Kardeşimle aramıza bebek girdi

Valla ben hiçbir abeslik görmedim kardeşimizde. Evladı bu tabiki sevecek. Sevmenin de adabı falan yok yani konu evlat olunca. Ben de dakka başı mıç mıç öpüyorum yavrumu asla doyamıyorum. Yere bırakmaması daha yeni anne olmasiyla alakalı biraz büyüyünce bu huyundan vazgeçer diye düşünüyorum. Tek katılmadığım nokta herkesin kucağına al sev
al öp diye vermesi kıyamam onun yanaklarına tükürük manyağı olmuş yazık :halay:

Buradan; günde 50 kere kızımın fotoğrafını attığım ablama özürlerimi gönderiyorum 😁

Sıkıcı bir kardeş olduğumu düşünürüm çoğu defa . Ama bu kadar da değilimdir herhalde..
Ablam affetsin artık 😘
...,........
Kız kardeş ilişkisi benim dünyada en sevdiğim ilişkilerdendir.. samimidir güven vericidir .
Yani ben böyle bir kardeş İsem mesela ablamın bana bunu demesini isterdim..
Bu konu da uyarmasıni.. belki üzülürdum ama asla kırılmazdim.. bilirdim ablamın kötü niyetle demeyeceğini..
Buraya yazdıklarınızı ona da bir mesajla göndere bilirsiniz.. onu eski sohbetinizi özlediğinizi..

Eminim kendisi de bu annelik sevdasından çoğu defa yoruluyor ama ses edemiyordur.

Bir anımı hatırlatmama sebep oldu. Bir arkadaşım çok bunaldığından bana iki günlüğüne geldi. Bebeği 4 aylık falan.Ben mutfaktayken bana ılık suyu bir tabağın içine koyup getirebilir misin dedi.Ben de alıp getirdim. Başka bir sebepten kullanacağını düşündüm. Meğer altını temizlemiş bir bezi alıp tabağın içindeki ılık suya batırıp bebeğin boklu poposunu sildi.Bir de bana tiksinmezsin değil mi dedi.Ya nasıl tiksinmem!bana işe yaramaz bir kap getir deseydin ya,sana tatlı gibi gelebilir ama,bildiğin bok yani!o arkadaşımla arada görüşüyoruz ve her defasında ortamdaki insanların ve benim dikkatimi bebeğe yönlendirmek için çaba sarfetmesi beni rahatsız ediyor.Seveceğin varsa da sevemiyorsun bebeği. Seversem bebek tamamen üstüme kalacak gibi hissediyorum.😄

Benim teyzemde öyleydi.. bizi delirtirdi ödümüz kopardı çocuğunu tutarken.
Ikinci geldikten sonra ilk çocugu arka plana atti hemen büyük abla pozisyonuna soktu şimdi kızın psikolojisi bozuk
Sürekli kıskanan, kardesini eleştiren, anne babasını elestiren bi kiz oldu ve daha 8 yaşında.
Evde durmak bile istemiyor kardesi annesiyle yatiyor diye o da babasıyla yatıyor düşünün iki sene önce kızda stresten saç kıran oldu ufacık kızda.

Çünkü kardesi yokken teyzem onu göklerde tasiyordu kardes gelince birden gökten aşağıya indirdi.. şuan ergenliğini düşünemiyorum.. hep dikkat cekmek icin sacma sapan hareketler yapıyor.
En kötüsü de kardeşini sürekli her fırsatta kötülüyor..

Karı koca ilişjileride bitti.. teyzem kucuguyle yatiyor
Enistemde buyuguyle ayri odalarda cunku teyzem kucugune kiyamadigi icin buyuguse kiskanclik yapiyor korkuyorum ayagina odasinda yatmiyor.

Cocuklara iyilik yapalim derken psikolojilerini bozuyorlar.. onlar malımız değil. Birey gibi yetistirmek lazım. Bir gün hayatta biz olmasakta onlar tek baslarina kalabilsinler, kimseye ihtiyac duymasinlar

Böyle anne babalar yuzunden ileride bu cocuklar mutsuz evlilikler yapiyorlar.. özellikle erkek anneleri cocuklari kendilerine bagimli yetistirdikleri icin ileride eşlerini benimsemiyorlar.
Yazık gercekten..

Bir anımı hatırlatmama sebep oldu. Bir arkadaşım çok bunaldığından bana iki günlüğüne geldi. Bebeği 4 aylık falan.Ben mutfaktayken bana ılık suyu bir tabağın içine koyup getirebilir misin dedi.Ben de alıp getirdim. Başka bir sebepten kullanacağını düşündüm. Meğer altını temizlemiş bir bezi alıp tabağın içindeki ılık suya batırıp bebeğin boklu poposunu sildi.Bir de bana tiksinmezsin değil mi dedi.Ya nasıl tiksinmem!bana işe yaramaz bir kap getir deseydin ya,sana tatlı gibi gelebilir ama,bildiğin bok yani!o arkadaşımla arada görüşüyoruz ve her defasında ortamdaki insanların ve benim dikkatimi bebeğe yönlendirmek için çaba sarfetmesi beni rahatsız ediyor.Seveceğin varsa da sevemiyorsun bebeği. Seversem bebek tamamen üstüme kalacak gibi hissediyorum.😄
Altını temizleyip tekrat mı tabağa daldırdı 😣

Merhabalar hanımlar...
Bu günlerde canımı sıkan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.

Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)

Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.

Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.

Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.

Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.

Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.

Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.

Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.

Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.
Bunalmış da aslında. Kocasıyla da araları bozuk bu ara.

Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum :KK43:
Var mı cevrenizde böyle tipler? Düzeliyorlar mi zamanla?
İçim şişti artık. Biri geçer desin :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın çok bunaldım artik.
Anne olduğum halde ben sıkılıyorum bebek muhabbetinden
Özlüyorum eski rahat gezdiğim günleri fırsatını bulunca anneme bırakıp kızkardeşimle geziyorum.
Ilginç yani kardeşim sürekli çocuklardayanimizda olsun istiyor bence sıkılır bi müddet sonra yani insan bunalıyor bi rahat nefes almak istiyor
Elbette ki çocuğumu çok çok seviyorum zaten bu sorgulanabilecek bisey degil ama insan bazen kendine vakit ayırmak istiyor

Bu tür annelerin çocukları hiçbir zaman sorumluluk sahibi olamıyorlar maalesef... Ben çok gördüm çocuğu üniversiteye giderken annesine yiyecek içecek ısmarlayan aldıran çocuklar... Çocuğum da olsa kendimi bu kadar kullandırmam... Benim söylediğim örnek kız kardeşinin ilerideki hali maalesef.... Özgüvensiz, sorumluluk sahibi olamayan boş bir evlat yetişiyor vesselam. Hiçbir zaman bu model bi anne olmadım olmam da. Hiç bana göre değil kendini tamamen unutup çocuk için yaşamak. Rabbim canlarına sağlık versin. Doğru yolu da kendileri bulsunlar.

Bide böyle anneler okul çağında çocuğunun öğretmenini de velileri de çocukları da çok bunaltıyorlar... Çocuğun arkadaşları bile çıldırır bu tip anneye. Zor ya gerçekten çok zor. HerşeyDen önce kendini bu kadar yıpratmak nedir yahu.

Ben sık hastalanıyor diye yere cok koymadim üşür gibisinden. Sonra farkettim ama geç oldu 5 aylik döndü, 11 aylık emekledi :)

Kardeşinizin davranışları normal değil.
Çocuklar ve ebeveynleri ile çalışan bir uzman olarak görüşüm bu yönde.
Bu durumu çözmek en azından kardeşinizdeki semptomları azaltmak için bebeğine olan düşkünlüğünü kullanabilirsiniz.
Şöyle ki bebeğini herkese öptürürek enfeksiyona davetiye çıkardığını,
yere bırakmayarak büyük kas gelişimini engellediğini anlatın.
Belki o zaman biraz durup,düşünür.
Geçenlerde bir haber okudum.
Küçük bir bebeği,dudağında uçuk olan bir yakını öpüyor.
Uçuktan bulaşan mikrop bebeğin beynine yerleşiyor ve ne yazık ki yavrucak sonradan engelli olmuş.
Tedavisine devam ediliyor.
Küçük bebekleri şapşup öpmeyelim, öptürmeyelim.

Merhabalar hanımlar...
Bu günlerde canımı sıkan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.

Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)

Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.

Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.

Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.

Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.

Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.

Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.

Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.

Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.
Bunalmış da aslında. Kocasıyla da araları bozuk bu ara.

Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum :KK43:
Var mı cevrenizde böyle tipler? Düzeliyorlar mi zamanla?
İçim şişti artık. Biri geçer desin :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın çok bunaldım artik.
Muhtemelen ilk bebek fazla heyecanlanmislar idare etmeye calisin bir sure daha simdi bir sey soylerseniz bebegi sevmemis istememis gibi gorunursunuz. Omur boyu kardesiniz unutmaz ettiginiz lafi belli bir sure daha Boyle devam edecek empati kurun onun hayati tamamen degisti cocukla birlikte onceligi her zaman bebek olacak

Sürekli kucak bebeğin fiziki gelişimi için olumsuz 😏 gerçekten abartmis gibi görünüyor

Görmemişin çocuğu olmuş, seninki benimkinden kara :KK53: bizim de çocuğumuz oldu, emzirdik de. Hiç de dünyanın 8. Harikasını yaptık diye dolanmadik etrafta. Ama nasıl uyarirsiniz bilmem. Daha bunun yürümesi var, tuvalet eğitimi, konuşması, okulu of of Allah sabır versin. Herkese sevdirme konusunu virüsler bilmem neler konusuna getirip çözebilirsiniz belki. Herkese bu kadar anlatma nazar değer denilebilir. Ama yine de kalıcı çözüm olur mu bilemem 🤔

ne olursun o tabagi hemen cope attigini soyle ??? iki kere okudum valla dogrumu anladim diye .

Back