• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Bence konuyu şöyle acsaydiniz bu kadar tepki gelmezdi,kardesim sevgilisi ile evlilik düşünüyor ama kiz tanisma istemiyor 15 dk mesafede,maddi durumu öne sürüyor ama bizden pahali urunler istiyor butcemizi aşan olsaydi daha iyi olurdu hic degistirme konularina girmeden.
Ne bileyim karnımdaki ağzımda derler ya benimki de o hesap işte kendimi böyle açıklamak zorunda kaldım olanlar böyle yani Kafa yapısı olarak değiştirmesinde hiçbir sakınca görmüyorum göremem de zaten öyle bir hakkım yok altta yatan mevzu maddiyat olduğu için biraz da o yüzden konuşma tartışmaya ilerledi kızla aramızdaki

Canim ben ilerisi icin soyledim zaten bu tanisma konusunu birseyler alacak kadar is ciddiye bindiyse erkegin ailesinin kizin ailesiyle konusup gun belirlemesi lazim... nerde gordun erkek ailesi birsey demeden durup dururken kizin ailesi gelsinler desin... erkek ailesi soyler once musait oldugunuz birgun gelelim diye kizin ailesine bunlar olmadan nisan alisverisi olur mu kizin ailesi kizi vermeden istemeye gidilmeden konu sahibi eksik anlatiyor bence istemeye gidilmistir
Konu sahibi benim Hayır istemeye daha gitmedik kız bize diyor ki tanışmaya gelmeyin nişan getirin direk nişan getirdiğiniz akşam da istemede olur Aradan çıkar tabir bu abartı yok eksik de yok anlattıklarım da

Hic sanmiyirum oyle oldugunu.. istemeye gitmedikleri kiza nasil nisan alisverisine cikiyorlar hayret sirasi mi degisti bu tur seylerin... evlendikten sonra tanisirlar artik kizin ailesiyle... kiz oyle dese bile buyuk olrak kizim bu is boyle olmaz diye biz once gelip isteyelim tanisalim sonra nisan alisverisine cikariz demeleri lazim.. anenin babanin rizasini alalim bi duyalim agizlarindan once
Aynen de öyle kızı daha istemeye gitmedik kızın istediğine göre ilerliyoruz ilerliyoruz derken kardeşim ilerliyor yani annem kızı istemeden nişan alışverişine çıkartmam sizi kardeşinin parası varsa Gitsin alsın yettiği kadarıyla ne kadarına yetecek s dedi çünkü kardeşimin birikimi asla yok oda yettiğince birkaç parça bir şey aldı kız da niye ucuz oldu diye tepki verdi Halbuki kendisi pazardan almıştı biz yine bir marka ürün aldık kardeşimle ikimiz yani durumda ürünü değiştirmesi değil sadece maddiyata saygı duymaması Bir de her şeyin acele olmasını istemesi Her şeyi zamanında yap dediğin olsun dedim Zamanında olmazsa destek da olmazlar doğal olarak da kardeşimin tek aylık maaşına kalırsın dedim beni anlamadı yine de alışverişe çıkmak istedi ve sonucuna razı gelmedi

Gelin adayında hiç bir sıkıntı görmedim ben ama sizde var. Orda o gün karar vermişter akşam kararı değişmiş olabilir cok normal gidip nişanyısıyla değiştirmiş ne var bunda yanı bu kadar büyütüyorsunuz? Bi de arkamdan böyle yapılmasına kızdım demişsiniz. Ne yapmış ki bir konuda kararı değişmiş ve onu uygulamış gayette normal. Bir daha siz işlerine karışlayın bence bu tavrınızlada hiç yoktan baştan kendinizi kötü etmişsiniz gelin adayıyla ben onun yerinda olsam size artık hep mesafeli ve soğuk olurdum
Arkamdan değiştirmesine kızmanın tek sebebi o gün 10 kere sordum beğendin mi diye O da evet alalım dedi Ertesi gün de kardeşimi Ablan beğendi Ben beğenmemiştim Ben pahalı bir ürün beğenmiştim dedi ve gidip onu aldırmış halbuki böyle bir şey yoktu o gün sordum Beğenmediysen çıkalım başka yerden bakalım ya da beğendiğini alalım diye belirttim o da bana böyle oyun oynadığı için Tabii ki de kızarım niye olmayan bir şeyi kardeşime varmış gibi gösteriyor kardeşim de senin böyle bir şey yapmayacağını biliyorum dedi kestirip attı

