• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin emrivakileri + gelin adayımız (!)

bir ayda ne evlenmesi kardeş çüş. kızı kötüleyip oğlanı kızın kucağına atıyorsunuz. Oğlan buldumcuk olmuş. Kız uyanık, aile fettan. Onların plan neyse yakında açığa çıkar zaten. Sen kardeşini düğün hazırlığı masraflarından haberdar et, tut kolundan kiralık ev bakın. Gelinlik/damatlık fiyatlarını, market masraflarını bi göster o saf çocuğa. Hayat anasının dizi dibinde yiyip içmeye benzemez. Hatta eşiniz yapsın bunu, koca olmak neleri gerektirir anlayacağı dilden göstersin gözü korksun biraz. Kızı iş bulmaya yöneltir zaten kız da orda kaçar. O kız çalışmaz.

Öncelikle kızın rahatsızlığı sizin için önemli ki bahsetme gereği duydunuz. Bunu bir kenara koyarsak haklı olduğunuz çok detay var ancak davranışınız çok yanlış. Şu an onlar 2 aylık sevgili, kardeşinizin gözü aşktan kör olmuştur, ohoooo başında kavak yelleri kızın her yaptığı ona güzel gelir. Dolayısıyla her eleştiriniz size sinir olmasına ve kıza bağlanmasına neden olur.
Siz de demişsiniz kardeşiniz annenizin davranışlarından rahatsızmış. O yaşta kimse istemez çocuk gibi davranılmasını. Hatta sırf annesine çocuk olmadığını göstermek için bile evlenebilir. Durum hassas çok sakin olun hiç fevri düşünüp davranmayın, kendinize hakim olun. Kardeşinizin karşısına dikilmeyin, onunla aynı tarafta olduğunuzu hissettirin. 24 yaşında biri elbette evlenebilir, tabii gerekli şartları yerine getirirse. Maddi destek olamayacağınızı açıkça belirtin. Anneanneniz ve annenizde aynı evde yaşamayı kesinlikle ama kesinlikle kabul etmesinler. Zaten kız da annenizi yapmacık bulmuş napıcak aynı evde. Bunun dışında tavsiyelerde bulunun. Aşkına, hissettiklerine saygı duyduğunuzu belli edin. İnsan aşık olunca gerçekten dünyada daha üstün bir duygu olamayacağını düşünüyor. Bu duygunun karşısındaki herkesi her şeyi silebilecek durumda oluyor. Aralıkta söz diyorlar o tarihe kim öle kim kala, ayrıca ne atılan sözler nişanlar gördük. Tamam diyin bence. Mesela aralığa kadar maaşını hiç harcamasın biriktirsin. Kız isteme söz bi ton masraf. Yaza nişan olsa bi sonra ki yaza düğün yani 2 sene sonra. Eee o zamana kadar kız da çalışır para biriktirirlerse, birbirleriyle evlenmeyi hala istiyorlarsa zaten kimseye söz düşmez ama pek öyle olmayacağı aşikar.

Kızın ailesine gelince gerçekten çok tuhaflar. Var böyle aileler kızını apar topar vermeye meraklı. Sanırım kızın rahatsızlığınında etkisi var bu durumda. Sanırım aile kızın kolay kolay eş bulamayacağını düşünüyor. Söylemlerine bakılırsa da sizi maddi olarak güçlü görüyorlar. Ne demek ne zaman çay içmeye gelicez, ne utanmaz insanlar var! Önce bir davet edil bakalım. Ayrıca kız evisin yahu. Önce bir erkeğin ailesi arasın tanışalım desin. Off off aile değişik. Kızın ailesiyle kesinlikle tanışmayın derim. Aralıkta söz olacaksa söz tarihinden bir ay gibi bir süre önce kızın ailesini arayıp tanışmaya gidersiziniz. Bizim ailede erkek ailesinin kadınları kız ailesine gündüz çaya gidip tanışırlar. Ailenin erkekleri isteme günü tanışır ve bence gayet uygun bir yöntemdir.

Allah kolaylık versin, sakinliğinizi koruyun.

Ah ah çok zor durum işte bugün ben de kardeşimle ilgili paylaşımda bulundum. Allah yardımcınız olsun. Diyecek başka bir söz bulamıyorum. Kardeşiniz kafasına koyduysa yaparsa eğer sonrası daha eziyet oluyor. İniallah sizde öyle olmaz.

