Keşke ole yapsaydım annemi dinleyip baştan kötü olurdum daha iyi zatenAileyle tanisma kismina kafa yorun biraz.. kiza tanismadn nisan alisverisi olmaz deyin goturmeyin.. zorla goturck hali yok sizi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keşke ole yapsaydım annemi dinleyip baştan kötü olurdum daha iyi zatenAileyle tanisma kismina kafa yorun biraz.. kiza tanismadn nisan alisverisi olmaz deyin goturmeyin.. zorla goturck hali yok sizi
Kizin değiştiğine takılıp linç etmeyi çok iyi biliyosun sonrasını okudunmu allah aşkına ya takıldıgım yer degstrmesi bende anlayissizin biriyim he he nasil anliyorsan:)
Aynen öyle hele şükür anlayanlar oluyo arada :) nasıl hazmedeyim dimi babamda paraları varsa alırlar ozaman sen üzülme bosver dedi icin rahatladı babam bende durumum neyse onu yaparim dediAy bu yorumu da gördüm ya kıza iyice sinir oldum. Bu hanım kızımız (!) bir gün gelip kadın erkek eşitliğinden bahsetmesin o zaman. Ohh valla ya! Ben de Çırağan Sarayı'nda düğün isterim (!). Ama olması mümkün değil. Ne kadar madde düşkünlüğüdür bu ya. Sinir oldum. Aman.
Yokkk ya evet hakli zaten kendi elini cebine sokmayacak gidicek pazardan alıcak ama kendine geldimi lux olucak olmuyosada kredi çektirecek sonrada kadın erkek eşit diyip otucek o insan karşımdaki o kız degil feristahi olsa susmam insallah başınıza boyle biri denk gelmez ole bi durumunz yokturŞu üsluptan belli zaten bazı şeyleri ego meselesi yapmak istemeniz.
Haksızsınız demek linç etmek mi? Mesaj atarak, hesap sorarak hatalısınız o kadar net..
Siz meseleyi açmasanız kızın bir şey diyeceği yokmuş diyoruz siz de bunu anlayın..
Aynen öyle gelin olmadan kendini gelin beni görümce yaptı bana öyle davranicak benden küçük olacak bende susup saygı duyudan dediginiz gibi bende haddini bildirim okadar laf söyledim bise olmamış gibi benle muhabbete giriyo yüzüme söyleyemeyeceği seyleri mesajda yazmayacaksın dedimSende kardeşine söyle bir daha bana kanka derse ben haddini bildirmek zorunda kalıcam diye. Gelin triplerine girdiyse sende yap görümceliğini kendi kaşınmış.
Kizin annesinin haberi var bunlardan :) o saygısızlığı kendileri kabul ediyorlar biz ne yapalım:)Direk istemeye gitmiyor ama nisan alisverisine ses etmiyo.. hic dusunmuyor musunuz ya kizin ailesinin haberi yoksa hicbirseyden kiz yalan soyluyorsa... bu sacma gelmiyor mu size de... kiz oyle dedi diye niye hemen kabul edip nisan alisverisine gonderiyorlar... gitsinler direk istemeye en azindan aileyle tanisir tepkilerini rizalari varmi yokmu ogrenirsiniz... aileniz mantiksiz davraniyor.. kizin bu dedigini yapiyorsunuz ama pahali birsey almasini kabul etmiyorsunuz... bunu da kabul etmeyin isteme tanisma olmadan nisan alisverisi olmaz deyin kiza.. hep isinize geldigi gibi... daha yuzlerini gormedigim aile benim kizimi hangi hakla nisan alisverisine goturuyorlar... buyuge saygi dediginiz hurmet dediginiz sey kendinize gelince mi var.. kizin ailesi buyuk degil mi nasil saygisizlik bu
YAHU BEN DEGISTIRMESINDE SORUN GORMUYORUM KENSISI PAZARDAN ALIYO BIZDEN MARKA BEKLIYO O MARKA YINE DEDIGI ALINIYO AMA ONLARIN ICINDEN 40TL AZ OLANINI ALDI DIYE ERTESI GUN GIDIP BEN EN PAHALISINI BEGENDIM DIYO allah aşkına görümce adım ya gerisine hic takınmamışsınız ayrıca ortada tanışma isteme yok nisan alisverisine çıkarttiriyo diye onda suç bulmuyosunda ben kardeşimin maddi durumuna saygı duymuyo diye muhatap olduğum icin kötü ben oluyorumOww tam bir görümcesin
Bende görümcemle ic giyim alısverişine cıkmıstım birlikte aldık herşeyi sonra bişey oldu esti gittim değiştirdim -fişinide vermişti bişey olursa sende kalsın diye düşün- hatta baska seylerde aldım gayette güzel iyi yapmıssın ne güzel seyler bulmussun dedi
Hadi alısverişe eşlik ettiniz fikir beyan ettiniz alındı siz hic mi aldıgınız bişeyden pişmanlık duyup iade veya değişim yapmadınız ?
