• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin emrivakileri + gelin adayımız (!)

bi tanıdıgım patronunun hafif fiziksel ve zihinsel kusurlu kızıyla evlenmişti. para için biraz . kızıda kendi istekleriyle verdiler seve seve yoksa kız zor evlenecek diye.

İyi de bu sene asgari ücretle çalışan adam seneye doktor olup 20 bin maaş almayacak ki...
Yani asgari ücretle çalışan insanlar da evleniyor mesela.
Kız yönetiyorsa yönetiyor, adam bundan hoşlanmış demek ki. Olabilir. Bazıları ailesinden otorite bulamayınca eşten arıyor alan razı veren razı.
Karşı tarafın davranışlarında bir aksilik yok, bazı aileler sıcaktır. Ben değilim mesela ama bu bir sorun değil.
Ben karışmayın. Aralıkta 25 inde sözlense kimbilir ne zaman evlenir...
Yaşı da 18 değil ki.

20 bin tl maaş almasa da en azından belli bir birikim yapar. kardeşim rahata alışmış biri, sürekli telefonunu değiştirir, maaşı yetmez annemden benden harçlık ister. ki annem de ben de sürekli tavsiyelerde bulunuruz bak ilerisini düşün vs diye. o bahsettiğimiz zamanlar geliyor işte. kız da işe girecek iki maaşlı olacağız diyor. ama annemlerin oturduğu yerden ev tutmayı düşünüyor ki orda kiralar nerdeyse ikisinin maaşı kadar yani. gerçekçi değil, halen hayal dünyasında yaşıyor,çocuk gibi. ben kardeşime güvenemiyorum ki en başta.

mesele zaten ikisinin çalışıp ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmeden hemen evlenmek istemeleri. hem aileden maddi beklenti içine girip hem de müdahale hakkınız yok denmesini doğru bulmuyorum. diğer detayları anlatma sebebim durumu daha iyi değerlendirebilmeniz içindi.

Buda sizin sizin şartınız olsun kendileri ihyaçlarını karşılamak zorunda sizin bu konuda yardımınız olmayacak
Eğer razı iseler buyursunlar bakalım

Tabii ki de değil orada haklısınız ama diğer yönleri de vurgulamışsınız işin sadece maddi yönünden bakmadığınızı anladım. Kızın acele etmesi de hemen evlenmek için tabii iş uzarsa suyu çıkar sizler vazgeçirirsiniz diye korkuyordur. Bir benzeri akrabamın başına geldi aynı hızda evlilik oldu şimdi burunları borçtan çıkmıyor. Tüm düğün masrafını da kardeşinize yıkar bu kız. Hemen aşık olduğunu zannetmiyorum aradığı saf kişiyi bulmuş evirip çeviriyor. Evlenirlerse de hemen çocuk yapar bak demedi deme :)

işte tüm bunların biz de farkındayız ama bunlardan bahsedince dırdırcı oluyorz kardeşimin gözünde. laftan anlamıyor ki.

Kardeşinize 'piyango' muamelesi yapiyolar sanki ya,boyle kismet bi daha bulunmaz vakit gecirmeden evlendirelim mantigi.

Anneniz birlikte oturmayi kabul etmesin,maddi olarak hediye takı takmaktan ötesine karisamayiz deyin.

Bana da hic iyi niyetli gelmedi bu durum. Kayinvalidenin bogaz manzarali evinden ona ne ?

kesinlikle durum bu. kızlarını bir an önce evlendirme derdindeler. kızın ablaları da demiş hatta x bizi ne zaman evinize balkonda boğaza karşı çay içmeye devam edeceksiniz diye. çok sıcakkanlı insanlar diyor bizim saf da anlatıyor bunları.

işte tüm bunların biz de farkındayız ama bunlardan bahsedince dırdırcı oluyorz kardeşimin gözünde. laftan anlamıyor ki.
Benim akrabam da böyleydi baya. Annesine karışmayın etmeyin dedi işte kız her şeyi buna aldırdı filan. Çocuğun annesiyle arasını da açtı baya kendi istediği yerden ev tuttular. İnsan görünce üzülüyor ama böyleleri de hak ediyor galiba büyük sözü dinlemeyince

Siz isteseniz de istemeseniz de olacaksa madem siz istemeden olsun. Siz istemediğiniz halde nasi goturecek anneni seni o kızı istemeye acaba... ayrıca anlattığın model bir kızla o ilişkinin çok uzun süreceğini düşünemedim.

inşallah sürmez de kendileri ayrılırlar, benim de isteğim o açıkçası. biz konuştukça kız iyice değerleniyor gözünde.

Evlensinler belli bir yaşa gelmiş insanlar verdikleri kararların arkasında durmak zorundalar, eğer yanlış yaparlarsa da sonuçlarına katlanirlar. Çok müdahaleci olmayı doğru bulmuyorum evet kardesiniz çok uzulebilir çok derin yaralar alabilir belki ama hayat onun karismayin. Belki de küçük bir ihtimal şu anlattıklarınıza göre mutlu da olabilir yaşayıp görsün.

Benim kardeşim de buna benzer şeyler yaşattı bize. En başından aileme karismamalarini söyledim ama engellemeye çalıştılar aynı sizin gibi ve sonunda kabul ettiler evlendiler simdi.belki o kadar vazgeçirmek için calismasalardi kardeşim kendi vazgececekti..

