• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimle aramıza bebek girdi

Anne olduğum halde ben sıkılıyorum bebek muhabbetinden
Özlüyorum eski rahat gezdiğim günleri fırsatını bulunca anneme bırakıp kızkardeşimle geziyorum.
Ilginç yani kardeşim sürekli çocuklardayanimizda olsun istiyor bence sıkılır bi müddet sonra yani insan bunalıyor bi rahat nefes almak istiyor
Elbette ki çocuğumu çok çok seviyorum zaten bu sorgulanabilecek bisey degil ama insan bazen kendine vakit ayırmak istiyor

İşte ben o tarz bir anneyim. Kendime de vakit ayıran, çocuğumu arada anneme bırakıp arkadaşlarıyla bulusan biri oldum. O geçen gün arkadaşlarıyla iftara gitti dedim bebeği bırak ya babasına ya da bize. Yok götüreyim severler oğlumu dedi.

Ben sık hastalanıyor diye yere cok koymadim üşür gibisinden. Sonra farkettim ama geç oldu 5 aylik döndü, 11 aylık emekledi :)
Onunda koymama sebebi görünürde bu. Akşama gazı oluyor, uyuyamiyor diyor. Ama içi rahat etmiyor yere koyunca biliyorum. İlk fırsatta alıyor hemen kucağına yine.

Zor bir hamilelik veya doğummu geçirdi ki?
Hani bebeğe birşey olacak korkusu yaşadıysa ona çok bağlanmış olabilir.
6 ay az zaman değil.
Birde ağırdır kesin.
7-8 aylık yeğenimi zor tutuyordum, bırakınca kollarımın ağrırdığını anliyordum
Kardeşiniz bütün gün öyleyse ne kol kalır ne bel

3 aylıktan beri sürekli yerlerde benim oğlan yoksa nasıl hareket öğrenecek ki çocuk vakti geldiğinde döndü emekledi inşallah yakında yürüyecek acaba tek kendi mi emziriyormuş dünya da milyarlarca kadın Emziriyorum acaba kardeşiniz buldumcuk hastalığına mı yakalanmış ben bunu genelde yeni evlilerde olur sanırdım ilk kez yeni anne de denk geldim
Yeni evlendiğinde de bunun başka bir versiyonunu yaşamıştık ilk bir yıl. Kardeşimi taniyamiyordum. Sonra normale döndü şükür. İnşallah düzelir bu sefer de :(

ZAMANLA YATIŞIR İNŞALLAH BENİMDE KUZENİM BÖYLEYDİ SEVGİ KONUSUNDA DEĞİLDE KUCAKTAN İNDİRMEZ İŞ YAPMAZDI EVE MİSAFİR GELİRDİ MİSAFİR DIŞARDA YEMEK YERDİ

Gormemisin oglu olmus...
Ileride sıkıntısını kendisi cekecek. Evet bebegin enneye ihtiyaci var ama kendine de yapistirmasi gerekmiyor.

ZAMANLA YATIŞIR İNŞALLAH BENİMDE KUZENİM BÖYLEYDİ SEVGİ KONUSUNDA DEĞİLDE KUCAKTAN İNDİRMEZ İŞ YAPMAZDI EVE MİSAFİR GELİRDİ MİSAFİR DIŞARDA YEMEK YERDİ

Benim kardeşim misafir de almıyor. Bir tek bizi çağırdı bu akşam için. Başkada misafir almayacağım dedi. Bu olabilir. Bebeği küçük sonuçta. Ben daha farklı düşünürdüm her misafirimi aldim. ama bu onun tercihi diyorum artık.

ya şimdi şöyle arkadaşlar çocugu vermese kimseye yine sıkıntı görmemişin çocugu olmuş kimseye vermiyor dersiniz sanki çok kıymetli dersiniz.... çocugu veriyor bu sefer çok veriyor diyorsunuz lohusalık döneminde bu 2 türü görebilirsiniz zamanla düzelir ama bence çocugu ailesine vermesi güzel birşey sevgiyi güzelliği sizinlede paylaşıyor ben şahsen mutlu olurdum şimdi vermese bu sefer üzülürsünüz ben napcam çocuga diye onun için lohusalık dönemini atlatması uzun sürebilir...