Kıza baska seylere dolup cıkısmanız sözlü dalaşmanız cok aşırı olmus
Kendisi pazardan alıcak bende en iyi markanın içlerinde 40tl azina yönelttim diye ben suçlu olucam ortada istemede yok onun nisan alisverisine cikarttirmasi normal ama bnmkiler anormal olduSöyleyememistir utanmistir begenmedigini.Sizde fiyat olarak daha pahalisini gosterseniz belki fikrini rahatca soylerdi biraz ucuzu olunca işin maddi yonunu dusunup dile getirememistir.Sen tepki verincede kardesini ileri surmustur sonrada gayet guzelce aciklamis.Inan bana gore hic bir sorun yok ben olsam alinmazdim rahat ol derdim.
Zora sokan niye biz oluyoruz tanışmadan nisan yapmaya gelin diyo mantiklimi bu ev mesafesi 10dk bide yaniBuarada benimde isteme söz nişan birarada oldu
İnsanları elli kere bikaç hafta veya ay arayla toplamak hem zor hemde gelenlerede maliyet her gelişlerinde bişey takmak zorunda hissetcekler ( bizde söz ve nişanda ayrı takı takılır)
Adetleriniz geregide sizede maliyeti olmalı kızın giyimi kusamı her defasında siz alıcaksınız mesela takı takacaksınız vs
Tanısma icin siz yemege alırsınız onlar sizi yemege alır tanısılır illa gelmek isteyen amca hala teyze varsa onları siz cagırdıgınızda evinize geldiklerinde tanısırlar
Niye bu kadar aile boyu zora kosuyorsunuz ki işleri
He he neresinden okudumda bunu çıkardın valla tebrik ediyorum seniNeden boyle seylerin hesabini, kitabini yapip ailenize gelecek insanı kiriyorsunuz anlamiyorum. Gorumcelik yapmissiniz. Sizi de annenizi de haksiz buldum. Durumu olmayan insanmis iste soz nisan hepsi bir arada olsa nolur, takilacak 3 bilezigin hesabini yapip insanlara on yargili yaklasmissiniz çok ilginc. Kizin size tek başına gelmemesi ayrintisini da eklemissiniz. Zaten samimi degil, arada gorusen tanidiklarmissiniz, kardesinizle gelsin nolur yani.
Kiz tecrubesiz ki tecrubeyle alakasi yok eve gelince icine sinmemis, degistirmek istemis bu cok normal, boyle patlayip onu kendinizden sogutmaya, kirmaya ne gerek var? Evlenince de soğuk, gelmiyor, gitmiyor, uzak duruyor diye sorun cikariyorsunuz sonra. Gorumcelik degil, ablalik yapmaya calisin.
Keşke görüşmese :) o bize saygi gelmeye gelinince saygı duymayacak ben fakirim ama siz bana en lüksünü alin diyebilecek ortada isteme yokken tanışmadan nisan yapmaya gelin sadece diyecek ama o hakli :)Görümcelik yapmışsınız resmen, kız değiştirmeden önce size mi soracak, bir de parası kısıtlı diye de ezmişsiniz, ne kadar ayıp hareketler bunlar.
Bir de annemi ben ikna ettim annemle ben kötü oldum herşeylerini almaları için demişsiniz hayırdır bu çocuklar bir ömür minnet mi duyacaklar size, nezaketen fikir sormuş söylemeyin o zaman sen hangisini istersen diyin, sizin görümceniz yapsa kıyamet kopar analı kızlı gelini ezmek için elinizden geleni yapmışsınız bu kız evlendikten sonra sizinle görüşmese haklı!
Aynen öyle:) evet bizdede takıların yarisi takilir annemde adet öğrenmeden yol bilmeden ne gotureyim diyi hakli olarak ben annemi değilde onların gönülleri olsun diye uğraştığına bin pismanim ıyide olsan adın görümce kötüce olsan aynı en iyisi el olmakDeğistirme konusunda gider değistirir o normal.
Ama ben en uygununu koyuyorsam bohcaya,gidip pahalı bisey aldrmam görgusuzluk.
bizde nisanda set takılır mesela.Eğer sizde de öyle bi adet varsa anneniz haklı,tanımadığı kıza bi dunya masrafi niye yapsın kadın,heleki bu krızde.
Ellerini yavasca cek uzerlerınden derım,buyuklerle basbasa kalınc anlarlar kıymetını:)
Konu değiştirmesi degil zaten asıl konu farklı ben tam anlatamadım galiba herkes oraya takilmis ama ayrıntısına takılmamış ben açıklayınca aaaa diyen oluyo ama yoruldum yazmayacağım gorumceyim zatenWelcome to görümcecilik
Birincisi boyle konulari msjla tartismamaya calisin cunku msj cok yanlis anlasilmaya musait.
