Kardeşimin emrivakileri + gelin adayımız (!)

Bunu kolay kolay demem ama ne kızı ne ailesini gözüm tutmadı. Kardeşine verip kurtulmak istiyor gibiler. Ayrıca ne demek anneni yapmacık buldum tamam kv kv diye herkes konu açıyor burda ama ilk tanışmadan anneye bunu diyenin ağzının payını vermeyen de adam değildir bence.

kardeşim zaten çok duygusal bir çocuk. sevinçlerini üzüntülerini hep en uçlarda yaşayan biri oldu küçüklüğünden beri. şimdi sevgisini de öyle yaşıyor. kızı eve getireceğim diye terör estirdi bizimkilere anneler gününde ama annem katiyen olmaz dedi. yarın öbür gün gene getireceğim diyebilir. bayram gelecek. aldık başımıza derdi...

Ben olsam "tabii ki evlenebilirsiniz" derim. "E buyrun evlenin"... Biliyorsun kenarda bes kurus yok. Kendiniz once bir ev tutun bakalim sonra icine esyalari alin, dugundu gelinlikti hepsini halledin istemeye en onde ben gidecegim deyin. Yani tabii ki evlenebilir niye evlenmesin

zaten bu lafı bana söylediğ,ne pişman oldu kardeşim. veremedin mi ağzının payını dedim kem küm yok işte kötü bir şey kastetmedi. annem sıcak davranmamışmış ona üzülmüş vs. çocuk gibi kardeşim. hem sinirleniyorum hem üzülüyorum ona.

acele etmeyeceğiz adı konsun ilişkimizin diyor neyin adının konmasıysa...sözde aralıkta söz yapıp sözlü olarak takılacaklar ciddiyet olsun diye. ama arkasından nişan düğün istekleri gelecek elbette. taktı şimdi bir söz de söz. gerisini düşünen yok. sonra ne olacak diyorum para biriktireceğiz o işe girecek cek cak lar hep...

evet kız, ablaları vs bizim fotolarımızı görmüş hep face den. ablanla annen çok şık giyiniyorlar, ne güzel yerlerde geziyorlar vs diyormuş kardeşime kız. kafalarında nasıl bir algı varsa artık bizle ilgili...gene suçlusu kardeşim...

Hemen hemen aynı şey bizim bi tanıdık ailenin başına da gelmişti kız mardinliydi oğlan bartınlıydı oğlan orda calışıyodu kızın evinde kalıyodu vs oğlanın ailesi ni hiç tanımadan kızlarını zorla verir gibi vermişlerdi bende diyodum hatta nasıl aile diye oğlanı vaz geçiremediler ne olursa olsun evlenecem dedi oğlan kıxın ailesi bir de doğulu olmalarına rağmen gözü kapalı oğlanın evlerinde kalmalarına vs izin veriyorlardı... Şimdi evlendiler bi düğü ne oğlan 4 Tane küpe almıştı o kadar kıza bağlıydı düğün boyu küpe değiştirdi kız, şimdide tatil tatil geliyorlar aile hala gönülsüz oğlanın annesi hasta oldu valla sonumı bekliyorlar ne olcak böyle diye.

5 senelik iliskim var mezun olmadim diye evlenmek istemiyorum bunlari gorunce gozlerim faltasi gibi aciliyo valla ne cesaret.

Maddi destegi keseceginizi kendi evlerini tutup, dugunlerini yapacaklarini sert bir dille anneniz söylesin bence.

Ayy şu evi ben de merak ettim

Afişe etmeyecek pencereden dışarı fotosu vs yok mu

Kardeşinize de iki çıplak bir Hamama yakışır diyeceksiniz

Sözde adetleri be imiş ne isterlermiş bir sorsun aralık a kAdar söz bütçesi yapın ama sizin kıyafetler vs de dahil

En iyisinden ve büyüğünden gümüş gondol vs hesaplatın

Aralık a kadar olan maaş yetmesin

Haaa zaten tek taş vs de lazım

Cidde'n aile meclisi toplanın hesap kitap yapın ciddiyeti bir görsün az hissetsin

Annene sen ver desin babana gidip yakınsın

Sıkıyı görsün

Devam derse de ne hali varsa görsün

Çok istekli davranın madem. . Bir am önce iş bulsun da evlenin de.. ama biz ufak tefek destek dışında hiçbir şeye karışamayız maalesef. . Siz bir an önce kendinizi ayarlayın da evlenin deyin. Bide bu yöntemi deneyin

valla kaç yaşına gelmişler, evet 40 yaşına da gelse o sizin kardeşiniz neticede sizden küçük. ama şu var, yara alırsa alsın, üzülürse üzülsün, bazı şeyler yaşaya yaşaya öğrenilir. çarpa çarpa kendisi öğrensin diye bir laf vardı. bence siz hiçbir şekilde maddi yardım edemeyeceğinizi çünkü bu evliliğe razı olmadığınızı söyleyip aradan çekilin. yapabildikleri kadar kendileri yapsınlar ama kimseden yüz bulmamaları lazım. yani kendi evini kendisi tutsun, eşyasını kendisi alsın, çalışsın kazansın ve yapsın bakalım ne yapabiliyorsa. ben olsam böyle yapardım, hiçbir anlamda müdahale etmezdim. sizin diyeceğiniz şey şu, biz bu işi onaylamıyoruz, rızamız yok, gönlümüz razı değil. bizden hiçbir maddi yardım beklemeyin, kendi başınızın çaresine bakın, diyeceksiniz.

Soz olsun o kiz eve gelip postu sermezse ben de dark degilim.

çok mantıklı ve duyarlı yorumun için sağ ol.
Ben normalde iki yetişkinin hayatına asla karisilmamasi taraftarıyım ama anlattıkların çok farklı ..kardeşin salim düşünemiyor sanırım ..belli ölçülerde yol gostermende fayda var ..

Zamanında ben de ailemin istemediği bir evliliği onaylattim.küçüktük, okullarımız bitmemişti ve korktular, çok engel olmaya çalıştılar ,nafile ! Sonuç : 3 çocuk (ikisi hayatta) ,8 yıllık evlilik :) yalnız bizim oyle bogaz manzarali evlerimiz falan yoktu ama yine de şartlarımız iyiydi :) biraz bu durumdan yırttık ..aileler de birbiriyle uyumluydu. .sıkıntı olmadı ..

Kız biraz bulunduğu ortamdan kacmaya çalışıyor gibi geldi bana ..11 kardes ,anne-baba,o kalabalığın üstüne bir de sevgili ..boğaz manzaralı bir yalı hayali var sanırım :) eğer yalıda oturmuyorsaniz, efsane bir hayal kırıklığı yaşayacak gelin hanım :)

Bir de 12 çocuk nasıl doğurulur. ......ben 3.de ruhumu teslim ediyordum :) gerçi dogurmak kolay ,eğitmek zor ..ne denir bilemedim ...

Bence diyemezsin nasil 1400 tl ile gecinir evt 24 yasinda bilincli olmasi gerekir ama bazi insanlar olmuyor ben evet diyemezdim
1400 lt ile geçinemeyeceğini bilmeyen biri senin yada benim önerilerimi tavsiyelerimi anlayacak olgunlukta değildir
Bazıları gözlem yolu ile bile anlar
Bazıları için tavsiye rehber gereklidir
Bazı insanlar ancak yüzleşerek öğrenir
Konu sahibinin kardeşi gözlemleri iyi değil rehberlikte işe yaramışa benzemiyor
Yüzleşsin bakalım dünya aşk meşkten mi ibaret
İnan çocuğum olsa bu şekilde davranırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…