Yahu ne var degistirdiyse. Degistirmesine kizmadim demissiniz ama mesajda arkamdan gidip degistirmissin diye laf soylemissiniz. Ne var belunda ben kendi kendime gidip aldigim bir suru seyi degistiriyorum niye bunun icin kriz cikarttiniz. Cok gereksiz olmus ben sizi hatali buldum. Sanki arkanizdan buyuk bir is cevirmis gibi bosuna gerilmissiniz. Ayrica bir tek kardesimle geliyor samimi degiliz demissiniz en dogrusunu yapiyor..
Arkamdan değiştirmesine kızmanın tek sebebi o gün 10 kere sordun Beğenmediysen başka yerden alalım dedim O da hayır alalım dedi Ertesi gün de kardeşime değiştirmeye gidelim Ben pahalı bir ürün beğenmiştim onu istiyorum demiş Yani beni almamış gibi göstermiş Halbuki ben onu 10 kere sordum Beğenmediysen almayalım başka yere bakalım diye de belirttim Sorun kimde O zaman burada yine bende mi oluyor

Kıza masraf olacak ne var o da saçma.. Bi çay koyup bi kurabiye yapamıyolar mı? Valla öyle geline böyle görümce bence çok da üstüne gitmeyin konu sahibinin .
:D inanın amacım örümceklik yapmak da değil aslında niye öyle anladılar onu da anlamış değilim Arkamdan iş çevirdi O gün beğendiği ürünü almamış kardeşime öyle söylemiş ben pahalı bir ürün beğenmiştim ucuz diye ablanın yanında bunu aldım dememiş de ablan buna aldırdı demiş Halbuki 10 kere sordum Beğenmediysen almayalım diye doğal olarak suç bende mi olur Onu da mı yani ben Görümcelik mi yapmış oldum hiç suçum un olmadığı bir yerde

Bu ara kv ve görümceleri tutuyorum niyeyse :p
Şark kurnazı gelinlerini sevmiyorum ama ben ya. maddi durumum yok herşeyi ayrı ayrı yapamam, karşı tarafa ucuzundan alırım kimse fikir kimse fikir beyan edemez, ama erkek tarafı eşek gibi alacak yoksa kredi çekecek aç kalacak kolay mı gelin satın alıyorlar. Varsa evleri verecek erkek tarafı olmak kolay değil ama evime üst makamlardan izin kağıdı çıkartıp gelecekler hazır hissetmem lazım kendinimi. Sonracıma kocam annesini ablasını öpmesin tapuusu da artık bende benim malım sadece benim uygun gördüpüğüm şekilde ilişkikeri olabilir. Ama olaki dünya hali maddi olarak zorda kaldık benim babam ne alaka oğluna yapacak tabi, açsın kp kesenin ağzını. İşte şark kurnazı gelinlerin kafa yapısı. Kendisi pazarsadan alabilir sorun yok, o kız tarafı.
Sonra kadın erkek niye eşit değil. Nasıl eşit olsun ki kadınlar olarak kendimize satılık mal muamelesi yaptırıyoruz.
Aynen öyle beni istemeye geldiklerinde babam yani babama sordular ve isterseniz bizden adetlerimiz ne diye babam da ben mal satmıyorum kızıma emanet ediyorum ne yapıyorsanız kendi oğlunuza yapıyorsunuz dedi ve karşı taraftan da bunu beklerse çok üzülecek