Ikincisi sizin yaninizda aldiklarini degistirdiler diye sanki arkanizdan is cevirmisler gibi olay cikartmissiniz. Olabilir, degistirebilirler.
Magazada aldigimiz tshirtu bile eve geldigimizde begenmeyebiliyoruz.
Yerinizde olsam bir daha fikrim sorulmadan fikir beyan etmem.
Evet sorun bu zaten ogun 10 kere sordum beğendinmi alalimmi diye aldı ama ertesi gün ben pahali olanı yani 40tl fazla olanı beğenmiştim diyoEve geri dondugunde begenmediyse olabilir derim.kotu niyeti olmayabilir..ama Alisveris esnasinda begenmeyip yinede onu satin alip, degistirmek istediyse.. illaki sevgilisine neler anlatmistir sizden icin.. tehlikeli bir gelin olabilir..
Ortada daha isteme yokken ailelerde tanışmamışken nisan alisverine cikarttirmasi normal cunku benm adım görümce ama ben gelinim görümcem ole yaptı desem tu görünceye sen haklsn derdiniz eminim konuyu iyi anlamadan yorum yapmayın bari niye herkes ürün değişti diye algiliyoda kizin yaptıklarını gormuyo ee ben sana pazardan alcam bana saygı duy ama sen en lüksünü al alamasana kredi çek yine al yok ya bende gelin oldum ama bole düşüncesiz ac gözlü olmadim
Kardeşimin parasina karışırım cunku kardeşim bana dert yanıyo kredimi cekeyim diye at kosturmuyo bekleyeblr isteme ol.asini ne bu acele o öyle yaparken sorun yok ta biz yorum yapınca bizmi kötü oluyoruz ben böyle görgüsüzlük yapmadim esimeIyi de siz kardesinizin parasina niye karisiyorsunuz? Onda cok vardir harcar oburunde az vardir ona gore harcar.1senedir birliktelikte butceler de birlesmistir artik.yani diyorsunuz ki bize cok harcatacak kendi AZ harcayacak iyi de size ne para sizin degil kardesinizin, evlenmek isteyen adam ona gore para ayarlamistir. Yani Gram gram olcemezsiniz kimin gucu neye yeterse alinir yuva kurulur. 3 un 5in hesabi yapilmaz ki ayip. 10 liralik don aldi biz 7liralik don aliriz olmaz. Bastan sacma olan zaten don alma da neyse
Niye ailenin önemi olmuyo madem ailenin önemi yok parasininda önemi olmasin iki kisi sevince çağdaş ama iş paraya gelince aile önemli oluyo dimi :)Ben nişan alışverişi istemedim ama ailem ve eşimin ailesinin bir araya gelmesi isteme gününde oldu. Öncesinde tanışmadılar, gerek görmedik. Aynı gün yüzüklerimiz de takıldı ertesi gün de hep birlikte yemeğe çıktık. Çok yanlış, asla olmaması gereken bir şey değil bu. Evlenecek olan iki insan birbirini yeterince tanıdıysa aile ha isteme günü tanışmış ha iki gün önce çok bir şey farketmiyor. Aynı şeyleri gelin olarak yazsanız da aynı şeyleri söylerdim. Görüşlerim karşımdaki kişiye göre değişiklik göstermez çünkü. Bu forumda gelin tarafında bir yorum yaptığım çok nadirdir. Ama burda sorun malesef sizde.
İki genç anlaştıysa, kardeşiniz pazardan alınmasını ve daha üst segment şeyler istenmesini sorun etmiyorsa, bunlar için kredi çekmeyi de göze aldıysa size tavsiye vermek dışında bir şey düşmez malesef. Ha kardeşiniz evlilik olgunluğunda değildir onu bilemem. O zaman evlendirmek üzere kızla tanıştırmasaydınız keşke.
Gelin adayına daha şimdiden hoş olmayan sıfatlar yakıştırmaya başladıysanız o kızın işi zor diyorum.
Ortamı gerek yok kiz diyoki kimse birbirini tanımasın benden parada çıkmasın ama sizden çıksın erkek tarafı direk nisan yapmaya gelsin evler arası 15dk bde ama suçlu gorumceyle kaynana hımmmm :)Aileler önden tanışsaydı. İlla istemeden sonra mı birbirlerini tanımış olacaklar? Anneniz ayrı kasmış, siz ayrı kasmışsınız. İkiniz de ortamı yok yere germişsiniz.
Niye ailenin önemi olmuyo madem ailenin önemi yok parasininda önemi olmasin iki kisi sevince çağdaş ama iş paraya gelince aile önemli oluyo dimi :)