Bilmiyorum yani bana doğru gelmiyor aklı başında olan belli yaşa gelmis insanlara akıl vermenin bir gereği yok. Yanlisiyla doğrusuyla herkes kendi hayatını yaşamalı ve sonuçlarına katlanmali.

belki de yaşayıp kendi görrecek bazı şeyleri ama kardeşim inanılmaz hassas ve onun için endişeleniyorum açıkçası. 2 aylık bir ilişkide bunca bağlanırsa daha da uzarsa kimbilir ne yaralar alacak...

Erkek arkadaşın kızın ailesiyle birlikte kalması ne demektir ya.Hangi aile ister ki böyle bir şey.Gerçekten çok tuhaf.
Kız sizin evde oturmak istiyor,bu çok belli zaten.Çok da ayıp bir şey bu.
Kızın çok başka bir sorunu mu var acaba? Ne bileyim ülkemizde abiler damat adayına ilk başta "ah canım benim" diyerek yaklaşmaz.Sorup soruştururlar kimmiş bu diye.
Vazgeçirmeye çalıştıkça da ters teper iyice,iyi olmaz.Bence pek bir maddi destek sağlayamayacağınızı söyleyin ve ne gerekiyorsa kendileri yapsın.
Ayrıca onların amacı ekmek elden su gölden,yani sizin sırtınızdan geçinip gitmek,özellikle de kızın amacı öyle gibi.

Bir psikoloğu dinlemiştim "eğer sizin onaylamadığınız birini seviyorsa evladınız sakın hayır olmaz demeyin çünkü daha da bağlanıyorlar bu sefer hiç koparmıyorlar. Siz karışmayın, a olabilir hayırlısı evladım gibi şeyler söyleyin kendisi anlar zamanla" diyordu.

Daha çok erken evet.
Ama belliki sizi dinlemeyecek.
Karşı çıktıkça daha cazip gelecek o kız.
Yaşayıp görmesini sağlamaktan başka yapacak hiçbirşeyiniz yok gibi.
İnatlaşırsanız daha kötü olacak herşey.
Eşin de konuşsun. Karşı çıkar gibi değil de zamana yayalım gibisinden.

bize çağırıp konuştuk. acele etmeme konusunda katılıyor ama anneme karşı çok dolmuş. beni hala çocuk gibi görüyor ama ben evlenecek yaşa geldim diyor. işe de annemin sayesinde girdi ve annem bunun da lafını etmiş sanırım. ben yapamam sanıyor ama sorumluluk alabilirim diyor. annemin onu hala elinden tutup rehabilitasyon merkezine götürdüğü günlerdeki gibi gördüğünü düşünüyor kendi kafasında. bu yüzden onları anlattım yukarda. bu kız onun kendisini sorunsuz bir birey gibi görmesini sağlıyor belki de ondan bu bağlanması ve bize karşı inadı.

Bir psikoloğu dinlemiştim "eğer sizin onaylamadığınız birini seviyorsa evladınız sakın hayır olmaz demeyin çünkü daha da bağlanıyorlar bu sefer hiç koparmıyorlar. Siz karışmayın, a olabilir hayırlısı evladım gibi şeyler söyleyin kendisi anlar zamanla" diyordu.

kesinlikle öyle. bize karşı büyüdüğünü gösterme çabası içinde adeta zaten.

Ben öncelikle şuna takıldım: " kızın fiziksel bir kusuru da var ama asıl mevzu o olmadığı için buna takılmadık"
Takılmadıysanız burada neden bu şekilde bahsettiniz? Hiç konusunu açmasaydınız.
- kardeşiniz maddi açıdan sizlere güveniyor sanırım. Israrla durumunuzun olmadığını, hesabını kitabını yaparak bu işe girişmesi gerektiğini bildirmeye devam edin.
Ama yetişkin insanlar sonuçta, tüm her şeye rağmen sizi dinlemiyorlarsa yapacak pek de bir şey yok.
Yaşayıp görecekler.

Ben öncelikle şuna takıldım: " kızın fiziksel bir kusuru da var ama asıl mevzu o olmadığı için buna takılmadık"
Takılmadıysanız burada neden bu şekilde bahsettiniz? Hiç konusunu açmasaydınız.
- kardeşiniz maddi açıdan sizlere güveniyor sanırım. Israrla durumunuzun olmadığını, hesabını kitabını yaparak bu işe girişmesi gerektiğini bildirmeye devam edin.
Ama yetişkin insanlar sonuçta, tüm her şeye rağmen sizi dinlemiyorlarsa yapacak pek de bir şey yok.
Yaşayıp görecekler.

ben herhangi bir detayı atlamadan durumu anlattım burda, kardeşimin küçükken yaşadığı şeylere kadar ki olayı her yönüyle değerlendirebilin diye. maddi açıdan bize güveniyor evet, defalarca anlattık kendisinin birikim yapması gerektiğini. ben açık açık bize anamızdan babamızdan katlar yatlar kalmadı, bak ben nasıl kendim yaptım her şeyimi çalışarak diye kendimden örnekler verdim. ama dediğim gibi çok sabit fikirli. eğer kız bunu bırakmazsa o hiç bırakmayacakmış gibi duruyor.

kızın ailesini hiç gözüm tutmadı. bayağı değişikler bence. eyvah diyorum

yani ben de öyle düşünüyorum, daha bir sürü detay da var aslında bildiğim. hepsini de kardeşim anlatıyor ama o görmüyor tabii hiçbir şey. çok iyi doğal insanlar deyip duruyor. gidip evlerinde kara lahana dolması yeyince pek bir mutlu oluyor.

Back