Zaten babam da öyle diyor Ben büyüklerle anlaşırım sen bu kadar gerilme boş ver diyor Ben de işte söz konusu görümceli ye gelince Hani demedim bana kanka demesin şunu desin bunu desin diye ama Ben sustukça baktım tepeme çıkıyor en sonunda konuşmayı seçtim ve ilk Konuşmam da kötü oldum kaldı ki konuştuğunda da bir şey yoktu kızın babamların maddi durumu da saygı duymamasına biraz bozuldum O yüzden biraz çenem açıldı zaten annem de diyor kardeşinin parası varsa Gitsin alsın Eğer yoksa da benim durumuma saygı Duysunlar diye belirtiyorValla anlattıklarınızın hepsini okuyunca şöyle düşündüm: sizi şimdiden rahatsız ve huzursuz etmiş. Huzurunuz ve süreci sağlıklı tamamlayabilmek için mesafe koyun. Kardeşinizede aramız bozulacak bu gidişle bu süreçlerde alacağın bir şey barsa annemle konuş kardeşim diyin. Annenize devredin o daha iyi yönetecektir deneyimiyle bu süreci diye düşünüyorum. Tanışınca ailesiylede kız tarafının babanız herkes kendine düşeni yapsın desin olsun bitsin. Madem sizinde çok imkanınız yok. Bu şartlarda bu kadar bütçemiz var oğlumuzun bir birikimi yok uygunsa evlensinler ya da nişanlılık süresi uzasın daha güzelini daha uzun sürede yaparız inşallah derseniz; ben inanıyorum ki herkesi zorlamayacak ölçülerde iki insan hızlıca yuvasını kuracaktır. Ayrıca o kanka kelimesi nedir? Gelin adayınız size kanka mı diyor? Kardeşinize ayar verin o da kızla konuşur. Size öyle hitap etmeye devam ederse iki surat yaparsınız anlamadı dile dökersiniz. O ne saçmalıktır öyle.
Ay çüş artık işte böyle yapıyorlar Yani Anladınız mı sizi ne kadar iyi olursanız karşınızdaki insan sizi bir o kadar sömürmeye bakıyor Yani ben bir kız olarak yani kız tarafı olarak evlenirken karşı taraf ne istiyorsunuz bizden diye sorduğunda ben mal satmıyorum kızımı emanet ediyorum dedi işte Demek ki herkes böyle olmuyorBiz de kiz tarafa saygi duyduk para konusunda. Annem kiz tarafina gucunuz neye yetiyorsa onu alin, pahali seylere kacmayin dedi. Ve onlara yardim olarak bir miktar para da verdi. Kizin ailesi parayi gorduklerinde şok oldular ))) Cok az, biz sizden daha cok beklerdik dediler ))) Sanki 3-5 tl vermisiz de şok olmuslar )))
bende kıza dedimki bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin... ben ogunde fikir verme amaclı geldim beğenmedim deseydin... ilk defa tanimiyosun beni çekindin diyeceğim ama bir senedir vakit geçiriyoruz acik acik herseyde fikirlerini beyan ediyosun dedim
Kizin annesinin alışverişten haberi var bende benim annem babam aileni tanimadan nisan getirmez dedim kizin annesi ablasıyla konusrum adetleri ne ise onden cagirirz konusurz demis bence ailesi uyumlu ama kizda sorun var gibi gerci annemde diyor sen isteme olmadan nisan alisverisine gittiğini duysaydım seni haslardim onlarin yaptığını hoş bulamadm diyorYahu kızın ailesi nasıl aile?kızımı verecegim aile kimdir neyin nesidir bilmeden tanimadan hop nişan !! Bu nasıl iş demiyor mu babası.elin tanımadıgımız adamlarıyla ( kusura bakmayın kaba tabirle diyorum) alısverişlerde ne işin var demiyorlar mı kızlarına acaba?belki kızını kandırıyorlar,belki tuzak ay iyi cesaret hakikaten.insan şu zamanda akrabasına güvenmiyor.