Bizimde cok benzeri durum basimizdan gecti. Nâmi cok iyi olmayan hal ve haraketleri kesinlikle normal olmayan bi kizdi. Verilmis sadakamiz varmis,kurtulduk. Kuzenim 2 Hafta bile olmadan bi kizla yuzuk takip, nikah islemlerine basladi. 23 Mayisda dugun olucakti son anda olay cikti, yüzükler atıldı.
Tek yapabileceginiz imkanimiz yok dugununu evini kendin yap evlen demek. Kiz zaten terk eder onu :))

Sanirim kizin ve ailesinin gözünü kamaştiran sizin ev .iyi bir semtdesiniz evde bogaz manzarali v.s olunca sizin aşırı derece zengin oldugunuz sonucuna vardilar.bana kalirsa gelin adayi bahsi gecen evi sizin olmadiginiz zaman görmüs olabilir.en azindan kardesiniz dışaridan göstermiştir

Bu anlattiklarina benzer bisey benim kuzenimdede var.
Ama burda varlgi yerinde olan kiz.
Kiz kuzenim.
Nisanlisida basi bos buyumus koyden degisiklik olsun diye avrupaya gelen birisi( bunu cidden belirtti kiz istemede; ' neden geldin burya?" > ' degisiklik olsun diye"..?)
Kizin pekte degeri olmadigini goruyoruz gozunde. Ama kiz seviyorum dyor.
Zamaninda cok anlatmaya calistilar ama kiz hala kor.
Nisan kizin kazanciyla oldu. Oglan pekte katki saglayamadi. Ozenmede yok, kiz istemeye kot pantolonla felan gelmeler.
Herneyse aile nisanlama buldu careyi.
Bi umit kiz en sonunda gorur oglanin yuzunu diye.
Cunku kiz cok inat ve evlenicem diyor illa.

Demem oki " ona birakin".
Elbet 2. gun olmasa 5inci gun gorucek oglunuz kizin yuzunu.
Burda onemli nokta " hersey size ait, biz karismiyoruz' demek. Kiz size guveniyor cunku.
Sizin yerinizde olsam sizin elinizde olmayan sebeplerden dolayi gibi bahaneler bulup nisanlilik faslini bol bol uzatmak " birgun gorucek elbet yuzunu kizin" diye.

Bunlar ananenin boğaz manzaralı evine takmış olmasınlar ailecek ? babanın el atması lazım vurdu kırdı yapmadan. Ki benim de içinden kardeşini sopalamakk geldi ama öyle olmaz.
Buraya erkek kardeşimle ilgili konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama bir süredir ailemizi kara kara düşündüren bir konu var. Biraz uzun olacak ama okuyup fikir verirseniz sevinirim.

Erkek kardeşim 24 yaşında. Küçüklüğünde dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisleri konmuştu kendisine. Zekasında herhangi bir gerilik olmadığı için (aksine aşırı duygusal ve hassas) örgün öğretimin yanı sıra özel rehabilitasyon merkezinde seanslar aldı çocukken. Neşeli, hareketli, esprili bir çocuktur ama son derece inatçıdır. İnanılmaz zor ve yaramaz bir çocuktu, büyüdükçe de inadı ve sabit fikirliliği başka boyutlara taşındı. Her zaman dediği olsun ister. İstemediği bir şey olduğunda mantıklı olan o olsa bile katiyen dinlemez, yapmaz. Askerliği de bayağı zorlu geçti bu sebeplerle. Annemle babam o çok küçükken boşandı, annem çalışıyordu ve bizi anneannem büyüttü. babamdan ayrı büyümesinin de getirdiği bir otorite boşluğu oldu. Zaman zaman farklı konularda ailemizi kaygılandırdığı oldu farklı istekleriyle ama şu andaki mevzumuz kız arkadaşıyla ilgili.

İlk defa bir kız arkadaşı oldu, kızla yaşıtlar. Tanışalı 1,5-2 ay kadar oluyor. Yalnız inanılmaz hızlı ilerliyorlar, benim aşırı duygusal kardeşim sosyal medya hesaplarını ikisinin fotoğraflarıyla ve aşk sözcükleriyle doldurmuş durumda ilk günden. Kızın ailesiyle de tanışmış hemen. Kızın babası vefat etmiş, annesi ve kardeşleriyle yaşıyor. 12 kardeşlermiş. Kardeşim kızın abileriyle tanışmış, tütüncü dükkanları varmış oraya gitmiş vs. Tüm aileyle içli dışlı olmuş. Kardeşimi çok sevmişler vs...Kız da bizlerle tanışmak istedi tabii hemen. Anneler gününde anneme anneanneme hediyeler alıp bize gelmek istedi. Buraya kadar belki bir sorun görmeyebilirsiniz ama evlenme planları yapıyorlar kendilerince ve anlaşılan kızın ailesi de onaylıyor. Hatta temmuzda kızın babasının mevlüdü olacakmış, annemi, anneannemi, beni davet edeceklermiş. Köyde yaşıyorlar ve ordan süt, karalahana vs gönderiyorlar annemlere tanışmadan etmeden. Sorun şu ki, kardeşim annemin çalıştığı hastanede işe başlayalı henüz 2 ay oldu ve asgari ücretle taşeron firmada çalışıyor. Annem de maaşlı çalışan, anneannemin evinde kalıyorlar. Babamın herhangi bir maddi desteği zaten yıllardır yok. Kısacası kardeşimin henüz ev geçindirecek birikimi vs yok ama sanırım kafasında anneannemin evine getirmek var kızı, yani annemle şu an yaşadıkları yere. Hatta laf arasında kızın o evi çok görmek istediğini, boğaz manzarasını çok merak ettiğini vs anlattı...Yani kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Annemle kardeşimin arası bu yüzden çok açıldı. Çok hızlı gittiklerini, bu işlerin ha deyince birikimsiz olmayacağını (bu arada kız çalışmıyor, açık öğretimde okuyormuş ama iş bulacakmış vs.) daha birbirleriin çok iyi tanımaları gerektiğini hepimiz anlatıp duruyoruz ama hiçbirimizi dinlemiyor. Annemle anneannemi hiç taktığı yok zaten. Benle eşimin fikirlerine değer veriyor ama gene bildiğini okuyor.

