• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Geçtiğimiz hafta doktorum yok diye mecbur başka doktora geçmiştim. Adam ultrasonda bebeğe bakarken beni yerin dibine gömdü yani, çok moralim bozuldu, çok ağladım. Şeker uzak dur, makarnayı böreği az ye, karbonhidrat yeme ağzına asla ekmem koyma vs. vs... Ayrıca hamileliğim boyunca sadece 2 kilo aldım, zaten ben kiloluyum yani. Sonra aklıma çok kilolu olup doğuran arkadaşlarımı getirip rahatladım biraz. Dün doktorumla konuşurken psikolojim yerine geldi:) Burada da hatta obez hamile kalanlar kısmına baktım ama konu çok eskiydi, mesaj yazanlarda aktif değillerdi.

Bolca yoğurt yemek kiloyu dengeliyormuş demişti bir diyetisyen,zaten çocuk içinde çok faydalıymış.Bir de rivayete göre yemeklerden sonra sol tarafına doğru uzanınca sen değil bebek kilo alıyormuş ama rivayet işte:) Hiç canını sıkma sen, yemeğine dikkat ve moralini hep iyi tut.

Sagol cnm tesekkur ederim haklisin . sende moralini bozma salla. Nasilsa hep burdayiz dogumdan sonra da. Birburimize destek olur veririz allahin izniyle

Kızlar selamlar...
Ben bugün kontrolümde gittim, herşey normal dedi doktorum gününde gidiyor bebeğim, şeker yuklemesini mutlaka yaptır dedi ama 50 lik yaptır dedi, toxo igm , tekrar istedi, 5 kilo aldım ben, gayet iyi dedı, bir sonraki kontrolde 1 kilo daha alabilirsin dedi. ..Bir de çok ilginç, detaylı ultrasona gerek yok dedi, aynı cihazla daha ayrıntılı bakılıyor dedi, eğer bebekte ciddi bir sorun olsa görürdük dedi, dna testi yaptık, bebek gününde gidiyor, herşey iyi gidiyor, 400 lira vermek istiyorum diyorsan sen bilirsin ama ben onermiyorum dedi. .Sizce ne yapayım ben? Bilemedim...

Çok teşekkür ederim, Rabbim hepimize o güzel günleri gösterir inşallah. Canım aslında maliyet düşürülebilir ama ben tek yerden alayım diye hepsini bir aldım. Bebeb biblosu hariç malzemeler, 54 tl tuttu. Bu ürünlerle 70-80 arası şeker kesin çıkıyor. Bebek biblosunda fiyatlar çok değişiyor benim bu aldığım 0.87krş.tu

Nerden aldın cnm

Ben bunu aldım, bir tek pantolonun beli dar gelebilir diye düşündüm ama gerisi olur herhalde. Ben kırkıncı gününde mevlit yapacağım.

Xk6BY5.jpg

Bu şekeride kendim yaptım, kurdalesi falan ters ama ilk yapım işte :)

7gDoYl.jpg

Cok hos cnm benim nasipse alacagimda bu... En alttaki krem rengili olan..... Bende sus yapmak istiyorum kendim yunden ornekler buldum degisik olsun istiyorum sizede resim atayim nasil sizce fikir verin :)

O mavi tulumu o kucuk askilara giydirip tullerle suslemeyi dusunuyorum

Eklentiler

• Screenshot_2016-03-24-19-44-51.jpg
    Screenshot_2016-03-24-19-44-51.jpg
    36,9 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_2016-03-13-18-08-34.jpg
    Screenshot_2016-03-13-18-08-34.jpg
    23,4 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_2016-03-13-18-19-12.jpg
    Screenshot_2016-03-13-18-19-12.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 41
Kızlar selamlar...
Ben bugün kontrolümde gittim, herşey normal dedi doktorum gününde gidiyor bebeğim, şeker yuklemesini mutlaka yaptır dedi ama 50 lik yaptır dedi, toxo igm , tekrar istedi, 5 kilo aldım ben, gayet iyi dedı, bir sonraki kontrolde 1 kilo daha alabilirsin dedi. ..Bir de çok ilginç, detaylı ultrasona gerek yok dedi, aynı cihazla daha ayrıntılı bakılıyor dedi, eğer bebekte ciddi bir sorun olsa görürdük dedi, dna testi yaptık, bebek gününde gidiyor, herşey iyi gidiyor, 400 lira vermek istiyorum diyorsan sen bilirsin ama ben onermiyorum dedi. .Sizce ne yapayım ben? Bilemedim...

