• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Kizin annesinin haberi var bunlardan :) o saygısızlığı kendileri kabul ediyorlar biz ne yapalım:)
Haberi oldugunu kiz mi soyledi annesi mi.. annesiyle yuz yuze geldiniz mi hic.. tanismamissiniz daha bile annesinin boylr dedigine ne kadar eminsiniz

kabahat sizde. Kardeşim evlense peşinden gitmem... alıncaksa kendileri alsın. Yıl 2019...

Bence siz hata yapmış annenizin işine burnunuzu sokmuş ve aynı gün isteme, söz, nişan ve nişan alışverişini onaylatmışsınız,annenize. Niye ki? Bence de aileler birbirini tanımadan ve hiç iletişime geçmemişken bu tip alışverişler yapılmaz.Bende eşimi uzun yıllardır tanıyordum ama o kadar yıla ve aile üyeleriyle tanışmama rağmen önce aileler tanıştı. Aile tanışması atla deve değil nihayeyinde. Gerekirse bi çaya, tatlıya gidilir olur biter. Hem benim ailem mümkün değil ailesini tanımadıkları insanlarla adı konmadan nişan bohça alışverişine göndermezler.
Neyse gerçi artık o konuda bi karara varmışsınız, zaten. Bu yüzden bu meseleyi bi tarafa koyarsam kıza yüzde yüz haksız diyemeyeceğim. Evlilik birliği her iki tarafın imkanları ölçüsünde yapılır. Yani kızın durumu çok iyi değilse beklentinizi düşük tutarsınız. Sizin durumunuz daha iyiyse siz fazladan harcama yaparsınız. Maksat çiftin mutluğu ise... Ama siz onun yerine kızla maddi imkanlarınızı ölçülü yarıştırmak istiyorsunuz. Yani o ne yapabiliyorsa biz de o ölçüde gidelim. Ama o imkanlarım yok dedi bende uygun olanı seç dedim. Ben o kızın yerinde olsam sizin bu sözünüz karşısında kendimi kötü hisseder kendi şartlarımın çok iyi olmamasından dolayı ucuzu seç madem ailenin de parası yok ne kadar ekmek o kadar köfte demeye getiriyor görümcem diye düşünürdüm. Sonuçta imkanınız varsa sizi abla bilip yanlarında götürdülerse ve sizin fikriniz sorulduysa sizden beklenen gerçekten güzel bulduğunuzu seçmenizdir. Belki seçtiğinizi güzel buldunuz olabilir o zaman onu da bence bu güzel diyerek anlatmalıydınız. Bu uygun bunu seç diyerek değil.
Ayrıca eve gidince aklı diğer üründe kaldığından gitmiş değiştirmiş. Muhtemelen onu daha çok beğendi. Eğer iyi orta kalite uygun bir şeyler almak istiyorsanız bu süreç boyunca kızı yanınızda gezdirmeden alacağınızı alın derim. Ya da bütçemiz bu bununla istediğini seçebilirsin gibi. Bu şekilde canınız sıkılmamış ve başlamadan gelin-görümce ilişkiniz gerilmemiş, bozulmamış olur.

Aynen öyle gelin olmadan kendini gelin beni görümce yaptı bana öyle davranicak benden küçük olacak bende susup saygı duyudan dediginiz gibi bende haddini bildirim okadar laf söyledim bise olmamış gibi benle muhabbete giriyo yüzüme söyleyemeyeceği seyleri mesajda yazmayacaksın dedim
Zaten çok güzel demişsiniz haddini bilsin küçük gelincik

bence sen görümcelik etmişsin.değiştirsin ne var bunda.çok büyütmüşsün.kız kırıcı birşeyde söylememiş.bazen insanlar deli gıbı beğendiği birşeyi eve geldiğinde bunumu aldım der gider değiştirir.
Sorun değiştirme mevzusu degil bunu anlamicak kadar kit değilim sukur guzel okuyun