Arkamdan değiştirmesine kızmanın tek sebebi o gün 10 kere sordun Beğenmediysen başka yerden alalım dedim O da hayır alalım dedi Ertesi gün de kardeşime değiştirmeye gidelim Ben pahalı bir ürün beğenmiştim onu istiyorum demiş Yani beni almamış gibi göstermiş Halbuki ben onu 10 kere sordum Beğenmediysen almayalım başka yere bakalım diye de belirttim Sorun kimde O zaman burada yine bende mi oluyor
Az once de dedim kimseyle anlasamazsin diye biraz sert mizacli olabilir mjsin kusura bakma oyle yazdim kirmak istemem ama sert konusiyorsun sanki. Bosver takilma boyle seylere. Kïzı istemiyorsanizda acik acik soyleyin bence olmaz diye. Istenmeyen aileye gelin olmak cok anlamsiz geliyor bana. Ama sizi kirdiysam ozur dilerim.

Çok merak ettim ürün neydi? Ayrıca kızın annesi babası aileyle tanışmadan nasıl nişan yapabiliyorlar? Nasıl güveniyorlar? Bizde eşim ilk bizim eve geldi babamla tanıştı onun öncesinde annesi anneannesi gündüz çaya geldi, sonra babam erkek evini göreceğiz dedi evlerine gittik anneniz o konuda haklı bence tanımadan etmeden alışveriş..

Gerçi biz bohça yapmadık çok gereksiz buluyorum alacağımız şeylerin hepsini bireysel düğüne kadar hediye şeklinde hallettik iç çamaşırı vs olaylarına girmedik ama kv çok güzel gecelik takımımı almıştı süslü sandık aynaları almıştı
Saten gecelik takımı 7 ürün az çok bilirsiniz fiyatlarını 200E de var 600'e de var 800'e de var Ben de git 5 yüzlükten al dedim Yani aslında kısılan bir şey yoktu o da kardeşime demiş ki ben pahalı ürün seçmiştim ablam böyle aldırdı demiş Halbuki o gün 10 kere sordum Beğenmediysen almayalım başka yere bakalım diye kendi de kardeşime pazardan gecelik takımı alıyor kardeşim de Ben bunun isteklerini yetişemeyeceğim Kredi mi çeksem diyor Tabii ki de kardeşime destek olurum Bu konuda yani kızımı tutacağım mantıklı bir şey söyleseydi Kızı tutup kardeşim atardım Bu kadar da açık ve net konuşuyorum kız Bir de bana kanka diyor siz düşünün aramızdaki iyiliği kardeşim abla diyor O da kanka :D

Merhabalar ben evliyim. erkek kardeşim var 1 sene once benim cok samimi olmadığım bir tanıdığım kiz ile tanısmalarına hatta sevgili olmalarına sebep oldum..

anlaştılar hersey cok iyi gitti kardeşim sıkıştırdı istemeye gelelim diye artik kızı.. kizda ailesi ile konuştu gidilecek yakında ve olaylar boyle başladı .bana sürekli gelirler caya kahveye kızıda daha once tanıdığım icin aramızda isinmama gibi bi sorun yok ama sadece kardeşimle gelir yani baska başbaşa görüşmeyiz... isteme soz nisan gidişatını konuştuk bi aksam.. kiz dediki ben isteme aksami yani ilk gelisinizde isteme soz nisan hepsi bir istiyorum durumum yok, baska bi topluluk karşılayamam bi seferde hallolsun dedi
bende annemlere açtım konuyu annem ilk başta hayır desede (onuda aciklayacagim) babam saygı duydu cunku annemlerinde durumu cok lux degil.
Annemin karşı cikma sebebi daha ailesini tanimadan nisan alışverişi nasil yapayım kimseyi tanımıyorum taki tuku işine girmem yuzukle bir bilezik yaparim oda bana saygı duysun.. belki ailesi bizi istemicek kızı istemeden nasil göndereyim sizi nisan alisverisine dedi
kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.