Bilemiyorum işin açığı. Ben kapıya bakarken oğlumu odada birakirdim. Evimin her işini yapardım bu arada o ya slingle bana bağlı olurdu, ya da ana kucağında. tasiyamamaya başlayınca artık slingle de tasimadim. Hadi bu neyse kendi tercihi taşıyan kendisi. (Kardeşim içinde üzülüyorum illa ki kolu beli agriyordur.) Ama millete çocuğunu sevdirmeyi her muhabbeti ona getirmesi....
Ayrıca her gün 5 foto gondermek de normal değil :))
Size ya da bize göre normal olmayan her davranışı eleştirme hakkımız var mı bilemiyorum açıkçası. Çocuğun gelişimine zarar verebilecek, yürümesini geciktirebilecek şekilde davrandığı zaman fikrinizi söyleyin, gerisine karışmayın bence, yok ev işi yapmıyormuş yok çok fotograf gönderiyormuş bunlar kendi bileceği şeyler sonuçta yetişkin bir insanın.

Merhabalar hanımlar...
Bu günlerde canımı sıkan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.

Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)

Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.

Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.

Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.

Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.

Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.

Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.

Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.

Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.
Bunalmış da aslında. Kocasıyla da araları bozuk bu ara.

Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum :KK43:
Var mı cevrenizde böyle tipler? Düzeliyorlar mi zamanla?
İçim şişti artık. Biri geçer desin :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın çok bunaldım artik.
İlk çocukları, ama sizin eşiniz niye gruba karışıyor foto atılmasına siz de kocam karışıyor diye babaya iletiyorsunuz ben de o kısmı anlamadım, atsın ne var.
Ayrıca oluyor böyle ama zamanla oturur rayına, Doğum sonrası hemen hemen her kadının başına geliyor, bebek düşkünlüğü kocadan uzaklaşma falan, siz sırf mıç mıçlıktan kardeşiniz ile aranıza neden duvar örüyorsunuz hadi başkası olsa neyse ama abla bile böyle yaparsa hadi geçmiş olsun.
Eleştirici değil destekleyici olun, sanki sürekli eleştiriyorsunuz şunu yap bunu yapma diye geldi bana.

Hah işte, merak ettiğim bu. Normal değil bu durum değil mi?
Annemler biz hepinizi olduğunuz gibi kabul ediyoruz. Onları da böyle kabul Edip seviyoruz diyorlar. Tamam haklılar, çok olunca davranıyorlar ama ben çıldırıyorum artık.
Olmamalı böyle ya.
Yahu günde beş foto atıyor kucağından indirmiyor bize sevdiriyor diyorsunuz ya bence bunların hepsi çoook normal. Siz öyle yapmadınız diye kardeşinizi tarafımızca anormal ilan etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum gerçekten de ablasınız siz yani destekleyici olacağınıza zaten bunu anormal buldular ben haklıyım diye daha da mı bastıracaksınız.
abla olarak takındığınız tutum oldukça zedeleyici, sizin yapmadığınız şey başkasını anormal yapmaz, gaza gelip kardeşinize iyice sarmayın en ihtiyacı olduğu dönemde aranıza mesafe koyup derin uçurum da açmayın ben çok haklıyım sen anormalsin diyerek, zira kıyaslama yaparsak sizin yaptığınız daha çok anormal olacaktır

İlk çocukları, ama sizin eşiniz niye gruba karışıyor foto atılmasına siz de kocam karışıyor diye babaya iletiyorsunuz ben de o kısmı anlamadım, atsın ne var.
Ayrıca oluyor böyle ama zamanla oturur rayına, Doğum sonrası hemen hemen her kadının başına geliyor, bebek düşkünlüğü kocadan uzaklaşma falan, siz sırf mıç mıçlıktan kardeşiniz ile aranıza neden duvar örüyorsunuz hadi başkası olsa neyse ama abla bile böyle yaparsa hadi geçmiş olsun.
Eleştirici değil destekleyici olun, sanki sürekli eleştiriyorsunuz şunu yap bunu yapma diye geldi bana.