Oyle mi? annem kardesimi kastederek x in parasi varsa alsin gibi birsey okudim alintilayamadim ama
Annem diyoki kardeşinde para yok varsa alsin en lüksünü benim gücüm buna yetiyo kabullenmiyosa bide kredi altına giremem zaten kiradayım diyo kardeşimde birikim yapamadı yaşıda daha 24 e yeni giriyo bende diyorumki biz kizin maddi zayıflığına saygı duyuyoruz ama o bize niye saygı duymuyo kardeşim ödese tabiki karışamam niye karışayım onlar eş olacak benim kocamanın bana aldığına kimse karışamaz bende kardeşime karışmam hakkım yok yapmam bole bisey ama büyüklerden para cikiyo para kardesiminde degil bende anneme buzamana kadar demedim bana şunu al maddi gücünü zorla diye gucu neyse onu bekledim ayrica calisip parada biriktirdim oyuzden gerildim sahibi olmadıkları parayi rahat harcamaları doğru değil bence kizda saygı duymalı oyuzden o konuşma geçti aramda kızla kardeşim kıza diyoki bisey alınacaksa ablamı ara diye ben niye muhatap olayım ki yoksa kızla oda beni zorda bırakıyo oda benim kardeşim olucak sen elsin diyemem gönlü olsun diye çabaladıkça oda durumun yoksa kredi çek diye soyluyo kardeşime ama kiz gelmiyo kredi nedense benden gelene razı ol diyo hakli haksız mevzusu yapmıyorum sadece biz saygı duyduysak ondanda saygı bekledim annem babam için

Bence siz hata yapmış annenizin işine burnunuzu sokmuş ve aynı gün isteme, söz, nişan ve nişan alışverişini onaylatmışsınız,annenize. Niye ki? Bence de aileler birbirini tanımadan ve hiç iletişime geçmemişken bu tip alışverişler yapılmaz.Bende eşimi uzun yıllardır tanıyordum ama o kadar yıla ve aile üyeleriyle tanışmama rağmen önce aileler tanıştı. Aile tanışması atla deve değil nihayeyinde. Gerekirse bi çaya, tatlıya gidilir olur biter. Hem benim ailem mümkün değil ailesini tanımadıkları insanlarla adı konmadan nişan bohça alışverişine göndermezler.
Neyse gerçi artık o konuda bi karara varmışsınız, zaten. Bu yüzden bu meseleyi bi tarafa koyarsam kıza yüzde yüz haksız diyemeyeceğim. Evlilik birliği her iki tarafın imkanları ölçüsünde yapılır. Yani kızın durumu çok iyi değilse beklentinizi düşük tutarsınız. Sizin durumunuz daha iyiyse siz fazladan harcama yaparsınız. Maksat çiftin mutluğu ise... Ama siz onun yerine kızla maddi imkanlarınızı ölçülü yarıştırmak istiyorsunuz. Yani o ne yapabiliyorsa biz de o ölçüde gidelim. Ama o imkanlarım yok dedi bende uygun olanı seç dedim. Ben o kızın yerinde olsam sizin bu sözünüz karşısında kendimi kötü hisseder kendi şartlarımın çok iyi olmamasından dolayı ucuzu seç madem ailenin de parası yok ne kadar ekmek o kadar köfte demeye getiriyor görümcem diye düşünürdüm. Sonuçta imkanınız varsa sizi abla bilip yanlarında götürdülerse ve sizin fikriniz sorulduysa sizden beklenen gerçekten güzel bulduğunuzu seçmenizdir. Belki seçtiğinizi güzel buldunuz olabilir o zaman onu da bence bu güzel diyerek anlatmalıydınız. Bu uygun bunu seç diyerek değil.
Ayrıca eve gidince aklı diğer üründe kaldığından gitmiş değiştirmiş. Muhtemelen onu daha çok beğendi. Eğer iyi orta kalite uygun bir şeyler almak istiyorsanız bu süreç boyunca kızı yanınızda gezdirmeden alacağınızı alın derim. Ya da bütçemiz bu bununla istediğini seçebilirsin gibi. Bu şekilde canınız sıkılmamış ve başlamadan gelin-görümce ilişkiniz gerilmemiş, bozulmamış olur.
Hayır benim cebimden para çıkmıyor kardeşimin de cebinden para çıkmıyor yani Ben kıza demiyorum en ucuzunu aldım Biz de öyle alalım demedim O ürünün 250 300 TL arası olanı vardı bir de 400 600 arası vardı birde 800 ile 1000 arası vardı Ben de 406 yüzlükten seç dedim Yani gidip de 250 TL'lik al demedim Orada yanlış anlaşılmak istemem para kardeşimin parası olsa kardeşim de desek ki bin liralık Tan olsun asla ve asla Niye kardeşim en iyisini alıyor demem Hatta aralarında anlaşırlar diye sevinirim ama kardeşim ben para çıkmadığı için o da kızı bana yönlendirip duruyor yani ben büyükler arasında aracı gibi oldum zaten ortada istemede yok daha o yüzden de çok pişmanım eminim ki iş büyüklere kalsaydı Böyle olmayacaktı yani Sonuçta o da bize saygı duymuş olurdu ciddi anlamda Biz de lüks değiliz yani annemler orta halli der ki kaldı ki kızın da durumu orta halli olduğu halde çok kötü diye belirtiyor Halbuki evde 3 çalışan var Yani olabilir başka borçları olabilir hiç kimseye bir şey demem dediğim gibi bir saygı duyduk ama saygı görmeyen taraf olduk en iyisi tarafsız kalmak Uzak olmak o olmadan alışverişe çıkılmaz yine onun dediği olsun O gitsin o alsın ama dediğimiz gibi bizim verdiğimiz limiti O da saygı duyup da alışverişini ona göre yapmalı diye düşünüyorum Yani gidip de en ucuz buna bak demiyorum demem de orta halli ise durumu ona göre seçtiririm yani bana söylenen bu Ben de ona iletiyorum ama aracı olmaktan kötü bir şey yokmuş Bunu anladım en iyisi çekilmek