Sonra kardeşim bugun aradi alışveriş yapalım biraz ben anlamam dedi.. bende gençlerin yaninda durdum istedikleri olsun gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
Alisveriste bi ürün alınacak kızla o urun hakkında konusuyoruz mağazada ben tamamen fikir verme amaclı gittim benim dedigim alınacak diye değil.. sonucta onlar evleniyo onun kullanacağı ürünü ben niye beğeneyim. Nyse iki urun arasında kaldık biri diğerinden daha uygun o bana sence hangisi dedi bende uygun olanını belirttim

cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu yani bohcaya çıkacak türden degil hep günlük tarzi... bende alışveriş yaparken kendisine hep diyorum ona alinacaklarin bohcaya koyulacak dugune gitmelik klasik tarzda olsun diyorum
çirkin bisey yada en uygun biseye yoneltmiyorum o yollardan bende gectim sonucta
nyse o bakılan ürün zaten bu arada pahali bisey sadece seçenekler arasındaki uygun olanı dedim tamam dedi onu aldı orda bi sorun yoktu

ertesi gün kardeşimle ne konuştuysa gidip degstrmisler bende kıza dedimki bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin... ben ogunde fikir verme amaclı geldim beğenmedim deseydin... ilk defa tanimiyosun beni çekindin diyeceğim ama bir senedir vakit geçiriyoruz acik acik herseyde fikirlerini beyan ediyosun dedim

sonra açıldı tabi sen maddi olanak sundun ben beğenmediğim şeyi almak zorunda kaldm diye basta da ben begenmedim diye degl kardeşin beğenmedi diye değiştirdik dedi.. bende ogun orda deseydin madem baska yere bakılırdı dedim parasını vermediğim biseye müdahale edemedim ve kirildim maddi olanak sundun diye dedi

ben iyice çıldırdım senin herşeyine saygı duyuldu herseye maddi sinir çizen sendin kimse bisey demedi ben seçenekler arasından sadece ufak bi fark olana yönelttim diye banami patliyosun benden para çıkmıyo ürünü bende giymeyeceğim ogun diyemedin ama masallah diyebiliyosun smdi kırıldım diye.. yüzüme soyleyemedigin seyleri mesajdada yazma bida dedim..

ben kızın dedikleri olsun diye annemden fırça yedim herseyi eksiksiz olsun diye bir şeyi alisveriste bizde bu alınmaz demedim.. en sonda demişki ben saygısızlık hata yapmadim bilseydim degistrmezdim demis.. okadar konuştuk bunumu anladın dedim tabiki senin dediğin istediğin olacak benim degil ben arkamdan bole bisey olmasına kizdim evet ama ogun deseydin yine senin dedigine giderdim dedim sonuç akşamına karşılaştık bisey yokmuş gibi kısa bi konuşma geçti

Not.benim mesaj atma sebebim ürünü değiştirmesi asla degil konuşma zaten farklı yerlere maddiyata gidiyor yani değiştirmesinde sorun buldum degil anlatmak istediğim konu..
Offf hiç anlamam ya neden şu alışverişlere gelin damat dışında birileri gider onların yapacağı söz nişandan kimene sonuçta kız tarafı yapmıyor mu gereksiz müdahalelerde bulunuyorsunuz gereksiz şeyler hakkında fikir beyan ediyorsunuz yapmayın huzur kaçırmayın...

Az once de dedim kimseyle anlasamazsin diye biraz sert mizacli olabilir mjsin kusura bakma oyle yazdim kirmak istemem ama sert konusiyorsun sanki. Bosver takilma boyle seylere. Kïzı istemiyorsanizda acik acik soyleyin bence olmaz diye. Istenmeyen aileye gelin olmak cok anlamsiz geliyor bana. Ama sizi kirdiysam ozur dilerim.
Yok Yok hayır siz beni yanlış anladınız ben sert mizaçlı olarak sinirli bir şekilde yazmıyorum Sesli Okuyup da telefon öyle yazıyor ani İfade falan koymadan direkt gönderiyorum cevapları o yüzden yanlış anlaşılıyorum sanırım istememek gibi bir şey yok kardeşim seviyorsa biz de severiz oralarda pek bir problem yok kız Biraz maddi duruma saygı duymuyor sadece durum bu para kardeşimden çıksa Ben de yorum yapmam Tabii ki sonuçta eş olacaklar birbirlerine harcadıkları paraya asla karışmam ama para da babamdan çıktığı için e haliyle biraz babama da üzülüyorum

Offf hiç anlamam ya neden şu alışverişlere gelin damat dışında birileri gider onların yapacağı söz nişandan kimene sonuçta kız tarafı yapmıyor mu gereksiz müdahalelerde bulunuyorsunuz gereksiz şeyler hakkında fikir beyan ediyorsunuz yapmayın huzur kaçırmayın...
Benim o gün alışverişe gelmem için kardeşim ve kız arkadaşı 3 akşam üst üste evime gelip beni zorladılar desem ciddiyim abartmıyorum

Bir şey soracağım bu alınanlar nişan bohçası için mi? Bunları alıp, neden kıza veriyorsunuz?

Her şeyi ters yaptınız bunu doğru yapın en azından. Her şey alınır, bohça yapılır kıza götürülür.
Yok alınanlar kardeşim de duruyor nişana gelin dedi akşam götürmeyi düşünüyor yani eline vermedik hiçbir şey sadece alındı O da kardeşime aldı birkaç parça işte kardeşim de aynı şekilde birkaç parça ama herkesin aldıkları kendi elinde şu an

Yok Yok hayır siz beni yanlış anladınız ben sert mizaçlı olarak sinirli bir şekilde yazmıyorum Sesli Okuyup da telefon öyle yazıyor ani İfade falan koymadan direkt gönderiyorum cevapları o yüzden yanlış anlaşılıyorum sanırım istememek gibi bir şey yok kardeşim seviyorsa biz de severiz oralarda pek bir problem yok kız Biraz maddi duruma saygı duymuyor sadece durum bu para kardeşimden çıksa Ben de yorum yapmam Tabii ki sonuçta eş olacaklar birbirlerine harcadıkları paraya asla karışmam ama para da babamdan çıktığı için e haliyle biraz babama da üzülüyorum
Ya haklisin tabi gõnül neler almak istiyor ama tabi her seyi alamayiz sınïrı var. O da butceye saygi gostermeli. Ama orda kafasi karısmis bence bu mu o mu derken sonra digeri daha cok aklinda kaldi demek ki gitti degistirdi bosver takilma uzmeyin birbirinizi boyle seylerle ilerde ne zorluklar olur ne yais anlasilmalar olur. Simdiden bunlarla yipranmayin.

Sizde gidip aileyle tanisin once.. kiz kabul etmiyorsa ailesinin tanidigi biriyle haber ginderin tanismaya gelcez diye ailesi kabul etmezse gelmenizi ondan sonra laf yapin burd.. gelenk gorenek dersiniz gelenege uygun hareket etmezsiniz toprak mi dogurdu tas mi bu kizi... neymis annen istemeye gitmek istemiyormus o zaman almayin kizi.. kizin akliyla hareket ederseniz olacagi bu...
Annem istemeye gitmiyor diye bir şey yok annem tanışmaya istemeye nişan yapmaya gitmek Tabii ki de istiyor kız istemiyor erkek tarafının gelip gitmesine Sadece nişan bohçası getirin bizimkileri de elden alın evinize dönün diyor ben mi anlatamıyorum

Hersey sacma tuhaf anenin istemeye gitmem demesi de dahil en cok da yanlis olan bu bana gore neymis kiz cayi cok goruyormus ama sizin takildiginiz tek konu urunu degistirip pahali olani almasi.. oyle basa boyle tarak derler yani.. once annenin davranisini elestir.. sen ogluna es evimize yeni bir insan dahil oluyor belki bir omur idare edecegimiz ama sen ailesini tanimadan istemeye gitmeden kiz oyle dedi diye nisan alisverisine gonderiyorsun ki bana gore bu kizin ailesini hic yerine koymaktir.. size gerek yok biz kizinizla yapcaz herseyi demek.. ve cok buyuk bir ayip bana gore.. kiz kabul etmezse hicbirsey yapmiyoz madem dersiniz... bence senin annenin kizi istemeye gitmeye gonlu yok cay bahanesi yani
Annem istemeye gidecek böyle bir şey yazmadım ki ben bunu nereden çıkardınız Kız diyor ki tanışmaya gelmeyin nişan getirin o gün de istersiniz Aradan çıkar Annem de her şeyi adetine göre yapmak istiyor Ayrıca bu alışverişlerden kızın annesinin de haberi var kendisi ailesini ezdiriyor sa ben ne yapabilirim

Benim o gün alışverişe gelmem için kardeşim ve kız arkadaşı 3 akşam üst üste evime gelip beni zorladılar desem ciddiyim abartmıyorum
Ne yaşandı nasıl yaşandı bilmiyorum ama bence en iyisi fikir danışılırsa beyan etmek yada siz halledin bir konuda yardımcı olmamı isterseniz seve seve yardımcı olurum deyip kenara çekilmek ve başta da dediğim gibi onların yapacağı söz nişan isteme erkek tarafını ilgilendirmiyor ben yaptım ne oldu hepsini ayrı ayrı yaptım eşimin ailesi sadece bulunduğumuz şehrin en dandik düğün yerini tuttu görümcem alınacak çerez hakkında en kötüsünü alalım bana öyle almıştık dedi perde bakarken birden meydana çıktı bana akıl vermeye kalktı alacağım gecelik setinin çok parçalı olmasına gerek yok deyip az parçalı olandan aldırdı ben düğün üstü birde ona para verip çok parçalı aldım gerek yok bunlara yani lüzum yok...

Acaba bu alışveriş işinden kızın ailesinin haberi var mı ?? Yada sizden ?? Biz eşimle uzun süredir tanışıyoduk ama istemeden sonra gittik çarşıya ondada Nisan elbisesi yüzük aldık ikimize
Evet kızın ailesinin her şeyden haberi var ve nasıl müsaade ediyorlar ben gerçekten anlamıyorum önce bir isteme olur Ondan sonra nişan alışverişinde çıkılır ama kız diyor ki Dilek siz nişan getirin ve annesinin de haberi var Bütün bunlardan Benim annem de diyor ki önce tanışalım Ondan sonra ne olacaksa olsun Herkes birbirinin adetini bilsin diyor

Ne yaşandı nasıl yaşandı bilmiyorum ama bence en iyisi fikir danışılırsa beyan etmek yada siz halledin bir konuda yardımcı olmamı isterseniz seve seve yardımcı olurum deyip kenara çekilmek ve başta da dediğim gibi onların yapacağı söz nişan isteme erkek tarafını ilgilendirmiyor ben yaptım ne oldu hepsini ayrı ayrı yaptım eşimin ailesi sadece bulunduğumuz şehrin en dandik düğün yerini tuttu görümcem alınacak çerez hakkında en kötüsünü alalım bana öyle almıştık dedi perde bakarken birden meydana çıktı bana akıl vermeye kalktı alacağım gecelik setinin çok parçalı olmasına gerek yok deyip az parçalı olandan aldırdı ben düğün üstü birde ona para verip çok parçalı aldım gerek yok bunlara yani lüzum yok...
Işte Biz de size davranıldığını erkek tarafı yapmış bize de kız yapıyor öyle anlatayım size de yani

Back