Aslında her şehirde işleyiş farklı, mesela burada bazı arkadaşlar sağlık ocağında test yaptırdığında sonucu 2 saat sonra hsl den plaka kodu girerek sonuçlarına ulaşıyorlar. Benim bulunduğum şehirde bu sistem de yok, giriyorsun sayfa sürekli error veriyor. Tahlil versen sağlık ocağındaki hekim yarın öğleden sonra gel sonucunu al diyor. Ben de yarın cumartesi olduğu için, sonuç pazartesiye kalır. En iyisi acilde yaptırayım dedim. Onu da yapmadılar. Acil doktoru başın ağrıyorsa eczaneden test alıp bakarsın hamile olup olmadığına, değilsen gelirsin iğne yaparız. Hamileysen zaten yapacak birşey yok malesef dedi. Gerçekten benim başım çok ağrıyor özellikle son zamanlarda, gerilim tipi migrenim var. Şimdi nöroloji polikliniğine de gidip hcg bakın diyemiyoruz.
Ama sağlık müdürlüğü her şehirde aynı sistemi kursa halk olarak bizlerde sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum.
MaviSasa234 özel hastanede istenilen basit tahlilleri bari devlette yaptırayım diye düşünmüş. Bu tahlilleri kim istemişse gidin orada yaptırın diye cevap almış. Kız birdaha bin liraya bu tahlilleri özelde yaptıracak.