Kızın fiziksel bir kusuru da var ama asıl mevzu o olmadığı için onun üzerinde durmuyoruz biz. Asıl mevzu ailesinin kızlarının daha yeni tanıdığı bir çocuğu bu kadar içlerine almaları. Kızın bir ablasının 11 senelik erkek arkadaşı varmış, çocuk evlerinde kalıyormuş mesela. Bunları hep kardeşim anlatıyor. Sonra da diyor ki onlar çok iyi insanlar, hiç şans vermiyorsunuz.

Anneler gününde de kız eve gelecek size hediye getirecek elinizi öpecek diye terör estirdi kardeşim. Annem kabul etmedi önce, baktı çok ısrar ediyor kardeşim o zaman dışarda buluşalım dedi. Kızla da tanışmış oldu ama kızın kesinlikle çok falsolu hareketleri olduğundan bahsediyor. Sürekli kardeşimi yönetmeye çalışması, kullandığı sözcükler vs gibi...Yani kısaca bizim aile kültürümüzden çok farklı yapıda biri olduğu çok bariz diyor. Ki kızla ayak üstü bir on dk ben de tanışmıştım kardeşimin zoruyla önceden, bu konuda hemfikiriz. Fakat annem kızla gayet kibarca her zaman oğlunun arkasında durup destek olacağını ama acele etmemelerini, önce kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğini, zamanı geldiğinde herkesin elinden geldiğince destek olacağını söylemiş ama şu anda ha deyince çocuk evlendirecek maddi güce sahip olmadığını da açıkça belirtmiş. Kız alı al moru mor dinlemiş. O akşam da "anneni çok yapmacık buldum" diye kavga etmişler kardeşimle telefonda...

Durum bu arkadaşlar. Bu sene sonunda, aralıkta kardeşimin doğum gününde söz keseceklerini söylemiş anneme sabah kardeşim. Siz isteseniz de istemeseniz de olacak, adı konsun ilişkinin deyip duruyor. Söz nişan mesele değil ama arkasından evlilik planı yapamadıktan sonra evcilik oynar gibi bunlaır yaşamanın ne anlamı var? Siz ne düşünüyorsunuz? Kardeşime tavrımız nasıl olmalı?

Not: Babamın haberi var bunlardan ama siz tanışarak hata ettiniz, ne haliniz varsa görün, yarın öbür gün çocuğun abileri gelir bunu vururlar deyip duruyor. Ben konuşursam ağzının ortasına çakarım bu çocuğun diyor.

adamların derdi kardeşin değil anaannenin boğaz manzaralı evi bence,hiçbir şeye karışmayın düğünde takılarınızı takın kendinize ev bulun burda kalamazsınız diye direkt belirtin gerekirse gitsin o da kızı9n evinde kalsın ,,,ablanın sevgilisinin o evde kalması ne neden nikah olmadan o evde kalıyorki ne anladım bu işten ailenin fıtratı sıkıntılı anlaşılan.

Burada onlar reşit,kararlarını almışlar,size karışmak düşmez diyenler...Hiç kardeşiniz Yok mu?Onun göz göre göre mutsuz olacağı bir evliliğe gitmesine göz yumabilir miydiniz?Maddi kazanç Yok.Kendi ayaklarının üstünde duramıyorlarsa kaç yaşında olursa olsunlar,bizim karışmaya hakkımız vardır.Eğer bizden maddi anlamda beklentileri var ise...Ki anneler hisseder ki kızdan uzak duruyor.Bence sonuna kadar engel olun.Ya da maddi anlamda beklentileri olmaması gerektiğini söyleyin bakalım kız ne diyecek?Benzer şeyleri biz yaşadık şimdi diyoruz keşke sonuna kadar engel olsaydık..