Yani sizde araya mesafe koyun, mesafe her zaman iyidir, ne haddini aşan olur, nede canını sıkan...

Sonuct arada kardesiniz war ☹
Aynen öyle ama mesafeyi koymaya zaman olmadı Çünkü Haftanın üç akşam bana Gelmek isteyen kardeşim onu da kıramadım mecbur kız arkadaşıyla ağırladım müsait değilim diyemedim biliyordu çünkü müsait olacağımı olsun hayırlısı böyleymiş demek ki Bundan sonrasına dikkat etmem gerekiyor Muştu çünkü kardeşim bana abla derken o kız bana kanka diyor kanka Ne yani onu bir sorun etmedim ama işin ciddiyeti gittiğinin farkında değil

Anneniz isteme,söz,nişanı bir arada olsun istememiş haklıdır keşke öncesinde aileler tanışsaydı böylelikle annenizin içi de rahat ederdi.
Aynı yoldan siz de geçmişsiniz, iş ciddiye binmeye başlayınca heyecan,stres de bastırınca garip davranışlarda bulunabiliyoruz biz kadınlar. İçlerine sinmemiş olabilir, çünkü kendi beğendiğim bohça ürünlerinden bir çoğu için “Nesini beğenmişim bunun” dediklerim var.
Keşke hiçbir şey demeden el ayak çekseydiniz görümcelik başlamış gibi seziyorum ben.
Not:Görümcem yok ama ben görümceyim.
Ben ürünü değiştirdi diye sıkıntı çıkarmadım herkes böyle Anlamış ama konu o değil Ben zaten gönülleri olsun diye aracı oldum yani pislik çıkartacak olsam Baştan hiç böyle bir şey yapmazdım Bana millet duysunlar diye de yapmadım yani benim dediğim yapsınlar diye asla böyle bir şey yapmadım bu yollardan ben de geçtiğim için onun ne düşündüğünü ne hissettiğini çok iyi biliyorum Benim takıldığım tek nokta onun maddi durumuna saygı duymamızı istiyor ama erkek tarafının Maddi durumunu açmasını bekliyor gerekirse Kredi çek diye nişanlanacağı kişiyi yani kardeşi mi tetikliyor para kardeşimden de çıkmıyor Ayrıca kardeşimden çıksa asla ve asla karışmam Sonuçta onlar eş olacak ama para da Annem babamdan çıktığı için Onlara da acıyorum Niye herkes durumunu ortaya döktüğü zaman kız tarafına saygı duyulduğu da niye o annemin babamın maddi durumuna saygı duymayı fazlasını bekliyor Ayrıca o Mesela en ucuzuna bakıyorsa Ben ona yine de orta halli sine bak ki kızın bohçası daha farklı olur hani daha gösterişli olsun diye orta halli sine yönlendiriyorum o gün de bana sorun yok dedi yüzüme güldü Arkamdan da 40 TL farkı olan bir ürünü beğenmiş ve onu bana söyleyememiş ki bu kişi benim evime 1 senedir Haftanın 3 günü gelen bir kişi bana kanka diyen bir kişi bunu kardeşime böyle lanse ediyor Ben maddi sebep sunduğu ablan Bu yüzden istediğimi alamadım demiş ama o gün 10 kere sordum Beğenmediysen almayalım beğeniyorsan alalım diye belirttim Ayrıca aldığımız üründe marka bir ürün gerçekten ucuzu da vardı ve ben ucuzunu alma çeyize çıkacak yarın öbür gün ailen laf yapmasın dedim yani tüm bunlara rağmen nasıl kötü olmayı başarabildim anlamıyorum

