Kardeşimin emrivakileri + gelin adayımız (!)

Müdahale ederseniz daha da hızlanacaklar gibi. Müdahale etmeyin, kalmak istediğiniz mesafede kalın, maddi destek kesinlikle sağlamayın derim. Bırakın yaşayıp görsünler hayal dünyasında yaşadıklarını. Bir söz masrafını bile bikaç maaşıyla ancak karşılayınca aklı az da olsa başına gelir kardeşinizin..

Kardeşin daha tam büyümemiş Anladığım acele gidiyor son derece AMD bilmesinde fayda car acele giden ecele gider kız da evlenmeye bir an önce kafasına koymuş birine benziyor belli ki birbirlerini bulmuşlar

siz kardeşinizin evlenmesine değil şimdi evlenmesine itirazınız olduğunu belirtin. kız işe girecek diyor ya tamam işe girdiğinde evlenirsiniz deyin. bizim durumumuz belli senden beklentimiz o zamana kadar para biriktirmen deyin. eşyalar, kira, düğün vs için oturup ciddi ciddi hesap yapın. bunu şöyle alırsın, böyle ödersin diye. ananeniz ve anneniz kesinlikle ev üstüne ev olmaz cicim aylarınızı yaşayamazsınız o yüzden kendi evinizi tutmalısınız falan desin.
yani işin ciddiyetini oturup konuşarak değilde yavaş yavaş hissettirin ona. hala canı isterse de karışmayın. gidin düğüne takın takınızı gelin.

Bu anlattıklarınızın bir benzerini kuzenimde yaşadık.
Kuzenim saf biri hep az dengesizliği var ama kötü manada değil çocuk gibi işte.
Sırf evlenmek için erkenden askere gitti bizi haftada bir arayıp bana kız bulun diye ısrar ederdi. Evlenmek istiyorum diye herkese söyler bayramda gelenlere bile kız var mı çevrenizde diye sorardi.
Askerliğini yaptı geldi iki ay içinde birini buldu. Aşk sözleri fotograflar aynı dediginiz gibi, ailesi kız güzel değil deseler de onlarla kavga ederdi. Kız buna emirler verirdi gece yarısı çağırır markete falan gönderirdi. Kizin isi yok kuzenimin yok yaşları küçük falan... Onlar memnundu yani hallerinden. Velhasıl nisan yapacaklardı mayısta anlaştılar herşey güzel gidiyor onlara gore halamlarda karışmadılar baktılar laf dinletemiyorlar. Başta korktular baya ama bir şey değişmeyecek diye ikna oldular nişanı ertelediler eylüle sonra kavga edip birbirlerine girdiler ve ayrıldılar.
Rahat bırakın inada bindirip daha da hırsla evlenmek istemesin

kesinlikle öyle. bize karşı büyüdüğünü gösterme çabası içinde adeta zaten.
Üzülerek söylüyorumki benim aklı başında bir kuzenim gitti yarım akıllı bir kızı tuttu getirdi evlenicem diye. Biz de sizin gibi tepki verdik. O da inat etti gitti evlendi. Şu an ailemizden kimseyle görüşmüyolar. Kuzen sadece bayramda annesine geliyor eşi olmadan.

Kendi cocugunuzda 24 yasinda asgari ucretle ve tek maala evlenecegim dese resitainiz evlenin dermisin gercekten

Annen kesinlikle onu eve sokmayacağını, evli insanların ayrı ev tutması gerektiğini, kız eve yerleşmeye kalkarsa onu kovacağını söylesin. Ev bul, git evlen deyin. Tek kuruş yardım olmayacağını , onun tek başına herşeyi halletmesi gerektiğini söyleyin. Evlenip eve getircekmiş pehh

Kendi cocugunuzda 24 yasinda asgari ucretle ve tek maala evlenecegim dese resitainiz evlenin dermisin gercekten
Mantığım derim diyor
24 yaşına gelmiş ne zaman evleneceğini sorumluluk alacağını duygularıyla hareket etmenin her zaman doğru olmayacağını 24 yaşındaki biri bilmelidir bilmiyorsa yüzleşmelidir
Tabi yüzleşmek ayrı konuşmak ayrı olur

Bu hizla evlilik mi olur hem de asgari ucretle nasil ev gecindikcek nasil dugun yapip esya alcak bunlar hicmi akillari yok esimde bende memuruz agustosta dugunumz var aileler destek oluyor ona ragmen arada maddi anlamda skisiyoruz ev kurmak kolay degil ha aileden destek iatemiyosa dugunsuz evlencekse o ayri birakin burnu surtsun

Annen kesin bir şekilde onlarla birlikte yaşayamayacaklarını söylemeli. Maddi olarak kendi başlarının çaresine bakmaları gerektiğini de eklemeli. Sonra kardeşin ister evlensin, isterse onlarla beraber yaşasın. Benzeri başıma gelmişti. Kardeşim pek para kazanamıyordu, kız arkadaşı evde oturarak düğünü, evi her şeyi yapmamızı beklemişti. Kardeşim de onun gazına gelmişti. Ailem resti çekti, kızla tanıştım ve beğenmedim. Bunun üzerine asla yardımda bulunamayacağımı söyledim ve kardeşimden uzaklaştım. Hayat onun hayatıydı istediğini yapabilir ama kendi başına yapmak zorunda. Sonra kız baktı bizden para musluğu akmayacak kardeşimden ayrıldı.

Bence diyemezsin nasil 1400 tl ile gecinir evt 24 yasinda bilincli olmasi gerekir ama bazi insanlar olmuyor ben evet diyemezdim

Anneniz kizin ailrsinden birisine maddi olarak bir yardımda bulunamayacagini zaten kendini zor gecindirdigini annesinin evinde kaldığını falan söylesin.

Bu işte bir pislik var.
Ben olsam bu olaylar karşısında o kızı o eve sokmazdım açık net diyim. İstersem kardeşim düşman kesilsin bana ama ömür çürütecek tarzda insanlara benziyorlar. Ve kardeşinize üzüldüm nasıl cesaret böyle şeyleri düşünmeden, etmeden "evlencez" demekle olmuyor. Kız belli ki beynine girmiş kardeşinizin

Ailesi kızın fiziksel kusurundan dolayı eş bulamayacağını düşünmüş bence ve kardeşiniz de oturduğu muhiti boğaz manzaralı ev falan diye anlatınca sizi zengin diye düşünüp aceleye getirmek istiyor bence. Nasılsa ileride bu ev onlara kalır demişlerdir. Böyle kısmet çıkmaz bi daha gibisinden.
Kardeşinize önce kiralık ev fiyatlarına baktırın internetten. Ama bence sizin onun düğününü yapacağınızı maddi destek olacağınızı düşünüyor çünkü her isteklerini size dayatarak yaptırmış bi şekilde. Kızla ilgili yorum yapmayın ters etki yapar. Sonra da eşya fiyatlarına falan baksınlar bi. Tabii sizin maddi destek şu an için veremeyeceğinizi kesin dille anlatmanız lazım.

bence bırakın görsün anyayı konyayı
maddi anlamda destek olmayacağınızı evli çiftlerin kendileri masraf yapmalarını desteklediğinizi belirtin
boğaz manzaralı evde de oturamayacaklarını çünkü aynı evde iki aile olmaz huzurunuz bozulur eşinle baş başa kalamazsın diye söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…