- 8 Aralık 2015
- 778
- 1.255
- 28
- Konu Sahibi bebegim seni bekliyorum
-
- #4.181
Geçtiğimiz hafta doktorum yok diye mecbur başka doktora geçmiştim. Adam ultrasonda bebeğe bakarken beni yerin dibine gömdü yani, çok moralim bozuldu, çok ağladım. Şeker uzak dur, makarnayı böreği az ye, karbonhidrat yeme ağzına asla ekmem koyma vs. vs... Ayrıca hamileliğim boyunca sadece 2 kilo aldım, zaten ben kiloluyum yani. Sonra aklıma çok kilolu olup doğuran arkadaşlarımı getirip rahatladım biraz. Dün doktorumla konuşurken psikolojim yerine geldi:) Burada da hatta obez hamile kalanlar kısmına baktım ama konu çok eskiydi, mesaj yazanlarda aktif değillerdi.
Bolca yoğurt yemek kiloyu dengeliyormuş demişti bir diyetisyen,zaten çocuk içinde çok faydalıymış.Bir de rivayete göre yemeklerden sonra sol tarafına doğru uzanınca sen değil bebek kilo alıyormuş ama rivayet işte:) Hiç canını sıkma sen, yemeğine dikkat ve moralini hep iyi tut.
Çok teşekkür ederim, Rabbim hepimize o güzel günleri gösterir inşallah. Canım aslında maliyet düşürülebilir ama ben tek yerden alayım diye hepsini bir aldım. Bebeb biblosu hariç malzemeler, 54 tl tuttu. Bu ürünlerle 70-80 arası şeker kesin çıkıyor. Bebek biblosunda fiyatlar çok değişiyor benim bu aldığım 0.87krş.tu
Ben bunu aldım, bir tek pantolonun beli dar gelebilir diye düşündüm ama gerisi olur herhalde. Ben kırkıncı gününde mevlit yapacağım.
Bu şekeride kendim yaptım, kurdalesi falan ters ama ilk yapım işte :)
Kızlar selamlar...
Ben bugün kontrolümde gittim, herşey normal dedi doktorum gününde gidiyor bebeğim, şeker yuklemesini mutlaka yaptır dedi ama 50 lik yaptır dedi, toxo igm , tekrar istedi, 5 kilo aldım ben, gayet iyi dedı, bir sonraki kontrolde 1 kilo daha alabilirsin dedi. ..Bir de çok ilginç, detaylı ultrasona gerek yok dedi, aynı cihazla daha ayrıntılı bakılıyor dedi, eğer bebekte ciddi bir sorun olsa görürdük dedi, dna testi yaptık, bebek gününde gidiyor, herşey iyi gidiyor, 400 lira vermek istiyorum diyorsan sen bilirsin ama ben onermiyorum dedi. .Sizce ne yapayım ben? Bilemedim...
günaydın kızlar cuma dr gidicem kalbine bakılıcak ufaklığın dua edin olurmu bişi cıkmasın biraz tedirginim normal sanırım
pazarteside tetanıoz aşısı olacağım kolu kullanmada sıkıntı oluyormu yada tan etki falan varmı biliyormusunuz
Cok şükür rabbime Allah isteyen herkese nasip etsin insallahGunaydin hanimlarr110gunumu kaldi bizim . saka gibi vakit nasilda gecip gidiyor. İlk basladigimizda 5. 6,haftalardaydik masallah cok sukur hepimiz 20.haftayi devirdik. Milim milim buyudu bebislerimiz., onlari takip ettik, bulatilarimiz oldu, hastalandik, gobeklerimiz kucuk buyuk derken,cinsiyetleri de öğrendik .netice 2cm lik kuzularimiz 30cm e ulasti, bizi duymaya basladi ,göz kapaklari tekrar açilmaya basladi,parmak bile emer oldular . en kucugu 400-500 gr olan bebislerimiz var çok şükür rabbime . allahim olmayanlarada nasip etsin tattırsin inşallah.
Bizimki naz bile yapiyo babasina büyüdude.