Aynen söylediklerinize katılıyorum doğru

bende eşime bazı seyleri mesajda söylerim ama yinede en uygun dili seçerim bu kim olursa olsun bodoslama sert bir dille konuşmam
onun ben maddi sinirimi çizerim siz nasılsa saygı duyuyorsunuz ama sizin maddi çizginize gelince isler kirilirim hoş karşılamam demicekti.. ben onun arkadaşı değilim bu işlerde muhatap seçtiği kişiyim
bende bu yollardan geçerken gorumcemle yüz-göz olmuşluğum oldu ben maddi sinirimi belirttim ama karşı tarafida kabullendim bende isterdim hep en iyisi olsun oyuzden yaptığını hoş karşılamadım evet kirilabilir kaldiki durup dururken maddi çizgiyi çeken kendisiydi biz belirtincede kirildiysa ben üzüldüm falan deseydi kizda mahcupluk sıfır o çizgiyi kendi çekmese anlicamda tepkisini iste.. .
Ben sizi anladim ama o kiz simdi gelin olacak ya onun havasinda. Bazi kizlar her seyin en iyisi benim olsun, en guzeli pahalisi benim olsun der. Benim param yok ama onlar her seyin en iyisini alsinlar dusuncesindedir. Gorumce korkusu da ola bilir kizda. Gorumcelerin neler yaptiklarini duyuyoruz. Belki de oyuzden simdiden size yerinizi gostermeye calisiyor, isimize karisma diyor. Her sey ola bilir.
Ne sizin, ne de kizin tarafini tutuyorum yanlis anlasilmasin. Kizi cozmeye calisiyorum sadece )))
Ayni yollardan biz de gectik. Başim cok agridi ))) Bizim gelin beni de , ailemi de delirtti ))) Abim 4 yil oldu evleneli. Kizi hala tam çozmus degilim )))

Ben tanimadigim kadinin parasi ile gecelik almaya utanirdim. Benim isteme, herşeyim 1 günde hal olmuştu. Önceden 1 defada tanişmaya gelinmişti. Bu devirde bohça denilen birşeyin var olmasi bir kadin için utanç verici.

Dediğin gibi, kimse o saten gecelikleri giymiyor, giyse bile, niye kendileri almiyor? Parayi gelince cahil köylü kizi gibi davranmak hoşlarina gidiyor. Tutturuyor adetler. Kv'de gel evimi temizle derse "hangi devirde yaşiyoruz" oluyor

