• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin emrivakileri + gelin adayımız (!)

Buraya erkek kardeşimle ilgili konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama bir süredir ailemizi kara kara düşündüren bir konu var. Biraz uzun olacak ama okuyup fikir verirseniz sevinirim.

Erkek kardeşim 24 yaşında. Küçüklüğünde dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisleri konmuştu kendisine. Zekasında herhangi bir gerilik olmadığı için (aksine aşırı duygusal ve hassas) örgün öğretimin yanı sıra özel rehabilitasyon merkezinde seanslar aldı çocukken. Neşeli, hareketli, esprili bir çocuktur ama son derece inatçıdır. İnanılmaz zor ve yaramaz bir çocuktu, büyüdükçe de inadı ve sabit fikirliliği başka boyutlara taşındı. Her zaman dediği olsun ister. İstemediği bir şey olduğunda mantıklı olan o olsa bile katiyen dinlemez, yapmaz. Askerliği de bayağı zorlu geçti bu sebeplerle. Annemle babam o çok küçükken boşandı, annem çalışıyordu ve bizi anneannem büyüttü. babamdan ayrı büyümesinin de getirdiği bir otorite boşluğu oldu. Zaman zaman farklı konularda ailemizi kaygılandırdığı oldu farklı istekleriyle ama şu andaki mevzumuz kız arkadaşıyla ilgili.

İlk defa bir kız arkadaşı oldu, kızla yaşıtlar. Tanışalı 1,5-2 ay kadar oluyor. Yalnız inanılmaz hızlı ilerliyorlar, benim aşırı duygusal kardeşim sosyal medya hesaplarını ikisinin fotoğraflarıyla ve aşk sözcükleriyle doldurmuş durumda ilk günden. Kızın ailesiyle de tanışmış hemen. Kızın babası vefat etmiş, annesi ve kardeşleriyle yaşıyor. 12 kardeşlermiş. Kardeşim kızın abileriyle tanışmış, tütüncü dükkanları varmış oraya gitmiş vs. Tüm aileyle içli dışlı olmuş. Kardeşimi çok sevmişler vs...Kız da bizlerle tanışmak istedi tabii hemen. Anneler gününde anneme anneanneme hediyeler alıp bize gelmek istedi. Buraya kadar belki bir sorun görmeyebilirsiniz ama evlenme planları yapıyorlar kendilerince ve anlaşılan kızın ailesi de onaylıyor. Hatta temmuzda kızın babasının mevlüdü olacakmış, annemi, anneannemi, beni davet edeceklermiş. Köyde yaşıyorlar ve ordan süt, karalahana vs gönderiyorlar annemlere tanışmadan etmeden. Sorun şu ki, kardeşim annemin çalıştığı hastanede işe başlayalı henüz 2 ay oldu ve asgari ücretle taşeron firmada çalışıyor. Annem de maaşlı çalışan, anneannemin evinde kalıyorlar. Babamın herhangi bir maddi desteği zaten yıllardır yok. Kısacası kardeşimin henüz ev geçindirecek birikimi vs yok ama sanırım kafasında anneannemin evine getirmek var kızı, yani annemle şu an yaşadıkları yere. Hatta laf arasında kızın o evi çok görmek istediğini, boğaz manzarasını çok merak ettiğini vs anlattı...Yani kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Annemle kardeşimin arası bu yüzden çok açıldı. Çok hızlı gittiklerini, bu işlerin ha deyince birikimsiz olmayacağını (bu arada kız çalışmıyor, açık öğretimde okuyormuş ama iş bulacakmış vs.) daha birbirleriin çok iyi tanımaları gerektiğini hepimiz anlatıp duruyoruz ama hiçbirimizi dinlemiyor. Annemle anneannemi hiç taktığı yok zaten. Benle eşimin fikirlerine değer veriyor ama gene bildiğini okuyor.

Kızın fiziksel bir kusuru da var ama asıl mevzu o olmadığı için onun üzerinde durmuyoruz biz. Asıl mevzu ailesinin kızlarının daha yeni tanıdığı bir çocuğu bu kadar içlerine almaları. Kızın bir ablasının 11 senelik erkek arkadaşı varmış, çocuk evlerinde kalıyormuş mesela. Bunları hep kardeşim anlatıyor. Sonra da diyor ki onlar çok iyi insanlar, hiç şans vermiyorsunuz.