Whatsap da iki ayrı grup var birinde eşim var birinde yok. Kız kardeşim eşimin de olduğu gruba atiyor. X abı de ozluyordur o da görsün diye. Benim eşimde hoşlanmaz öyle seylerden o kadar kendi oğlumun resmini bile yollamiyorum eşime :) eşim sadece benim olmadığım gruba yollasin diyordu.
Kardeşimle arama duvar örmek istemem asla. Ama zaten çalışıyorum ve evim biraz onlara uzak olunca her gün görüşemiyoruz haftada bir iki ancak. Onda da %99 bebek muhabbeti beni yoruyor artık. Sandiginizin aksine elestirmiyorum da. Ben yegenimi kendi istediğim gibi seviyorum yere koyup yerde oynuyorum ona da söylüyorum bazı seyleri, zaten elalem olsa söylemem. Kardeşim diye söylüyorum.

Yahu günde beş foto atıyor kucağından indirmiyor bize sevdiriyor diyorsunuz ya bence bunların hepsi çoook normal. Siz öyle yapmadınız diye kardeşinizi tarafımızca anormal ilan etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum gerçekten de ablasınız siz yani destekleyici olacağınıza zaten bunu anormal buldular ben haklıyım diye daha da mı bastıracaksınız.
abla olarak takındığınız tutum oldukça zedeleyici, sizin yapmadığınız şey başkasını anormal yapmaz, gaza gelip kardeşinize iyice sarmayın en ihtiyacı olduğu dönemde aranıza mesafe koyup derin uçurum da açmayın ben çok haklıyım sen anormalsin diyerek, zira kıyaslama yaparsak sizin yaptığınız daha çok anormal olacaktır
Şu hayatta en son isteyecegim şey kardeşimi kırmak. Ben onun şu an dışarıya yansıttığı kadar.mutlu olmadığını, aslında bebekten yana bunaldigini ama bunu ifade etse kötü anne olacağını düşündüğünü çok iyi biliyorum ama sürekli bebeğini seven sürekli herkese çocuğunu sevdiren çocuğuna övgü bekleyen birinden de haliyle rahatsızlık duyuyorum. Kardeşim için üzülüyorum. Ben böyle bir anne değildim. Aslında sorup onu da anlamaya çalışıyorum. Ama bu durum normal değil işte.

Siz anlatırken sıkıldım kardeşinizden. Gerçekten çok zor bir durum. Benim öyle bir arkadaşım var bir oğlu oldu 2 yıl çabanın ardından, herkes çocuğunu sevmek zorundaymış gibi davranıyor. Onlara gidince hemen banyo yaptırır ve size de zorla izletir, eğer çocuk uyumuşsa üzülerek 'keşke az önce gelseydiniz hem banyosunu izler hem de severdiniz, yeni uyuttum' der. Sürekli fotoğraf gönderir(çocuğunun çıplak fotoğraflarını gönderiyor genelde -banyo da-giydirirken..-). Bunun psikolojik bir problem olduğunu düşünüyorum. Ben arkadaşımı uyaramıyorum tabi ama siz kendiniz kardeşinizi bu konuda uyarabilirsiniz bence. Hatta psikolojik destek alması için teşvik edin. Yoksa kendi hayatı kalmayacak. Sizin dışınızda kimsesi de kalmayacak.

Benim minnak 10 aylık torunda yerlerde emekliyor,eline geçirdiği terliğide anında ağzına sokuyor.
Çocukların mikroplasda tanışması gerekşyor ki,bağışıklık sistemleri kuvvetlensin birazcık,bu demek değilki terlik ağzında kalsın sürekli.Annesi gördüğü an hemen alıyor elinden.

İnsan sürekli aynı şeyleri konuşmaktan bile yorulur. 6 ay kısa bir zaman değil. Odak noktası sürekli aynı şey olduğunda bu bunaltıcı olur haliyle. Haklısınız. Benim de bir tanıdığım, sürekli aynı sorununu dinleyip çözüm yollarını söylemekten yorulduğum, sinirlendiğim zamanlar çok oluyır. Bu onu sevmediğimi, ilgilennediğimi göstermez. Aksine çok kıymetli. Ama hayat akıyor. O akışın içinde insan sorunlarıyla da bir yol bulmalı. Bunun için sunulan önerilere kulak vermeli.
Kardeşiniz kendi için de çocuğu için de yanlış yapıyor. Çalışma hayAtına başladığında ne yapacak o çocuk? Kim o kadar kucağında taşıyacak?

Back