Bu süreçte bile gelin ile görümce ve kv'de yüz göz oldu bile. Ve daha yolun başindalar. Kiz 2 yil sonra hamile, burda konu açar artik. Umarim bu adetler değerdir..
Kıza söyledim lafları 1 gram takmamış akşam bana kahveye geldi siz düşünün yani Hem haklısın a getiriyor işi hem de kendi dediğinin olmasını istiyor dediğiniz gibi ben de öyle düşünüyorum �ki kişi birbirini sevdi mi Çağdaş oluyor ama iş paraya geldi mi aileler çok önemli oluyor Onun dışında aileye önem veren yok ben hiç böyle biri olmadım eşimden de bu görgüsüzlüğü yapmadım o yüzden bana garip geliyor kardeşim de aslında çok çelişki de bana danışıp duruyor her şeyi biraz da o yüzden zaten arada kalıyorum Bu zamana kadar kardeşimle hiçbir konuda aram bozulmamıştır O da alttan almıştır Ben de alttan almışımdır Kardeşime her zaman destek olmuşumdur Şu anda da Öyle yapmaya çalışıyorum ben öyle yaptıkça kızda tepeme çıkmaya çalışıyor kayınvalideyle Yüz göz olmak istemiyor Çünkü iş aile kısmına düştü mü gençlerin dedikleri pek olmuyor maddi açıdan Ben de biraz aileyi Yumuş attığım için Resmen kendimi kullanılmış hissettim dediği olmadı diye de kötü olan ben oldum Halbuki Para benden de kardeşimden de çıkmıyor anlamadım yani

Bana da çok gereksiz geliyor. Eskiden bu adetlerin olmasının bir sebebi vardı. Bundan 2-3 nesil önceki insanların çoğu kayınvalide evine gelin gitmiştir. Bir kendi kalacağı odaya masraf yapılırmış. Yokluk varmış, geline kumaş vs alınırmış, yapılan bohça da hediye olarak yapılırmış.

Gecelik falan o kadar boş ki. Giyilmiyor, yapılan masrafa yazık. Genelde bu durumlarda erkek taradı daha mağdur oluyor. Kimse yapılacak düğünden, mobilyadan, altından daha bahsetmiyor.

Ailelerin kesinlikle önceden tanışması gerekti. Ya şimdi istemede, kız tarafı tonla altın ister erkek tarafına uymazsa? Malum genelde çok isteniyor.
Kızın maddi durumu zayıf ailesinin isteyeceğini sanmıyorum ailesini tanıyan yakınlarımız hep bu yönde konuşuyor ben de öyle düşünüyorum kızım düşünce yapısı çok başka Ben aileme masraf yaptırmadan evlenmek istiyorum diyor ama bu da imkansız o zaman erkek kardeşim de dese ki ben de babama masraf yaptırmak istemem diye bu sefer evlenmeyelim der yani resmen o derece Çünkü erkek tarafı saygı duyduğu maddi durumu ama kız tarafı erkeğinkine saygı duymadı benim kırıldığım nokta orası yoksa ürünü değiştirmiş kendi isteğine göre almış bunlara neden kızayım ki o da insan Ben de insanım kardeşimden para çıksa Böyle bir şeye karışma hakkım olabilir mi bu yollardan ben de geçtim bu kadar a**** değilim Adım görümceye o yüzden böyle oluyor

Kız kendisi mi teklif etti bizimle gel diye? Bence hayır, büyük ihtimal annen demiştir git eşlik et gerekirse müdahale et diye. Benim de peşimde eşimin ailesi dolaştı sonuçta para onların cebinden çıkacaktı ve aslında beğendiğim ama pahalı olan bir şeyi almadım. Hatta bu daha güzelmiş bile demedim. Zaten tavırlarını az çok belli ettiler. Hayır alamazsın demelerine gerek kalmadı.Onların bütçesine uygun olanı seçmek zorunda kaldım fakat düğüne 15 gün kala araba aldılar. Hiç-bir şey de almayabilirlerdi bize ben öyle ille şu yapılmalı diyen biri değilim zaten ailemin de durumu yoktu. Bir emekli maaşı olan insanlardı, kredi çekip beni evlendirdiler canlarım. Yani işin özü sen her ne kadar karışmadım desen de orda bulunmak bile bir baskı gelinin üstünde. Ben de bulunmak isterdim fakat gelin bana fikrimi sorsa önce sen beğen derdim.
Evet kız beni aradı Hatta 3 akşam peşpeşe evime geldiler alışverişe Gel bizimle Biz anlamıyoruz diye ve bunun üzerine annem bana asla gitme dedi Ben onların gönlü olsun diye gittim peşlerine ortada istemede yok zaten daha kız her şeyi bir günde istediği için tanışma söz nişan O yüzden alışverişlerini önceden yapmak istedi yani ben her şeyine saygı duydum örümceklik yapmadım kızın Maddi gücü yoktu biz saygı duyduk Ben de gidip en ucuzunu al demedim onu Aldığımız ürün yine marka bir üründür Sadece arada 40 TL farkı olan bir ürünü yönelttim O da Sadece fikir olarak maddi açıdan değil kullanış açısı olaraktan yönelttim bana o gün tamam dedi çünkü ben 10 kere sordum beğendiysen al Beğenmediysen Başka mağazaya gidelim diye bana tamam dedi ertesi gün kardeşime de ablan bana maddiyat sundu Ben de bunu almak zorunda kaldım gidip de değiştirelim pahalısını alalım demiş kardeşim de bana abla Kredi mi çeksem ben bu işler böyle olmuyor Ne yapsam diye yakınıyor acıyorum kardeşime sadece Üstelik para kardeşimin parası da değil annemle babamın parası kardeşim alıyor olsa yaptığı tribi anlarım karıştı der anlarım