Anneler gününde de kız eve gelecek size hediye getirecek elinizi öpecek diye terör estirdi kardeşim. Annem kabul etmedi önce, baktı çok ısrar ediyor kardeşim o zaman dışarda buluşalım dedi. Kızla da tanışmış oldu ama kızın kesinlikle çok falsolu hareketleri olduğundan bahsediyor. Sürekli kardeşimi yönetmeye çalışması, kullandığı sözcükler vs gibi...Yani kısaca bizim aile kültürümüzden çok farklı yapıda biri olduğu çok bariz diyor. Ki kızla ayak üstü bir on dk ben de tanışmıştım kardeşimin zoruyla önceden, bu konuda hemfikiriz. Fakat annem kızla gayet kibarca her zaman oğlunun arkasında durup destek olacağını ama acele etmemelerini, önce kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğini, zamanı geldiğinde herkesin elinden geldiğince destek olacağını söylemiş ama şu anda ha deyince çocuk evlendirecek maddi güce sahip olmadığını da açıkça belirtmiş. Kız alı al moru mor dinlemiş. O akşam da "anneni çok yapmacık buldum" diye kavga etmişler kardeşimle telefonda...

Durum bu arkadaşlar. Bu sene sonunda, aralıkta kardeşimin doğum gününde söz keseceklerini söylemiş anneme sabah kardeşim. Siz isteseniz de istemeseniz de olacak, adı konsun ilişkinin deyip duruyor. Söz nişan mesele değil ama arkasından evlilik planı yapamadıktan sonra evcilik oynar gibi bunlaır yaşamanın ne anlamı var? Siz ne düşünüyorsunuz? Kardeşime tavrımız nasıl olmalı?

Not: Babamın haberi var bunlardan ama siz tanışarak hata ettiniz, ne haliniz varsa görün, yarın öbür gün çocuğun abileri gelir bunu vururlar deyip duruyor. Ben konuşursam ağzının ortasına çakarım bu çocuğun diyor.
annenizin yapacağı şey cok basit. "istediğin zaman istediginle evlen oğlum ama benim şuan sana 5 kuruş yardim edecek durumum yok maddi herseyini kendin ayarla, buraya da tasinamazsiniz tut bi ev yerselin" diyecek...

annenizin yapacağı şey cok basit. "istediğin zaman istediginle evlen oğlum ama benim şuan sana 5 kuruş yardim edecek durumum yok maddi herseyini kendin ayarla, buraya da tasinamazsiniz tut bi ev yerselin" diyecek...

zaten diyor, annem de anneannem de bu şekilde konuşuyorlar. onlara da tamam ben yapacağım her şeyi, para biriktireceğim vs diyor. ama ille de söz olsun kışın ona takmış. kızın tarafından adı konsun vs baskısı var, onların ağzıyla konuşuyor zaten. e bunun sonrasında bir iki ay içinde nişan düğün sıkıştırması başlayacak adım gibi eminim. söz neden yapılır, bir yola girmek için...kişi evlenecek maddi manevi güce sahiptir ilk aşama olan söz kesme kısmı yapılır...apar topar sonunu düşünmeden bir şeye girişecek bizimki bıraksak. hoş bırakmıyoruz da ne olacak bakalım...

bir ayda ne evlenmesi kardeş çüş. kızı kötüleyip oğlanı kızın kucağına atıyorsunuz. Oğlan buldumcuk olmuş. Kız uyanık, aile fettan. Onların plan neyse yakında açığa çıkar zaten. Sen kardeşini düğün hazırlığı masraflarından haberdar et, tut kolundan kiralık ev bakın. Gelinlik/damatlık fiyatlarını, market masraflarını bi göster o saf çocuğa. Hayat anasının dizi dibinde yiyip içmeye benzemez. Hatta eşiniz yapsın bunu, koca olmak neleri gerektirir anlayacağı dilden göstersin gözü korksun biraz. Kızı iş bulmaya yöneltir zaten kız da orda kaçar. O kız çalışmaz.

zaten çalışmak istese de iş bulması zor gibi sağlık durumundan ötürü. burda kızın fiziksel kusuru önemli değil demişsin ama bahsetmişsin diyenler oldu ama kızın bu durumu onun çalışma hayatını da mümkün kılmayacak gibi. yani önemli bir durum aslında.

