Günaydın çıtır adayları.
Farklı bir diyet sisteminden bahsetmişsiniz. Weight watchers. Ben daha önce deneyip başarılı olamadığım için o gruba katılamıyorum. Ama yapanlar sonuçlarını bizlerle paylaşsın, burayı unutmasın. Yalnız Sibel Can her kilo verişinde hızla geri alıyor. Bir de ben yanılmıyorsam günde 20 puan almalıyım. Listeye göre tüm gün meyve, sebze yersem bicmac ve büyük patates kızartması da yiyebiliyorum. Bu da bana garip geliyor. Deneyecek arkadaşlar zamanla bizi daha çok aydınlatırlar umarım.
Ben bu sabah termosla okula dün anlattığım hindi boynuyla yaptığım çorbayı getirdim. İçtim sıcak sıcak. İşkembe için 10 diyor, bu da 10 olsun ki ben un koymadım, sırf limon var yani daha azdır.
Öğlen kendi yaptığım sırf et köfteleri yiyeceğim 6 tane 2
Akşam periciğimin fırında karnıbaharını hayal ediyorum kıymalı ve kaşarlı 10
Aralarda ben chedarlı krem peynir atıştırıyorum, tüm paket için 3 diyor yani hepsini bitiririsem bile bugün 25 ile kapatıyorum
Selam canım yazını okudum birkaç şey eklemek isterim. Öcelikle puanlamayı yanlış yapmışsın sanırım. Türkçe sitelerin çoğu sırf bilgi olarak koymuş ve karmakarışık bir durum çıkmış ortaya.Puanlamalar ise acaip. Makarna veya pilav yediğin gün kb değerini attırmamak için başka hamur işi veya patates yemiyorsun. Bu tür yiyeceklere haftada 1 gün izin var. Amaç dengeli beslenme sistemini oturtabilmek. Gün içinde dengeli şekilde kb.pro. yag almayı amaçlıyor. Zaten doyana kadar diyor, patlayana kadar değil . En çok 4 patates, 2 tabak yagsız makarna yiyebilisin eh bununda puanı 4 yapıyor zaten.Ayrıca bunları illa da yiyin demiyorki; amç sevdiğimiz şeylerden mahrumiyet çekmememiz, ve dengeli beslenmemiz. Diyet modunda yaşamamamız için. Ben 2 ayrı sitenin bilgilerii paylaştım, her ikiside bu sistemi uygulayıp kilo verenlerin puanlaması ve yorumları içeriyor.Ayrıca her meyve sebze de 0 puan değil, onların da puanlamaları var.Ayrıca bu tür sebzeler ve meyveler 0 puan diye sınırsızca yiyin demiyor ki sistem. Çok canınız çektiğinde, puanlarınızı doldurup acıktıgınızda, ölçülü şekide yemeyi öneriyor. Ayrıca sebze, meyve vücudumuzun çok ihtiacı olan yararlı kb.ler Önemli olan, mantıgı anlayıp dengeli yapmak bu yeme sistemini, öyle kolay değil yani:) Burada önemli olan kendimizi tanıyarak, yiyecek seçme özgürlüğümüzü kullanarak, birşey yediğimzde niye yedim gitti rejim sıkıntı çekmemek. Benim dr.um bu diyetle 30 kg vermiş, 2 - 3 yldır da koruyormuş. Sibel Can diyeti bırakıp, yiyecege saldırdıysa alır tabi...Bu her diyet için geçerli.Sizde biliyorsunuz ki, uzun süre aynı şeyleri yiyerek diyet yapanlar bir süre sonra kilo veremiyor ve değişik ataklar deniyor. Çünkü metobolizma kendini hemen o moda sokuyor.Bu da çok sağlıklı değil, o metobolizmanın durumnu ve diyet yapanın demoralize olmasını düşünsenize.Bu sistemde herşeyi değiştirerek özgürce ( günlük kb,pro, yag oranlarını dengeleyerek)yemenin ve kontrolü saglmannın nesi kötü ki? Ayrıca diyetisyenlerin ve dr.ların verdiği listelerde her şeyi ölçülü yemeyi öneriyor ve herşeyi yediriyo. Neyse bu kadar açıklama yeter sanırım, herkesin kendi seçimi zaten. Önemli olan metobolizmayı bozmamak..Aşgıda linki veriyorum dün söz verdiğim gibi. Bir dolu yorum var, zayıflayanlardan, en azından onları incelemiş olursunuz. rzu edersenizde, takip ederek sonuçları izlersiniz. Bu topikte bu son mesajım...Sevgiler
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...ogrami-amerikan-diyeti-deneyimlerimiz-23.html
Son düzenleme: