• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kart Meselesi

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl
olmalı, olması gereken nedir ?

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.

Su kadar söyleyim, kizim 16 yasina girdigi an, ögrencilere uygun bir ise girecek ve Maas Karti kendinde olacak. 16 yasinda.

Öyle şey mi olur allah aşkına kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Aşırı büyük bir borç bile olsa (atıyorum senin maaşının tamamının ona gitmesi gereken zamanlar) eft falan yapar atarsın ne münasebooo beeee aaaa erkolara bak gece gece çıldırdım arkadaşlar hitabımın kusuruna bakmayın ama bu erkekler bu kadınlara böyle şeyler söyleme haddini nasıl buluyor kendinde inanılır gibi değil.

Ortak hesap kullanıyoruz, herkesin kartı kendinde. Ortak hesap olduğu için ikimizde kendi telefonlarımızdan banka app’ine girdiğimizde kim nereye ne harcamış görüyoruz. Birikim hesapları da ortak ikimizin de hesaplar üzerindeki yetkisi aynı.
Ayrıca ne münasebet yaa kart bende durur ne demek?!? Çalışıp para kazanacak kadar aklın var ama harcamaya gelince mi yok? Kimsenin egosunu okşamak için sabahın körü sıcacık yatağımdan kalkıp, akşamın bi vakti canım çıkmış halde eve dönmek için işe gitmiyorum ben. Şuraya şu konuyu açmak bile insanın kendine saygısızlığı konu sahibi kusura bakmayın kendinize de bu muameleyi reva görmeyin.

Son düzenleme:
Bu arada konu sahibi mesajının sonunda evlilerin maddiyat paylaşımını sormuş ona da kendi fikrimce yazmak isterim: her evliliğin maddi dinamiği bence farklıdır. Bizim çatımızda dogalgazı ben ödüyorum, diger faturaları ve her şeyi eşim. Ama bi ben markete giderim bir o ya da ikimiz beraber o an kim öderse öder. O ay bende azdır sen öde dogalgazı da derim ya da onda azdır o der ne bileyim bunları keskin sınırlarla çizmek/çizmemek tamamiyle evliligin maddi dinamiğine baglı oldugunu dusunuyorum.(kazanç durumu vs)

Burda sıkıntı bütçeyi beraber yapmak ya da sen şunu öde ben bunu ödeyeyim değil. MAAŞ KARTIN BENDE DURACAK.
Buna ne tepki verdiniz ben çok merak ettim. Bu cümle itici gelmedi mi sen kimsin be diyemediniz mi ?
Eşimle sen bunu öde ben bunu ödeyeyim hiç yapmadık ama eşim benim ödememe pek fırsat yaratmaz oldum olası o öder faturayı falan. Ben market kısmını yapardım çalışırken şimdi bebek var onu da eşim ödüyor.

Kazandiginiz paradan harclik alacaksaniz calismayin o zaman. Calismasaniz da nasilsa harclik vermek zorunda kalacak.
Benim kartim bende, esiminki onda. Evin harcamalarini esim yapar. Bende ancak kendimi döndüruyorum. Eger yetmezse en kotu esime eksik kalam tutari havale yaparim ama kartimi vermem.

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.
İşte ıstenemesı gerekıtor. Kartını alan kocalar koca deıl bunlar para ıcın senınle beraber olan insanlar ölüyor. Yazıklat olsun

Niye para kazanmayı biliyorsun da hesap yapmaya mı bilmiyorsun? Belli bir miktar verecekmiş Allah razı olsun kendi paranın dilencisi misin? Koş bacım koş evlenmeyin bu adamlarla yalnız kalsınlar üreyemesinler soyları tükensin

Siz özellikle mi çöpte gezinip buluyorsunuz bu adamları? Biri evli bile çıkmış, biri dışarda takılmayalım eve gel demiş, bu da ben evlenmiycem köle alıcam vurucam kırbacı sırtına diyor. Şimdi kim yönetiyor ekonominizi? Yok benim kafam bütçe yapmaya basmıyor diyorsanız mahkemeye başvurun size vasi atasınlar.

Sonra da evlenmeden önce ufak tefek sorunlarımız oldu ama her ilişkide olur aşarız sandım diyorsunuz. Böyle erkekler niye çoğaldı belli değil mi? Bazıları karı-koca değil efendi-köle ilişkisi arıyor seçiyor. Böyle bir soruyu sormak için kırsalda yaşayıp evden hiç çıkmamış olmak gerekir. Ailenizde çevrenizde hiç mi çalışan kadın yok?

Eşim benim kazandığımın 5 katını kazanıyor.Ben öğretmenim. Bu aralar çok ödememiz var ve benim maaşım komple gidiyor.Şöyle ben maaşımdan her ay anneme kardeşlerime ve üniversite okuyan yeğenime düzenli para yolluyorum.Kredi kartı borcunu yarı yarıya ödüyoruz eşimle.Diğer ödemeler faturalar vs eşim ödüyor.Biz şöyle bir düzen kurduk.Kredi kartını birlikte ödüyoruz kalan parayı diledğim gibi kullanıyorum.Ama eşim ev aldı içine de 700 bin civarı masraf etti.Çok ödemesi olduğu için ben de bu aralar elinden geldiğince destek oluyorum.Anneme yeğenlerime hatta kızkardeşime bile sürekli harçlık veren annemlere hiç eli boş gitmeyen annem yorulmasın diye robot süpürge kurutma makinesi alan bir eşim var.O yüzden bizim aramızda senin benim param olayı yok.