zaten diyor, annem de anneannem de bu şekilde konuşuyorlar. onlara da tamam ben yapacağım her şeyi, para biriktireceğim vs diyor. ama ille de söz olsun kışın ona takmış. kızın tarafından adı konsun vs baskısı var, onların ağzıyla konuşuyor zaten. e bunun sonrasında bir iki ay içinde nişan düğün sıkıştırması başlayacak adım gibi eminim. söz neden yapılır, bir yola girmek için...kişi evlenecek maddi manevi güce sahiptir ilk aşama olan söz kesme kısmı yapılır...apar topar sonunu düşünmeden bir şeye girişecek bizimki bıraksak. hoş bırakmıyoruz da ne olacak bakalım...
siz isteseniz de istemeseniz de kafaya koyduysa sözü yapar ama kardesinize ve kizin ailesine maddi olarak destek olacamayacaginizi devamli hissettirin. mesela en basitinden söz de takilacak altin yüzükleri kardesiniz hangi parayla alacak bakalim...

valla erkekler olgunlasmadan evlenmesin.. evlenip iki gün sonra pisman da olabilir cok acele ettik, cok erken evlendim vs diye..

Ayy şu evi ben de merak ettim

Afişe etmeyecek pencereden dışarı fotosu vs yok mu

Kardeşinize de iki çıplak bir Hamama yakışır diyeceksiniz

Sözde adetleri be imiş ne isterlermiş bir sorsun aralık a kAdar söz bütçesi yapın ama sizin kıyafetler vs de dahil

En iyisinden ve büyüğünden gümüş gondol vs hesaplatın

Aralık a kadar olan maaş yetmesin

Haaa zaten tek taş vs de lazım

Cidde'n aile meclisi toplanın hesap kitap yapın ciddiyeti bir görsün az hissetsin

Annene sen ver desin babana gidip yakınsın

Sıkıyı görsün

Devam derse de ne hali varsa görsün

kıt akıllarıyla konmayı düşündükleri ev de anneannemin evi zaten. annemin de sadece hissesi var, tıpkı dayımın olduğu gibi. gerçi bizim salak anamın babamın evi mi dedi bilmiyorum. demiş olabilir yani beklerim.

eğer bizimkine kabul etmişiz gibi gözükürsek bu işin önünü alamayız. çalışırken bile hala annesinden ablasından harçlık isteyen biri evleneceği zaman yardım beklemez mi?

siz isteseniz de istemeseniz de kafaya koyduysa sözü yapar ama kardesinize ve kizin ailesine maddi olarak destek olacamayacaginizi devamli hissettirin. mesela en basitinden söz de takilacak altin yüzükleri kardesiniz hangi parayla alacak bakalim...

valla erkekler olgunlasmadan evlenmesin.. evlenip iki gün sonra pisman da olabilir cok acele ettik, cok erken evlendim vs diye..

evet, en iyisi destek olamayacağımızı hissettirmek...kardeşim zaten yaşının gerisinde bir çocuk oldu hep. şimdi de bu tavırları. bilemiyorum gelecek günler neler getirecek...

Ben normalde iki yetişkinin hayatına asla karisilmamasi taraftarıyım ama anlattıkların çok farklı ..kardeşin salim düşünemiyor sanırım ..belli ölçülerde yol gostermende fayda var ..

Zamanında ben de ailemin istemediği bir evliliği onaylattim.küçüktük, okullarımız bitmemişti ve korktular, çok engel olmaya çalıştılar ,nafile ! Sonuç : 3 çocuk (ikisi hayatta) ,8 yıllık evlilik :) yalnız bizim oyle bogaz manzarali evlerimiz falan yoktu ama yine de şartlarımız iyiydi :) biraz bu durumdan yırttık ..aileler de birbiriyle uyumluydu. .sıkıntı olmadı ..

Kız biraz bulunduğu ortamdan kacmaya çalışıyor gibi geldi bana ..11 kardes ,anne-baba,o kalabalığın üstüne bir de sevgili ..boğaz manzaralı bir yalı hayali var sanırım :) eğer yalıda oturmuyorsaniz, efsane bir hayal kırıklığı yaşayacak gelin hanım :)

Bir de 12 çocuk nasıl doğurulur. ......ben 3.de ruhumu teslim ediyordum :) gerçi dogurmak kolay ,eğitmek zor ..ne denir bilemedim ...

12 çocuğun içinde öz olanlar üvey olanlar var...yani anne babasının ilk evliliklerinden de çocukları var sanırım, kızın toplam 12 kardeşi var. öff valla ne bileyim, hiç çözemedik zaten aile yapılarını. kardeşim bizim maddi durumumuzu abartmış olabilir, inşallah da öyle yapmıştır kız anlar da belki o bırakır.

