Bence siz hata yapmış annenizin işine burnunuzu sokmuş ve aynı gün isteme, söz, nişan ve nişan alışverişini onaylatmışsınız,annenize. Niye ki? Bence de aileler birbirini tanımadan ve hiç iletişime geçmemişken bu tip alışverişler yapılmaz.Bende eşimi uzun yıllardır tanıyordum ama o kadar yıla ve aile üyeleriyle tanışmama rağmen önce aileler tanıştı. Aile tanışması atla deve değil nihayeyinde. Gerekirse bi çaya, tatlıya gidilir olur biter. Hem benim ailem mümkün değil ailesini tanımadıkları insanlarla adı konmadan nişan bohça alışverişine göndermezler.
Neyse gerçi artık o konuda bi karara varmışsınız, zaten. Bu yüzden bu meseleyi bi tarafa koyarsam kıza yüzde yüz haksız diyemeyeceğim. Evlilik birliği her iki tarafın imkanları ölçüsünde yapılır. Yani kızın durumu çok iyi değilse beklentinizi düşük tutarsınız. Sizin durumunuz daha iyiyse siz fazladan harcama yaparsınız. Maksat çiftin mutluğu ise... Ama siz onun yerine kızla maddi imkanlarınızı ölçülü yarıştırmak istiyorsunuz. Yani o ne yapabiliyorsa biz de o ölçüde gidelim. Ama o imkanlarım yok dedi bende uygun olanı seç dedim. Ben o kızın yerinde olsam sizin bu sözünüz karşısında kendimi kötü hisseder kendi şartlarımın çok iyi olmamasından dolayı ucuzu seç madem ailenin de parası yok ne kadar ekmek o kadar köfte demeye getiriyor görümcem diye düşünürdüm. Sonuçta imkanınız varsa sizi abla bilip yanlarında götürdülerse ve sizin fikriniz sorulduysa sizden beklenen gerçekten güzel bulduğunuzu seçmenizdir. Belki seçtiğinizi güzel buldunuz olabilir o zaman onu da bence bu güzel diyerek anlatmalıydınız. Bu uygun bunu seç diyerek değil.
Ayrıca eve gidince aklı diğer üründe kaldığından gitmiş değiştirmiş. Muhtemelen onu daha çok beğendi. Eğer iyi orta kalite uygun bir şeyler almak istiyorsanız bu süreç boyunca kızı yanınızda gezdirmeden alacağınızı alın derim. Ya da bütçemiz bu bununla istediğini seçebilirsin gibi. Bu şekilde canınız sıkılmamış ve başlamadan gelin-görümce ilişkiniz gerilmemiş, bozulmamış olur.