Cnm dr un gerekli gormediyse yaptrmana gerek yok o zmn... Ama farkli dr da gidiosan onunda bi fikrini al derim..

günaydın kızlar cuma dr gidicem kalbine bakılıcak ufaklığın dua edin olurmu bişi cıkmasın biraz tedirginim normal sanırım
pazarteside tetanıoz aşısı olacağım kolu kullanmada sıkıntı oluyormu yada tan etki falan varmı biliyormusunuz
Gunaydin hanimlarr :KK54: 110gunumu kaldi bizim . saka gibi vakit nasilda gecip gidiyor. İlk basladigimizda 5. 6,haftalardaydik masallah cok sukur hepimiz 20.haftayi devirdik. Milim milim buyudu bebislerimiz., onlari takip ettik, bulatilarimiz oldu, hastalandik, gobeklerimiz kucuk buyuk derken,cinsiyetleri de öğrendik .netice 2cm lik kuzularimiz 30cm e ulasti, bizi duymaya basladi ,göz kapaklari tekrar açilmaya basladi,parmak bile emer oldular . en kucugu 400-500 gr olan bebislerimiz var çok şükür rabbime . allahim olmayanlarada nasip etsin tattırsin inşallah.:KK36:
Bizimki naz bile yapiyo babasina büyüdude.
Cok şükür rabbime Allah isteyen herkese nasip etsin insallah

Benim çocuğumun Allah nasip ederse toraman ve iri olacağını düşünüyorum:) Anası 180 babası 187 ve hiçte hafifsiklet değiliz:p Ben dayanamıyorum işte, özellikle vesvese hallerinde içim açılıyor gördüğüm şeylere. Bu kadar zaman sonra sahip olmuşken mutsuz olmak ne mümkün. Aldım valla mevlüt kıyafetinide, İnsanlar genelde ''Yaa almayın, 7 aydan sonra alın '' diye kem küm ediyorlar hiiiç aldırmıyorum onlara. Allah'ın izniyle bebeğime hiç bir şey olmayacak diyorum ben. Geçen son vesvesemde de şeker malzemelerini aldım ve hemen bir tane denedim. Harika oldu. İşte böyle böyle mutlu ediyorum aslında kendimi, ehh o kadar eziyetten sonra hakettim bunu diye düşünüyorum:)

Sizin bebeğin şansı yok uzun olacak :)
Hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle içini ferah tut.
Ben de beklemedim alışveriş için 1 aydır ufak ufak alıyorum. Böyle daha iyi boşver söylenenleri.

Canım ben emzirme minderi almayacağım. Normal yastık da işimi görür.
Güvenli yatış yastığı ve boğulma önleyici yastık almayacağım. Arkasına yerleştireceğim ince bir battaniye veya yastık da aynı hesaba gelir.
Portbebe almayacağım. Ana kucağı yeterli bence.
Oyun parkı almayacağım.
Altın yastığı almayacağım. Ama emin değilim. :KK64:

Taşıma koltuğunu anlamadım.
Bir de bu listeye göğüs kalkanı eklersen iyi olur. Yara olduğu zaman hava alıp daha çabuk iyileşmesini sağlıyormuş.
Yazdıkların bana da gereksiz geldi şimdi çok mantikli canim teşekkürler ;)

Kızlar selamlar...
Valla ben sirf bebeği 3 boyutlu göreyim diye girdim. Onda da gitmiş kafasini mesaneyle plesanta arasina sokmuş. Hicbirsey görünmedi canim dogru dürüst. O kadar para verdigime pisman oldum desem yeridir. Ha çocuğun organlarinda falan birsey cikmadi da zaten normal usg'de de dr fark ediyor. Sen bilirsin yine de.

Geçtiğimiz hafta doktorum yok diye mecbur başka doktora geçmiştim. Adam ultrasonda bebeğe bakarken beni yerin dibine gömdü yani, çok moralim bozuldu, çok ağladım. Şeker uzak dur, makarnayı böreği az ye, karbonhidrat yeme ağzına asla ekmem koyma vs. vs... Ayrıca hamileliğim boyunca sadece 2 kilo aldım, zaten ben kiloluyum yani. Sonra aklıma çok kilolu olup doğuran arkadaşlarımı getirip rahatladım biraz. Dün doktorumla konuşurken psikolojim yerine geldi:) Burada da hatta obez hamile kalanlar kısmına baktım ama konu çok eskiydi, mesaj yazanlarda aktif değillerdi.

