şeker yüklemesinde şekeri çıkıp diyet yapanlar varmı?hamileyken diyet yapmak çok kötü oluyo.birde kasılmalarım var.kasılmalarınızı tarif eder paylaşırmısınız
Benım gibi biri daha varmış şekerden diyet yapan allah yardımcımız olsun ben o kadar zor bir bayram geçirdim ki tatlılar börekler yapraklar gözümün önünden uçtu gitti yiyemedim benim ki çok katı sen ne durumdasın biz karbonhidrat ve şekeri tatlıyı tamamen kestık
Merhaba,
Bende de gebelik şekeri çıktı..Önce çok moralim bozuldu ama sonra çoğu hamilede çıktığını öğrendim..Bana rapor çıkartıldı cihaz aldım ölçüm yapıyorum..Yarın ölçüm listemle dr.a gidicem..Öyle bir haftaya denk geldi ki tam bayram haftası ölçüme başladım..Dediğin gibi,tatlılar,börekler dolmalar.!! Bayram boyunca 1 dilim baklava yedim :) Bayram sonrası işe başladım evden yemek getiriyorum..Zyt.sebze yemeği ve 1 kase yoğurt şeklinde oluyor bu da..Pilav-makarnayı ve hamur işlerini kestim.Çavdar yada tam buğday ekmeği yiyorum..Ama yinede bazen yüksek çıkıyor şekerim..Meyvadan kaynaklandığını düşünüyorum,bakalım yarın dr.la konuşucam..Allah hepimizin yardımcısı olsun hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alalım da bebişlerimizi daha ne isteriz...
Hee bir de bende ödem çok erken başlamıştı..26 gün izinliydim,evdeyken hç şişmedi yaa.!! İş yapıyodum mesela,uzatıyodum dikiyodum ayakları hiç şiş olmuyodu,ama 3 gündür işe başladım yine balon oldu ayaklarım..12 saat çalışıyorum masa başında ayaklarımın altında yükseklik de var ama yok fayda etmiyor..Akşamları artık penguen gibi yürüyorum,cidden canımı yakıyor ayak ağrıları..Asıl zor zamanlara şimdi girdik,bakalım nasıl geçecek..
öncelıkle geçmiş olsun .hamileliğin ilk aylarında herkes çocuğunu kucağına bir alsan dediklerinde ben hamileliğin tadını çıkartıyım diyordum ama bakıyorumda hergeçen gün yeni bir sorun sıkıntı çıkıyor artık zaman geçsin diyorum birşey olmasından korkar oldum bende hiç ödem yok ilerkı aylarda ne olur biz hergün 1 saat yürüyüş yapıyoruz sonrasındada ayaklarımı yukarı kaldırıp dinlenıyorum onun etkısı var mı bilmem
Kızlar bebişlerinize isim düşündünüz mü? Biz sanırım karar verdik..Eşim iki isim takıntısına sahip seçme şansı olur ileride diyor..
Eşim "Nehir" istedi bende "Benan"..Benan pek duyulmamış bir isim..Benanın anlamı hoşuma gitmişti "parmakla gösterilecek kadar güzel,ünlü.tanınmış"demek..
Yani son ana kadar fikrimiz değişmezse minik kelebaeğimizin adı Nehir Benan olacak..
Siz neler koyacaksınız merak ettim..
Bende doğa isimlerini çok seviyorum Nil nehir rüya ırmak gibi bizimde favori ismimiz Irmak Azra
nasıl??:* Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorummm::)))
Benim eşim gibi :) O da Nehir,yağmur,poyraz..böyle isimleri seviyor..Azra benimde düşündüğüm isimler arasındaydı..Güzel isim kötü değil ama ben anlamlara da takıyorum kafayı..Irmak belli zaten,Azra bildiğim kadarıyla üzerine basılmamış kum demek..Bu yüzden pek cezbetmedi beni..Ama tercih senin tabiki de içine siniyorsa koyacaksın,kimseyi dinlemeyeceksin..Bir süre sonra uyuz oluyor çünkü insan,birinin beğendiğini bir başkası beğenmiyor falan..
Bizde de her kafadan bir ses çıktı ama biz karar verdik gibi Nehir Benan koymaya..bakalım kısmet..Benkisi nasıl?
nehir zaten benim de favori isimlerimden benan da kulağa hoş geliyor bence gayet güzel fazla kafanı karıştırma .... Bende Azrayı baya araştırdım Arapça kökenli olup Hz. Meryeminde lakabı anlamında kullanılan 2. ismiymiş. El değmemiş inci, tertemiz salihli kadın anlamları taşıyor., dediğin gibi nette ayak değmemiş kum anlamı da var ama ben diğer anlamlarını araştırdıktan sonra bu isme baya ısındım.. Yani bebişimiz inşallah Irmak Azra:)))
selam herkese 29 haftalık hamileyim.plasenta previa olan varmı aranızda dr sezeryen için gün verdi birde kanama riskine karşı 3 ünite kan hazır bulunduralım diyor
sezeryan için gün vermesi zorunluluktan mı çok erken değilmi
birşey olmazsa o zamana kadar 5-8 kasım arasında alırız dedi.benimki tüp bebek bide plasentanın aşağıda olmasında dolayı sanırım normal doğum olmuyormuş kanama riski çok fazlaymış çalışıyordum ben olsam çalışmam dedi dr 12 gün sonra erkenden doğum iznine ayrılmamı istedi.ani kanamada olabilirmiş.inşallah bişe olmadan zamanında doğar
selam herkese 29 haftalık hamileyim.plasenta previa olan varmı aranızda dr sezeryen için gün verdi birde kanama riskine karşı 3 ünite kan hazır bulunduralım diyor
bizde tüp bebeğiz ve Bana da doktorum demişti previa diye aynı senaryoları söylemişti ve uzun bir süre stres sıkıntı halinde geçirdik ama bebek kilo alınca yukarı çıktı doktorlar bazen tedbir alalım derken çok korkutuyor insanı
bir haftadır strese girdim başka birinin kanını taktırmak istemiyorum kendime istanbulda yaşıyorum hayat kadınlarıyle birlikte olup acaba bana birşey bulaşmışmıdır diye torba kan verenler var.bulaşıcı hastalık testleri çalışışıyor ya. bir sene HIV ın kuluçka dönemi var kan veren kişinin testleri negatif çıksa bile aslında o bir HIV taşıyıcısı.yani bulaştırıcı aklıma herşey geliyor,en iyisi çok ayrıntı bilmemek canım sıkılıp duruyor dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?