Burada onlar reşit,kararlarını almışlar,size karışmak düşmez diyenler...Hiç kardeşiniz Yok mu?Onun göz göre göre mutsuz olacağı bir evliliğe gitmesine göz yumabilir miydiniz?Maddi kazanç Yok.Kendi ayaklarının üstünde duramıyorlarsa kaç yaşında olursa olsunlar,bizim karışmaya hakkımız vardır.Eğer bizden maddi anlamda beklentileri var ise...Ki anneler hisseder ki kızdan uzak duruyor.Bence sonuna kadar engel olun.Ya da maddi anlamda beklentileri olmaması gerektiğini söyleyin bakalım kız ne diyecek?Benzer şeyleri biz yaşadık şimdi diyoruz keşke sonuna kadar engel olsaydık..

Anneler hisseder diye bi şey olsaydı türk erkeklerinin %90 ı bekar gezerdi :) gelini seven, isteyen kaynana pek yok çünkü

Bende yorumlara anlam veremiyorum. Ne demek resit, evlensin istedigiyle falan filanlar.
Ablasinin, annesinin hic mi soz hakki olmayacak?
Bile bile, gore gore kardesinin/evladinin atese gitmesine nasil izin versinler.

Ben sizi çok haklı buldum endişelerinizde. Ama malesef böyle insanları engelleyemezsiniz. Kardeşiniz hayatının hatasını yapacak bu kaçınılmaz. Yerinizde olsam elimden geldiğini yaparım çünkü boşanma aşamalarında sizin yüzünüzden diyip sizinle kavga etmesi çok olası. Şimdiden geçmiş olsun :/

Annen resti ceksin. Evleneceksen kesinlikle benden maddi bir beklentin olmasin. Bu eve de getiremezsin. Madem beni saf disi birakip basiniza buyruk kararlar aliyorsunu. O halde bu surecin hicbir kisminda yer almayacagim desin. Bakalim nasil dizecek evini nasil yapacak dugununu. Kizin ailesi bu sekilde kabul edecek mi.

Bunlar ananenin boğaz manzaralı evine takmış olmasınlar ailecek ? babanın el atması lazım vurdu kırdı yapmadan. Ki benim de içinden kardeşini sopalamakk geldi ama öyle olmaz.

takmış gibi gözüküyorlar. babam çok sinirlendi zaten duyunca ama bildiğini kardeşim bilmiyor henüz. babamdan çekinir. ben konuşursam çok sert konuşurum aklının başına gelmesi lazım diyor babam. normal şartlarda haklı aslında ama şu anda sert konuşma daha da geri tepecek gibi kardeşimde.

Annen resti ceksin. Evleneceksen kesinlikle benden maddi bir beklentin olmasin. Bu eve de getiremezsin. Madem beni saf disi birakip basiniza buyruk kararlar aliyorsunu. O halde bu surecin hicbir kisminda yer almayacagim desin. Bakalim nasil dizecek evini nasil yapacak dugununu. Kizin ailesi bu sekilde kabul edecek mi.

normalde etmemeleri lazım ama ablasının 11 yıllık sevgilisinin evde yatıp kalkmasını sorun etmeyen aileden de her şeyi beklerim. annem rest çekmiş durumda ama şu anda kardeşimle araları çok kötü. kardeşim anneme öfkesini kusuyor her fırsatta.

Bu arada 2 gün önce kızın ailesi 5 kiloluk süt, yoğurt ve kara lahana göndermiş. annem ne gerek vardı vs demeye kalmadan kardeşim "sen neden bu kadar tepkilisin, insanlar iyi niyetle gönderiyor" vs bir sürü saydırmaya başlamış. annem de patlamış artık "kendi başına işlere kalkışıyorsun o zaman bu şekilde maddi manevi hiçbir şekilde arkanda olmam" diye konuşmuş. kardeşim iyice zıvanadan çıkmış, "böyle giderse bir evladını kaybedeceksin" bile demiş...üstüne kızla da akşam bilmediğimiz bir meseleden kavga etmişler, konuşmalardan anlaşıldığı kadarıyla kız arkadaşlarıyla iftara mi gidecekmiş ne öyle bir şeyler...benim gerizekalı kardeşime her şey müstehak, öyle sinirliyim ki... bir temiz dövesim var.

Valla başına gelmeden konuşması kolay. mantıken her reşit insanın tüm davranışlarının sorumluluğunu alması gerekiyor ama yeterince olgunlaşmamışsa kişi ve göz göre göre hata yapıyorsa, bir de bu kişi en yakınınızsa sessiz kalamıyorsunuz...safi mantık burda işe yaramıyor pek.

Back