei gösterme rapor al tüp yapalımmaimdi madem sayı iyiyse amh neden düşük bu sefer kalitesine kafam takiliyor kalitesi düşük de ondan mı acaba amh düşük çıkıyor diye ne bilim.tedaviye başlamadan bişey anlayamicaz sanırım.
Elinden geleni yap doğal hamile kalma ihtimali de yüksek senin. Tüpten sora kalanncok var amh nedeniyleÇok sayım olmaz sanırım diye düşünüyorum da bakalım canım, benim ilk amh değerim 0.90 cikdi şoka girdim tabi diğer hormonlarım gayet iyiydi yaşım 31 hiç beklemiyordum.fsh im 6 mesela 7 bile gordugumu hatirlamiyorum amh içinde doktora kaç kere yalvardım görünen sayın güzel gerek yok ona falan diyorlardı.10 folikul falan varmış görünen.ama sonuç bu cikdisonra ben 1 1 buçuk ay sonra ozelde bildiğim bir yerde verdim arkadaşım orda laborantti 1.30 cikdi bu tüp e basladigim hastaneye gttim tüm sonuçlarımda oda muayene etti amh ye göre uyumsuz görüntün yumurta sayın iyi dedi tekrar amh bakdi 1.09 cikdi yılan hikayesi gibi doktorda dediki aşılama gereksiz bir formalite madem 0.90 sonucun var bu 1 kusurleei gösterme rapor al tüp yapalımmaimdi madem sayı iyiyse amh neden düşük bu sefer kalitesine kafam takiliyor kalitesi düşük de ondan mı acaba amh düşük çıkıyor diye ne bilim.tedaviye başlamadan bişey anlayamicaz sanırım.
Hiç öyle demeevet ilk denemem heyecanlıyım o yüzden olsun diye elimden geleni yapıyorum tabi ki rabbime teslim olduk ama araştırma içindeyim olup bitmiş olayı bile araştırıyorum pskoloji de kötü bu durumda tek embriyo olunca 2.şansım yok daha transferim olmadı doğurdum da 2.ci kaldı
4.denemen mi 4 .çocuk muHiç öyle deme
Bir bakarsın kendiliğinden kısmet olmuş
Zaten ilk deneme olduğu için her halükarda bir tane transfer edecekler
Senin de bir tane var zaten
Ama çok güzel duygular ben 4.kadar geldim düşün yanı
Sende tadına bakınca istersin belki tekrar (aminn)
Bende sormuştum4.denemen mi 4 .çocuk mu
Doktor embriyon çok oluşursa çift transfer edebiliriz demişti
Onda da değilim de allah korusun tutmazsa 2 .ciyi denemek için opu işlemi hiç olmaz diye.
Her şey de bir hayır var.
Gercekden öyle neler oluyorum ne sorunlar ne sıkıntılar şak ilk aydan hamileDipsiz kuyu bu tedaviler tahliller
Ben sağlık çalışanıyim başıma gelmeden hiç bilmezdim bu amh lari fsh lari nedir neden önemlidir içine düştükçe çıkamadım
Ama çok şükür tedavi olabilen gruplardaniz bu süreçleri bile yaşayabiliyoruz..
Rabb'im kimsenin emeğini boşa çıkarmasın hayırsızsa da hayra çevirerek nasip etsin diye bol bol dua ediyorum
Biliyorum bu yüzden de çok umutlu olmuyorumToplamadan hicbirsey belli olmaz sanırım 2 çocuğunuz mu var? Sağlıkla olur umarım yine
Valla 2 sene yi gecdi canım kimyasalim bile olmadı bu sürede.he tabiki ihtimal var her ay düzenli yumurtlama görüyorum deniyorum ama kismetimiz henüz gelmedi.bende yoruldum açıkçası her ay ümit edip negatif sonuçlanmasından.doktorda rapor çıkar diyince böyle karar verdik.nasibimiz inşallah bu yoldadır da çok beklemeyiz.tanidiginiz ne sansliymis maşallah Allah saglikla büyütmeyi nasip etsinElinden geleni yap doğal hamile kalma ihtimali de yüksek senin. Tüpten sora kalanncok var amh nedeniylebak bı tanıdığıma sen bir çocuğu anca dogurursun tedaviyle oda çok çok düşük ihtimalle bir tane yumurta bulursak dendi
Birtane mucize gibi buldular ondan kızı oldu
En kötü ihtimalde bile çok güzel seuwlr oluyor bunlara odaklanma Allah'a emanet et elinden gelwni yap olucak inşallah