Çalışmayan kadınım, 30 yılı bitirmek üzere olduğum evliliğimde eşim bir kere bile belli bir miktar para vereyim demedi, evin tüm hesaplarını ben yönetirim, kendime ait banka kartımı da niye vereyim niye istesin, benim aklım fikrim yok mu?

Olur da bu çocukla yanılıp evlenirseniz maaş kartınızı asla eline vermeyin, kira, faturalar, mutfak masrafı gibi temel ihtiyaçlar için her ay maaşınızdan belli bir miktar onun hesabına atarsınız o kadar, maaşınızın geri kalanıyla istediğinizi yaparsınız.

Ortak birikim hesabı adı altında şeylere de kalkışmayın, paranız kendi hesabınızda dursun bu çocuk belli ki sizin maaşı su gibi içecek size de çocuğa harçlık verir gibi para verecek.

kocanizdan harclik almak istiyorsaniz amele misiniz neden çalisasiniz ki? ise gitmeyin o harcliginizi versin. kendi parandan harclik almaktan iyidir.
benim yapmayı düşündüğüm metod tatile gidilen aylarda %50 , normal aylarda %30 maasi aile hesabina yollamak. kira - faturalar - market pazar alisverisi - disarida yemek ve tatili buradan harcamak. kalaniyla da aile hesabina altin atmak. zaten bu giderler cikinca geriye keyfi harcamalar kaliyor. onda da isteyen istedigini yapsin.
ama simdiden senin parana göz dikmesi, senin paranla hayaller kurmasi hic hayra alamet degil. böyle adam seni sömürür, altina arabayi ceker, lafta "ailemizin" der ama sen ise otobusle gidersin:) piyasa böyle erkeklerle dolu. asla izin verme.

Erkelerin asla yapamayacağı ama evlilikte kadınlara düşen çok büyük bir sorumluluk var; çocuk doğurup , büyütmek... O yüzden herşey eşit olmalı diye düşünmeyin. 5 ay ben 5 ay da eşim bebeği taşısaydı, gece bir ağladığında eşim bir ağladığında ise ben emzirseydim, maaşımı verir evin giderlerini ortak karşıla derdim ama böyle bir durum yok.. ev işlerine girsek zaten çıkamayız!
Eve alınacak şeyleri ve kendi harcamalarınızı yapın, bir yatırım yapılacağı zaman kredisini maaş miktarınıza göre üstlenin, temizlikçi ödemesi gibi şeyleri siz ödeyin ama kesinlikle kira ve faturaların ödemesine hatta aylık yapılan market alışverişine katılmayın. Erkeğin sorumluluğuna hayat müşterek deyip atılmayın ve maaşınızı eşin eline saymayın.
Bütün bunların tersini yıllarca yapıp, çok yorulduğunu farkeden kıdemli evli tavsiyesi.

Bizim evde ödemeler ihtiyaçlar giderler hep eşim yönetir.maasimi aldım minsahsi ödemelerimi yapar eşime trasfer ederim.bende de miktar nakit kalır eşimde cuzdanima koyar ben talep etmeden.elimi cüzdana atiigimda görürüm.ama kartım bendedir.yanimda olmadimi eksik hissederim.diyelimki dışarı çıktık arkadaşlarla nakitin varmı kartın yanindami diye sorar evet desemde kendi kartınida bana verir tedbiren yanında bulunsun diye.bu zamana kadar da dolandirmadim esimi yani.sizin sevgiliniz bence sizi yonetevek onun sinyalini veriyor

Maaş kartınızı vermeyin . Sizin maaşınıza guvenıp mı evleniyor beyfendı çalışmayan bi kadınla evlense napacakmıs demekki özellikle çalışan secmıs sevgi falan değil bence bu .

Çok böyle konular açıldı buraya evlendıgınden beri maaşı eşinde olup boşanırken el elde döt dötte hiç birikimim yok evden kovdu napıcam die kara kara düşünen kadınlar . Ayrılın

Yok onsuz yapamamlarınız varsa ayrılmayacaksanız da kartınızı vermeyin giderleri ortak yapın kalan cebınıze kalsın .

ama günün sonunda şu cumleyı duyarsınız senin paran var zaten diyip kocanızdan hiç bi kişisel ihtiyacınızı karşılamayacağını duyabilirsiniz . Çokta önemli değil karşılamasın parama da dokunmasın moduna girebilirsiniz ama insan da ne kadar cebinde parası olursa olsun onu her koşulda düşünecek bi ADAMLA evlenmeli . Böyle gözünü daha evlenmeden cebinize dikmiş dantelden heriflerle değil . Anca vıtrin süsü olur o saatten sonra .

Back