Keşke hiç karışmasaydınız.anneniz haklıymış.hiç saydırmamışsınız annenizi.kız da ailesini saydırmamıs.bir pasta bir cay ikram edecek durumları da mı yok yani.iş baştan degişik yanlış.siz hiç karışmayın bence bu saatten sonra
Tabii ki, her kes farkli oluyor. Oyuzden karismayin diyorum. Kotu siz olursunuz. Buyukler kendi aralarinda hall etsinler.Ay çüş artık işte böyle yapıyorlar Yani Anladınız mı sizi ne kadar iyi olursanız karşınızdaki insan sizi bir o kadar sömürmeye bakıyor Yani ben bir kız olarak yani kız tarafı olarak evlenirken karşı taraf ne istiyorsunuz bizden diye sorduğunda ben mal satmıyorum kızımı emanet ediyorum dedi işte Demek ki herkes böyle olmuyor
Devaminida okusaydın tamamını okumadan yorum yapmaKusura bakmayın da şu alıntıladığım cümleden gerisini okumadim. Değiştirdiyse değiştirdi bunu yüzüne vurmanız söz konusu haline getirmeniz duydugunuzu belli etmeniz o kadar cirkin ve itici ki. Tebrikler kizi kendinizden soğutmuşsunuz yarin bir gün aman gelin hanım bana soğuk gelmiyor gitmiyor demeyin bos yere. Eger oyle olursa su gereksiz tepkinizi hatirlayin.
Ooooo gercekten korkutucu bir hareket valla bakalm daha neler bekliyo biziTabii ki, her kes farkli oluyor. Oyuzden karismayin diyorum. Kotu siz olursunuz. Buyukler kendi aralarinda hall etsinler.
Bizde erkek tarafi da, kiz tarafi da dugun yapmisti. Kiz telefonda benden pastanin parasini istemisti. Ben de bizim adetlere gore her kes kendi pastasini kendi yaptirir demistim diye kiz telefonda aglayip bayilmalar yapmisti. Kotu biri cikarmisti beni )))
İnsALLAH aranizda sorunlariniz olmaz.Ooooo gercekten korkutucu bir hareket valla bakalm daha neler bekliyo bizi
Siz hesap sorarsanız o da karşılığınfa maddi seçenek sundunuz almak zorunda kaldım cevabını verir elbet. Bu cevabı durduk yere verdi kız. Fikrimi almayacaksanız sonra geri değiştirecekseniz benden fikir alma beni götürmeyin yanınızda vs gibi laflar eden sizsiniz. Ayy siz olmadan da nişan alışverişi olmaz ki ne olacak tühhTakıldığım konu ürünü değiştirmesi asla değil Konuşurken de kendisine defalarca belirttim Ben o gün orada Onun istediği olsun diye bulundum Yani zorla gitmedim kendileri de çağırdı Benim dediğim olmadı diye Tepki vermiyorum Bana sadece o gün sen maddi seçenek sundum Ben de onu almak zorunda kaldım demesine bozuldum çünkü kendisi en olmayacak şeydi fiyatı II bilmediği halde en dip fiyata vermeyi biliyor bu alışverişlerde kardeşimin de kendi parasıyla yapılmayacak yani alışverişlerin devamı aile büyüklerinin parası ile yapılacak bu yüzden kardeşimde tek bir kelime etmeyip ablamla konuş diye kızı bana yönlendiriyor çünkü onun cebinden de para çıkmıyor kız da kendi ailesine ezdirmemek amaçlı benim çalıştığım Para ile bu kadar olur deyip kestirip atıyor Yani aslında biz karşı tarafın dediğine saygı duyduk Ama o benim ailemin annemin babamın maddi durumuna saygı duymuyorsa Ben de eyvallah diyemem yani konuyu Nasıl anlatabildim bilmiyorum ama benim takıldığım nokta ürünü değiştirmesi asla değil sadece maddi konuşma aramızdaki
Evet ben yetkili Merciyim :) Şaka bir yana Konu bu değil gerçekten konu çok başka bir şey ve biz seninle çok başka bir şey konuşuyoruz :) kardeşim bana dert yanıp duruyor abla maddi olarak beni çok zorluyor Kredi mi çeksem diye yani konu Seçim yapma mevzusu değil Eğer bir gün öyle bir şey seçmek zorunda kalırsa Tabii ki de eşini seçsin Sonuçta ben o örümcek kafaya sahip değilim Ben de bir Evliyim ben de bir gelinim Benim de bir kocan var gerçekten kötü niyetli değilim eğer Üşenmez Seniz soru cevaplarını birkaçını okumanızı istiyorumİlerde görürsünüz kardeşiniz aynı düşüncede mi...Bu tavrınız dan dolayi kardeşiniz den olursunuz ...kız şimdilik iyi olur yine de içinden çıkmaz ister değiştirir ister alır kalır sizi bağlamaz ...siz yetkili mercii misiniz sizin arkanızdan değişim yapamıyor ...insan fikir değiştirebilir nihayetinde. .sizin rahatsizliginiz epeyi çok da buraya azıni yansitmissiniz...evet kardes kavgasına dönüşür maalesef çünkü tercih etme zorunda bırakılır. ..maalesef de tek secenek vardır ;eşi ...