Çok istekli davranın madem. . Bir am önce iş bulsun da evlenin de.. ama biz ufak tefek destek dışında hiçbir şeye karışamayız maalesef. . Siz bir an önce kendinizi ayarlayın da evlenin deyin. Bide bu yöntemi deneyin

istekli davransak bu sefer maddi yönden bizi zorlayacak.. çocukluğundan beri tutturma inat yöntemiyle istediklerini yaptırırdı hep anneme. gene öyle olacağını düşünecek.

@katrina_89 ev tam olarak nerde, kaç m2? Boğaza 0 mı? :deli::deli:

Ev bu kadar iyiyse düşündüm taşındım ben de kardeşine talip olmaya karar verdim:deli:

Boşverin bu kızı kimse beğenmedi burda zaten benimle tanışın:bicak::bicak:

valla ev güzel de, anneannmin evi yani canım :D benim keriz anamın babamın evi, bize kalacak minvalinde mi konuştu ne yaptı bilmiyorum. hoş inş öyle yapmıştır da kız gerçeği anlayınca kendisi ayrılır belki...

Öncelikle kızın rahatsızlığı sizin için önemli ki bahsetme gereği duydunuz. Bunu bir kenara koyarsak haklı olduğunuz çok detay var ancak davranışınız çok yanlış. Şu an onlar 2 aylık sevgili, kardeşinizin gözü aşktan kör olmuştur, ohoooo başında kavak yelleri kızın her yaptığı ona güzel gelir. Dolayısıyla her eleştiriniz size sinir olmasına ve kıza bağlanmasına neden olur.
Siz de demişsiniz kardeşiniz annenizin davranışlarından rahatsızmış. O yaşta kimse istemez çocuk gibi davranılmasını. Hatta sırf annesine çocuk olmadığını göstermek için bile evlenebilir. Durum hassas çok sakin olun hiç fevri düşünüp davranmayın, kendinize hakim olun. Kardeşinizin karşısına dikilmeyin, onunla aynı tarafta olduğunuzu hissettirin. 24 yaşında biri elbette evlenebilir, tabii gerekli şartları yerine getirirse. Maddi destek olamayacağınızı açıkça belirtin. Anneanneniz ve annenizde aynı evde yaşamayı kesinlikle ama kesinlikle kabul etmesinler. Zaten kız da annenizi yapmacık bulmuş napıcak aynı evde. Bunun dışında tavsiyelerde bulunun. Aşkına, hissettiklerine saygı duyduğunuzu belli edin. İnsan aşık olunca gerçekten dünyada daha üstün bir duygu olamayacağını düşünüyor. Bu duygunun karşısındaki herkesi her şeyi silebilecek durumda oluyor. Aralıkta söz diyorlar o tarihe kim öle kim kala, ayrıca ne atılan sözler nişanlar gördük. Tamam diyin bence. Mesela aralığa kadar maaşını hiç harcamasın biriktirsin. Kız isteme söz bi ton masraf. Yaza nişan olsa bi sonra ki yaza düğün yani 2 sene sonra. Eee o zamana kadar kız da çalışır para biriktirirlerse, birbirleriyle evlenmeyi hala istiyorlarsa zaten kimseye söz düşmez ama pek öyle olmayacağı aşikar.

Kızın ailesine gelince gerçekten çok tuhaflar. Var böyle aileler kızını apar topar vermeye meraklı. Sanırım kızın rahatsızlığınında etkisi var bu durumda. Sanırım aile kızın kolay kolay eş bulamayacağını düşünüyor. Söylemlerine bakılırsa da sizi maddi olarak güçlü görüyorlar. Ne demek ne zaman çay içmeye gelicez, ne utanmaz insanlar var! Önce bir davet edil bakalım. Ayrıca kız evisin yahu. Önce bir erkeğin ailesi arasın tanışalım desin. Off off aile değişik. Kızın ailesiyle kesinlikle tanışmayın derim. Aralıkta söz olacaksa söz tarihinden bir ay gibi bir süre önce kızın ailesini arayıp tanışmaya gidersiziniz. Bizim ailede erkek ailesinin kadınları kız ailesine gündüz çaya gidip tanışırlar. Ailenin erkekleri isteme günü tanışır ve bence gayet uygun bir yöntemdir.