Benim çocuğumun Allah nasip ederse toraman ve iri olacağını düşünüyorum:) Anası 180 babası 187 ve hiçte hafifsiklet değilizBen dayanamıyorum işte, özellikle vesvese hallerinde içim açılıyor gördüğüm şeylere. Bu kadar zaman sonra sahip olmuşken mutsuz olmak ne mümkün. Aldım valla mevlüt kıyafetinide, İnsanlar genelde ''Yaa almayın, 7 aydan sonra alın '' diye kem küm ediyorlar hiiiç aldırmıyorum onlara. Allah'ın izniyle bebeğime hiç bir şey olmayacak diyorum ben. Geçen son vesvesemde de şeker malzemelerini aldım ve hemen bir tane denedim. Harika oldu. İşte böyle böyle mutlu ediyorum aslında kendimi, ehh o kadar eziyetten sonra hakettim bunu diye düşünüyorum:)
Yazdıkların bana da gereksiz geldi şimdi çok mantikli canim teşekkürlerCanım ben emzirme minderi almayacağım. Normal yastık da işimi görür.
Güvenli yatış yastığı ve boğulma önleyici yastık almayacağım. Arkasına yerleştireceğim ince bir battaniye veya yastık da aynı hesaba gelir.
Portbebe almayacağım. Ana kucağı yeterli bence.
Oyun parkı almayacağım.
Altın yastığı almayacağım. Ama emin değilim.
Taşıma koltuğunu anlamadım.
Bir de bu listeye göğüs kalkanı eklersen iyi olur. Yara olduğu zaman hava alıp daha çabuk iyileşmesini sağlıyormuş.
Valla ben sirf bebeği 3 boyutlu göreyim diye girdim. Onda da gitmiş kafasini mesaneyle plesanta arasina sokmuş. Hicbirsey görünmedi canim dogru dürüst. O kadar para verdigime pisman oldum desem yeridir. Ha çocuğun organlarinda falan birsey cikmadi da zaten normal usg'de de dr fark ediyor. Sen bilirsin yine de.Kızlar selamlar...
Ben bugün kontrolümde gittim, herşey normal dedi doktorum gününde gidiyor bebeğim, şeker yuklemesini mutlaka yaptır dedi ama 50 lik yaptır dedi, toxo igm , tekrar istedi, 5 kilo aldım ben, gayet iyi dedı, bir sonraki kontrolde 1 kilo daha alabilirsin dedi. ..Bir de çok ilginç, detaylı ultrasona gerek yok dedi, aynı cihazla daha ayrıntılı bakılıyor dedi, eğer bebekte ciddi bir sorun olsa görürdük dedi, dna testi yaptık, bebek gününde gidiyor, herşey iyi gidiyor, 400 lira vermek istiyorum diyorsan sen bilirsin ama ben onermiyorum dedi. .Sizce ne yapayım ben? Bilemedim...
Canım bende oldukça kilolu yum merak etme ben bu halde daha önce doğum yaptım hiç bir şey olmazGeçtiğimiz hafta doktorum yok diye mecbur başka doktora geçmiştim. Adam ultrasonda bebeğe bakarken beni yerin dibine gömdü yani, çok moralim bozuldu, çok ağladım. Şeker uzak dur, makarnayı böreği az ye, karbonhidrat yeme ağzına asla ekmem koyma vs. vs... Ayrıca hamileliğim boyunca sadece 2 kilo aldım, zaten ben kiloluyum yani. Sonra aklıma çok kilolu olup doğuran arkadaşlarımı getirip rahatladım biraz. Dün doktorumla konuşurken psikolojim yerine geldi:) Burada da hatta obez hamile kalanlar kısmına baktım ama konu çok eskiydi, mesaj yazanlarda aktif değillerdi.
Bolca yoğurt yemek kiloyu dengeliyormuş demişti bir diyetisyen,zaten çocuk içinde çok faydalıymış.Bir de rivayete göre yemeklerden sonra sol tarafına doğru uzanınca sen değil bebek kilo alıyormuş ama rivayet işte:) Hiç canını sıkma sen, yemeğine dikkat ve moralini hep iyi tut.
Masallah canim cok guzeller ya. R3nkli gorunce sasiriyo insan. Bas asagi mi duruyoİyi geceler annisler :) kafasını plesantayla mesane arasina soktuğu için yakalanan en net görüntüsü bu oldu. Sağlıklı olsun da buna da şükür :)
gözün aydın temiz çıkmış şükürAldim cnm sukur temiz cikti
Kızlar selamlar...
Yazdıkların bana da gereksiz geldi şimdi çok mantikli canim teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?