• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin emrivakileri + gelin adayımız (!)

kıt akıllarıyla konmayı düşündükleri ev de anneannemin evi zaten. annemin de sadece hissesi var, tıpkı dayımın olduğu gibi. gerçi bizim salak anamın babamın evi mi dedi bilmiyorum. demiş olabilir yani beklerim.

eğer bizimkine kabul etmişiz gibi gözükürsek bu işin önünü alamayız. çalışırken bile hala annesinden ablasından harçlık isteyen biri evleneceği zaman yardım beklemez mi?

Vermeyin harçlık

Ben biraz da annenizin fazla üstüne düştüğünü düşünüyorum

Rahatsızlık ve babasızlık nedeni ile

40 yaşındaki görümcemin hiç gelecek kaygısı yok mesela

Eğitimli meslek sahibi vs ama biraz çalışıp iki öylende oturup sonra bir yol daha çalışsam mı diyen birisi

Zira hep ablası destek oldu ailesi vs var

Örneğin çalışmıyordu birisi çalıştay yapıyormuş gitmek istiyormuş ablası pahalı diye kendisi gitmemiş ama o çok dırdır etti diye ona para vermiş

Aynı çocuk gibi verileceğini bildiği için dırdırı artırıyor

Eşimden isteyeniyle zira makul olmayan bir şeye tek kuruş vermez

Buradan konuşması kolay ama ben kardeşinizin ben bağımsızın çığlıklarını duyup tek kuruş verilmeyeceğini gösterip maddi zorlukları gözüne sokmanız gerektiğini düşünüyorum

Kendi görmezse asla anlamaz

bence siz kızı beğenmediniz daha doğrusu kardeşinize yakıştırmadınız ondan böyle konuşuyorsunuz.
kardeşiniz 24 yaşında kimle evleneceğine bırakın kendisi karar versin.
11 yıllık sevgilisi kalmış olabilir belki çocuk kötü durumdaydı belki aile yardım etti ne kadar fesatsınız hemen kötü düşünüyorsunuz..

bunca yazdıklarımın arkasından hala bu yorumu yapabiliyorsun ya pes doğrusu

Vermeyin harçlık

Ben biraz da annenizin fazla üstüne düştüğünü düşünüyorum

Rahatsızlık ve babasızlık nedeni ile

40 yaşındaki görümcemin hiç gelecek kaygısı yok mesela

Eğitimli meslek sahibi vs ama biraz çalışıp iki öylende oturup sonra bir yol daha çalışsam mı diyen birisi

Zira hep ablası destek oldu ailesi vs var

Örneğin çalışmıyordu birisi çalıştay yapıyormuş gitmek istiyormuş ablası pahalı diye kendisi gitmemiş ama o çok dırdır etti diye ona para vermiş

Aynı çocuk gibi verileceğini bildiği için dırdırı artırıyor

Eşimden isteyeniyle zira makul olmayan bir şeye tek kuruş vermez

Buradan konuşması kolay ama ben kardeşinizin ben bağımsızın çığlıklarını duyup tek kuruş verilmeyeceğini gösterip maddi zorlukları gözüne sokmanız gerektiğini düşünüyorum

Kendi görmezse asla anlamaz

evet , zamanında annem fazla üstüne düştü, hiçbir şeyi eksik kalmasın diye gereğinden fazla verici oldu. aslında ikisi birbirine çok düşkündür ama kardeşim annemi çok rahat kırabiliyor veya sık boğaz edebiliyor bazı konularda. çünkü biliyor ki eninde sonunda isteğini elde edecek. ama bu sefer annem çok kararlı. zaten yapabileceği başka bir şey de yok onları evlendiremeyeceğine göre tek başına.

kızın rahatsızlığı estetik yönden vs bizi hiç ilgilendirmiyor. normal şartlarda kardeşim sevmiş beğenmiş amenna. ama kız da işe girecek iki maaşlı olacağız kendimizi geçindireceğiz evlenebiliriz kafasında oldukları için maddi açıdan önemli bu durum. çünkü kızın sağlık durumu çalışmasına elverişli değil aslında. kardeşimin asgari ücretle istanbulda tek başına ev geçindirmesi teknik olarak imkansız zaten.

aile çok sıkıntılı bunu en başından anladık zaten. işler çok sarpa sararsa öncesinde anneler bir tanışır, o zaman gerekli şeyler söylenir artık aralık yaklaşırken. öyle düşünüyorum şu anda.
Kesinlikle imkansız tek maaşla geçinmeleri. Kız da işe girsin para kazansınlar bakalım. İşin içine maddi zorluklar girince işler değişir bence. Şu an kızın ailesi size güveniyor beelli ki. O kadar da zengin olmadığınızı ve destek olmayacağınızı anlayınca aynı tavır devam eder mi bilemedim. Gerçi ablanın erkek arkadaşı bu aile ile yaşıyormuş tuhaf bir aile tam bilemedim nasıl davranırlar. Sonunda siz bana destek olmadınız onun ailesi oldu olmasın bi de.

Asla kardeşinizin karşısına dikilmeyin. Ben olsam öyle yapardım. İşte biliyorum aşıksın çok güzel bir duygu inşallah her şey sizin için iyi olur. Haklısın annem sana çocuk gibi davranıyor bazen gibi sözlerle onu anladığınızı belli edin. Arada da her şeyin güzel olması için yerine getirmeleri gerekenlri anlatın. Yapabiliyorlarsa ne ala. İşte ne bileyim tek maaşla nasıl ev tutuyorsun gibi yargılamak yerine, evlenene kadar daha yüksek maaşlı bir işe girersin, kız da çalışır şu kadar kira verseniz bu kadar giderler olur gibi güzel güzel fikir alışverişi gibi anlatın bence. Kızın annenize yapmacık demesi gibi tavırları da nesıl öyle söyler gibi fevri karşılamayın. Aaa nasıl olur çok şaşırdım bu söze çok üzüldüm neden dedi ki öyle bi şey gibi tepki verin

12 çocuğun içinde öz olanlar üvey olanlar var...yani anne babasının ilk evliliklerinden de çocukları var sanırım, kızın toplam 12 kardeşi var. öff valla ne bileyim, hiç çözemedik zaten aile yapılarını. kardeşim bizim maddi durumumuzu abartmış olabilir, inşallah da öyle yapmıştır kız anlar da belki o bırakır.
Bunun için kızı ev ortaminiza sokup geçim sıkıntısından bahset :) ah x ,bu ay yine faturaları odeyemedik. .umarım sen burdayken elektriği kesmezler :D falan gibi duygu sömürüsü yap :)

Back