Canım öyle olur mu ablasıyla konuşurum falan.sakın kabul etmeyin.anneniz öldü mü?tövbe yarabbim.kardeşinize de söyleyin.annemi ezip geçme diye.ay ne garip aile .bence uyumlu falan olmak değil onlarınki.siz kıza ısrar edin ya da anneniz etsin.emrivaki yapın hatta.şu gün annemle oturup tanışmaya geleceğiz bir deyin.babanızı öne sürün.azıcık gözüaçık olun bence.kıza bak ya en fazla 25 tir.koca koca insanları parmagında oynatıyor.yok sen tek gel derlerse kardeşim agaç kovugundan mı çıktı.annemi istemiyor musunuz deyin.valla görümcelik falan değil bu.iş baştan bir garip.Kizin annesinin alışverişten haberi var bende benim annem babam aileni tanimadan nisan getirmez dedim kizin annesi ablasıyla konusrum adetleri ne ise onden cagirirz konusurz demis bence ailesi uyumlu ama kizda sorun var gibi gerci annemde diyor sen isteme olmadan nisan alisverisine gittiğini duysaydım seni haslardim onlarin yaptığını hoş bulamadm diyor
Yok hayır daha davet edilmedik kız sadece diyor ki siz direkt nişan yapmaya gelin o gün isterseniz de Aradan çıkar diyor Ben de Kızın ailesi ile bir görüşüp ona göre önce bir tanışma olmasını sağlamak istiyorumKızın ailesi davet etmedi mi sizi anlamadm ki
Konu o da değil dur bismillah konu çok başka Annem öyle bir kadın da değil annem engelli bir kadın ona göre de sürekli söyler kimse bana bakmak zorunda değil sadece halimi hatırımı sorma ya haftanın bir günü gelsinler yemeğimi yesinler bizi saysınlar gerisi hiç önemli değil bana temizlik yapmasın bana hizmetçilik yapmasın her şeyden haberi olsun saf biri olmasın heryeri gezsin her yeri bilsin yeter der Ayrıca Maddi durumum Neyse bütün olanağını yapmaya çalışırım diye de her zaman belirtir Annem şu an kirada oturuyor ve kardeşime ev alabilmek için yer satmayı düşünüyor kadın Daha ne yapabilir ki :)Esirgedigi birsey yoksa beklentisi de olabilir tabi... ama bizimkiler gibi hem esirgeyip el kizi gibi gorup evlatlik adi altinda hizmet bekleyecekse evlligin icine karisip yonetmeye calisacaksa gelini kendi ailesinden koparacaksa kisaca evlatlik bekleyen annelik yapacak once kaynanalik yapan gelin lik gorur ne yazik ki
1 seneNe kadar zamandır tanışıyorlar peki?
Bence gelin adayınız sizin arkanızdan iş çevirmemiş.aBelki o an gözüne güzel göründü alınan şey sonra nefret etti.Belki siz onu beğendınız diye saygısızlık etmek istemedi.Ayrıca nişan alışverişine NişNlanıcak gençler gitmeli.Ayrıca kenfı gıyecek değiştirdin ne olur kiMerhabalar ben evliyim. erkek kardeşim var 1 sene once benim cok samimi olmadığım bir tanıdığım kiz ile tanısmalarına hatta sevgili olmalarına sebep oldum..
anlaştılar hersey cok iyi gitti kardeşim sıkıştırdı istemeye gelelim diye artik kızı.. kizda ailesi ile konuştu gidilecek yakında ve olaylar boyle başladı .bana sürekli gelirler caya kahveye kızıda daha once tanıdığım icin aramızda isinmama gibi bi sorun yok ama sadece kardeşimle gelir yani baska başbaşa görüşmeyiz... isteme soz nisan gidişatını konuştuk bi aksam.. kiz dediki ben isteme aksami yani ilk gelisinizde isteme soz nisan hepsi bir istiyorum durumum yok, baska bi topluluk karşılayamam bi seferde hallolsun dedi
bende annemlere açtım konuyu annem ilk başta hayır desede (onuda aciklayacagim) babam saygı duydu cunku annemlerinde durumu cok lux degil.
Annemin karşı cikma sebebi daha ailesini tanimadan nisan alışverişi nasil yapayım kimseyi tanımıyorum taki tuku işine girmem yuzukle bir bilezik yaparim oda bana saygı duysun.. belki ailesi bizi istemicek kızı istemeden nasil göndereyim sizi nisan alisverisine dedi
kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.