Ben sizi anladim ama o kiz simdi gelin olacak ya onun havasinda. Bazi kizlar her seyin en iyisi benim olsun, en guzeli pahalisi benim olsun der. Benim param yok ama onlar her seyin en iyisini alsinlar dusuncesindedir. Gorumce korkusu da ola bilir kizda. Gorumcelerin neler yaptiklarini duyuyoruz. Belki de oyuzden simdiden size yerinizi gostermeye calisiyor, isimize karisma diyor. Her sey ola bilir.
Ne sizin, ne de kizin tarafini tutuyorum yanlis anlasilmasin. Kizi cozmeye calisiyorum sadece )))
Ayni yollardan biz de gectik. Başim cok agridi ))) Bizim gelin beni de , ailemi de delirtti ))) Abim 4 yil oldu evleneli. Kizi hala tam çozmus degilim )))
Görümce korkusunun olduğunu sanmıyorum öyle bir korkusu olsaydı bana öyle bir konuşma yapmazdı bir senedir Haftanın üç günü evime gelen bir insan bana kanka diyen biri ben bunların hiçbirini sorun yapmadım ben senin ablanım demedim arkadaş gözüyle baktım onun kafasına uyudum Yani bilmiyorum belki de fazla samimiyetin Ceremesini çekiyorum :))) yok Ben de zaten haklı haksız davasında değilim sadece biz ona saygı duyduk Onun da Aileme saygı Duymasın'ı beklerdim maddi konularda

Kiz ailesinin masrafa girmesini istemiyorsa sizin ailenizde masraf yapmasin 1 kurus bile vermesinler birakin kendileri yapsin.
Annemle babam yine de o kafada değil biz yine de destek oluruz orta halli sine oluruz ama bize saygı duysun elimizi ayağımızı çekersek Ne yaparlar onu bir düşünsünler diyor babam yani bana sen kendini üzme Ben olanı az çok Anladım ona göre de konuşurum ailesiyle karşılıklı ne yapabiliyorsak yaparız yapamadıklarını da tamamlamaya çalışırım diyor ki kaldı ki babam da kirada oturuyor siz düşünün insanın gönlü zengin olsun yeter ki

Sorun değilse neden uzun uzun o konuyu yazdınız? Kısaca arada yazdığınız mesajları yazsaydınız herkes gerçek sorunu öğrenmiş olurdu.
Haklısınız konuyu açarken şarj sorunum vardı çözememiş Tim anlatabildiğim kadarını anlattım yorumlarda bahsederim az çok diye düşünmüştüm ama başa çıkamıyorum Bir de zaten O haklı ben haklıyım davasında asla değilim Sonuçta o da insan Ben de insanım herkesin düşünce yapısı farklıdır ama böyle durumlarda bu işlerde Herkes birbirini karşılıklı maddi güçlerine saygı duymalı diye düşünüyorum Biz ona duyduk O bize duymadı olsun bakalım daha yolun başında lar