Allah kolaylık versin, sakinliğinizi koruyun.

kızın rahatsızlığı estetik yönden vs bizi hiç ilgilendirmiyor. normal şartlarda kardeşim sevmiş beğenmiş amenna. ama kız da işe girecek iki maaşlı olacağız kendimizi geçindireceğiz evlenebiliriz kafasında oldukları için maddi açıdan önemli bu durum. çünkü kızın sağlık durumu çalışmasına elverişli değil aslında. kardeşimin asgari ücretle istanbulda tek başına ev geçindirmesi teknik olarak imkansız zaten.

aile çok sıkıntılı bunu en başından anladık zaten. işler çok sarpa sararsa öncesinde anneler bir tanışır, o zaman gerekli şeyler söylenir artık aralık yaklaşırken. öyle düşünüyorum şu anda.

normalde etmemeleri lazım ama ablasının 11 yıllık sevgilisinin evde yatıp kalkmasını sorun etmeyen aileden de her şeyi beklerim. annem rest çekmiş durumda ama şu anda kardeşimle araları çok kötü. kardeşim anneme öfkesini kusuyor her fırsatta.
Kuserse kussun. Hatasini anlayinca ozur dileyecek. Bakalim aralik ayina kadar birlikte kalacaklar mi. Eger kaybetmeyim diye hatalarini desteklerseniz iyice guc alacaktir. Bence resti cekin birakin kiminle evlenirse evlensin. Ki buna tek basina cesaret edemeyecektir.

bence siz kızı beğenmediniz daha doğrusu kardeşinize yakıştırmadınız ondan böyle konuşuyorsunuz.
kardeşiniz 24 yaşında kimle evleneceğine bırakın kendisi karar versin.
11 yıllık sevgilisi kalmış olabilir belki çocuk kötü durumdaydı belki aile yardım etti ne kadar fesatsınız hemen kötü düşünüyorsunuz..

takmış gibi gözüküyorlar. babam çok sinirlendi zaten duyunca ama bildiğini kardeşim bilmiyor henüz. babamdan çekinir. ben konuşursam çok sert konuşurum aklının başına gelmesi lazım diyor babam. normal şartlarda haklı aslında ama şu anda sert konuşma daha da geri tepecek gibi kardeşimde.
çekindiği biri var en azından. Çok dikkatli hareket etmek zorundasınız. bin düşünüp bir hareket edin lütfen. akli melekelerinin yerinde oldugunu bile dusunmuyorum kardesinin. Anlattiginiz aile ortamini nasil kabul edebilmis hayret doğrusu. Kardeşini kaçırmamak için her yolu denerler. Akli başına gelince çok farklı boyutta bulacak sanki kendisini kardeşiniz. sevdiği abi saydığı biri varsa olayı bilmiyormuş gibi yapıp önce bir ayar verebilir belki.

istekli davransak bu sefer maddi yönden bizi zorlayacak.. çocukluğundan beri tutturma inat yöntemiyle istediklerini yaptırırdı hep anneme. gene öyle olacağını düşünecek.
Işte maddi açıdan sadece ufak tefek çamaşır makinası tarzı yardım edeceğinizi söyleyin. Sonrasına karışmayız sen hallet diyin.. bu oyuncak verip için ağlamaya benzemez..

Bence maddi olarak destek saglamayın herseyı kendılerı yapmaya calıssınlar gorsunler bıraz hayatın gerceklerını bakalım o zaman o kız, kardesınde durur mu pek sanmıyorum o kız zannımca evlenerek hayatını kurtarmaya calısıyo olabılır o kadar abı kardes var hemen evlenmek ıstemelerınden bellı , ustelık koyden sehıre gelecek evlenırse , ayyrıca annenızın verdıgı tepkıyı kızın annesınden beklerdım ama onlar dunden razı kızlarını vermeye.

Evlenicem diyenin önünde dağ olsa duramaz. Ben bunu gördüm tecrübe ile sabitledim bakınız benim abim. Daha açıköğretimde üniversite öğrenciyken hiç bir birikimi yokken evlenme kararı aldı ve evlendi üstelik askere de gitmemişti. Ve ne oldu sonuç olarak evlendi. Evlendikten 1.5 yıl sonra askere gitti askerden döneli daha 1 ay oluyor. Tekrar işe girdi. Takı parası duruyordu şuan ev almaya kararlı. Evlenirken sigortası yoktu 1.700 Tl ye çalışıyordu eşi de 1.500 Tl ye çalışıyordu. Ne oldu adam olamadılar mı oldular. He şu artıları vardı düğünlerini aileler yaptı. Kardeşinize açık açık bu kadar acele ederse düğünlerinde bir yardımınız olmayacağını söyleyin ayrıca kız bana biraz fazla fettan geldi annen çok yapmacık demeler falan hayırdır yani. Bu biraz köpeksiz köyde değneksiz gezmek olmuş

Back