Bolca yoğurt yemek kiloyu dengeliyormuş demişti bir diyetisyen,zaten çocuk içinde çok faydalıymış.Bir de rivayete göre yemeklerden sonra sol tarafına doğru uzanınca sen değil bebek kilo alıyormuş ama rivayet işte:) Hiç canını sıkma sen, yemeğine dikkat ve moralini hep iyi tut.
Canım bende oldukça kilolu yum merak etme ben bu halde daha önce doğum yaptım hiç bir şey olmaz

Iyi geceler kizlar. Herkes alisveris yapiyor ne guzel bende zor tutuyorum kendimi. Onumuzdeki ay topluca bi yapayim insallah.
yalniz tulum çok almayin ben ogluma hastane cikisinin tulumunu bile gydiremedim kisa geldi.
Emzirme yastigiymis sırt minderiymis falan gereknyok bnce yastikta isinizi gorur ilk.oglumda alt acma setinin yastigini kullandim destek.icin. port bebe falan bosa masraf sadece bebekken taşınıyor. Ben kiyafetleri lcw dan birini 1-3 ay aldim birini 3-6 ay her zaman bi numara buyuk hesaplayin cunku cabuk.kuculuyo 1 kere giyebiliuo

Herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar :KK200::KK19:
Rabbim cümlemizin duasını kabul eylesin. bebiş isteyenlerin kucağını boş bırakmasın. hastalarımıza şifa derdi olanlara deva olsun inşallah. Rabbim vatanımızı korusun kötü emelleri olanlara fırsat vermesin. ülkemizde refah huzur iyilikle dolsun. :KK36:

Günaydın hamişler. Hayırlı cumalar herkese :anneadayı:

Kızlar selamlar...

Kendi doktorun detaylı usg ye gereksiz diyorsa demek ki o da aynı cihazla detaylı bakıyor. Doktor beni tanıdığı uzman perinatologa yönlendirdi. Ben yaptırdım 300tl ye. İçimde şüphe kalmasın diye yaptırdım ama şimdi olsa gitmeme gerek yok derdim sanırım. İşin aslı doktoruna güvenen yaptırmayabilir.
3 boyutlu ultrasonda göreceğiz diye hevesle gidiyoruz ama bebek sistematik olarak ölçülürken uygulanan baskıdan kaçıp gömdü kendini. Net olmayan bir resim alabildik. Eşim de hatta 'doktorun makinasıyla aynı buradaki' dedi.
Her şeyine baktı tabi. Beyin loblarına, bacak kol ölçülerine, parmaklarına, iç organlarına. Allah'a çok şükür hiç bir problem yokmuş.
Resimleri de paylaşamamıştım. İşte bu da benim oğluşum:KK28:

Eklentiler

• IMG_20160312_1_13.jpg
    IMG_20160312_1_13.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20160312_1_15.jpg
    IMG_20160312_1_15.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 60
Yazdıkların bana da gereksiz geldi şimdi çok mantikli canim teşekkürler :KK66:

Valla burada gebelik topiklerini okuyunca biraz farkına vardım. Yoksa ben de lazım olur diye alabilirdim bir çok şeyi. Tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi.
Belki doğumdan sonra lazım olanlar olur o da bilinmez ama şimdilik fikrim bu. Rica ederim ne demek.

Günaydın hepinize hayırlı cumalar olsun... Ben emzirme pedi cok kullanmistim onlardan alin bol bol camasiriniza sut bulasmiyor tertemiz kaliyor.. Emzirme sutyeniylede rahat etmistim...

Ben ogluma emzik kalmistim 8 sene once aventin hem 3 hem 6 ayligini oyle kapaklarinda duruyolar saklamisim hic kullanmadigi icin bayatlama bozulma. Fln olmusmudur acaba bilemedim.. Oglum hic almadi emzik kullanamamisti... Bu bebegimi nasipse emzigide alistirmak istiyorum pes etmeyecegim :) ve emziriken bir olcude olsa mama vericem... Herseyi tattirin arkadaslar bebeklerinize istahsiz. Olmasinlar... Ben oglumda annem bisiler tatirmak isterdi hayir derdim kizardim o anne sutu iciyor derdim ne deliymisim 8 yasinda hala bisi yemiyo :(...

Bide gülsuyu alicam oglumu her sabah gulsuyuyla silerdim o minnak parmaklarinin arasi pamukcuk olurdu :) o mis yuzunu heryerini silerdim mis gibi kokardi kuzum benim... Ay ben bebek sevmeyi cok ozlemisim yaa hergun degisik degisik giydir fln ayyy yerim ben onlarii yaa

Back