Valla anlattıklarınızın hepsini okuyunca şöyle düşündüm: sizi şimdiden rahatsız ve huzursuz etmiş. Huzurunuz ve süreci sağlıklı tamamlayabilmek için mesafe koyun. Kardeşinizede aramız bozulacak bu gidişle bu süreçlerde alacağın bir şey barsa annemle konuş kardeşim diyin. Annenize devredin o daha iyi yönetecektir deneyimiyle bu süreci diye düşünüyorum. Tanışınca ailesiylede kız tarafının babanız herkes kendine düşeni yapsın desin olsun bitsin. Madem sizinde çok imkanınız yok. Bu şartlarda bu kadar bütçemiz var oğlumuzun bir birikimi yok uygunsa evlensinler ya da nişanlılık süresi uzasın daha güzelini daha uzun sürede yaparız inşallah derseniz; ben inanıyorum ki herkesi zorlamayacak ölçülerde iki insan hızlıca yuvasını kuracaktır. Ayrıca o kanka kelimesi nedir? Gelin adayınız size kanka mı diyor? Kardeşinize ayar verin o da kızla konuşur. Size öyle hitap etmeye devam ederse iki surat yaparsınız anlamadı dile dökersiniz. O ne saçmalıktır öyle.

Görümce korkusunun olduğunu sanmıyorum öyle bir korkusu olsaydı bana öyle bir konuşma yapmazdı bir senedir Haftanın üç günü evime gelen bir insan bana kanka diyen biri ben bunların hiçbirini sorun yapmadım ben senin ablanım demedim arkadaş gözüyle baktım onun kafasına uyudum Yani bilmiyorum belki de fazla samimiyetin Ceremesini çekiyorum :))) yok Ben de zaten haklı haksız davasında değilim sadece biz ona saygı duyduk Onun da Aileme saygı Duymasın'ı beklerdim maddi konularda
Biz de kiz tarafa saygi duyduk para konusunda. Annem kiz tarafina gucunuz neye yetiyorsa onu alin, pahali seylere kacmayin dedi. Ve onlara yardim olarak bir miktar para da verdi. Kizin ailesi parayi gorduklerinde şok oldular ))) Cok az, biz sizden daha cok beklerdik dediler ))) Sanki 3-5 tl vermisiz de şok olmuslar )))

A
Annesiyle tek gidip görüşmeyin. Anneniz sayılmamış olur bu şekilde. Anneniz ile ikiniz gidin tanışın. Hiç tanımadan nişan olmaz yani
Ben annemle konuştum zaten annem sen tek yönden git Biz birkaç kadın toplanıp çaya gelmek istiyoruz diye belirt diye Söylememi istedi yani normal bir şekilde tanışmak istiyorlar seninle tek başına gidip de arkadan nişan götürmem diyor usulüne uygun olsun istiyor Annem de doğal olarak ama annem de demiyor Yani hep benim dediğim olsun diye gidelim konuşalım anlaşalım orta yolu bulalım Yolumuza devam edelim diyor

Burada sorun sizden daha büyük.

Arkadaşların çoğu olayı yanlış anlamış. Kız ne isterse alsına gelmiş laf ama konu şu ki;

Kız diyor ki; benim imkânım bu, şunu alabilirim. Erkekte kızın imkânını zorlamıyor.

Erkek tarafı da diyor ki; bizim imkânımız da bu, şunu alabiliriz. Kız imkân dahilinde olanı almıyor.

Ee belki erkekte beğenmedi ama zorlamadı imkânı. Neden kız bırakında alsın oluyor?

Kız senin kardeşine alırken ben bunu alamam maddi imkânım el vermiyor bu ürüne çok pahalı dedi mi?
Tabii ki dedi bir ürünü mağazada da vardı aynısı pazarda da vardı orta halli sini almayıp da gidip direkt en ucuzunu alıyor ve biz onu yönlendirmiyor uzaslan şuradan Al buradan al diye Halbuki kardeşim de belli marka yerlerden giyiniyor Kardeşimin ağzı yok muydu O da söyleyebilirdi ama biz saygı duyduk Bu tamamen saygı ile alakalı bir şeydir kardeşim de doğal olarak sesini çıkarmadığı için karşı tarafın da böyle yapmasına çok şaşkın O da ikilemde kalıp kızı bana yönlendiriyor Bu sefer de ben zorda kalıyorum ama olsun Kötü olan ben olayım kardeşimin arası iyi olsun ne diyeyim

Back