Sonra kardeşim bugun aradi alışveriş yapalım biraz ben anlamam dedi.. bende gençlerin yaninda durdum istedikleri olsun gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
Alisveriste bi ürün alınacak kızla o urun hakkında konusuyoruz mağazada ben tamamen fikir verme amaclı gittim benim dedigim alınacak diye değil.. sonucta onlar evleniyo onun kullanacağı ürünü ben niye beğeneyim. Nyse iki urun arasında kaldık biri diğerinden daha uygun o bana sence hangisi dedi bende uygun olanını belirttim
cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu yani bohcaya çıkacak türden degil hep günlük tarzi... bende alışveriş yaparken kendisine hep diyorum ona alinacaklarin bohcaya koyulacak dugune gitmelik klasik tarzda olsun diyorum
çirkin bisey yada en uygun biseye yoneltmiyorum o yollardan bende gectim sonucta
nyse o bakılan ürün zaten bu arada pahali bisey sadece seçenekler arasındaki uygun olanı dedim tamam dedi onu aldı orda bi sorun yoktu
ertesi gün kardeşimle ne konuştuysa gidip degstrmisler bende kıza dedimki bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin... ben ogunde fikir verme amaclı geldim beğenmedim deseydin... ilk defa tanimiyosun beni çekindin diyeceğim ama bir senedir vakit geçiriyoruz acik acik herseyde fikirlerini beyan ediyosun dedim
sonra açıldı tabi sen maddi olanak sundun ben beğenmediğim şeyi almak zorunda kaldm diye basta da ben begenmedim diye degl kardeşin beğenmedi diye değiştirdik dedi.. bende ogun orda deseydin madem baska yere bakılırdı dedim parasını vermediğim biseye müdahale edemedim ve kirildim maddi olanak sundun diye dedi
ben iyice çıldırdım senin herşeyine saygı duyuldu herseye maddi sinir çizen sendin kimse bisey demedi ben seçenekler arasından sadece ufak bi fark olana yönelttim diye banami patliyosun benden para çıkmıyo ürünü bende giymeyeceğim ogun diyemedin ama masallah diyebiliyosun smdi kırıldım diye.. yüzüme soyleyemedigin seyleri mesajdada yazma bida dedim..
ben kızın dedikleri olsun diye annemden fırça yedim herseyi eksiksiz olsun diye bir şeyi alisveriste bizde bu alınmaz demedim.. en sonda demişki ben saygısızlık hata yapmadim bilseydim degistrmezdim demis.. okadar konuştuk bunumu anladın dedim tabiki senin dediğin istediğin olacak benim degil ben arkamdan bole bisey olmasına kizdim evet ama ogun deseydin yine senin dedigine giderdim dedim sonuç akşamına karşılaştık bisey yokmuş gibi kısa bi konuşma geçti
Not.benim mesaj atma sebebim ürünü değiştirmesi asla degil konuşma zaten farklı yerlere maddiyata gidiyor yani değiştirmesinde sorun buldum degil anlatmak istediğim konu..
Doğru düşünüyorsunuz Ama kredi çekip ödeyecek durumu yok babamın O durumda değil sadece kuru bir emeklisi var ve yaşları büyük ellerinden geldiğince durumlarını yettiğince her şeyi yapmaya çalışıyorlar kiralarda otur Masalar diye kendileri kirada oturup yer satıp kardeşime ev almayı düşünüyorlar Yani anlayacağınız para kardeşimden çıksa Ben Ağzımı bile açmam ama benim babam da zamanında yatarak almamış o emekli parasını ki kaldı ki o emekli aldığı para da 1500 TL bir şey adam 500 TL kiraya veriyor yer satacak oğluna ev alacak oğlunun düğününü karşılayacak O yüzden de maddi olamayınca hareket etmeleri daha doğru değil mi Bunu belirttim diye Niye ben kötü oluyorum Ben kızın tarafına saygı duyuyorum Yani ben derken kardeşim annem babamHayır aslında tartışma değişim olduktan sonra sizin mesaj atıp tabiri caizse ayar vermenizden çıkıyor geri kalan kısımlarda da kredi de çekse babanızda ödese siz karışamazsınız siz ayrı evsiniz onlar ayrı ev buna göre hareket ederseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum
21 yaşında:) Aynen söyledikleriniz mantikli bende öyle olsun gerisi diye annemin arkasindayimCanım öyle olur mu ablasıyla konuşurum falan.sakın kabul etmeyin.anneniz öldü mü?tövbe yarabbim.kardeşinize de söyleyin.annemi ezip geçme diye.ay ne garip aile .bence uyumlu falan olmak değil onlarınki.siz kıza ısrar edin ya da anneniz etsin.emrivaki yapın hatta.şu gün annemle oturup tanışmaya geleceğiz bir deyin.babanızı öne sürün.azıcık gözüaçık olun bence.kıza bak ya en fazla 25 tir.koca koca insanları parmagında oynatıyor.yok sen tek gel derlerse kardeşim agaç kovugundan mı çıktı.annemi istemiyor musunuz deyin.valla görümcelik falan değil bu.iş baştan bir garip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?