Kızlar merhaba, ben de bu ay doktor kontrolü ile yumurta takibi yaptırmaya karar verdim. Mayıs ayında kalp durması sonucu bir düştüğüm var, 6 aydır bir daha gebelik elde edemedim, bu yorumu görünce de yazmak istedim.Pik görüyor musun peki ovulasyon testlerinde canım her zaman görülmüyormuş sanırım bilmiyorum da.. Bence çok erken o psikolojiye girmişsin canım yani yorucu bir sürece sokmuşsun gibi kendini biraz ara versen psikolojik olarak yeniden rahatladığında girsen bu sürece daha mı iyi olur senin için acaba diye düşündüm.. Belki o rahatlama döneminde herşey daha güzel olur ne dersin? Kısırım psikolojisine girmekte süreci zorlaştırabilir gibi geldi bana.
Naçizane insan anne olmak istedikten sonra bunun erken ya da geç olup olmayacağının kişiden kişiye değişebileceğini düşünüyorum, ben 28 yaşımdayım. Düşükten sonraki 6. Ayda geçen hafta gittiğim bir doktor bana ‘ daha yaşın çok genç git gez dolaş senin sorunun rahimde değil senin sorunun kafada, bu stresten kurtulmazsan çocuğun olmaz’ dedi.
O zaman ağladım zırladım ve bu bana çok iyi geldi evet ya dedim yaşım genç, gidip gezip tozup hayatımı yaşayacağım bebek fikrini bir süre aklımdan atıyorum dedim, geldim eşimle de paylaştım hatta. Doktorum söyledikleri o an için iyi geldi çünkü eğer böyle yaparsam sorundan kaçmış okuyordum oh mis.
Ama sabah kalktığımda içimdeki anne olma isteğinin istemsizce ve daha da katlanarak arttığına şahit oldum. O nedenle 23 yaşında biri canı gönülden anne olmak isteyebilir, 40 yaşındaki insan çocuk sahibi olmayı asla düşünmeyebilir ve ben bugünkü aklımda bunu hiç yadırgamam.
Hepimizin sağlıklı hayırlı gebelikleri olur inşallah, bir önceki ayda yumurtam çatlamamıştı o yüzden adet olmayı bekliyorum, A R Y A sen Adetinin kaçıncı günü gittin doktora?