• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kart Meselesi

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl
olmalı, olması gereken nedir ?

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.
Ayyy sakın ama sakın. Bu şekilde konu açan kaç kadın oldu kocası kartını alıyor kadın kendi maaşıyla rezil oluyor 2 3 kuruş harçlık veriyor gerisini ne yaptığı belli olmuyor.

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.
Benim kartım bende, eşimin geliri içinde ortak hesap yaptırdık, ikimizde de kart var.. Evin giderlerini günlük harcamalarımızı eşimin esabından öderiz, ay sonuna yetmezse benim hesapdan harcamaya devam ederiz.. Eşim benim hesabımada paramada karışmaz

Herkesin kartı kendisinde durur.

Ödemeleri sadece erkek yapacak diye bir kural yok. Beraber yapılır.

Bugünkü konulara çıldırdım yemin ederim ya. Kadınlar dik durmalı, once kendine deger vermeyi ogrenmeli. yoksa daha çoook böyle konular okuruz biz🤦‍♀️ üzülüyorum gerçekten böyle yapan hemcinslerim adına 🤦‍♀️
Kadınlar işe girsin, ayakları üzerinde dursun derken çalış, maaşını kocana ver olarak anlamış bir kısım hatun....

Her şeyi eşim yapıyor ama her şeyi. Çalışırken de, calısmazkende. Benim maaşımdan ben alıyorum kredi kartımı ödüyorum kalanı eşime atıyorum yatırım hesabımıza aktarıyor. Bunun bir sürü handikapı var çünkü. Eş kişisinini maaşı her şeyi karşılıyor mu, her şeyi ödemeye hevesli mi , cimri mi pinti mi. Cebinden para gitmesin diye eve market yapmayan kendi doğalgaz ödüyorsa onu kısan insan gördü bu gözler.

Ama ne olur kartın bende durur kişiyle de evlenmeyin bu devirde ya. Teyzem 72 yasında bizim ailede sadece onun kartı zamanında kocasında durdu o bile boşadı 50 sinde dayanamadı.

9 yıllık evliyim , son 1 senedir çalışmıyorum.
Kendi maaş kartım bende , esimin maas kartı da bende , hatta yeni emekli oldu , emekli maas karti da bendedir :)
Eşimin maaşı yatar , kendi hesabıma atarım, tüm odemeleri benim hesaptan yaparız , esim harcligini alir benden , aylık birikim yaparız kalaniyla da. Benim esim para konusunda asla ama asla bana bugune kadar hic bir sey soylememistir , hesap yapmamistir , bana çok güvenir, tüm hesaplar bendedir bu sebeple.
Eğer ki kadın para harcama ve birikim konularında istikrarli ise bir evlilikte tek kasa olmali ve kadından geçmeli tüm para hesaba.

Ayıp,saçma ve tuhaf evli değilim. Biri çıkıp ( eş,sevgili, arkadaş)maaş kartımı istese soğumayla karışık irite olup bir daha görüşmezdim. Ne münasebet

Öncelikle asla kabul etmeyin yani çok saçma bir kez duymuştum anlatılmıştı kadın kaç yıldır çalışıyor maaşını bilmiyor diye. O zaman ne kadar şaşırdıysam erkek arkadaşınızın dediğine de o kadar şaşırdım. Evliyim ilk zamanlar benim borcum olduğu için eşim tüm masrafları hallediyordu ben borçlarımı ödedim şuan ise ortak bir hesabımız var hesap benim adıma ama ikimiz de girebiliyoruz her ay maasimizi oraya atıp masrafları ordan karşılayıp ne kadarını birikime ayiracagimizi vs belirliyoruz. Birde herkesin ayrı kendine harcaması için aylık bütçesi var bu bütçe sadece kendimiz için dışarıda kahve içmek yemek yemek vs gibi şeyler için bu paradan eve alışveriş de yapmayız. Çevremde evli olan insanlar da ya bizim gibi yapıyor ya da erkekler ev masraflarını hallediyor kadınlar da kendisi harcıyor eşlerine vermiyor(ben bunu da doğru bulmuyorum) Eşine parasını gözü kapalı veren kimse yok.

Maaş kartım eşimde duracaksa harçlık alacaksam hayat standardım düşecektir. Babamın evinde yaşarım yer içer gezer tozarım ne alaka ya.

Bizde her şeyi eşim öder. Fatura, kira varken kira, aidatlar vs. Marketi pazarı kim denk gelirse o öder. Oğlanın ihtiyaçlarını ben alıyorum. Bakıcı ve kreş var eşim ödüyor. Eşimin parası artarsa kendine bir miktar ayırıp bana atıyor ben dolar Euro faiz ne gerekiyorsa yapıyorum biriktiriyorum. Bu birikimi ortak değil de eşimle benimkini ayrı hesaplarda yapıyordum eskiden. Ama sonra birleştirdim.
Ben parayla oynamayı hesap kitap yapmayı severim eşim de bana bırakmayı seviyor bu işleri. Bırakmak istemeseydi birikimleri ayırırdık. Ama ben ona yine de tamamını bırakmazdım asla….

Bu dediğiniz şekilde yaşayan bir kuzenim vardı maalesef boşandı para yüzünden. Kız çalışıp çalışıp ekonomik şiddet görüyor üzerine aldığı tişörtün bile hesabını veriyordu.

Kızlar ben çok safım ya da çok iyi niyetli yaklaşıyorum olaylara :( yorumları okuyunca neyin ne olduğunu anladım. Ben sadece şöyle düşünmüştüm erkekler borsadan daha iyi anlıyor yatırım yapar araba ,ev alırız gibisinde. Çok detaylı düşünmedim açıkçası Ama yorumları okuyunca söylediği şeyin kötü olduğunu anladım :(

Vay arkadaş.. Ben bu erkeklerden ümidimi kestim. Vallahi birine güvenip evlenilecek, sevecek hal kalmamış.
Ayrıl bacım, evlenme bu adamla. Bu adamın şimdiden gözü maaşında. Ne münasebet maaş kartını ona vereceksin. Kadınlar erkek eline bakmasın, maddi güçleri, özgürlükleri ellerinde olsun diye çalışıyorlar. Evlenince bir şekilde masraflara göre ortak hesap oluşturulur karı koca bir şekilde öder, herkesin her evliliğin dinamiği farklıdır. Para konusu her evde farklı işler, bunu eşler belirler.
Burada bir konu vardı, uzun senelerdir maaşının hepsini eşine veren bir kadın evine bir robot süpürge dahi alamadığından, eşinin verdiği harçlık ile hiçbir şey alamadığından (çünkü adam kuş kadar para veriyormuş) dert yanıyordu. Gelecekte siz de o halde olmak istemiyorsanız hayır demesini bilin, akıllı olun .

Kızlar ben çok safım ya da çok iyi niyetli yaklaşıyorum olaylara :( yorumları okuyunca neyin ne olduğunu anladım. Ben sadece şöyle düşünmüştüm erkekler borsadan daha iyi anlıyor yatırım yapar araba ,ev alırız gibisinde. Çok detaylı düşünmedim açıkçası Ama yorumları okuyunca söylediği şeyin kötü olduğunu anladım :(
Yatırımı ayrı hesaplarda yapıp gerektiğinde birleştirebilirsiniz. Siz borsadan anlamıyorsanız ki son zamanlarda herkes zarar etti girmemek daha makul döviz altın birikimini yaparsınız o borsaya bakar. Ya da ortak bir hesaba bütün para aktarılır iki kredi kartı çıkarılır geleni gideni yatırımı herkes görüp kontrol eder. Yarın başınıza bir şey geldiğinde parayı ikiye bölme ya da yarısını çekip basıp gitme şansınız olur. Bütün para erkeğin hesabında olamaz, olmamalı, ülke dolandırıcı kocadan geçilmez oldu. Ayrıca edinilecek her taşınır ve taşınmazda eşlerin ikisinin de adı geçmeli, bu güvenmeme meselesi olarak kabul edilemez, garantiye almaktır, malına sahip çıkacaksın ki komşun hırsız olmayacak. Altın bozup araba mı aldın, para bankaya girecek dekontta paranın ne amaçla gönderildiği yazılacak. Hibe gibi görünmemesi için ne yazıldığına dikkat edilecek. Dekontlar ömür boyu saklanacak. Eş hesabına gönderilen her para için açıklama yazılacak, bende 'ev giderleri ve yatırımlar' yazıyor mesela, ve her para gönderdiğimde dekontunu da watsaptan atarım eşime. Yarın bir hesaplaşma olursa hepsi çatır çatır çıkacak önümüze. Bu aynı zamanda kocaya uyarıdır, paramı gönderdim ama yarın ispatlarım şurada dursun demektir.

Yeni nesil her şeyi delillendirmek zorunda, koca mı dolandırıcı mı ancak boşanma anında öğrenebiliyorsun

Ya ne olursa olsun kadının maaşını diline dolayan, ona güvenip yola çıkan adamdan olmaz ya. Evet biliyorum şu devirde tek maaşla geçim zor ama yine de şu tavır hiç hoşuma gitmiyor. Geçim derdine bile düşse bu şekilde olmaz, masrafları bölüşüp bölüşmeyeceğinizi test eder en fazla. Ben bugün çalışırım, yarın çocuğuma kendim bakmak istiyorum deyip işe ara verebilirim. Böyle bir durumda bu hesapları yapan adamların tabi karıcım sen çocuğumuzla ilgilen kafasında olacağını hiç sanmıyorum. Annem bakar sen çalış der geçer. Tabi ki tek problem bu değil, şimdiden sizin maaşınızı yönetmek istediğini söyleyen bir adamın siz çalışırken dahi size yapabileceği ekonomik şiddeti göz ardı etmeyin. Sorunuza gelecek olursak da aileden aileye değişebilecek meseleler bunlar. Ben şuan çalışmıyorum ama çalıştığım zaman eşime gönderebilirim. Çünkü eşimin yatırım konularına kafası daha iyi çalışır, ben çalışmadığım halde çalışan bir kadın gibi istediğimi alabilirim, herhangi bir kısıtlaması olmaz, lafı edilmez, benim param demez. Ben de böyle bir adama benim param demem, ortak birikim yaparım. Ama sizin konuştuğunuz adamın kafa yapısı bu şekilde değil. Uzak durun.

Erkekler niye daha iyi anlasın, senin beynin yok mu, benim beynim yok mu? Ayrıca hiç mi gazete okumuyorsun, borsada coinde para batırıp intihar eden kadın haberi hiç gördün mü? Madem yatırım yapmak istiyorsun otur takip et, öğren ne erkek ne kadın kimseden az değilsin.

Ne münasebet. Senin parana göz koymuş, konuşmayı bırakırım.

Belli bir yıllık evli olursun, bütçeye göre maaşının bir kısmını eşine gönderebilirsin, birikim tek kişinin elinde olabilir, şeffaflık varsa ama yine kartın senden olur, harçlık almazsın.
Daha tanışma sürecinde kartını bana vereceksin diyen üstüne sana da harçlık veririm diye lütfeden adamı "güzel"bir iki sözle geldiği yere geri göndermeniz lazım. Siz acabaya düşmüşsünüz. Enteresan.

Back